Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ak Parti açılımı (2)

ANTALYA'YA ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI, HIZLI TREN, OTOBAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın turizmin vitrin şehri olduğunu ve ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Antalya'nın geçen yıl 1 milyar doları bulan ihracatıyla da önemli bir kent olduğunu anlatan Erdoğan, "Antalya'ya hep özel önem verdik. Mevcut havalimanını modern hale getirdik. Gazipaşa'ya ikinci bir havalimanı inşa ettik. Antalya'nın batı tarafına 850 milyon lira yatırım bedeli olan yeni havalimanı inşa edeceğiz. En geç 2021 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Hızlı tren konusunda iki ayrı hatla Antalya'yı ülkemizin tamamına bağlıyoruz. Birincisi Isparta-Burdur-Afyon-Kütahya-Eskişehir istikametine giden oradan da İstanbul- Ankara'ya ulaşan hızlı tren projesi. İkincisi de Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri istikametine gidecek hattır. Her iki projeyle ilgili çalışmalar etap etap sürüyor. Antalya'yı otobanla da hem Afyonkarahisar'a hem de Alanya'ya bağlayacak bir projeyi de hayata geçiyoruz" dedi.

'BUNLARA 5 KOYUN TESLİM EDİN KAYBEDERLER'

Antalya'ya 33 bin kişi kapasiteli stadyum da yaptıkların anlatan Erdoğan, stadyumun daha erken biteceğini ancak bir dönem geciktiğini söyledi. Gecikmenin Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve CHP'nin mevcut Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın nedeniyle yaşandığını anlatan Erdoğan, "Daha erken bitecekti. Niye? Bir, ara dönem geçirdik. Bunlara 5 koyun teslim edin kaybedip gelirler. Buranın yaylalarında bunlara sakın keçi meçi teslim etmeyin. İnanın kaybedip gelirler" diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARIYLA KOL KOLA DOLAŞMIYORUZ'

EXPO alanına yeni projeler düşündüklerini ve burayı çekim merkezi haline getirmek istediklerini kaydeden Erdoğan, "Biz yaparız. Çünkü biz hep bunları düşünüyoruz. Biz kalkıp da sokaklarda terör örgütlerinin mensuplarıyla kol kola dolaşmıyoruz. Biz halkımızla kol kola dolaşıyoruz, farkımız bu" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'RÖPORTAJ' ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da bir dergiye verdiği röportajdan dolayı eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet partisinin başındaki şahıs, bir Alman dergisine röportaj veriyor. Normal şartlarda herhangi bir siyasetçi, böyle bir imkanı ülkesinin ve milletinin faydasına olacak şekilde kullanır. Peki, bizim ana muhalefetin başındaki zat ne yapıyor? Alman kamuoyuna ülkesini şikayet ediyor. Hem de öyle bir şikayet ediyor ki adeta Alman yatırımcıları da Alman turistleri de ' Türkiye'den uzak dursun, sakın buralara gelmesin' diye bangır bangır bağırıyor. Neymiş efendim? ' Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yokmuş.' Önce sözlerini inkar etmeye çalıştı. Mızrak çuvala sığmayınca bu defa pişkince 'Ben bunları her yerde söylüyorum' diyerek, işin içinden sıyrılmaya kalktı. Bu ifade, söz konusu zatın sehven değil; bilinçli olarak ülkemize iftira attığını gösteriyor. Yazıklar olsun. Ekmeğini yediği, suyunu içtiği, milletvekili ve emekli olarak maaşını aldığı devletine ve ülkesine böylesine bir ihaneti yapabilen ve yüzü kızarmadan bunu savunan zata ne desek, boştur."

