Haberler

Dha Yurt Bülteni- 1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AK PARTİ AÇILIMI (EK) 1)ANTALYA'YA ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI, HIZLI TREN, OTOBANCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın turizmin vitrin şehri olduğunu ve ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AK PARTİ AÇILIMI (EK)

1)ANTALYA'YA ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI, HIZLI TREN, OTOBAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın turizmin vitrin şehri olduğunu ve ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Antalya'nın geçen yıl 1 milyar doları bulan ihracatıyla da önemli bir kent olduğunu anlatan Erdoğan, "Antalya'ya hep özel önem verdik. Mevcut havalimanını modern hale getirdik. Gazipaşa'ya ikinci bir havalimanı inşa ettik. Antalya'nın batı tarafına 850 milyon lira yatırım bedeli olan yeni havalimanı inşa edeceğiz. En geç 2021 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Hızlı tren konusunda iki ayrı hatla Antalya'yı ülkemizin tamamına bağlıyoruz. Birincisi Isparta-Burdur-Afyon-Kütahya-Eskişehir istikametine giden oradan da İstanbul- Ankara'ya ulaşan hızlı tren projesi. İkincisi de Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri istikametine gidecek hattır. Her iki projeyle ilgili çalışmalar etap etap sürüyor. Antalya'yı otobanla da hem Afyonkarahisar'a hem de Alanya'ya bağlayacak bir projeyi de hayata geçiyoruz" dedi.

'BUNLARA 5 KOYUN TESLİM EDİN KAYBEDERLER'

Antalya'ya 33 bin kişi kapasiteli stadyum da yaptıkların anlatan Erdoğan, stadyumun daha erken biteceğini ancak bir dönem geciktiğini söyledi. Gecikmenin Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve CHP'nin mevcut Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın nedeniyle yaşandığını anlatan Erdoğan, "Daha erken bitecekti. Niye? Bir, ara dönem geçirdik. Bunlara 5 koyun teslim edin kaybedip gelirler. Buranın yaylalarında bunlara sakın keçi meçi teslim etmeyin. İnanın kaybedip gelirler" diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARIYLA KOL KOLA DOLAŞMIYORUZ'

EXPO alanına yeni projeler düşündüklerini ve burayı çekim merkezi haline getirmek istediklerini kaydeden Erdoğan, "Biz yaparız. Çünkü biz hep bunları düşünüyoruz. Biz kalkıp da sokaklarda terör örgütlerinin mensuplarıyla kol kola dolaşmıyoruz. Biz halkımızla kol kola dolaşıyoruz, farkımız bu" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'RÖPORTAJ' ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da bir dergiye verdiği röportajdan dolayı eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde ana muhalefet partisinin başındaki şahıs, bir Alman dergisine röportaj veriyor. Normal şartlarda herhangi bir siyasetçi, böyle bir imkanı ülkesinin ve milletinin faydasına olacak şekilde kullanır. Peki, bizim ana muhalefetin başındaki zat ne yapıyor? Alman kamuoyuna ülkesini şikayet ediyor. Hem de öyle bir şikayet ediyor ki adeta Alman yatırımcıları da Alman turistleri de ' Türkiye'den uzak dursun, sakın buralara gelmesin' diye bangır bangır bağırıyor. Neymiş efendim? ' Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yokmuş.' Önce sözlerini inkar etmeye çalıştı. Mızrak çuvala sığmayınca bu defa pişkince 'Ben bunları her yerde söylüyorum' diyerek, işin içinden sıyrılmaya kalktı. Bu ifade, söz konusu zatın sehven değil; bilinçli olarak ülkemize iftira attığını gösteriyor. Yazıklar olsun. Ekmeğini yediği, suyunu içtiği, milletvekili ve emekli olarak maaşını aldığı devletine ve ülkesine böylesine bir ihaneti yapabilen ve yüzü kızarmadan bunu savunan zata ne desek, boştur."

'İÇERİDE OLAN ZATLA BAĞLANTISI ÇIKARSA ŞAŞIRMAYIN'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu, Ankara'dan İstanbul'a yaptığı 'Adalet Yürüyüşü' üzerinden de eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Sözde 'Adalet Yürüyüşü' yaptı. Peki, o yürüyüşü 29 gün yaparken, onun yol güvenliğini kim sağladı? Bu hükümet sağladı. Birçok istihbaratlar geldi; ama hükümetimiz güvenliği sağladı. Türkiye'de adaletsizlik varsa peki, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde günlerce işçiler grev yaptı. Onların hak arayışlarındaki adaleti nereye koyacaksın Bay Kılıçdaroğlu? Şişli'yi İstanbul'da çöpler istila etti. Onlara yönelik sözde 'Adalet Yürüyüşü' yapan sen, onların adalet arayışına niye cevap vermedin? Bunların adaletle madaletle alakası yok. Bunların derdi, ülkeyi karıştırmak. Ana muhalefetin başındaki zat, halen ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan milletvekiliyle ilgili konunun, kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında bu içeride olan zatla alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın. İçeriden değişik haberler alıyorum. 'Buradan çıktım, çıktım. Çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım' diyor içerideki zat."

