Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ISPARTA'DA FABRİKA AÇTI (EK)

1)DEMOKRASİ MEYDANI'NDA HALKA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda halka seslendi ve ardından da toplamı 252 milyon TL olan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydanın etrafı polis bariyerleriyle çevrilirken, alana giren herkes tek tek kontrolden geçti. Meydanda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3.5 yıllık bir aranın yeniden Ispartalılarla birlikte olmanın mutluluk ve memnuniyeti içerisinde olduğunu söyledi.  "Biz bu milleti seviyoruz be" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu milleti Allah için seviyoruz. Bu öyle bir sevgi ki yılın 365 günü, günün 24 saati milletimizle birlikte olsak, hizmet etsek usanmayız. 40 yıllık siyasi hayatımda milletimle girdiğim hiçbir mücadeleden hamdolsun mağlup ayrılmadık. 15 Temmuz bu mücadelenin zirvesidir. Isparta'ya, tüm Ispartalılara 15 Temmuz gecesi özgürlüklerine, geleceklerine, ezanlarına, bayraklarına sahip çıktıkları için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ

İstiklal mücadelesi yıllarında Isparta'yı anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yaklaşık bir asır sonra yeniden kazandığı bu istiklal ve istikbal mücadelesini asla unutmayacağını söyledi. Türkiye'nin bölücü terör örgütü Pkk, DAEŞ, FETÖ ile ve diğer terör örgütleriyle yürüttüğü mücadelenin tamamının bu istiklal ve istikbal mücadelesinin sonuçları olduğunu dile getiren Erdoğan, Suriye ve Irak sınırı boyunca oluşturulmaya çalışılan terör devleti amaçlarıyla, Avrupa ülkelerinin bir kısmının Türkiye'ye yönelik ölçüsüz ve temelsiz ithamlarının, kızgınlıklarının, maruz kalınan örtülü ambargoların da sebebinin aynı olduğunu kaydetti.

MEYDANI BIRAKIP KAÇMAK YAKIŞMAZ

Meydandakilere Köroğlu'nun dizeleriyle seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mert dayanır, namert kaçar, meydan gümbür gümbürlenir. Şahlar şahı divan açar, divan gümbür gümbürlenir. Ok atılır kalasından, hak saklasın belasından. Köroğlu'nun narasından, dağlar gümbür gümbürlenir. Kardeşlerim ecdadımızdan aldığımız ilhamla bizde sesimizin yettiği en yüksek tonla yüreğimizden gelerek diyoruz ki başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, hakkın ve hakikatin sesini boğamayacaksınız. Ümmetin son ümidini kıramayacaksınız. Özgürlüğü uğrunda nice kanlar dökmüş, nice canlar feda etmiş bir millet olarak bize meydanı bu çapulculara bırakıp kaçmak yakışmaz değil mi? Bize yakışan tek millet diyerek, 80 milyon tek bir Türkiye olmaktır" diye konuştu.

'İDAM İSTERİZ' SLOGANLARI

İkincinin tek bayrak olduğuna işaret eden Erdoğan, "Şu bayrağımız bakın, şehidimizin kanından rengini almış, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehitlerimizin ta kendisi ve biz tek bayrak diyerek şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıktık. Üç, tek vatan diyerek 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarımızda operasyon yaptırdık mı, yaptırmadık. Tendürek, Gabar, Cudi, hatta Kandil'de bunları gömdük mü, gömmeye de devam edeceğiz. Durmak yok. Milletimin huzurunu kaçıranlar bedelini ödeyecek" dedikten sonra mitingdeki vatandaşlar 'İdam isteriz' sloganları attı. Erdoğan ise, "Bu konu parlamentoya geldiğinde ben parlamentodan geçeceğine inanıyorum ve ardından bana onaya gelecek ve bana geldiğinde de ben bunu onaylarım. Şuna inanın, bu ne der, ben buna bakmam, Allah ne der ben buna bakarım" diye yanıtladı.

Dördüncü madde tek devleti de hatırlatan Erdoğan, "Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devletimiz yok ve bu devletimize sahip çıkacağız. Öyle paralel devletmiş, yok Pkk'nın bilmem nesiymiş asla. Tek devlet ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin hamdolsun güvencesi altında ülkemizi büyüteceğiz" dedi.

