Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)KAHRAMANMARAŞLI ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ'U 5 BİN KİŞİ UĞURLADIBATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Gürcan Kepekci'nin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta 5 bin kişinin katıldığı...

1)KAHRAMANMARAŞLI ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ'U 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Gürcan Kepekci'nin cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Gürcan Kepekci'nin cenazesi, hastane morundan alındıktan sonra helallik için Eyüp Sultan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Şehidin cenazesi daha sonra tören için Ulu Cami'ye getirildi. Burada düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti milletvekilleri Veysi Kaynak, İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilpak, Celalettin Güvenç, Jandarma Adana Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehidin ailesi, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

EŞİ BERSİYLE, ANNESİ PARKASIYLA GELDİ

Cenaze törenine anne Nigar Kepekci oğlunun parkasıyla, 3 yaşındaki oğlu Milcan Efe ile camiye gelen 7 aylık hamile Yasemin Kepekci ise eşinin mavi beresiyle katıldı. Acılı eş Kepekci, elinde beresiyle şehit eşinin tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Tabuta sarılıp fotoğrafı öpen şehidin yakınları da gözyaşlarına doğuldu. Şehit Uzman Çavuş Gürcan Kepekci'nin cenazesi, öğlen namazının ardından cenaze namazının kılınmasından sonra silah arkadaşları tarafından omuzlara alındı. Cenaze aracına konulan şehit Gürcan Kepekci'nin cenazesi, Şeyh Adil Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Cenaze aracının gelişi

Şehidin cenazesi

Şehidin eşi ve annesi

Törene katılanlar

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 232 MB

==========================================================

2)ŞEHİT ANNESİ: BENİM CİĞERİMİ YAKANLARIN ALLAH OCAKLARINI YAKSIN

BATMAN'ın Sason İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Özel Harekat Uzman Onbaşı Şahan Sezer memleketi Samsun'un Bafra İlçesi'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi Emine Sezer, "Oğlum, biricik yavrum. Ben seni böyle mi gönderdim. Benim ciğerimi yakanların Allah ocaklarını yaksın. Allah hepsinin belasını versin" diyerek feryat etti.  Batman'ın Sason İlçesi'nde bulunan Acıtepe bölgesinde dün askeri aracın geçişi sırasında yola daha önceden PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı saat 07.45 sıralarında infilak ettirildi. Saldırıda şehit olan jandarma özel harekat uzman onbaşı Şahan Sezer'in cenazesi dün gece askeri uçakla Sinop Havalimanı'na ardından da karayoluyla memleketi Samsun'un Bafra İlçesi'ne getirildi. Bu sabah saatlerinde Bafra Devlet Hastanesi'nden alınan bekar olan şehit Sezer'in naaşı ilk olarak Çetinkaya Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Oğlunun tabutuna bakarak sinir krizleri geçiren acılı anne Emine Sezer, "Oğlum, biricik yavrum. Ben seni böyle mi gönderdim. Benim ciğerimi yakanların Allah ocaklarını yaksın. Allah hepsinin belasını versin" diyarek feryat etti.

Burada dua edilip helallik alınmasının ardından şehidin naaşı cenaze töreni için Çetinkaya Merkez Camii'ne getirildi. Törene Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Komutanı Tuğgeneral Münir Güzel, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, şehidin babası Hasan, annesi Emine, kardeşleri Volkan, Merve, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. 1 hafta önce göreve başladığı belirtilen Jandarma Özel Harekat Uzman Onbaşı Şahan Sezer için öğlen namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından cenazesi aynı mahallede bulunan aile kabristanlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Şehitin naaşının omuzlarda getirlmesi

-Camiden detaylar

-Duaların edilmesi

-Helallik alınması

-Cenaze namazının kılınması

-Şehitin naaşının omuzlarda götülülmesi

(Süre: 2.20 Dk) - (Boyut: 74.59 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Ayhan AYDEMİR/BAFRA(Samsun),

=========================================================

3)BODRUM'DA 4.8'LİK DEPREM KORKUTTU

MUĞLA'nın Bodrum ve Milas ilçeleri başta olmak üzere çevredeki yerleşim merkezleri bugün öğleden sonra Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki depremle sallandı.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Milas'ın, Bodrum sınırındaki Beyciler Köyü olarak saptadığı deprem saat 14.16'da meydana geldi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem başta Bodrum olmak üzere Muğla ve çevre illerde de hissedildi.