'BUNDA YALAN GANİ'

Bütün bunların FETÖ taktiği olduğunu söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gerçi söylediği her şeyi inkar etme, yaptığı her işten çark etme konusunda bu şahsın eline su dökecek kimse zor bulunur. Bunda yalan gani. Kendisi genel başkanlık koltuğuna da FETÖ kumpası olduğunu herkesin bildiği bir kaset operasyonuyla oturtulmamış mıydı? O gün Baykal'ı ziyaretten çıkarken, gazeteciler sordu. 'Aday olacak mısınız', dedi. 'Hayır, böyle bir düşüncem yok' dedi. Ertesi gün baktık ki adaylığını açıkladı. Niye? Yalan; ama unutmayın yalancının mumu... O kadar çok yalan söyledi, söylediği o kadar çok sözü yuttu, o kadar çok hezimete uğradı ki biz kendisini takip edemez hale geldik. Mümkün değil? Ne derseniz deyin, 'yağmur yağıyor' havasında kendisine dikte edilenleri yapmaya devam ediyor. Bu zatın kendisinin ve partisinin ne yaptığı bizi ilgilendirmez; ama mesele, ülke ve millet meselesi olduğunda hiç kusura bakmasın. Sessiz kalmayız, kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Türkiye'yi kuşatma, Türkiye'yi işgal operasyonlarına nefer yazılan herkes, bu ülkenin de bu milletin de defterinden silinir. Hiçbir siyasi veya bireysel çıkar, böyle bir ihaneti mazur gösteremez."

'FETÖ'CÜLER BİLE BU KADARINA CESARET EDEMİYOR'

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 15 Temmuz'la ilgili söylemlerine de değinen Erdoğan, "Genel Başkanı böyle yapınca milletvekili durur mu? Ana muhalefetin Antalya milletvekili, aynı zamanda geçen dönem şehrin üzerine bir kabus gibi çöken eski belediye başkanı olan kişi, 15 Temmuz'la ilgili öyle laflar söylüyor ki FETÖ'cülerin kendileri bile bu kadarına cesaret edemiyor. Peki, ana muhalefetin başındaki zatın ve onu takip eden Antalya milletvekilinin ülkelerine attıkları iftiraların zararını en çok kim görüyor? Tabii ki Antalya görüyor. Önümüzdeki seçimde bunları silip, atmaya hazır mıyız? Burası, ülkemizde turizmin lokomotifi olan bir şehir. Kendi ülkesini karalayan, yatırımcılara ve turistlere adeta 'Ne olur, Türkiye'ye gelmeyin. Antalya'ya gelmeyin' diye yalvaran bu zihniyete hak ettiği cevabı da inşallah Antalya'nın vermesi gerekiyor. Antalya'daki esnaf kardeşimin, turizmci kardeşimin, çiftçi kardeşimin ekmeğine kan doğramaya kimsenin hakkı yoktur. Ana muhalefetin başındaki zata ve onun izinden giden milletvekiline buraya oy için geldiklerinde Antalyalılar'ın, ülkelerine attıkları iftiraların, kendilerine verdikleri zararın hesabını soracaklarına inanıyorum" diye konuştu.

KUZEY KORE KRİZİ

Kuzey Kore'nin merkezinde bulunduğu krizle ilgili endişeleri ifade ettiklerini, nükleer bir savaşın taraflarla birlikte tüm dünya için telafisi mümkün olmayan bir felaket olacağını belirten Erdoğan, "Japonya ve Güney Kore gibi yakın dostlarımızı tedirgin eden bu gerilimin silahlar ve füzeler ateşlenmeden sona erdirilmesini diliyoruz. Gerek ülkemizin içinden geçtiği süreç gerek dünyada yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin mutlaka güçlü olması gerektiğini gösteriyor. Güçlü olmanın yolu da imkanlarımızı ve potansiyelimizi en doğru şekilde kullanmaktan geçiyor. 2019 seçimleri, bu bakımdan ülkemizin geleceğinde belirleyici bir dönüm noktası olacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra havayoluyla Antalya'dan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Konuşması geçildi

