Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 29 gün yürüdün sana bu yürüyüşü sağlayan, bu imkanı veren kim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na:  29 gün yürüdün sana bu yürüyüşü sağlayan, bu imkanı veren kim? (EK)

1)"TÜRKİYE'YE YÖNELİK ÖLÇÜSÜZ, TEMELSİZ İTHAMLARININ, KIZGINLIKLARININ ÖRTÜLÜ AMBARGOLARIN DA SEBEBİ AYNI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirerek, "Varsın birileri ülkesinin değil terör örgütlerinin safında yer alsın. Beraber sözde adalet yürüyüşü yapsınlar. Bunlara ben diyorum ki önce siz İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işçilerinizin adalet ile haklarını verin. Sen daha bunları halledemiyorsun kalkıp Türkiye'yi Almanya'ya şikayet ediyorsun. Bir defa 29 gün yürüdün. Sana bu yürüyüşü sağlayan, bu imkanı veren kim? Bu hükümet polisi ile her şeyi ile seni güvence, koruma altına alıyor. Sen hala bu ülkede güvenlik, özgürlük yok diyorsun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunun ki daha erken sönecek" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'daki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka bir devletimiz yok. Bu devletimize sahip çıkacağız. Öyle paralel devletmiş yok bilmem PKK'nın bilmem nesiymiş. Asla. Tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvencesi altında ülkemizi büyüteceğiz. Avrupa ülkelerinin bir kısmının Türkiye'ye yönelik ölçüsüz ve temelsiz ithamlarının, kızgınlıklarının maruz kaldığımız  örtülü ambargoların da sebebi, aynıdır. Bu durum karşısında ne diyoruz; Köroğlu'nun dili ile cevap verelim. 'Mert dayanır namert kaçar. Meydan gümbür gümbür gümbürlenir.' Başaramayacaksınız milletimizi bölemeyeceksiniz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Erdoğan'nın açıklaması

-Detaylar

ISPARTA

============================================================

2)İZMİR'DE İKİ KIZA YÖNELİK POLİS DAYAĞININ ARDINDAN ÇİFTE SORUŞTURMA

KIZLAR, YAŞADIKLARINA İSYAN ETTİ

İZMİR'in Alsancak Semti'nde motosikletli iki kişinin tacizine uğradıktan sonra yardım istedikleri polisinde de fiziksel saldırısına maruz kaldıklarını belirten Derya Kılıç ve Seray Gürer, yaşadıklarını anlattı. Yardım istedikleri sırada polisin kendilerine "Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın" dediğini ileri süren kızlara yönelik şiddet görüntüleri güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra İzmir Emniyeti, hem polisler hakkında hem de tacizde bulunup kaçan motosikletli kişiler hakkında soruşturma ve inceleme başlattı.Geçen perşembe gecesi Alsancak'ta arkadaşlarıyla oturduktan sonra evlerine gitmek için yürümeye başlayan 19 yaşındaki Derya Kılıç ile 22 yaşındaki Seray Gürer, bu sırada yanlarından geçen motosikletli iki kişinin elle tacizine maruz kaldı. Duruma tepki gösteren iki kız, yolda karşılaştıkları resmi üniformalı polislerden yardım istedi. Ancak bu sırada iki arkadaş polisten ummadıkları bir tepki aldı. İddiaya göre polislerden biri, "Size bu kılıkla az bile yapmışlar. Halinize bakın" ifadesini kullandı. Buna tepki gösteren Derya Kılıç daha sonra polis memurunun saldırısına uğradı. Daha önce geçirdiği trafik kazasından dolayı bir ayağı kırık olan Derya Kılıç'ı yere yatıran polis, tekme de atıp, vurmayı sürdürdü. Olayın güçlükle sakinleşmesinden sonra iki kız arkadaş, polislerden şikayetçi oldu. Olaya dair ortaya çıkan görüntüler, sosyal medya üzerinden hızla yayıldı. Olaya çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerden tepki geldi.

Olayın sosyal medyada yayılmasından sonra İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, polisler hakkında inceleme başlatılması talimatı verdi. Hüseyin Aşkın, olmayı tüm ayrıntılarıyla inceleyeceklerini, kesinlikle böyle bir davranışa izin vermeyeceklerini vurguladı. Bunun yanı sıra elle sarkıntılıkta bulunan motosikletteki iki kişinin yakalanması için de ayrı bir soruşturma yürütülmeye başlandı.