'İÇERİDE OLAN ZATLA BAĞLANTISI ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN'

CNH Lideri Kılıçdaroğlu'nu, Ankara'dan İstanbul'a yaptığı 'Adalet Yürüyüşü' üzerinden de eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Sözde 'Adalet Yürüyüşü' yaptı. Peki, o yürüyüşü 29 gün yaparken, onun yol güvenliğini kim sağladı? Bu hükümet sağladı. Birçok istihbaratlar geldi; ama hükümetimiz güvenliği sağladı. Türkiye'de adaletsizlik varsa peki, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde günlerce işçiler grev yaptı. Onların hak arayışlarındaki adaleti nereye koyacaksın Bay Kılıçdaroğlu? Şişli'yi İstanbul'da çöpler istila etti. Onlara yönelik sözde 'Adalet Yürüyüşü' yapan sen, onların adalet arayışına niye cevap vermedin? Bunların adaletle madaletle alakası yok. Bunların derdi, ülkeyi karıştırmak. Ana muhalefetin başındaki zat, halen ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan milletvekiliyle ilgili konunun, kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında bu içeride olan zatla alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın. İçeriden değişik haberler alıyorum. 'Buradan çıktım, çıktım. Çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım' diyor içerideki zat."

'BUNDA YALAN GANİ'

Bütün bunların FETÖ taktiği olduğunu söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gerçi söylediği her şeyi inkar etme, yaptığı her işten çark etme konusunda bu şahsın eline su dökecek kimse zor bulunur. Bunda yalan gani. Kendisi genel başkanlık koltuğuna da FETÖ kumpası olduğunu herkesin bildiği bir kaset operasyonuyla oturtulmamış mıydı? O gün Baykal'ı ziyaretten çıkarken, gazeteciler sordu. 'Aday olacak mısınız', dedi. 'Hayır, böyle bir düşüncem yok' dedi. Ertesi gün baktık ki adaylığını açıkladı. Niye? Yalan; ama unutmayın yalancının mumu... O kadar çok yalan söyledi, söylediği o kadar çok sözü yuttu, o kadar çok hezimete uğradı ki biz kendisini takip edemez hale geldik. Mümkün değil? Ne derseniz deyin, 'yağmur yağıyor' havasında kendisine dikte edilenleri yapmaya devam ediyor. Bu zatın kendisinin ve partisinin ne yaptığı bizi ilgilendirmez; ama mesele, ülke ve millet meselesi olduğunda hiç kusura bakmasın. Sessiz kalmayız, kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Türkiye'yi kuşatma, Türkiye'yi işgal operasyonlarına nefer yazılan herkes, bu ülkenin de bu milletin de defterinden silinir. Hiçbir siyasi veya bireysel çıkar, böyle bir ihaneti mazur gösteremez."

'FETÖ'CÜLER BİLE BU KADARINA CESARET EDEMİYOR'

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 15 Temmuz'la ilgili söylemlerine de değinen Erdoğan, "Genel Başkanı böyle yapınca milletvekili durur mu? Ana muhalefetin Antalya milletvekili, aynı zamanda geçen dönem şehrin üzerine bir kabus gibi çöken eski belediye başkanı olan kişi, 15 Temmuz'la ilgili öyle laflar söylüyor ki FETÖ'cülerin kendileri bile bu kadarına cesaret edemiyor. Peki, ana muhalefetin başındaki zatın ve onu takip eden Antalya milletvekilinin ülkelerine attıkları iftiraların zararını en çok kim görüyor? Tabii ki Antalya görüyor. Önümüzdeki seçimde bunları silip, atmaya hazır mıyız? Burası, ülkemizde turizmin lokomotifi olan bir şehir. Kendi ülkesini karalayan, yatırımcılara ve turistlere adeta 'Ne olur, Türkiye'ye gelmeyin. Antalya'ya gelmeyin' diye yalvaran bu zihniyete hak ettiği cevabı da inşallah Antalya'nın vermesi gerekiyor. Antalya'daki esnaf kardeşimin, turizmci kardeşimin, çiftçi kardeşimin ekmeğine kan doğramaya kimsenin hakkı yoktur. Ana muhalefetin başındaki zata ve onun izinden giden milletvekiline buraya oy için geldiklerinde Antalyalılar'ın, ülkelerine attıkları iftiraların, kendilerine verdikleri zararın hesabını soracaklarına inanıyorum" diye konuştu.