Yüzeyde meydana geldiği için Bodrum ve Milas ile yakındaki yerleşim merkezlerinde şiddetli hissedilen depremle birlikte halk sokaklara fırladı.Yetkililer ilk belirlemelere göre can kaybı ve hasarın olmadığını söyledi.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR GEÇİLECEK

BODRUM (Muğla), -

===============================================

4)MİLLETVEKİLİ CEVHERİ'NİN BABA ACISI

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'nin, vefat eden 87 yaşındaki babası Ömer İlhan Cevheri, törenle son yolculuğuna uğurlandı.Yaşlılığa bağlı rahatsızlıklarından dolayı bir süreden bu yana tedavi gören Ömer İlhan Cevheri, dün Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamadı. 7 çocuk babası Cevheri için bugün Hacı Ahmet Kaysı Camii'nde tören düzenlendi. Cevheri'nin cenaze törenine; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Akyürek, Devlet eski Bakanı Necmettin Cevheri, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, protokol üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Babasını kaybetmenin acısını yaşayan milletvekili Mehmet Ali Cevheri, cenaze namazında taziyeleri kabul etti. Cevheri'nin cenazesi kılınan namaz ardından defnedilmek üzere merkeze bağlı İlhan Mezarlığı'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Camide düzenlenen törene katılanlar

Cenazenin getirilişi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın gelmesi

Vatandaşların dua okuması

Cenaze namazının kılınması

Cenazenin cenaze aracına konması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 413 MB

==============================================

5)TARİHİ HARA AYGIR DEPOLARI RESTORASYONA ALINIYOR

SİVAS'ta Osmanlı Devleti döneminde Sultan Abdulhamid Han'a at gönderilen ancak günümüzde harabe haldeki Hara Aygır Depoları restorasyona alınıyor.

Osmanlı Devleti'nin önemli şehirlerinden biri olan Sivas'ta orduya at yetiştirmek üzere kurularak ayrıca dönemin padişahı Sultan Abdulhamid Han'a at gönderilen Tarihi Hara Aygır Depoları restorasyona alınıyor. Danişmentgazi Mahallesi, Sivas-Ankara yolu üzerinde yaklaşık 250 bin metrekare alana sahip olan ve uzun zamandır atıl olan Tarihi Hara Aygır Depoları Sivas'a kazandırılıyor. Bir süredir Özelleştirme Yüksek Kurulu'nda onay bekleyen Tarihi Hara Aygır Depoları bedelsiz olarak Sivas İl Özel İdaresi'ne tahsis edildi.

"SOSYAL ETKİNLİK MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ"

Sivas Valisi Davut Gül, Özelleştirme Yüksek Kurulu onay verilmesinin ardından Tarihi Hara Aygır Depolarında incelemede bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de depolar ve alan hakkında Vali Gül'e bilgi verdi. Burada açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde burada at yetiştirilmiş. Belli zamanlarda tarımsal ürünlerin denendiği yeni ürünlerin üretildiği bir yer olarak kullanılmış. Atatürk Sivas Kongresi'ne gelirken bu bölge karşılanmış. Burası Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndaydı. Burası İl Özel İdaresi'ne bedelsiz tahsis edildi. Şehire bu kadar yakın bir arazi yaklaşık 150-200 milyon lira ve çok kıymetli bir arazidir. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra burada geleneksel sporların yapıldığı başta at biniciliği, cirit, güreş gibi sosyal etkinlik merkezi oluşturacağız. Binaların restorasyonu yapılacak. Baştan sona onarımları yapılacak. Ayrıca arazi büyük olduğu için gençlerin, yaşlıların çeşitli aktiviteler yapacağı faaliyetler yapacağız. Burası güzel bir yer. İnşallah Sivaslılarımızın beğeneceği güzel aktiviterin olduğu yer olacak." dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Hara depolarından görüntü

-Vali ve ilgililerin alanı gezmesi

-Vali Gül'ün açıklamaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================================

6)TABANCA İLE ÖLDÜRÜP BARAJ KENARINA ATTILAR

KONYA'da Altınapa baraj gölü kenarında erkek cesedi bulundu. Tabanca ile vurularak öldürüldüğü ve baraj yolu kenarına atıldığı belirlenen cesedin 36 yaşındaki Rıza Özkan'a ait olduğu tespit edildi. Vücudunda 3 kurşun yarası bulunan Özkan'ın cesedi, hastane morguna kaldırıldı.