'YENİ 15 TEMMUZLARA VAR MIYIZ'

"Yeni Çanakkalelere, yeni İstiklal harplerine, yeni 15 Temmuzlara var mıyız?" diye soran Erdoğan, meydandaki kalabalığın 'Varız' cevabı üzerine, "Bizi köşeye sıkıştırdıklarını sananları, köşeye sıkıştırmaya var mıyız? Bizim gücümüzü, kuvvetimizi kestiklerini sananların sırtını yere getirmeye var mıyız? Bizi silahlarıyla, teknolojileriyle alt edebileceklerini sananlara daha güçlü silahlarla, daha üstün teknolojilerle cevap vermeye var mıyız? Bizi ekonomiyle tehdit edenlere cevabımızı daha güçlü bir ekonomiyle, daha çok üretimle, daha çok ihracatla, daha çok istidamla vermeye var mıyız?" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'DE KÖKLÜ DEĞİŞİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının Mart ve Kasım aylarında yapılacak yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuştu. Çok gayret edilmesi ve kapı kapı dolaşılmasını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"16 Nisan'da yürürlüğe giren yeni yönetim sistemi ülkemize çok önemli imkanlar getirmiştir. En azından aylar boyunca hükümet kurulamadığı için yeterli çoğunluk sağlanamadığı için karanlık ve kirli pazarlıklara girilmesine gerek kalmayan bir döneme giriyoruz. Cumhurbaşkanıyla, meclisiyle, yargısıyla daha güçlü bir Türkiye'nin temellerini 16 Nisan'da sizlerle birlikte attık. Şimdi bize ne düşüyor, 2019'a kadar yeni dönemin ruhuna uygun bir şekilde kendimizi yenilemek, tazelemek, güçlendirmek. Bunun için partimizde köklü bir değişimi gerçekleştirmekte kararlıyız. Ak Parti'nin değerlerinden uzaklaşmış olan herkes, bizim gözümüzde yorulmuştur, yolunu kaybetmiştir. Defolu hale gelmiştir bize ülkemizin, milletimizin, şehrinin geleceği için donanımı, projesi, heyecanı, enerjisi olan yol arkadaşları lazım. Esasen Ak Parti'de görev değişimi bir bayrak yarışıdır. Görevlerini yapan arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunacak, vefamızı gösterecek, yeni arkadaşlarımızla saflarımızı sıklaştırarak yola devam edeceğiz. Aynı şekilde tüm alanlarda mevcudu kat ve kat daha ileriye taşıyacak yeni yatırımları süratle yapmamız gerekiyor. 2019'a kadar hazırlıklarımızı tamamlayıp milletimizin önüne öyle çıkacağız. Biz asla '10 dönüm bostan yan gel yat Osman' anlayışı içinde olmadık. Biz asla milletimizin bize verdiği desteği bir mahkumiyet, bir mecburiyet olarak görmedik. Tam tersine milletimizin teveccühüne layık olabilmek için hep daha çok çalışmamız, terlememiz ve üretmemiz gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. Şimdiden 2019 için işte böyle bir hazırlığın içindeyiz. Rabbim milletimize karşı bizi mahcup etmesin."

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Erdoğan konuşmasının sonunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı. Bu yoldan dönmeyeceklerini belirten Erdoğan, "Varsın birileri terör örgütlerinin safında yer alsın. Beraber sözde adalet yürüyüşü yapsınlar. Bende diyorum siz önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işçilerin haklarını önce adaletle verin. Şişli Belediyesi'ndeki taşeron temizlik işçilerinin haklarını adaletle verin. Sen daha bunları halledemiyorsun kalkıp Türkiye'yi Almanya'ya şikayet ediyorsun. Daha bir defa 29 gün yürüdün Ankara- İstanbul. Sana bu yürüyüşü sağlayan kim? Bu imkanı veren kim? Bu hükümet. Polisiyle, her şeyiyle seni güvene, koruma altına alıyor. Sen hala bu ülkede güvenlik, özgürlük yok diyorsun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bununki daha erken sönecek" şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasının onunda da Rabia işaretini yaparak, "Kılıçdaroğlu öğrenememiş bunu, bunu bir terör örgütünün işareti olarak ifade ediyor. Bak sana öğreteyim" dedi ve Rabia işaretiyle tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet sözlerini tekrarladı ve sonrasında da "İnşallah dersine çalışır. Bunun içinde karşı olacak bir şey var mı, yok" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------

Miting detay görüntü

Haber: Mehmet ÇINAR- Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ISPARTA,

===========================================================

2)KİRALIK ARAÇLI 2 KAMPÇI, YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki ormanlık alan yakınında kiralık bir otomobilin terk edildiğinin sanılması üzerine jandarma ve diğer ekipler harekete geçti. Yapılan aramalar sonunda, aracı kiralayan Hollanda uyruklu Frank Ettema ile yanındaki Türk kadın arkadaşı S.G.'nin bölgede kamp yaptığı anlaşıldı. Spil Milli Parkı'nın Atalanı Mevkii yakınlarında dün (cuma) saat 20.00'de terk edilmiş bir araç ihbarı alan jandarma ekipleri, otomobilin çevresinde arama çalışmalarına başladı. Gece geç saatlere kadar süren çalışmalardan sonuç alınamadı. Çalışmalar sabaha ertelendi. Bu sırada yapılan plaka sorgulamasında, aracın İzmir'den Hollanda uyruklu Frank Ettema (45) tarafından yanında Türk kadın arkadaşı ile kiralandığı belirlendi. Ettema'nın bildirdiği iletişim numaralarına jandarma ulaşılamayınca, bölgeye İzmir ve Manisa AFAD ekipleri, AKUT Manisa ile Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (Manisa MAT) ekipleri sevk edildi.

