Haberler

Dha Yurt Bülteni-18

Kore gazisi, askeri törenle toprağa verildiESKİŞEHİR'de, Kore Savaşı Gazisi Behçet Bota, 91 yaşında vefat etti.

Kore gazisi, askeri törenle toprağa verildi

ESKİŞEHİR'de, Kore Savaşı Gazisi Behçet Bota, 91 yaşında vefat etti. Bota, düzenlenen askeri tören ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Bir süredir rahatsız olduğu belirtilen Behçet Bota evinde yaşamını yitirdi. Evli ve 2 çocuk babası Behçet Bota için Eskişehir'in Kurtuluş Mahallesi'ndeki Kurtuluş Camii'nde bugün askeri tören düzenlendi. Törene, Behçet Bota'nın eşi Semahat Bota, çocukları Selma ve Cengiz Bota, yakınları, Eskişehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ertuğrul Özkütük, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra Bota'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, askerlerin omuzunda cenaze aracına kadar taşındı. Behçet Bora, götürüldüğü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

ESKİŞEHİR'İN EN YAŞLI GAZİSİYDİ

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ertuğrul Özkütük, Behçet Bota'nın Eskişehir'in en yaşlı gazisi olduğunu, ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

KORE CUMHURBAŞKANINDAN TEŞEKKÜR BELGESİ

Kore Gazisi Behçet Bota'ya 25 Haziran 2000 yılında Kore Cumhurbaşkanı Kim Dae Jung tarafından teşekkür belgesi verildiği belirtildi. Kore Savaşı'nın 50'nci yılı anısına verilen teşekkür belgesinde şu ifadeler yer aldı:

"Özgür bir demokrasi ülkesi olan Kore Cumhuriyeti'ni sürdürmekte gösterdiğiniz müthiş inanç, destansı kahramanlık ve büyük fedakarlık ruhunu daima kalbimizde taşıyacağız. Kore Savaşının 50'nci yıldönümü vesilesiyle minnettarlığımızı bir kez daha ifade etmek ve geçmişte kanlarımızla kurduğumuz kardeşliği güçlendirmek istiyoruz. Ayrıca insanlığın gelişmesi ve dünya barışı için kardeş ülkelerle el ele vererek gayret edeceğiz. Bir kez daha göstermiş olduğunuz fedakarlığa candan teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız."

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Askerlerin, gazinin tabutuna Türk Bayrağı'nı sarması,

-Tubut başındaki askerlerin,

-Ezan okunması ve caminin dışından,

-Eskişehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ertuğrul Özkütük'ün konuşması,

-Cenaze namazından,

-Askerlerin tabutu omuzlarına alıp cenaze aracına taşıması,

-Ölen gazinin sağlık fotoğrafları ve Kore Cumhurbaşkanının gönderdiği teşekkür belgesi

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

========================================

Çorum'da Maçka şehitleri için dua edildi

ÇORUM'da bir grup vatandaş, Maçka'da PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül için bir araya gelerek Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti.

Çorum'da aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu bir grup, Trabzon'un Maçka İlçesi'nde teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül ve jandarma uzman başçavuş Ferhat Gedik için bir araya geldi. Hürriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' solaganları attı. Ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim Tilaveti okunup dua edildi. Vatandaşlar terör olaylarını lanetledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Ellerinde Türk Bayrağı ile toplanan çocuklar

Kur'an-ı Kerim tilaveti okunması

Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

========================================

Şemdinli'de PKK'lı 5 terörist öldürüldü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecek Bölgesi'nde insansız hava aracıyla tespit edilen 5 terörist, düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.

Şemdinli İlçesi Derecek Bölgesi'ndeki Balkayalar Dağı'nda insansız hava aracı (İHA) Bayraktar ile bir grup terörist tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye hava harekatı düzenlendi. F- 16 savaş uçaklarıyla teröristlerin bulunduğu bölge bombalandı. Bombardımanda PKK'lı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Operasyon bölgesinden yükselen dumanlar

HAKKARİ,

==========================================

'Kardeşlik ve spor' için pedal çevirdiler

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği 'Kardeşlik ve Spor Turnuvaları kapsamında Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gençleri "Kardeşlik ve Spor" için pedal çevirdi.

Sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücü kullanılarak bölge halkının bireysel ve toplumsal gelişiminin sağlanması, sporun yaygınlaştırılması ve spora olan ilginin arttırılmasının hedeflendiği "Kardeşlik ve Spor Turnuvaları" 15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlendi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, "Bu etkinlik bizim için çok güzel oldu bunun gibi aktiviteleri daha da arttıracağız.  Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum yarışmayı başlatıp ardından da ödül törenini geçeceğiz" dedi.