Olay, saat 10.00 sıralarında Konya-Beyşehir Karayolu 23'üncü kilometresindeki Altın Apa Barajı Gölü kıyısında meydana geldi. Bölgeye balık tutmak için gelen vatandaşlar, baraj yolu kenarında hareketsiz yatan birini gördü. İhbar üzerine olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan inceleme sonrası 36 yaşındaki Rıza Özkan'a ait olduğu belirlenen cesedin tabanca ile vurularak öldürüldüğü ve yol kenarına atıldığı tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından vücudunda 3 kurşun yarası tespit edilen Özkan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Morgu'na kaldırıldı.

Jandarma ekipleri, Özkan'ın kim yada kimler tarafından öldürüldüğünü tespit etmek ve yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Jandarma ve polisin incelemesi

-Olay yerinden detaylar

-Ölen Özkan'ın fotoğrafı

Haber-Kamera:  Hasan DÖNMEZ/KONYA,)

==========================================

7)MADEN KAZASI İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ, 5 KİŞİNİN HAPSİ İSTENDİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 2 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazası ile ilgili 4'ü tutuklu 5 kişi hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kemer'in Ovacık Mahallesi'nde 'Balyak Madencilik' adlı firma tarafından 2015 yılından bu yana işletilen kömür ocağında 16 Mayıs günü saat 19.43'te metan gazı sızıntısı sonucu meydana gelen patlamada 900 metrede mahsur kalan işçiler 39 yaşındaki Levent Korkmaz ile 36 yaşındaki Esen Çavuş yaşamını yitirdi. Kazada, gazdan etkilenen 6 işçiye hastanelerde, 7 işçiye ise olay yerine gelen ambulanslarda müdahale edildi.

Antalya Cumhuriyet Savcısı İsmail Çalık tarafından maden ocağının ortaklarından Muhammed Murat Bal, işletme müdürü Emre Tutsak ve iş güvenliği uzmanı Yücel Er'in aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Balyak Madencilik'e ait madende meydana gelen kazada mahsur kalan işçiler Levent Korkmaz ve Esen Çavuş'un yaşamını yitirdiği kaydedildi. İddianamede, kazadan sonra Antalya'dan temin edilen 2 maden mühendisi, elektrik mühendisi, iş güvenliği bilirkişisi heyetiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın görevlendirdiği maden mühendisinin olay yerinde inceleme yaptığı vurgulandı. İncelemelerde, bilirkişi heyetinin ön kanaatine göre kazanın, gaz ölçümü yapılmadan dinamit kullanılmasından kaynaklandığının vurgulandığı iddianamede, "Kullanılmaması gereken türden dinamitlerin kullanıldığının tespit edildiği ve ayrıca madenin tavanında da havalandırma bulunmadığı, tüm hususlar bir araya geldiğinde de madende parlama oluşmasının doğal olduğu tespit edildi" ifadelerine yer verildi.

ORTAMDA OKSİJEN BİTTİ, ÖLÜMLER OLDU

İddianamede, bilirkişi heyeti tarafından haziran ayı içinde sunulan raporda olayın meydana geliş sebebinin maktullerin kömür gevşetmek ve havalandırma için delik delme işlemi yaptığı sırada, metal ucun sert zemine gelmesi ile oluşan kıvılcımın, ortamda oluşan metan gazını patlatmış olabileceği kaydedildi. Patlamanın şiddetli bir grizu patlaması değil, lokal bir patlama halinde olduğu, ölümlerin ise metan gazının yanmasıyla birlikte ortamda oksijenin ani şekilde tükenmesi sonucu gerçekleşmiş olabileceğine değinildi.

