Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Şemdinli'de Pkk'lıların tuzakladığı 5 patlayıcı imha edildi

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesi'nde operasyona giden güvenlik güçleri tarafından tespit edilen uzaktan kumandalı ve basma düzenekli 5 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari Valilği, Şemdinli ilçesi' Karadağ bölgesinde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operayonla ilgili açıklama yaptı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirildikleri belirtildi. Açıklamada, "08.08.2017 günü başlatılan ve Şemdinli İlçesi Karadağ bölgesinde arama tarama faaliyeti neticesinde; 13.08.2017 günü Şemdinli İlçesi Kelek Tepe bölgesinde uzaktan kumandalı ve basma düzenekli 2 adet el yapımı patlayıcı tespit edilmiştir. Bununla birlikte operasyon kapsamında toplamda 5 adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Haber: HAKKARİ,

=========================================

Hakkari'de PKK propogandası yapan 13 kişiye gözaltı

HAKKARİ'de sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK'nın propagandası yaptıkları belirtilen 13 kişi gözaltına alındı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon yaptı. Yapılan operasyonlarda 13 kişinin gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Haber: HAKKARİ,

==========================================

Tunceli'de orman yangınları (2)

HDP'Lİ VEKİL VE POLİS ARASINDA GERGİNLİK ÇIKTI

HDP Milletvekili Alican Önlü'nün de aralarında bulunduğu bir grup, Tunceli'deki orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla, bugün akşam saatlerinde ellerine tırmık ve kürek alarak Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Sanat Sokağı'nda toplanan grubun, Seyit Rıza Parkı'na kadar yapmayı planladığı yürüyüşe OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Sanat Sokağı'nda yürüyüşe izin verilmemesi üzerine gerginlik yaşandı. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve beraberindekilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine, görevli polis müdürü, yürüyüşte ısrar edilmesi durumunda müdahale edeceklerini söyledi. Bunun üzerine HDP Milletvekili Önlü, "Bize neden müdahale edeceksiniz? O zaman gelin hep birlikte gidip orman yangınlarına müdahale edelim"diyerek polis müdürüne yüksek sesle tepki gösterdi. Önlü'nün yüksek sesle konuşması üzerine araya giren polis müdürü ise "Bana bağıramasınız, buna hakkınız yok" diyerek duruma tepki gösterdi. Görevli polis müdürü, yaşanan gerginlik sırasında HDP Milletvekili tarafından kolunun çizildiğini belirterek, çizilen kolunu basın mensuplarına gösterdi. Tartışmanın ardından basın açıklaması yapan Alican Önlü, yürüyüşün engellemesine tepki göstererek, "Batı illerinde orman yangını olsaydı ve bir mülki idare amirine sorulsaydı, "Şu kadar hektar ormanlık alan yandı, şu kadar helikopter, araç, gereçle müdahale ettik, en sonunda şu şekilde yeşillendireceğiz."derdi. Burada mülki idare amirine sorulduğu zaman, "Bir ay içinde şu kadar kişinin kellesini aldık, etkisiz hale getirdik."diyor. Yangın soruluyor, ne kadar kararlı olduğunu anlatıyor. Demek ki, orman yakmakta ne kadar kararlı oldukları bellidir. Bu devlete, AKP faşizmine, saray zulmüne biat etmeyen, avuç açmayan, ama hayvancılık yapan, arıcılık yapan insanların barınma alanları yakılıyor. Bu toplumun kutsal olan değer yargıları, kutsallıkları yanıyor. Buradaki görevliler bunu anlamalı. Bu çocuk oyuncağı değil. Bu memleketi yakıp, yıkacaksınız, yasadan bahsedeceksiniz. Faşizm  uygulayacaksınız, herkesi tutuklayacaksınız, bütün kurumları kapatacaksınız, yasalardan bahsedeceksiniz.Tam bir çete devleti olmuşsunuz. Eskiden mülki amirler devleti temsil ederdi. OHAL vicdansızlık mıdır, orman yakmak mıdır? Orman yanıyor demek bile yasak. Şimdi yürümek istedik, güvenlik görevlileri önümüze geçti. Orman yanıyor diyoruz yürüyemezsin müdahale ederim diyor." Basın açıklamasının ardından bir süre ses eylemi yapan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-Grubun toplanması