Yarışın başlama düdüğüyle birlikte kıyasıya mücadelenin ardından, birinci Ömer Yeltekin, ikinci Enes Aslan oldu. Kazanan sporcular bisikletle ödüllendirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Yarışçıların toplanması

Ökkeş Demir'in konuşması

Başlama atışı

Ödüllerin verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA

==================================

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Kılıçdaroğlu bu ülkeye açık açık düşmanlık etmektedir (2) (Görüntülü Haber)

BALIKÇI BARINAĞININ TEMELİNİ ATTILAR

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Yalova'nın Armutlu İlçesi'nde Kapalı Pazaryeri açılışının ardından Kapaklı Balıkçı Barınağı'nın temel atma törenine katıldı. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri de katıldı.

BAKAN ARSLAN: ÜLKENİN BEKASI İÇİN ŞEHİT OLAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

Burada konuşan Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin çok önemli bir coğrafada olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çok önemli bir coğrafyadayız. Kıtalar arası köprü konumunda olan çok değerli bir coğrafyadayız. Anadolu değerli. Değerli olunca da birilerinin gözünün olması kaçınılmaz. Dün olduğu gibi bugün de böyle. Böyle olunca da Çanakkale'de, Sarıkamış'ta 15 yaşındaki gençler bu ülkenin istikbali, bu ülkenin istiklali için dedeleriyle, neneleriyle, analarıyla babalarıyla, velhasıl kelam millet olarak geçmişte de mücadele ettiler, bugün de mücadele ediyorlar. Allah onlardan razı olsun. Dünden bugüne, 15 Temmuz dahil olmak üzere bu ülkenin istikbali ve istiklali, bekası için şehit olan, şehit olmayı göze alan herkesten Allah razı olsun. Nitekim dün de şehitlerimiz var bugün de şehitlerimiz var. ve Eren kardeşimiz, Eren çocuğumuz, Eren yavrumuz 15 yaşında bize şunları söyledi, bize dedi ki; 'Ülkenin istikbali ve istiklali söz konusuysa yaşıma bakmayın. Bu ülkenin 80 milyonunda olduğu gibi bende de öyle bir yürek var ki, tankın karşısında topun karşısında dururum, hainlerin karşısında dururum. Ne pahasına? Şehit olmak pahasına. Allah onların hepsinden razı olsun. Rabbim bizi onların şerefine nail eylesin. Onlar bu ülkenin bekası için istikbali ve istiklali için canlarını ortaya koyarken silahlı kuvvetleriyle, güvenlik güçleriyle, güvenlik korcularıyla canlarını ortaya koyarken bize düşen bir şey var. Bize düşen bu kadar değerli ve bize vatan olarak bırakılan toprakları imar etmek mamur etmek. Bunu yaparken de bunu adeta ibadet bilmek."

Kapaklı Balıkçı Barınağı'na ilk harcı, Bakan Arslan ile protokol üyeleri butona basarak koydu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Açılış töreninden görüntü

-Bakanın konuşması

-Temel atımı

-Detaylar

HABER-KAMERA: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,DHA

===================================

Tekirdağ'da silahlı kavga: 1 yaralı

TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle 2 kişi arasında çıkan ve tabancanın kullanıldığı kavgada 1 kişi yaralandı.

Olay, Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi 32'nci sokak üzerindeki park yakınlarında bu akşam saatlerinde meydana geldi. Sokak üzerinde karşılaşan ve henüz belirlenemeyen bir nedenle aralarında tartışma çıkan Engincan U. ile Sedat F., kısa sürede kavgaya etmeye başladı. Engincan U., üzerinde taşıdığı tabanca ile Sedat F.'nin bacaklarına ateş açtı. Parkta bulunan çocukların gözleri önünde meydana gelen olayda bacaklarına kurşun isabet eden Sedat F., yere yığlırken, saldırgan yanındaki 2 arkadaşı ile birlikte kaçtı. Sedat F., olay yerine çağırılan ambulansla Çerkezköy İlçesi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri 6 adet boş kovan bulurken, yanında bulunan 2 arkadaşıyla birlikte kaçan saldırganı yakalamak için operasyon başlatıldı. Olay sırasında parkta bulunan vatandaşlar, "Tabancadan çıkan kurşunlar parkta oynayan çocuklara isabet edebilirdi" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yerinden detaylar

Polisin çalışması

Yerdeki kurşunlar

Çevredeki vatandaşlar

Detaylar

Haber-Kamera: Onur KAYA/KAPAKLI(Tekirdağ),(DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kapaklı Çorum Kore PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title