İddianamede, mevcut konıtlar değerlendirildiğinde madendeki parlamaya ilişkin bilirkişilerin keşif tutanağına geçirilen görüşünde, olayın oluşumunda ruhsat sahibi, daimi nezaretçi, iş güvenliği uzmanı, işletme müdürü, vardiya mühendisinin sorumlu olacağının ön kanaatine varılmasına rağmen, ayrıntılı raporda olayın zorlayıcı sebep olduğunu ve doğrudan kusurlu kimsenin olmadığını bildirdikleri kaydedildi.

İddianamede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu raporuna yer verildi. Raporda, hem olaya yakın görgü tanıklarının hem de keşif tutanağındaki bilirkişi heyetinin ön kanaatlerini doğrular nitelikte ateşleme yapıldığının belirtildiği kaydedilen iddianamede, şunlara yer verildi:

"Sorumlu gösterilen kişilerin, bilirkişilerin ilk görüşleriyle paralel olarak şüpheli Muhammed Murat Bal, vardiya mühendisi Fevzettin Bayramoğlu, daimi nezaretçi Emre Tutsak ve iş güvenliği uzmanı Yücel Er'in kusurlu olarak tespit edildiği, ayrıca ateşleyici belgesi bulunan Şevki Koçbıyık da sorumlu olacaktır. Tanık beyanlarında normalde madenlerdeki patlatmayı dinamitçi olarak bilinen Şevki Koçbıyık'ın yapması lazımken maden içerisine girmediği ve lokum ile kapsülleri işçilere dağıtarak onlara yaptırdığının ifade edildiği, bu sebeple Şevki Koçbıyık'ın da kazanın oluşumunda kusurlu olacağı tespit edildi. İşçilerin ölümü ile ilgili müştekilerin şikayetçi olduklarının görüldüğü, kesin ölüm sebeplerinin tespit edilmesi amacıyla otopsisi yapılan maktullerin ölümlerinin yapılacak tetkiklerin sonuçlarına göre değerlendirileceği Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor ivedi bir şekilde gönderilecektir."

ÖNGÖRÜLEMEYEN VE ÖNLEMEMEZ FAKTÖRLER

Sanıklardan Muhammet Murat Bal'ın avukatı Naim Karakaya, bilirkişi raporuna göre kazanın öngörülemeyen metan gazı birikmesi sonucu meydana geldiğini savundu. Avukat Karakaya, rapora göre sanıkların ve kazada hayatını kaybeden maden işçilerinin de kusurlu bulunmadığının tespit edildiğini vurguladı. Kazaya, tamamen yeraltı madenlerinde olası ve engellenmesi güç olan ani metan gazı parlaması ile devamında ortaya çıkan karbonmonoksit gazının ortamı zehirlenmesinin neden olduğunu anlatan Naim Karakaya, "Kazanın tamamen önlemez ve öngörülemez faktörlerin etkisiyle meydana geldiği sonucuna varılan bilirkişi raporu, ölen maden işçisinin otopsi raporuyla da örtüşmektedir. Nitekim otopsi raporlarında her iki maden işçisinin de karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettikleri tespit edilmiştir. Olayın dinamit patlatılmasıyla bir ilgisi yoktur" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (16 Mayıs)

-------------------------

Yaralı işçilerden görüntü

Madencilerden görüntü

Kurtarma ekipler

Vali Karaloğlu ve beraberindekilerden görüntü

Maden ocağıdan görüntü

Haber : Mustafa KOZAK- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN-Alparslan ÇINAR/ANTALYA-DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (16 Mayıs)

----------------------------

Cesetlerden görüntü

Maden ocağı

Vali Karaloğlu açıklama

Haber : Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (18 Mayıs'ta geçildi)

---------------------------------

Şüphelilerin jandarma aracından inişi

Şüphelilerin adliyeye getirilişi

Hükümet konağı yazısından görüntü

Yakınlarının konuşmalarından görüntü

35.9 MB /// 01.07ö

KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

=========================================================

8)RUS İŞADAMI AKHMEDOV YATIYLA BODRUM'DA

RUS gaz devi Gazprom ile birlikte Rusya'nın dünyaya gaz pazarlayan en önemli ikinci şirketi Northgas'ın Yönetim Kurulu Başkanı 62 yaşındaki Azeri asıllı Rus milyarder 62 yaşındaki Farkhad Akhmedov 'un ultra lüks yatı 'Luna' Bodrum'a demirledi.