Haber: Mehmet ÇINAR- Özgür ÖZTÜRK- Kamera: ANTALYA,

=========================================

2)MERAL AKŞENER: PARTİ KURULUŞUMUZU ERKEN BİR TARİHE ALMAYA ÇALIŞIYORUZ

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, parti kuruluşu için 26 Ekim'e kadar sürecek olan uyum yasalarının tamamlanmasını beklemeyi planladıklarını, partinin Kasım başında kuruluşunun açıklanması niyetinde olduklarını söyledi. Akşener, "Ancak şaibeleri ortadan kaldırmak istememiz sebebiyle çalışmalarımızı olabildiğince hızlandırarak kuruluşumuzu daha erken bir tarihe almaya çalışıyoruz" dedi. Bursa'ya gelen Meral Akşener, geçen 6 Ağustos'ta araştırmacı- yazar Servet Somuncuoğlu için düzenlenen anma programı çıkışında bir grubun saldırısına uğrayan MHP eski il başkanları Yüksel Yılmaz ve Hasan Toktaş'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Akşener, bunun menfur bir saldırı olduğunu belirterek, "Bunlar hakkında bir tek şey söyleyebilirim; Çirkinlik her zaman yenilgiye yol açarö dedi. Gazetecilerin yeni parti hakkındaki soruları üzerine Akşener, 1200 arkadaşıyla istişareler yaptığını ve oradan bir karar çıktığını belirterek, 20 Haziran'da kongreyle ilgili mahkemenin kararıyla bütün yolların tükenmesi üzerine milletin merkezinde bir siyasi oluşuma karar verildiğini söyledi. Daha sonra toplumun değişik kesimleriyle kanat önderleriyle de istişareler yaptığını anlatan Akşener, şöyle devam etti: "Ümit Özdağ hocamla beraber yürüme kararı aldık. Koray Aydın bakanımızla da istişareler neticesinde bir yola doğru girmiş durumdayız. Bizim bu oluşumu hayata geçirme ile ilgili kararımız kesinleşmişti. Bunlar ilgili çalışmalar başlatmıştık fakat yepyeni ve bizim karşı olduğumuz bir cumhurbaşkanlığı düzenine geçiliyor. Sonuç itibarıyla fiili bir durum. Uyum yasalarının 26 Ekim'e kadar çıkması gerekiyor. Onu bekleyip, biz bu çalışmaları yapıp oluşumu Kasım ayında açıklamak gibi bir kararımız vardıö dedi. Fakat bu süreçte ilginç bir şey olduğunu kaydeden Akşeşener, "FETÖ terör örgütün elebaşı bir fotoğraf çektirdi. O fotoğrafta sadece ayakkabılarıyla seccade olması dışında, her şeyi kabalist sistem üzerinden okumamız gerekiyor. Türkiye'de demek ki pek çok İslam dışı anlayışlara sahip bu tip, koca soru işaretlerinin bulunduğu anlayışın ortaya çıktığı bir dönemdeyiz. 11 sayısının olduğu görüldü. Bunun neye tekabül edeceğini de bilemeyiz. En azından ben şunu bilerek, sempatizanlarına, bağlılarına üzerimizden bir umut mesajı vermek için her terör örgütünün böyle düzenekleri vardır. Bu PKK'da da bu tür başka alanlarda da mevcuttur. Ben de çok tecrübeli bir insanım. İçişleri Bkanlığı yaptım bu örgütlenmelerle mücadele etmiş bir insanım bu şaibelere soru işaretlerine meydan vermemek üzere biz mümkün olduğunca erkene aldık parti kurma çalışmalarını" dedi. Yeni partinin çalışma düzeni hakkındaki planlarını da anlatan Meral Akşener, Türkiye'de bugüne kadar kurulmuş olan hiçbir siyasi partide olmayan tüzük ve program üzerine çalıştıklarını söyledi. Akşener, "Ben sizinle konuşurken masanın başında hazırlık yapan arkadaşlarımız var. Her konu başlığı üzerinde çalışan yüzlerce arkadaşımız var. Örneğin sağlık başlığı üzerinde çalışan 150 kişi var. Çok bütünlüklü bir çalışma yapılıyor ve bunlar bir araya toplanacak" dedi. Erken seçim konusunu da değerlendiren Akşener, "Keşke olsa ama beklemiyoruz. Eğer Ak Parti'nin bugüne kadarki reflekslerini okuyan bir siyasetçi olduğumu düşünürsek en erken seçim 2018 Mayıs ayında olur. Bu benim öngörümdür ama Ak Parti tanıyan birisi olarak öngörümdür. Bu seçim ise Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olur" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Akşener'in açıklaması

