Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)ÜVEY ANNE TARAFINDAN ŞİDDET UYGULANAN 3 YAŞINDAKİ KIZIN ÖZ ANNESİ KONUŞTUKARABÜK'te dün tutuklanan üvey anne 26 yaşındaki Fatma A. tarafından dövülerek hastanelik edilen 3 yaşındaki E.A.

1)ÜVEY ANNE TARAFINDAN ŞİDDET UYGULANAN 3 YAŞINDAKİ KIZIN ÖZ ANNESİ KONUŞTU

KARABÜK'te dün tutuklanan üvey anne 26 yaşındaki Fatma A. tarafından dövülerek hastanelik edilen 3 yaşındaki E.A.'nın Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde yaşayan öz annesi 27 yaşındaki Ayfer Kuzucu, "Benim çocuğumu bu hale getiren kimse şikayetçiyim. Velayet davamız sürüyordu. Sevgi evi yetkilileri çocuğumu 8 gün sonra bana teslim edeceklerini söylediler" dedi. Karabük'te oturan Ali A., 4 gün önce işten eve geldiğinde ilk eşinden olan kızı E.A.'yı göz çevresindeki morluk ve şişlik nedeniyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tedavi altına alınan E.A.'nın göz çevresindeki yaralanmalarının darp sonucu ve basit tıbbi müdahale ile giderilemeyeceğine ilişkin rapor verildi. Doktorların durumu polise bildirmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Ali A. ve eşi Fatma A. gözaltına alındı. Ayrıca E.A.'nın öz annesi Ayfer K.'nın geçen 15 Haziran'da polise başvurarak eski eşi Ali A. ile onun eşi Fatma A.'dan kızına şiddet uyguladıkları iddiasıyla şikayetçi olduğu, bunun üzerine 'kasten yaralama' suçundan başlatılan soruşturma kapsamında aranan çiftin adreslerinde bulunamaması nedeniyle ifadelerinin alınamadığı belirlendi.

ÜVEY ANNE TUTUKLANDI

Üvey anne Fatma A., dün sevk edildiği adliyede 'Kasten yaralama' suçundan tutuklanarak 1 aylık bebeğiyle cezaevine konuldu. Ali A., ise delil yetersizliğinden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. E.A., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce koruma altına alınarak sevgi evine yerleştirildi.

ZONGULDAK'TA YAŞYAN ÖZ ANNESİ: 'VELAYET DAVAMIZ SÜRÜYORDU'

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde 2 yaşındaki diğer kızı ve annesi ile birlikte yaşayan Ayfer Kuzucu, inşaat işçisi eski eşi 32 yaşındaki Ali A.'nın kendisini şu an evli olduğu Fatma A. ile aldatması üzerine 2 yıl önce boşandıklarını söyledi. Eski eşinin hemen ardından Fatma A. ile evlendiğini ve çocukları konusunda Gökçebey Aile Mahkemesi'nde velayet davalarının sürdüğünü anlatan Ayfer Kuzucu, 15 Haziran'daki duruşma sonrası eşinin kızı E.A.'yı kendisine bıraktığını ve aynı gün akşamında vücudundaki morlukları fark ettiğini anlattı. Bunun üzerine hastaneye giderek darp raporu alıp şikayetçi olduğunu ifade eden Ayfer Kuzucu, şöyle dedi:

"Boşandıktan sonra çocuğum bende 1 ay durdu. Sonra çocuğumu 'evde bakıcı var' diyerek benden aldı. Bir süre sonra evlendiğini de söyledi. 7 aydan sonra çocuk dövülmeye başlandı. Bir kere dövmüş kadın. Saçını çekmiş. İkincide banyo yaparken terlikle dövmüşler. Kızım telefonda bana, 'Babam elime terlikle vurdu, annemde yüzüme banyo yaparken tokatla vuruyor' dedi. Üçüncüde de Haziran'ın 15'inde çocuğum bendeyken ben banyo yaptırdım. Vücudunda darpları gördüm. Ben görünce sürekli ağladım 'çocuğumu kim dövdü?' diye. Kızım bana, 'üvey annem dövdü' dedi. Babasının da dövdüğünü söyledi. Hastaneye götürdüm. Doktorada üvey annesinin dövdüğünü söyledi. Ben şikayetçi olduğumu söyledim. Polis çağırdılar. Darp raporu aldık ve karakolda ifade verdim. İkisinden de şikayetçi oldum. Kimin dövdüğünü tam bilmiyorum. Kim yaptıysa cezasını bulsun.  Şikayetimi de geri çekmiyorum. Geceleri hep ağladım. Benim çocuğumu bu hale getiren kimse şikayetçiyim. Velayet davamız sürüyordu. Sevgi evi yetkilileri çocuğumu 8 gün sonra bana teslim edeceklerini söylediler. Kadın tutuklanmış. Kim ne yaptıysa cezasını çeksin."