Dünyanın en zengin iş adamları arasında yer alan gaz üretim şirketlerinden Northgas'ın patronu Rus milyarder Farkhad Akhmedov, eşi Tatyana Akhmedov, üç çocuğu ve yakın dostlarıyla birlikte 115 metrelik ultra lüks motoryatı 'Luna" ile Bodrum' a dün (Cumartesi) geldi. Yunanistan'ın Korfu, Mikonos, Tilos, Leros adalarını gezdikten sonra Bodrum'a gelen Akhmedov ve ailesinin bulunduğu yat Yalıkavak Mahallesi'ndeki Küdür Yarımadası açıklarına demirledi. Dev yatı görmek isteyenler koya akın etti. Yatın üzerinde bol bol güneşlenen işadamı Akhmedov, tatilin tadını çıkardı. Yatın etrafında 6 zodyak botla güvenlik önlemi alındı. Rus milyarderin konukları da koyda gün boyu su sporları yaptı. Akhmedov, daha sonra ailesiyle botla koyda gezdi. İşadamı Akhmedov'un, Yalıkavak Limanı'ndaki balıkçılardan toplam 150 kilogaram kalamar, ahtapot ve yörede çıkan balık türlerinden satın aldığı öğrenildi. Akhmedov'un motoryatı bu yılın başında İngiliz futbol takımı Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç'ten aldığı öğrenildi. Yüzme havuzu, helikopter pisti, mini denizaltı, 6 sürat teknesi, kurşun geçirmez camları ve her türlü roket atara karşı savunma sistemi olan çelik gövdeli 'Luna' isimli motoryat, saatte 30 mil hız yapabiliyor. Süper lüks yatta 30'u hizmet için 20'si koruma 50 personel görev yapıyor. Su sporları ve dalış merkezi bulunan yatın üzerinde birisi kapalı birisi açık iki yüzme havuzu var. Akhmedov, ailesi ve yata bulunan konuklarının 10 gün boyunca Bodrum Gökova ve Hisarönü koylarında tatilini sürdürecekleri öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

-Ris işadamı Akhmedov ve ailesinin yatın arkasında bota binerek koyları gezmesi

-Yattan genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

====================================================

9)KOPAN ELEKTRİK TELLERİ İŞYERİNİ KÜL ETTİ

ANTALYA'da, kopan elektrik tellerinden çıkan kıvılcımların sıçradığı hasır dükkanı tamamen yandı. Söndürme çalışmalarını gözyaşları içinde izleyen işyeri sahibi, zararının karşılanmasını istedi.

Kepez İlçesi Gazi Bulvarı'ndaki yangın saat 10.00 sıralarında çıktı. Davut Barut'a ait hasırcı dükkanının üzerinden geçen elektrik telleri, rüzgarda, ağaç dallarının çarpması nedeniyle koptu. Dükkanının üzerine düşen tellerden saçılan kıvılcımlar, işyerindeki hasırları tutuşturdu. Bir anda büyüyen yangın bütün işyerini sardı. Haber verilmesi üzerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın, ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürdü.

Haber verilmesi üzerine gelen işyeri sahibi Davut Barut, söndürme çalışmaları sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. 15 yıldır hasır işi yaptığını belirten Davut Barut, defalarca uyarmalarına rağmen elektrik tellerine çarpan ağaç dallarının kesilmediğini iddia etti. Barut, tamamen yanan işyerinde 30 bin TL civarında zarar olduğunu belirterek, karşılanmasını istedi.

Kopan elektrik telleri ise yetkili firma ekiplerince yenilendi.