KUZEY KORE KRİZİ

Kuzey Kore'nin merkezinde bulunduğu krizle ilgili endişeleri ifade ettiklerini, nükleer bir savaşın taraflarla birlikte tüm dünya için telafisi mümkün olmayan bir felaket olacağını belirten Erdoğan, "Japonya ve Güney Kore gibi yakın dostlarımızı tedirgin eden bu gerilimin silahlar ve füzeler ateşlenmeden sona erdirilmesini diliyoruz. Gerek ülkemizin içinden geçtiği süreç gerek dünyada yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin mutlaka güçlü olması gerektiğini gösteriyor. Güçlü olmanın yolu da imkanlarımızı ve potansiyelimizi en doğru şekilde kullanmaktan geçiyor. 2019 seçimleri, bu bakımdan ülkemizin geleceğinde belirleyici bir dönüm noktası olacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra havayoluyla Antalya'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Mehmet ÇINAR- Özgür ÖZTÜRK- Kamera: ANTALYA,

=========================================

Milas'ta 4.3 büyüklüğünde deprem

MUĞLA'nın Milas  ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, bugün saat 19: 35'te, Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin  herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 4.3 olarak açıkladı.

Haber: MUĞLA,

==========================================

11 yaşında VIP restoranının başına geçti

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde babasına ait Vogue Hotels'in VIP restoranının başında yer alan 11 yaşındaki Can Avcı, lezzetleriyle görenleri şaşırtıyor.

Avcı, 8 personeli ile otelin VIP müşterilerine hizmet veriyor. Çocukluğundan beri mutfağa meraklı olan Avcı, Türkiye'ye Michelin Yıldızı getirerek, dünya çapında bir restoran zinciri açmayı hedeflediğini söyledi.  Rusya'nın Moskova kentinde yaşayan Turan Avcı ve Ekaterina Avcı çiftinin üç çocuğunun en büyüğü olan 11 yaşındaki Can Avcı, yaz aylarını babasının Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki otelinin mutfağında geçiriyor. Avcı, 2 yaşından beri yiyeceklerle, sebzelerle oynamayı çok sevdiğini belirterek, oyun oynamak için bile kendince çorbalar, yemekler yaptığını söyledi. Moskova'da ilk önce babasıyla birlikte mutfağa giren Can Avcı, büyüyüp kendisini geliştirdikçe de mutfağa tek başına girmeye ve hafta sonlarında aile dostları için yemek yapmaya başladığı söyledi.

MOSKOVA'DA MİSAFİRLERİMİZE YEMEKLERİ O YAPIYOR

Baba Turan Avcı, oğlunun daha önce mimar olmak istediğini belirterek, "Yemek yapmaya hep bir merakı vardı. 3-4 yaşlarındayken, evde benimle birlikte yemekler yapardı.  Daha sonra kendisi yapmaya başladı. 2 yıldır Moskova'da hafta sonları arkadaşlarımız geldiğinde, yemeği hep can yapardı. Alıştı, geçen yıl da Bodrum'a geldiğimizde 'ben burada aşçılık yapmak istiyorum' dedi. Ben de 'Tamam hayat senin hayatın, başla' dedim. Geçen yıl şefimiz Yusuf Özer'in yanında çalışmaya başladı. Onun yanında öğrendi ve kendini geliştirdi. Bu yıl da bu restoranı benden kiralamak istedi ve kiraladı. VIP Restoranı o işletiyor. Önce akşamları açmaya başladı. Annesi akşam çalışmasına izin vermeyince, şimdi öğlenleri yemek yapıyor, bazen de akşamları hazırlık yapıyor. Sevdiği bir iş olduğu için, mutlu olsun. Hayatı boyunca sevdiği işi yapsın, inşallah da başarılı olur. Michelin yıldızı alıp, restoran zinciri kurmak istiyor. Umarız hayallerini gerçekleştirir" dedi.

FIRSAT BULDUKÇA SOLUĞU MUTFAKTA ALIYOR.