-Detay görüntüler

Haber: Berktuğ ÖNCÜ - Enver Fatih TIKIR/BURSA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

3)PERİNÇEK'TEN CHP'YE "VATANSEVERLERİN TARAFINA GEL" ÇAĞRISI

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "HDP ile birlikte Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemezsin. Ancak Türkiye'nin sorunu olursun" diyerek, CHP'ye "Vatanseverlerin tarafına gel" çağrısında bulundu.Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bodrum'un Turgutreis ve Mumcular Mahalleri'nde partililer ile biraraya geldi, kitaplarını imzaladı. Partisinin Turgutreis İlçe Teşkilatı'nda partililere seslenen Perinçek, CHP'yi eleştirdi. Perinçek, "HDP'yi bırak, bu tarafa gel, vatanseverlerin tarafına gel. HDP ile birlikte Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemezsin. Ancak Türkiye'nin sorunu olursun. HDP ile beraber olanlar Türkiye'nin sorunu haline gelir" diyerek CHP'ye çağrıda bulundu. 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir de öngörüde bulunan Perinçek, "Buradan açıklıyorum. HDP ve CHP 2019 seçimlerine birlikte girecek. Cumhurbaşkanı adayları da Meral Akşener" diye konuştu.

İNCİRLİK' TE EYLEM YAPACAK

Eylül ayı ortalarında Adana'da İncirlik üssünün kapatılması için eylem yapacaklarını söyleyen Perinçek sözlerine şöyle devam etti: " Türkiye'nin her yerinden otobüsler tutarak ve otobüslerin geçtiği kent merkezlerinde yürüyüşler yaparak böyle 6-7 koldan Adana'ya doğru gideceğiz. Adana'da milletimi toplayarak bir miting yapacağız. Mitingimizin sloganı ise 'İncirlik üssü Amerika'ya kapatılsın, Habur kapısı da Barzanistan'a kapatılsın' olacak. Terör Örgütü PKK ile mücadelede Suriye, Irak ve İran ile birlikte olmak lazım. Bugünkü dünya koşullarında o ülkeleri yanına alarak ABD ve İsrail planlarını bozarsın. ABD ve İsrail, 'Kürdistan'ı kuracağım' diyor. O Kürdistan'ın bir kısmında da Diyarbakır var. Suriye'nin kuzeyinden Doğu Akdeniz'e uzanan bir Kürdistan'ı kurmak için bir savaş veriliyor. Savaş o. Türkiye'nin içindeki savaş da o Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki savaş da. Bu savaş da doğru mevzilenen parti, doğru çözüm getiren parti, bu savaşı Türk Ordusu'nun zaferiyle bitirecek olan parti Vatan Partisi'dir. Biz bu işin silahla olacağını tespit ediyoruz. Vatan Partisi İran, Irak, Suriye yani bölge ülkeleri ile şimdiden anlaştı. Anlaşmasını da açık açık ilan ediyor. Bu ülkeler diyorlar ki; biz Vatan Partisi ile beraber Kürdistan'a izin vermeyeceğiz. Ülkeye huzur ve barış getireceğiz. Şehit cenazelerinde değil düğünlerde birleşeceğiz. Bugünkü hükümet niye yapamıyor? İran'a, Irak'a, Suriye'ye, Rusya'ya yan bakarsan bu sorunu çözemezsin. Karşında ABD ve İsrail var."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Perinçek'in konuşmasından görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

======================================

4)KAVGA EDENLERİ AYIRMAYA ÇALIŞAN POLİS MEMURUNA SALDIRI

SİVAS'ta iki grup arasında çıkan kavgada şahısları ayırmak için olay yerine gelen polis memuru dövüldü. Olayda 4 kişi gözaltına alındı.Olay saat 21.00 sıralarında Eskikale Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yaşandı. Daha önce aralarında husumet bulunan ve alkollü oldukları iddia edilen iki grup cadde üzerinde kavga etmeye başladı. Bu sırada kavgayı gören vatandaşlar polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Yunus Polisleri kavgayı ayırmak için müdahale etti. Bu sırada kavgaya karışan şahıslar polise saldırdı. Belinden çıkardığı kemerle polis memuru İ.Ç.U.'yu döven şahıslan daha sonra kaçmak istedi. Başına aldığı darbeyle yere yığılan polis memuru İ.Ç.U'ya ilk müdahaleyi ekip arkadaşları yaptı. Kısa sürede olay yerine gelen çok sayıda polis kaçan şahısların peşine düştü. Şahıslardan biri kaçtığı sırada önüne çıkan polise vurarak olay yerinden uzaklaştı. İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy da olay yerine geldi. Yaralı polis İ.Ç.U ambulansla Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kavga sonrası kaçan şüpheliler Muhammet N., Ömürcan K., Osman Furkan Y. ve Taha İ., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüpheliler sorguya alındı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yaşanan kargaşa