Görüntü Dökümü

-------------

Yanan işyerinden görüntü

Yanan işyerini cep telefonu ile çeken vatandaştan görüntü

Kopan elektrik tellerinin görüntüsü

Elektrik tellerinden detay görüntüler

Vatandaşlardan görüntü

Vatandaşların itfaiye erlerini yönlendirmesinden görüntü

İtfaiye erlerinden görüntü

Yerdeki kablolarından görüntü

Vatandaş tepkisi (KÜFÜR İÇERİR)

İtfaiye erlerinin söndürme çalışmalarından görüntü (KÜFÜR İÇERİR)

İşyeri sahibi yetkilileri arayıp gelmediğini söylemesi

İşyeri önündeki koşuşturmadan görüntü

Detay görüntüler

281 MB - 2.31'

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=========================================================

10)ÇUBUK'TA HASAT VE TURŞU KURULUMU BAŞLADI

ANKARA'nın Çubuk ilçesinde turşu üretiminde kullanılan ve halk arasında 'yeşil altın' olarak bilinen turşuluk badem salatalığın hasadı ile birlikte evlerde kurulumu da başladı.

ÇİFTÇİ VERİMDEN MEMNUN TALEP HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Türkiye'nin turşu üretiminde söz sahibi olan Çubuk'ta sebze ve meyveler yetiştirilip kurularak turşu ticaretine başlandı. Çubuk turşusu üretim ve kurulumunun bu yıl verimli olduğunu belirten turşu üreticisi Cemal Yılmaz, "Bu yıl ürün ekimini geçen yıla oranla daha da artırdık. Bu yıl verimden memnunuz halen toplama ve kurulum devam ediyor. Tüm turşuluk ürünleri mümkün olduğu kadarıyla kendimiz doğal olarak yetiştirip yine doğal olarak kuruyoruz"dedi.

FESTİVALDE TAZE ÜRÜNLER YER ALACAK

Yaklaşık 50 yıldır turşuculuk yaptığını ve her geçen yıl talebi karşılamada zorlandıklarını belirten Yılmaz, "Turşuculuk atalarımızdan kalan miras. Bu sektörün de ilçe ekonomisine büyük katkısı oluyor. Çubuk ve bölgesinde yetişmeyen salatalıktan hem lezzet bakımından hem de kalite bakımından Çubuk turşusu olmaz. Farkımız turşularımızın içerinde katkı maddesi olmaması tamamen doğal olmasıdır. Önümüzdeki günlerde yapacağımız festival için de ürünlerimizi hazırlıyoruz. Bu yıl da bol miktarda turşu kurup satışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Salatalıklar  toplanırken  ve hasattan görüntü

Salatalıkların boyutlarına göre elekten geçirilme görüntü

Salatalıkların yıkanarak delinmesi görüntü

Turşunun kurulmasından görüntü

Turşu üreticisi Yılmaz ile röportaj

Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara),

=========================================================

11)'EVLİLİK TEKLİFİ' SÜRPRİZİ

Konserin sonlarına doğru sahneye gelen Mengen Aşçılar Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı 39 yaşındaki Erdem Dırbalı, sevgilisi Neslihan Karakaş'a, sahnede evlenme teklifinde bulunmak istediğini söyledi. Bengü'nün sahneye çağırdığı çift seyircilerin alkışları arasında sahneye çıktı. Dırbalı, heyecanla yüzükleri almayı unuttuğunu söyledi. Şarkıcı Bengü, sahne arkasına geçerek Dırbalı'nın bir yakınından yüzükleri alarak Erdem Dırbalı'ya verdi. Sevgilisinin önünde diz çöken Erdem Dırbalı, evlenme teklif etti. Konseri izlemeye gelen öğrencilerin alkışları arasında mikrofonu eline alan genç kız "tüm kalbimle evet" diyerek teklifi kabul etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Bengü ile Erdem Dırbalı'nın diyalogları

-Erdem Dırbalı'nın yüzüğü unutması

-Diz çöküp evlilik teklif etmesi

-Genç kızın 'Evet' demesi

Dosya adı: blbengu2

Süre: 02.54 Boyut: 129 MB

Haber: Murat KÜÇÜK/MENGEN(Bolu),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Kozluk Bodrum PKK Politika Güncel Haberler

title