Sabahları saat 09.00-12.00 arasında serbest zamanı olduğunu belirten Can Avcı, biraz havuza girip oynadıktan sonra yine mutfağa girdiğini söyledi. Tatil de yaptığını, ama gününün büyük bölümünü mutfakta geçirmekten keyif aldığını belirten Avcı, "Küçüklüğümden beri yemek yapmayı seviyorum. 2 yaşındayken tavalarla oynuyordum. Biraz daha büyüyünce babamla birlikte yemek yapmaya başladım. Daha sonra mutfağa girdim ve bu işi çok beğendim. Babama da geçen yıl restoranda çalışmak istediğimi söyledim ve şef Yusuf Özer'in yanında çalışmaya başladım, onu izledim ve öğrendim. Bu yıl da babamdan bu restoranı kiraladım, burada çalışmak istedim. Yemek yapmayı çok seviyorum. VIP restoranının menüsü de bana ait. Kendime ait soslarım var. Yemek tariflerim de var, onları zaman zaman düzenleyip, zaman zaman da geliştiriyorum. Balık, et, salata, makarna, çorbadan oluşan standart bir menü var. Müşterilerimiz menüyü seçtiği zaman ben hepsini yapabiliyorum. Bazen, sadece özel misafirlerimiz için tatlı da yapıyorum" dedi. Avcı, "Müşterilerin yanına gidip ne tercih ettiklerini sorduğum zaman beni görünce şaşırıyorlar. Hatta geçen yıl tercih etmeyenler de oldu. Biraz üzüldüm ama, artık misafirlerimiz de alıştı. Yemeklerimi de beğeniyorlar. Olumlu geri dönüşler alıyorum" dedi.

HEDEF RESTORANLAR ZİNCİRİR AÇMAK.

Avcı, "Moskova'da 6. sınıfa gidiyorum. Temel eğitim süresi olan 11. sınıftan sonra da aşçılık eğitimi almak istiyorum ve Fransa'ya gitmek istiyorum. Moskova, Türkiye ve Amerika'da restoran açmak istiyorum. Fransız, Japon, Çin, İtalyan, Rus ve Türk mutfağını çok seviyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Can Avcı'nın yemek yapmasından örüntü

Baba Turan Avcı ile röp,

Can Avcı ile röp.

Genel ve detay görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

========================================

Kaza yapan otomobil alev aldı: 1 ölü, 2 yaralı

ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil yoldan çıkıp orta refüje savruldu. Otomobil daha sonra alev aldı. Kazada 1 kişi ölürken, 2 kişi de yaralandı.

Sungurlu İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında iddiaya göre, Uğur Tuna (37) yönetimindeki 48 N 3960 plakalı otomobil, Sungurlu-Çorum Karayolunun 10'uncu kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak orta refüje savruldu. Otomobil daha sonra alev aldı. Sürücü ile otomobilde bulunan Hüsamettin Tuna (61) ve Nurten Tuna (59) çevredeki vatandaşlar tarafından yaralı olarak araçtan çıkarıldı. 3 yaralı olay yerine çağırılan ambulanslarla Sungurlu Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Nurten Tuna yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Alev alan araç itfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda söndürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yanan araçtan görüntü

-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışması

Detaylar

(SÜRE: 40 Sn ) (BOYUT 6.96 MB)

Haber-Kamera :  SUNGURLU(Çorum),

========================================

Hafriyat kamyonu devrildi, sürücü öldü

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde demiryolu inşaatında hafriyat kamyonunun yaklaşık 10 metre derinliğindeki çukura devrilmesi sonucu sürücü yaşamını kaybetti.

Kaza öğleden sonra, Pamukova Yenice Mahallesi Göredenler mevkiinde devam eden Adaray demiryolu inşaatında meydana geldi. Demiryolu inşaatına dolgu yapmak için taş taşıyan 32 yaşındaki Selçuk Fırtına idaresindeki 54 ZD 395 plakalı hafriyat kamyonu toprağın kayması sonucu yaklaşık 10 metre derinliğindeki çukura devrildi. Kazada kamyonda sıkışan Selçuk Fırtına olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan 6 yaşındaki oğlu Eren Fırtına inşatta çalışan işçilerce kurtarıldı. Küçük çocuk kazayı küçük sıyrıklarla atlattı. Selçuk Fırtına'nın cesedi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pamukova Grup Amirliği ekiplerinin uzun süren uğraşları sonrası sıkıştığı yerden çıkarılarak Pamukova İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında olay yerine gelen Selçuk Fırtına'nın kardeşinin feryatları yürek dağlarken, müteahhit firmanın gerekli güvenlik tedbirleri almadığı gerekçesi ile tepki gösterdiler. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Kamyondan görüntü

-Cesedi çıkarılması

Haber: İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Can Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title