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Ayfer Kuzucu'dan detaylar

-Çocuğun resmine bakması

-Ayfer Kuzu ile röp.

Süre: (5.55) Boyut: (188 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

========================================================

2)ANNESİNE BIÇAKLA SALDIRAN GENÇ YAKALANDI

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, birlikte yaşadığı annesine bilinmeyen nedenle bıçakla saldırdıktan sonra kaçan 23 yaşındaki Emre E., polis tarafından yakalandı. Olay, bugün saat 11.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi 3538 Sokak'ta meydana geldi. İşsiz ve bekar olduğu öğrenilen Emre E., birlikte yaşadığı annesi 45 yaşındaki Gönül E. ile henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Emre E., annesine bıçakla saldırdı. Kavga sesini duyanlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Annesini kolundan ve göğsünden yaralayan Emre E., polisin olay yerine gelmesiyle kapıyı kilitledi. Kapının açılmaması üzerine polis kapıyı kırmaya çalışırken, Emre E., evin arka penceresinden atlayıp sokaktan bindiği 35 T 6976 plakalı taksiyle olay yerinden kaçtı. Emre E.'nin kaçtığını fark eden ekipler, taksiyi takip etmeye başladı. Yaşanan kovalamaca sonucunda Emre E., Zeytinlik Mahallesi'nde taksiden inerek bir akrabasının evine girdi. Polis eve girerek Emre E.yi gözaltına aldı. Oğlu tarafından yaralanan Gönül E. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Gönül E.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Olayın yaşandığı evden görüntü

Polislerden görüntü

Kovalamacadan görüntü

Zanlının gözaltına alınmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

======================================================

3)ŞARKÖY'DE OTOMOBİLLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 2 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Şarköy İlçesi'nde otomobille motosikletin çarpıştığı kazada yaralanan 2 kişiden15 yaşındaki Gökhan Bilen'in sağ el parmağı koptu. Kapan parmak kaza yerinde bulunarak, Bilen ile birlikte hastaneye götürüldü. Kaza, Şarköy'ün Cumhuriyet Mahallesi Mürefte yolu üzerinde meydana geldi. 23 yaşındaki Halit Bedir'in kullandığı 34 HD 3564 plakalı otomobil ile Gökhan Bilen'in kullandığı ve üzerinde kuzeni Ataberk Bilen'in de bulunduğu 59 YR 207 motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle motosiklet savrulurken üzerinde bulunan ve başlarında kask bulunmayan 15 yaşındaki Gökhan Bilen ile 17 yaşındaki Ataberk Bilen yaralandı. Yaralılara ilk müdahale yoldan geçenler tarafından yapılırken, sağlık ekiplerine de haber verildi. Olay yerine ambulansla gelen 112 ekibi motosiklet sürücüsü Gökhan Bilen'in sağ elinin bir parmağının koptuğunu belirledi. Kopan parmak kaza yerinde bulunarak, Bilen ile birlikte hastaneye götürüldü. Başından yaralanan ve iki bacanda kırık tespit edilen Ataberk Bilen de yoldan geçen bir araçla hastaneye gönderildi.  Kazadan yara almadan kurtulan otomobil sürücüsü Halit Bedir ise polis tarafından gözaltın alındı. Kazada parmağı kopan Ataberk Bilen, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza yerinden detaylar

Yaralılara vatandaşların müdahalesi

Ambulansın gelmesi

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Yaralının ambulansla alınması

Kaza yerinden detaylar

Haber-Kamera: Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY(Tekirdağ),

======================================================

4)MARDİN'DE ÜNİVERSİTELİ 2 GENÇ KADIN, ORGANİK BUTİK CAFE AÇTI

MARDİN'de, Mimarlık ve İktisat Fakültesi mezunu iki genç kadın, tarihi kentte turistlere hitap edecek, yöreye özgü organik tatların olduğu butik bir cafe bulamayınca, hayal ettikleri şekilde bir cafe açtı. Kadınların iş hayatına katılımının oldukça düşük olduğu kentte girişimci ruha sahip İktisatçı Şevinhan Temiz Aslan ve Mimar Pınar Akpınar Ay, Mardin'e butik bir cafe kazandırmakla birlikte, işyerlerini başarıyla işleterek, kentteki diğer kadınlara da örnek olduklarını söyledi.