Milli Parklar görevlilerine haber vermeden aracı bıraktıkları yerden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bir alanda kamp çadırı kurdukları tespit edilen Hollandalı Frank Ettema ile kadın arkadaşı S.G., yaklaşık 20 saat sonra ormanda gezerken bulundu. Ekipleri karşısında gören çift, Milli Park'a kamp yapmak için geldiklerini, kaybolmadıklarını ifade etti. Çift, kamp yerinde jandarma ekiplerine ifade verdikten sonra alandan ayrıldı.

Arama çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, jandarmadan gelen ihbar üzerine buraya geldiklerini ve çalışmalarına yaklaşık 30 kişinin katıldığını ifade etti. Özcan, "AKUT, AFAD, Manisa Amatör Telsizciler Derneği ile ortak çalışma kapsamında aramaya başladığımız şahıslara sağlıklı bir şekilde ulaştık. Kamp yapmak için buraya geldikleri ve haber vermedikleri ortaya çıkınca biz de rahat bir nefes aldık" dedi.

Manisa Amatör Telsizcileri Derneği Başkanı Bahattin Özer ise "Haberi alır almaz ekiplerimiz ile birlikte arama çalışmalarına katıldık. 18 saat sonra iki vatandaşı bulduk. Kiraladıkları otomobili Milli Park'taki orman köşklerinin otoparkına bırakıp, ormanlık alana doğru kamp yapmaya gitmişler. Kendilerine sağlıklı bir şekilde ulaştık" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ekiplerin arama çalışmaları sırasındaki görüntü

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

==============================================================

3)KAMYONETİNDE SIKIŞAN SÜRÜCÜYÜ CANKUR KURTARDI

ADANA'da seyir halinde uyuya kalan kamyonet şöförü 36 yaşındaki Semih Atasever, önünde giden TIR'a arkadan çarptı. Sıkışan sürücüyü CANKUR ekibi kurtardı. Kaza, Kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana geldi.  Yönetimindeki 80 GJ 941 plakalı kamyonetliyle Mersin yönüne giden Semih Atasever, direksiyon başında uyuyunca, Hanifi Acar yönetimindeki 01 YK 272 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada Semih Atasever kamyonette sıkıştı. Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı CANKUR ekibi Atasever'i demir kesme makinesiyle kamyonetin ön kasasındaki parçaların keserek kurtardı. Kanlar içinde kalan sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Araçta sıkışan şöförü itfaiye ekiplerinin kurtarmaya çalışması

Sıkıştığı yerden kurtarılan şöförün sedyeye konması

Kamyonun genel görüntüsü

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Ambulansa bindirilmesi

SÜRE: 03'07"    BOYUT: 190 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

=====================================================

4)GAZİANTEP'TE 200 POLİSLE PKK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GAZİANTEP'te, terör örgütü PKK adına kentte kanunsuz gösteri eylemi yapmaya hazırlanan, sosyal medyada Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret eden kişilere insansız hava aracı destekli 200 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütü yapılanmalarından PYD/YPG ve YPJ adına faaliyetlerde bulunup, Gaziantep'te kanunsuz gösteri eylemi gerçekleştirecek olanlar ile sosyal medyada terör propagandası yapıp, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret eden kişilere yönelik çalışma başlattı. Polisin yaptığı çalışma sonunda terör örgütü yandaşı 11 kişi ve adresi belirlendi.

Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan iznin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde istihbarat, özel harekat, çevik kuvvet ve bomba imha uzmanlarından oluşan 200 polisin katılımıyla, insansız hava aracı desteğiyle çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda gözaltına alınan 11 şüphelinin adreslerinde yapılan aramalarda 2 terör örgütü PKK içerikli yasaklı yayın, 1 kuru sıkı tabanca, 7 terör örgütü içerikli doküman ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Operasyona katılan ekipler

İHA ile ekiplerin gidiş görüntüsü

Zırhlı araçtan inen özel harekatçılar

Özel harekatçıların baskını

Koçbaşı ile kapısı kırılan evlere girilmesi

Evlerde yapılan arama

Evde bulunan tabanca ve suç unsurları

Ele geçirilen malzemeler

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 54 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Isparta PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
title