-Yaralı polisin görüntüsü

-Kaçan şüphelilerin yakalanması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

============================================

5)KORKULUKLARI KIRILAN BALKONDAN DÜŞEN KADIN ÖLDÜ

İZMİR'in Buca İlçesi'nde 4'üncü kattaki evininin balkonunda çamaşır asarken korkulukların kırılması sonucu boşluğa düşen 45 yaşındaki Sevcan Taneri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay,  akşam saatlerinde Hürriyet Mahallesi 495 sokakta bulunan bir apartmanda meydana geldi. Yıkadığı çamaşırları asmak için balkona çıkan Sevcan Taneri, çamaşırları astığı sırada balkon korkulukları kırıldı. 4 katlı apartmanın en üst katından park halindeki bir otomobilin üzerine düşen Taneri yaralandı. Annesinin düştüğünü gören 26 yaşındaki Onur Taneri'nin 'Annem düştü' diye bağırması üzerine aşağıya inen talihsiz kadının kocası Mesut Taneri, eşini kanlar içinde bularak durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Taneri'yi ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Sevcan Taneri yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sevcan Taneri'nin cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Öte yandan talihsiz kadının kocası Mesut Taneri, olayın sorumluları hakkında dava açacaklarını söyledi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Korkulukları kırılan balkondan görüntü

Kadının üzerine düştüğü otomobilden görüntü

Mahalle sakinlerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet GÜNEY - Kamera: Davut CAN / İZMİR,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===============================================

TUNCELİ'DE ORMAN YANGINLARI (EK)

6)HDP'Lİ VEKİL VE POLİS ARASINDA GERGİNLİK ÇIKTI

HDP Milletvekili Alican Önlü'nün de aralarında bulunduğu bir grup, Tunceli'deki orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla, dün akşam saatlerinde ellerine tırmık ve kürek alarak Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Sanat Sokağı'nda toplanan grubun, Seyit Rıza Parkı'na kadar yapmayı planladığı yürüyüşe OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Sanat Sokağı'nda yürüyüşe izin verilmemesi üzerine gerginlik yaşandı. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve beraberindekilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine, görevli polis müdürü, yürüyüşte ısrar edilmesi durumunda müdahale edeceklerini söyledi. Bunun üzerine HDP Milletvekili Önlü, "Bize neden müdahale edeceksiniz? O zaman gelin hep birlikte gidip orman yangınlarına müdahale edelim"diyerek polis müdürüne yüksek sesle tepki gösterdi. Önlü'nün yüksek sesle konuşması üzerine araya giren polis müdürü ise "Bana bağıramasınız, buna hakkınız yok" diyerek duruma tepki gösterdi. Görevli polis müdürü, yaşanan gerginlik sırasında HDP Milletvekili tarafından kolunun çizildiğini belirterek, çizilen kolunu basın mensuplarına gösterdi. Tartışmanın ardından basın açıklaması yapan Alican Önlü, yürüyüşün engellemesine tepki göstererek, "Batı illerinde orman yangını olsaydı ve bir mülki idare amirine sorulsaydı, "Şu kadar hektar ormanlık alan yandı, şu kadar helikopter, araç, gereçle müdahale ettik, en sonunda şu şekilde yeşillendireceğiz."derdi. Burada mülki idare amirine sorulduğu zaman, "Bir ay içinde şu kadar kişinin kellesini aldık, etkisiz hale getirdik."diyor. Yangın soruluyor, ne kadar kararlı olduğunu anlatıyor. Demek ki, orman yakmakta ne kadar kararlı oldukları bellidir. Bu devlete, AKP faşizmine, saray zulmüne biat etmeyen, avuç açmayan, ama hayvancılık yapan, arıcılık yapan insanların barınma alanları yakılıyor. Bu toplumun kutsal olan değer yargıları, kutsallıkları yanıyor. Buradaki görevliler bunu anlamalı. Bu çocuk oyuncağı değil. Bu memleketi yakıp, yıkacaksınız, yasadan bahsedeceksiniz. Faşizm  uygulayacaksınız, herkesi tutuklayacaksınız, bütün kurumları kapatacaksınız, yasalardan bahsedeceksiniz.Tam bir çete devleti olmuşsunuz. Eskiden mülki amirler devleti temsil ederdi. OHAL vicdansızlık mıdır, orman yakmak mıdır? Orman yanıyor demek bile yasak. Şimdi yürümek istedik, güvenlik görevlileri önümüze geçti. Orman yanıyor diyoruz yürüyemezsin müdahale ederim diyor." Basın açıklamasının ardından bir süre ses eylemi yapan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Grubun toplanması

