Haberler

Kagem'den İzmir'de Yıl Sonu Sergisi

İzmir'de, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) kursiyerlerince yıl sonu sergisi açıldı.

Konak ilçesindeki tarihi Salepçioğlu Camisi'nde yer alan KAGEM İzmir Şubesinde yıl boyunca düzenlenen kaligrafi, tezhip, ebru ve hat kurslarına katılan 95 kursiyerin hazırladığı eserler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışına katılan İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, KAGEM İzmir Şubesinde, toplumun her kesimine hitap eden kurslar düzenlendiğini söyledi.

KAGEM'de hafta sonları üniversite öğrencilere yönelik seminerler de verildiğini aktaran Muslu, şunları kaydetti:

"Akademik çalışmaların yanı sıra Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde kurslar gerçekleştiriyoruz. Bugün burada açılışı yapılacak olan sergimizde 24 ebru, 17 tezhip, 22 hat ve 8 kaligrafi eserinin çalışması yer alıyor. 5 eğitmen ve 95 kursiyerimizin katıldığı kurslarımız sona ermiş eserlerini burada sergilenmiş olacak. Bu çalışmaların İzmir'de önemli bir boşluğu doldurduğunu düşünüyoruz, önümüzdeki yıllarda da inşallah artarak devam edecek."

Kursiyer Serap İşitmez ise 1 yıldır KAGEM'deki tezhip kursuna katıldığını ve güzel vakit geçirdiğini belirtti.

Kurslarda yaptığı 2 çalışmanın sergide yer almasından büyük mutluluk duyduğunu aktaran İşitmez, "Bu benim ilk sergim. İnşallah öğrendiklerimi uygulayarak daha fazla sergiye katılabilirim." dedi.

Kaligrafi, tezhip, ebru ve hat sanatı dalında 71 eserin yer aldığı sergi, 19 Ağustos'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Muslu Türkiye Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title