Mardin merkezde, İktisat Fakültesi mezunu Sevinhan Temiz Aslan ve Mimarlık Fakültesinden mezun Pınar Akpınar Ay, kredi, hibe ve destek almadan bir ay önce kendi öz sermayeleriyle açtıkları organik butik cafe ile Mardin'lilere ve kentte gelen turistlere hpizmet vermeye başladı. Kendi evlerinde yaptıkları el yapımı pasta, kek, börek, limonata ve kurabiyelerin yanında mevsimine uygun ürünlerle servis edilen serpme kahvaltı, turistlere lezzetli ve farklı alternatif sunuyor. Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme-İktisat Fakültesi'nden mezun Şevinhan Temiz Aslan, açtıkları organik butik cafeyi başarıyla işletmenin mutluluğunu yaşadığını anlattı. Mardin'e gelen turistlere organik ve kente özgü tatlarla hizmet verecek bir butik cafenin eksikliğini her zaman hissettiklerini ve arkadaşları tarafından kendilerine defalarca iletildiğini belirten Aslan, cafede hem organik ürünler servis ettiklerini, hem de deneme amaçlı Bıttım reçeli gibi yeni tatlar sunduklarını ifade etti. Mardin'in meşhur bıttım meyvesinden ürettikleri bıttım reçeline patent almak için de girişimlerde bulunduklarına dikkat çeken Aslan, kentin tanıtım ve kalkınmasına bu anlamda da öncülük ettiklerini söyledi.

"KALKINMADA KADIN DA İŞ HAYATINA ATILMALI"

Bölge kalkınmasının, kadının da iş hayatına girmesiyle mümkün olacağını savunan Aslan, "İş hayatına atılırken bazı çekindiğimiz noktalar bazı korkularımız vardı. İş hayatında neyle karşılaşacağımızı bilmemek ister istemez ilk başta bizi korkutuyordu. Ama, gün geçtikçe önümüzü gördükçe artık daha sağlam bir şekilde ayağımız yere basıyor. Bütün korkularımızı aştığımızı düşünüyoruz. Biz hiçbir zaman yılmadık. Tam tersine işimize canı gönülden sarıldık. İkimiz birbirimize desteğimizi hiç esirgemedik. Birbirimizi tamamladık. Bu, bölgedeki kadınları da bir şekilde heveslendirdi. Biz örnek olmaya çalıştık. Birimiz mimar birimiz işletmeci, ama en önemlisi Mardin halkına örnek olmak açısından 2 genç kadın girişimci olarak çıktık yola. Hedefimiz keyifli işler yapmak, yaparken de mutlu olmak önemli olandı bizim için. Kahvaltının öğünler arasındaki yeri bambaşka. Güne sağlıklı ve keyifli bir başlangıç yapmak için kahvaltının önemi büyük. Özellikle sevdiklerinizle yaptığınız kahvaltılar eğlenceli anlara dönüşür. Kahvaltılarınızı daha sağlıklı ve besleyici hale getirmek için yöresel ve organik lezzetler sunan bu mekanı açtık. Doğal ve katkı maddesi içermeyen yöresel lezzetleri bir arada sunarak kahvaltı yapmayı ayrı bir zevk haline dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aslında güne mutlu başlamanın yolu da hiç kuşkusuz kahvaltıdan geçiyor. Biz de kahvaltıya el atarak  herkesin gününü mutlu geçirmesi için çalışıyoruz, onlar mutlu olunca da bizde mutlu oluyoruz" dedi.

"EVDE YAPTIĞIM YEMEKLERİ ARTIK MÜŞTERİLER İÇİN YAPIYORUM"