-Grubun ellerinde tırmık ve kürekleri yere vurarak ses çıkarması

-Grubun yürüyüşe geçmek istemesi

-Grubun önünü kesen polis müdürleri ve yaşanan tartışma

-Belediye önünde grubun önünün kesilmesi

-Polis müdürleri ile Alican Önlü'nün tartışması

-Gerginlik sırasında polis müdürünün kolunu göstermesi

-Önlü'nün açıklamaları

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=============================================

7)GÜREŞEN BOĞALAR TEL ÖRGÜLERİ AŞTI, İZLEYİCİLER KAÇIŞTI

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde bu yıl ilk kez boğa güreşleri yapıldı. 34 güreş boğasının katıldığı güreşlerde zaman zaman alan dışına taşan boğalar seyircilere heyecan ve korkulu anlar yaşattı.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Karagöl Yaylası Şenlikleri kapsamında boğa güreşleri yapıldı. Güreşleri protokol üyelerinin yanı sıra yaklaşık 10 bin kişi izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından güreşlerin kazasız ve aksaksız yapılması için dua edildi. Güreşler için hazırlanan alandaki tribünler dolunca pek çok kişi yakındaki bir tepeye çıkarak güreşleri izledi. Güreşlere Muğla ve Aydın yöresinden 34 güreş boğası katıldı. Boğa sahiplerine plaket ve kupa verilen güreşlerde heyecanlı anlar yaşandı. Güreşi bırakan boğanın yenilmiş kabul edildiği güreşlerde özellikle bazı boğalar örgülerle çevrilen güreş alanının dışına çıktı. Tel örgüler dışında bekleyen izleyiciler ise boğaların geldiğini görünce kaçıştı. Boğa sahipleri hayvanları sakinleştirerek yeniden güreş alanına aldı. Güreşlerin ağalığını 15 bin TL vererek Selçuk Namal üstlendi.

İLK DEFA DÜZENLENDİ

Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya, Şenliklerimizin finalini boğa güreşleriyle gerçekleştirdik. Kumluca'ya 20 kilometre uzaklıkta 1400 rakımlı Karagöl Yaylası'nda bu yıl ilk defa boğa güreşleri yapıyoruz. Binlerce insanımız sahilin sıcağından kaçıp geldi. Bölgemizde ilk defa yaptığımız bu güreşleri bir çoğumuz ilk defa görüyor. veya çocukluğunda izlediği bireysel güreşleri organizasyon şeklinde izledi. Halkımızın güreşlere olan ilgi ve alakası, baştan sona kadar güreş alanından ayrılmaması, bu güreşleri daha organize ve daha profesyonel şekilde yapmamız gerektiğine işarettir dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Boğaların güreşlerinden görüntüler

Seyircilerden görüntü

Güreşi izlemek için vatandaşın yandaki tepeye tırmanması

Güreşen boğaların tel örgüyü aşıp dışarı çıkması

Vatandaşın korkup kaçması ve kırılan sandalyeler

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın konuşması

HABER - Ramazan SARIKAYALI/ KUMLUCA (ANTALYA),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=================================================

8)TÜRKİYE BOĞA GÜREŞİ ŞAMPİYONU ARTVİNLİ CUMALİ OLDU

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege Bölgeleri'ndeki illerden getirilen 36 şampiyon boğanın katıldığı Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası düzenlendi. Kıyasıya süren bir güreş sonunda Muğla'dan gelen Cumhur adlı rakibini yenen Artvinli Cumali adlı boğa Türkiye şampiyonu oldu.

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda 200 yıldır yaşatılan boğa güreşleri geleneği bu yıl ilk kez Türkiye Şampiyonasına dönüştürüldü. Artvin Boğacılar Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Artvin, Rize, Muğla, Aydın ve Erzurum  illerinden getirilen 430 ile 900 kilogram arasındaki kategorilerindeki 36 şampiyon boğanın katıldığı Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası, Karadenizli sanatçıların konserleri ve halk oyunları gösterileri ile bilek güreşi turnuvası ile başladı. Şampiyonanın son gününde 10 kategoride düzenlenen boğa güreşleri gerçekleştirildi. 15'i hakem 65 kişinin görev aldığı şampiyonayı Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile yaklaşık 15 bin kişi izledi. Bazı vatandaşların çadırların içinden, bazılarının da şemsiyelerinin altından izlediği güreşler sırasında güneşten korunmaya çalışan bazıları da başlarına ağaç dallarıyla örttü.