PSİKOLOJİK DESTEK ALMAYA BAŞLADILAR

Yaşanan olaydan sonra çok sayıda dernek ve STK'lardan destek alan, ancak bazı vatandaşların da tepki gösterdiği Derya Kılıç ile Seray Gürer yaşadıklarını anlattı. Oylayı yatıştırmak adına elinden geleni yaptığını söyleyen ve bir turizm şirketinde çalışan Seray Gürer, "Biz tacize uğradık ama yadım istediğimiz polis bize ne laflar etti. Bu sözleri duyunca her kadın gibi tepki gösterdik. Polisin davranışları daha da sertleşti, sonra da bize saldırdı. Arkadaşımı yerlerde sürükledi. Olaya ilişkin anlattıklarımın yalan olduğunu söylüyorlardı ama ben arkadaşıma ait işyerinden görüntüleri alıp getirince bu kez daha alttan almaya başladılar" dedi.Kendilerine yönelik sosyal medya üzerinden zaman zaman olumsuz mesajlar geldiğini söyleyen Derya Kılıç da, "Bizim için söylenenlerin hepsi yalan. Bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Benim kırık ayağıma rağmen yere yatırıp o polis dövdü. Panik atak rahatsızlığım vardı, güçlükle dışarıya çıkardım, şimdi kimseye güvenemez oldum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Derya Kılıç ile Seray Gürer ile röp.

Deniz kıyısındaki görüntüleri

Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: Taylan YILDIRIM, KAMERA: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

============================================================

3)3 YAŞINDAKİ ÜVEY KIZINA ŞİDDET UYGULAYAN ANNEYE TUTUKLAMA

KARABÜK'te, 26 yaşındaki Fatma A., üvey kızı 3 yaşındaki E.A.'yı döverek hastanelik ettiği iddiasıyla tutuklandı. Fatma A., 1 aylık bebeği ile birlikte cezaevine konulurken, E.A. koruma altına alındı.2 yıl önce Fatma A. ile ikinci evliliğini yapan inşaat işçisi 32 yaşındaki Ali A., 3 gün önce eve geldiğinde ilk eşinden olan kızı E.A.'yı göz çevresindeki morluk ve şişlik nedeniyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Küçük kız tedavi altına alınırken, tespit edilen cilt altında yüzeysel yaygın doku lezyonları ve çok sayıda yaralanmasının basit tıbbi müdahale ile giderilemeyeceğine ilişkin rapor verildi.

Doktorların durumu polise bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırmada E.A.'nın öz annesi Ayfer K.'nın geçen 15 Haziran'da polise başvurarak eski eşi Ali A. ile onun eşi Fatma A.'dan kızına şiddet uyguladıkları iddiasıyla şikayetçi olduğu, ancak çiftin adreslerinde bulunamaması nedeniyle ifadelerinin alınamadığı belirlendi.

Bunun üzerine Fatma ve Ali A. çifti gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden üvey anne Fatma A., 'Kasten yaralama' suçlamasıyla tutuklandı. Fatma A., 1 aylık erkek bebeği ile cezaevine konulurken eşi Ali A., delil yetersizliğinden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

E.A. adlı küçük kız ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce koruma altına alınarak sevgi evine yerleştirildi.

Görüntü dökümü:

------------------

-Tutuklanan üvey anne kucaginda bebegiyle polis aracına götürülürken

Süre: (00.42) Boyutu: (22 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

==============================================

4)ORHANGAZİ'DE KAMYONETLE CİP ÇARPIŞTI:  2'Sİ AĞIR 6 YARALI

BURSA'nın Orhangazi ilçesi'nde kamyonet ile cipin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

Kaza, saat 14.00 sıralarında  Orhangazi-İznik Karayolu üzerinde meydana geldi.  Orhangazi'de Mermercilik yapan 65 yaşındaki  Ali Kacır yanına oğlu 38 yaşındaki Nazmi Kacır  ve 11 yaşındaki torunu Ali Arda Kacır'ı da alarak Boyalıca Mahallesi'ndeki bir inşaatta çalışmak için 16 V 6704 plakalı kamyonet yola çıktı.  Keramet Mahallesi Ilıca kaplıcaları kavşağında şerit değiştirmek isteyen kamyonetle   42 yaşındaki Çetin Arslanalp'ın kullandığı  Almanya plakalı cip kafa kafaya çarpıştı.

Kazada,  kamyonet  sürücüsü  Ali  Kacır ve oğlu Nazmi Kacır ağır biçimde,  torunu  Ali Arda Kacır ile cip sürücüsü Çetin Arslanalp ve araçta bulunan  37 yaşındaki Mustafa Mermertaş,  33 yaşındaki  Olcay Turna  çeşitli yerlerinden yaralandılar.

Çevredekilerin haber vermesi sonucu olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındılar.

Durumu ağır olan yaralılardan Ali Kacır ve oğlu Nazmi Kacır Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiler.

Kaza nedeniyle Orhangazi-İznik karayolu trafiğe  bir süre kapatılırken uzun araç kuyrukları oluştu. Kazayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kaza yeri

-Yaralılara müdahale edilmesi

-Yaralıların Ambulanslara taşınması

-Kazaya tanık olanlarla röportaj

-Detaylar

Hasan BOZBEY /BURSA,-

============================================================

5)ORAK ADASI'NA CARETTA CARATTA'LARLA İLGİLİ UYARI LEVHALARI KONULACAK

BODRUM'da 2 kişinin hastaneye kaldırıldığı 6 kişinin yaralandığı Ceratta Caretta saldırısı sonrası bölgeye 'Yiyecek vermeyin ve sevmeyin' yazılı uyarı levhası asılacağı belirtildi.