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Pınar Akpınar Ay ise, sade ve nezih mekanlarında, ne yediğini bilen, damak tadı gelişmiş kitlelere hitap ettiklerini belirterek, "Evimin mutfağında, ailem için yaptığım yemekleri artık müşteriler için yapıyorum. Yöresel mutfağın en seçkin örneklerini, en temiz, en sağlıklı ve en lezzetli şekilde hazırlıyor ve sunuyoruz. Yemeklerimizi evde nasıl titiz şekilde yapıyorsak burada da aynı şekilde yapıyoruz. Amacımız, hizmet, servis ve kalitesiyle halkımıza ve müşterilerimize layık olmaya çalışmaktır. Ürünlerimiz seri üretimden ziyade az, günlük ve taze çıkıyor. Tamamen doğal malzemeler kullanılıyor olması kalitemizi ortaya seriyor. Sivas'ın balı, yörenin sütü-tereyağı, yerli tohumdan üretilmiş unu, pasta ve serpme kahvaltılarımızda yerini alıyor. Şekerpancarın yapılmış el ürünü reçellerimiz, reçel severlerle buluşuyor. İş yerimizde çalışanların tamamı bayanlardan oluşuyor. Burada müşterilerin kendilerini özgür hissedebileceği tüm imkanları sağladık. Özellikle kadınlar buraya geldikten sonra çok şaşırıyorlar. Kulaktan kulağa duyulunca da ilgi gösteriyorlar. Özellikle kadınların böyle bir iş yeri açması, onları daha da mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Butik kafeden görüntü

-Müşterilerden görüntü

-Kadınların müşterilerle ilgilinmesi

-İki kadının röportajı

-Kahvaltılıklardan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

=====================================================

5)VATMAN ANONS EDEREK EVLENME TEKLİF ETTİ

İZMİT'te, vatmanlık yapan 25 yaşındaki Eray Altuntaş, kız arkadaşı 22 yaşındaki Yasemin Bertan'a tramvayda anons yaparak evlilik teklifinde bulundu. Evlilik teklifini duyan Yasemin Bertan şaşkınlığını gizleyemedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin geçen ay hizmete giren Akçaray isimli tramvayında vatman olarak çalışan Eray Altuntaş kız arkadaşı Yasemin Bertan'a tramvayda evlilik teklifinde bulundu. İstanbul'da yaşayan Yasemin Bertan Seka Park'ta evlilik teklifi yapılacağını düşünürken, tramvay seyir halindeyken evlilik teklifini duyunca şoke oldu. Yasemin Bertan, Eray Altuntaş'ın "Benimle evlenir misin?" teklifine "evet" yanıtını verdi.

Eray Altuntaş ilk olarak evlilik teklifini teknede yapmayı düşündüğünü belirterek, "Daha sonra tramvayda niye olmasın dedim. Bir anda gelişti, her şey güzel oldu gerçekten. Bu sayede Kocaeli'miz tramvayına ben de Yasemin'ime kavuştum" dedi.

Yasemin Bertan evlilik teklifini deniz kenarında beklediğini söyleyerek, "Aslında bir evlenme teklifi olacaktı. Seka Park deyince bende deniz kenarında hayal ediyordum. Ben ilk defa burada tramvaya bindim. Duyuru yapılınca yine üzerime almıyorum, kendisi çalıştığı için normal bir duyuru sandım. Sonra bir anda şok oldum, mutlu oldum, çok şanslıyım." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

Evlilik teklifinde bulunması

Tramvaydan inmeleri

Röportaj

Vatman kabininden görüntü

Tramvayda görüntüleri

Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -

========================================================

6)MERSİN PLAJLARI ENGELSİZ OLUYOR

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara her alanda fırsat eşitliği yaratmak amacıyla Engelli Plajı kurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı A.Ş. tarafından Kızkalesi ve Susanoğlu sahillerindeki çalışmalar sonucunda engelli plajında, engelli bireylerin denize ulaşmalarını sağlayacak ahşap hasır yoldan başlayarak, denize kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan suyla buluşabiliyor. Suya girdikten sonra, bireyler kurulan plaj sayesinde risk olmadan  denizin keyfini çıkarabiliyor. Engelli bireylerin önceden tekerlekli sandalye ile denize girilmesi mümkün değilken, artık tekerlekli sandalyeyle de suya girilebiliyor.Görme engelli bireyler de plajda koruma alanı bulunduğu için ve suyun derinliği  fazla olmadığından, yanlarında birer refakatçi ile veya tek başlarına denize girebilecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ilerleyen yıllarda da çalışmalarını devam ettirerek tüm sahillerde 'Engelli Plajı' kurmayı hedeflediği açıklandı

Görüntü Dökümü

----------------------

Belediye görevlisi engelli vatandaşı denize doğru götürürken

Engelli vatandaş Tekerlekli sandalyesi ile denize giderken

Engelli vatandaşın denize girmesi

Engelli vatandaşın denizden çıkması

Bir vatandaş ile röp

SÜRE: 02'23"  BOYUT: 270.MB

HABER-KAMERA: MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Şarköy Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title