-Grubun ellerinde tırmık ve kürekleri yere vurarak ses çıkarması

-Grubun yürüyüşe geçmek istemesi

-Grubun önünü kesen polis müdürleri ve yaşanan tartışma

-Belediye önünde grubun önünün kesilmesi

-Polis müdürleri ile Alican Önlü'nün tartışması

-Gerginlik sırasında polis müdürünün kolunu göstermesi

-Önlü'nün açıklamaları

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

=============================================

Tişörtünde 'hero' yazan kişi gözaltına alınıp serbest bırakıldı

ADIYAMAN'da, üzerinde İngilizce 'Hero' yazılı tişört giyen 38 yaşındaki Mehmet Mustafa Turan, polis tarafından gözaltına alındı. Turan emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Eskisayar Mahallesi üzerinde bir kişinin 'Hero' yazılı tişört giydiğini görenler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, tişörtü giyen eczacı kalfası Mehmet Mustafa Turan'ı gözaltına aldı. Tişörtü 6 ay önce aldığını belirten Turan, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Emniyetteki sorgusunun ardından Turan serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Şüpheli

Hero yazısı

Polisin şüpheliyi sorgulaması

Şüpheli olayı anlatması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 35 MB

=============================================

Evinden kötü kokular gelen kişi ölü bulundu

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde dairesinden kötü kokular yayılan 40 yaşındaki Yusuf Kalkan, evinde ölü bulundu. Kalkan'ın cesedini itfaiye ekipleri maske takarak çıkarırken, mahalle sakinleri de yayılan kötü koku sebebiyle güçlük yaşadı.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında Topraklık Mahallesi Halk Caddesi'nde bulunan bir apartman dairesinde gerçekleşti. Yalnız yaşayan ve tuhafiyecilik yaptığı öğrenilen Yusuf Kalkan'ın dairesinden kötü kokular gelmesi üzerine apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Çilingir yardımıyla daireye giren polis, evde Kalkan'ın cesediyle karşılaştı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından 3 gün önce öldüğü belirlenen Kalkan'ın cesedi, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından maske takılarak evden çıkarıldı. Apartmanın önünde toplanan Kalkan'ın yakınları ve mahalle sakinleri cesetten yayılan kötü koku sebebiyle zor anlar yaşadı. Kalkan'ın cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Apartman ve çevresinden görüntü

Yusuf Kalkan'ın yakınlarından görüntü

Kalkan'ın cesedinin itfaiye tarafından çıkartılmasından görüntü

Kötü koku nedeniyle burnunu kapatan vatandaşlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

===========================================

Güreşen boğalar tel örgüleri aştı, izleyiciler kaçıştı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde bu yıl ilk kez boğa güreşleri yapıldı. 34 güreş boğasının katıldığı güreşlerde zaman zaman alan dışına taşan boğalar seyircilere heyecan ve korkulu anlar yaşattı.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Karagöl Yaylası Şenlikleri kapsamında boğa güreşleri yapıldı. Güreşleri protokol üyelerinin yanı sıra yaklaşık 10 bin kişi izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından güreşlerin kazasız ve aksaksız yapılması için dua edildi. Güreşler için hazırlanan alandaki tribünler dolunca pek çok kişi yakındaki bir tepeye çıkarak güreşleri izledi.

Güreşlere Muğla ve Aydın yöresinden 34 güreş boğası katıldı. Boğa sahiplerine plaket ve kupa verilen güreşlerde heyecanlı anlar yaşandı. Güreşi bırakan boğanın yenilmiş kabul edildiği güreşlerde özellikle bazı boğalar örgülerle çevrilen güreş alanının dışına çıktı. Tel örgüler dışında bekleyen izleyiciler ise boğaların geldiğini görünce kaçıştı. Boğa sahipleri hayvanları sakinleştirerek yeniden güreş alanına aldı. Güreşlerin ağalığını 15 bin TL vererek Selçuk Namal üstlendi.

İLK DEFA DÜZENLENDİ

Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya, Şenliklerimizin finalini boğa güreşleriyle gerçekleştirdik. Kumluca'ya 20 kilometre uzaklıkta 1400 rakımlı Karagöl Yaylası'nda bu yıl ilk defa boğa güreşleri yapıyoruz. Binlerce insanımız sahilin sıcağından kaçıp geldi. Bölgemizde ilk defa yaptığımız bu güreşleri bir çoğumuz ilk defa görüyor. veya çocukluğunda izlediği bireysel güreşleri organizasyon şeklinde izledi. Halkımızın güreşlere olan ilgi ve alakası, baştan sona kadar güreş alanından ayrılmaması, bu güreşleri daha organize ve daha profesyonel şekilde yapmamız gerektiğine işarettir dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Boğaların güreşlerinden görüntüler

Seyircilerden görüntü

Güreşi izlemek için vatandaşın yandaki tepeye tırmanması

Güreşen boğaların tel örgüyü aşıp dışarı çıkması

Vatandaşın korkup kaçması ve kırılan sandalyeler

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın konuşması

HABER - Ramazan SARIKAYALI/ KUMLUCA (ANTALYA),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alican Önlü Şemdinli Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title