Bodrum'a 12 mil uzaklıktaki ve mavi yolculuğun en önemli duraklarından Orak Adası'ndaki koylarda son 1 yılda Caretta Caretta'ların saldırısına uğrayarak yaralananların olması yetkilileri harekete geçirdi. Bölgede 50 yıldan bu yana dalış yapan Türkiye'nin ünlü sualtı arkeologlarından, Aşkın Diving Dalış Merkezi yöneticisi ve dalış eğitmeni Aşkın Cambazoğlu, şöyle dedi:

"Bugün Kara Ada ve Orak Adasında ekibim ile birlikte dalış yaptık yine Carettalar'ı gördük ancak panik yapmadığınız sürece herhangi bir tehlike yok. Ayrıca insanların yaz aylarında beslediği kışın ise aç kalan Caretta'lar artık çok alıştı. Beyaz eti görünce yemek için çaba gösteriyor olabilirler. Dişleri olmadığı için ısıramazlar ama çeneleri kuvvetlidir. Görünce panik yapmamak gerekir. Bir de beslemesinler."

Deniz Ticaret Odası Bodrum yürütme kurulu üyesi ve Su Sporları ve Cankurtarma Derneği Başkanı Kaptan Arif Yılmaz ise, şöyle dedi:

"Sadece Orak Adası'nda değil Bodrum'un her yerinde Caretta Caretta var. Şimdiye kadar ilçemizde böyle saldırıları görmüyorduk. Aslında bu saldırıdan çok yine insanların doğal dengesini bozmalarından kaynaklanıyor. Orak Adası'na bu konu ve Carettalar'a yiyecek verilmemesi dikkatli olunması konusuyla ilgili İngilizce, Türkçe ve Almanca uyarı levhaları konulması için Kaymakamlık ve Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri ile acil temasa geçeceğiz. Denizci arkadaşlardanda turistlerimizi koruyucu yönde uyarılar yapmaları ve daha dikkatli olmalarını konusunda uyarılarda bulunucağız."

Yaşar ANTER/BODRUM(Muğla),

==========================================================

6)'ULUSLARARASI MENGEN AŞÇILIK VE TURİZM FESTİVALİ' BAŞLADI

AŞÇILAR diyarı Bolu'nun Mengen İlçesi'nde bu yıl 32'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali' başladı.

2 gün sürecek festivalin açılışına Bolu Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran da katıldı. İlçe merkezine yapılan 'Aşçılar Köprüsü'nün açılışı ardından festival kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Mengen Belediye Başkanı CHP'li Turhan Bulut, aşçı dernekleri ve konfederasyonlarının temsilcileri ile aşçılar ve vatandaşlar da yer aldı. Bolu Belediye Bandosu'nun marşları eşliğindeki yürüyüş festival alanında sona erdi. Festival alanında halk oyunları gösterileri yapıldı. Ardından aşçılar yemek yarışması ve kadınlar arası yöresel yemek yarışması gerçekleştirildi. Usta aşçılar, down sendromlu çocuklarla birlikte ocağın başına geçerek yemek yaptı. Festivalde ayrıca 63 ilin stantlarının yer aldığı bölümde illerin yöresel yemekler tanıtıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, festivalin tarihsel süreci ile ilgili bilgi verirken, ilk festifalin Mustafa Kemal Atatürk'ün 100'üncü doğum yılı olan 1981'de Konak Köyü'nde gerçekleştirildiğini söyledi. Bulut, şöyle konuştu:

"Evet 1981 yılında halkımız 'Gazi Mustafa Kemal'in doğum yılını bir şekilde kutlayalım' diyor. Aşçılarımız bir dernek kuruyor ve festival kararı alınıyor. 26 Ağustos 1981 tarihinde bir festival düzenliyor. Bu festivalde bir pankart açılıyor. Pankartta Mengen'de baba mesleği, ata mesleği aşçılık eğitimi verilmesi, okul açılması isteniyor. Bu talep o günkü yetkililer tarafından da kabul görerek aşçılık okulu 1985 yılında eğitime başlıyor. Akabinde 2 yıllık aşçılık okulu kuruluyor. Daha sonra Fakülte Yaptırma Derneğimizin öncülüğünde 4 yıllık Gastronomi Bölümü kuruluyor.

Mengen'e artık bir sanayi gelmesi mümkün değil. Çünkü Mengen kalkınmada öncelikli il kapsamı içerisinde görünmüyor maalesef yararlanamıyor. Bu yüzden Mengen aşçılık eğitimi üssü olmak durumunda, bu yüzden de yerel yönetim olarak çabalıyoruz."

Yarın sona erecek festivalde konserler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Kortej yürüyüşü

-Halk oyunları gösterisi

-Belediye Başkanı Turhan Bulut'un konuşmaları

-Kürsüde aşçı derneklerinin tepkileri

-Mengen Aşçılar Federasyonu Başkanı ile röportaj

-Detaylar

Süre: 05.58 Boyut: 199 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/Yurdaer ÖZTÜRK/MENGEN(Bolu),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Mengen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title