ÖNCE ZEYBEK, SONRA HORON

Boğa güreşlerinin yapıldığı arenada Ege bölgesi illerinden boğaları ile gelen vatandaşlar davul ve zurna eşliğinde zeybek oynadı. Karadenizlilerde ardından aynı alanda tulum ve kemençe eşliğinde horon tepti. Tribünlerde bulunan vatandaşlarda horona eşlik etti, alkışla tempo tuttu.

BOYNUZ VE DOPİNG KONTROLÜ

Kafkasör Yaylasında 10 gündür güreşler için kampa giren boğa ve sahipleri sıkı bir hazırlık dönemi geçirdi. Sabah yürüyüş ve koşu ile spor yaptırılan boğalar pekmez, üzüm kurusu, arpa, yumurta, mısır gibi özel besinlerle beslendi. Boğalar güreş arenaya çıkmadan öncede boynuz ve doping kontrolünden geçirildi. Boynu kontrolünde sivri boynuzları törpülenen boğalar doping kontrolünde ise idrar testine tabi tutuldu.

EN KÜÇÜK BOĞACI İLGİ ODAĞI OLDU

Arenada güreşen Şimşek adlı boğanın sahibi 10 yaşındaki Yiğit Kambur ilgi odağı oldu. İpini tuttuğu boğayı arenaya getiren ve güreş sonrası çıkaran minik boğacı arpa ve kuru üzümle beslediği boğasını çok sevdiğini ve hiç korkmadığını söyledi.

EGE'DEN GELEN 4 BOĞA DA YENİLDİ

Kıyasıya güreşen boğaların mücadelesi büyük heyecanla izlendi. Güreşler sırasında bir ara boğa sahipleri arasında tansiyon yükselince arbede yaşandı. Olay diğer boğa sahiplerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Sahibinin elinden kaçmaya çalışan bir boğada paniğe neden oldu. Başaltı kategorisinde Muğla'dan gelen Günay Kocabıyık'a ait Ayvaz isimli boğa ile Artvinli Ahmet Öztürk'e ait Bozo isimli boğanın güreşi kıyasıya geçti. Ayvaz isimli boğa alandan kaçarken güreşi Bozo kazandı. Aydın'dan gelen Akif Soytürk'e ait Yakışıklı isimli boğada Artvinli İbrahim Sağlam'a ait Behlül isimli boğaya yenildi. Artvinli Naci Gündoğdu'ya ait Dadaş isimli boğa Muğlalı Süleyman Kor'a ait Fırtına isimli boğayı yendi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU 'CUMALİ' OLDU

Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası Karadeniz ve Ege Bölgesi boğalarının kapışmasına sahne oldu. Süper Baş kategorisindeki güreşte Artvinli Aziz Yiğit'e ait 840 kilogram ağırlığındaki Cumali adlı boğa ile Muğla'dan getirilen Beyhan Durali'ye ait 750 kilogram ağırlığındaki Cumhur adlı boğa güreşti. Kıyasıya geçen güreşi kazanan Cumali adlı boğa Türkiye şampiyonu oldu. Cumali adlı boğanın sahipleri arenada büyük sevinç yaşadı, Cumhur adlı boğanın sahipleri ise boğalarıının üzerine yaslanarak göz yaşlarını tutamadı. Boğası Türkiye şampiyonu olan Aziz Yiğit, çok heyecanlı olduğunu belirtti, "Rakibim Muğla'dan kalktı geldi. Onlara çok teşekkür ediyorum." dedi ve şampiyonluğu eşi ve opğluna armağan etti.

ŞAMPİYONLARA 90 BİN LİRA ÖDÜL

Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonu olan Cumali adlı boğanın sahibine 12 bin lira para ödülü verildi. Güreşlerde dereceye giren boğa sahiplerine toplamda 90 bin lira para ödülü dağıtıldı.

MAHİR GÜLSEÇGİN: 200 YILLIK GELENEĞİ YAŞATIYORUZ

Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası organizatörü Gazeteci ve Yazar  Mahir Gülseçgin, Türkiye'de boğa güreşleri denilince ilk akla gelen yerlerden olan Kafkasör Yaylasında 200 yıllık bir geleneğin yaşatılmaya çalışıldığını belirterek "Bu kültür bugüne kadar geldi. Bizde bu kültürü yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz.Ege ve Karadeniz'in farklı kültürlerini boğa güreşleri ile kaynaştırmayı amaçlıyoruz." dedi. Artvin Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer'de devletten Çin ve Bosna Hersek'in de katılımı ile Dünya Boğa Güreşleri şampiyonası düzenlemek için destek istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kafkasör detayları

-Güreşleri izleyenler

-Boğa gürellerinden detay

-Vatandaş röportajları

-Arbede yaşanması

-Organizatör Mahir Gülseçgin ile röp.

-Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer ile röp.

-Minik boğacı ile röp.

-Zeybek ve horon oynanması

-Türkiye şampiyonu finali güreş detayı

-Kazanan boğa detayı

-Kazanan boğa sahibi ile röp.

-Detaylar

Haber: Muhammet KAÇAR- Kamera: Adem GÜNGÖR /ARTVİN,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=========================================

9)AKARYAKIT İSTASYONUNA YAKLAŞAN YANGIN KORKUTTU

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun yanında bulunan boş arazide çıkan yangın çevrede panik yarattı. Yaklaşık 1 hektarlık alanda etkili olan yangın, itfaiye ekipleri tarafından akaryakıt istasyonuna 20 metre kala söndürüldü. Yangında kullanılmayan bir mezarlıktaki bazı mezarlarda zarar gördü.

Yangın, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan otluk arazide bugün saat 17.30 sıralarında çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın arazide bulunan kuru otlar sebebiyle hızla büyüdü. Çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. 5 itfaiye aracı ve 15 personelin müdahale ettiği yangında yaklaşık 1 hektarlık alan zarar görürken, alevler bir akaryakıt istasyonuna yaklaşık 20 metre kala kontrol altına alındı. Ayrıca otluk arazi içerisinde bulunan ve kullanılmayan Eski Davutçular Mezarlığı'nda bulunan eski mezarların bir kısmı da yangında zarar gördü.

Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Soğutma çalışmalarından görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Akaryakıt istasyonundan görüntü

Eski mezarlıktan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================================

10)KARS'TA ORMAN YANGINI

KARS'taki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, 4 saatte kontrol altına alındı. Yangında 10 dönüm ağaçlık alan zarar gördü.

Dün saat 13.00 sıralarında Paşaçayır Mahallesi'nde Kredi Yurtlar Kurumu yanında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait orman söndürme araçları ile polis de TOMA ile müdahale etti. Çevredekiler de küreklerle söndürme çalışmalarıne katıldı. Yangın, yaklaşık 4 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınabildi. Kars Belediyesi İtfaiye Müdürü Cemil Acay, yangının yoğun çabalar sonucunda kontrol altına alındığını, 10 dönüm ağaçlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Orman yangınından genel ve detaylar

-Alevler

-Ağaçların yanması

-Söndürme çalışmaları

-İtfaiyenin su tutması

-Görevlilerin küreklerle müdahalesi

-İtfaye Müdürü Cemil Acay'ın konuşması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===============================================

11)11 YAŞINDA VIP RESTORANININ BAŞINA GEÇTİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde babasına ait Vogue Hotels'in VIP restoranının başında yer alan 11 yaşındaki Can Avcı, lezzetleriyle görenleri şaşırtıyor. Avcı, 8 personeli ile otelin VIP müşterilerine hizmet veriyor. Çocukluğundan beri mutfağa meraklı olan Avcı, Türkiye'ye Michelin Yıldızı getirerek, dünya çapında bir restoran zinciri açmayı hedeflediğini söyledi.  Rusya'nın Moskova kentinde yaşayan Turan Avcı ve Ekaterina Avcı çiftinin üç çocuğunun en büyüğü olan 11 yaşındaki Can Avcı, yaz aylarını babasının Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki otelinin mutfağında geçiriyor. Avcı, 2 yaşından beri yiyeceklerle, sebzelerle oynamayı çok sevdiğini belirterek, oyun oynamak için bile kendince çorbalar, yemekler yaptığını söyledi. Moskova'da ilk önce babasıyla birlikte mutfağa giren Can Avcı, büyüyüp kendisini geliştirdikçe de mutfağa tek başına girmeye ve hafta sonlarında aile dostları için yemek yapmaya başladığı söyledi.

MOSKOVA'DA MİSAFİRLERİMİZE YEMEKLERİ O YAPIYOR

Baba Turan Avcı, oğlunun daha önce mimar olmak istediğini belirterek, "Yemek yapmaya hep bir merakı vardı. 3-4 yaşlarındayken, evde benimle birlikte yemekler yapardı.  Daha sonra kendisi yapmaya başladı. 2 yıldır Moskova'da hafta sonları arkadaşlarımız geldiğinde, yemeği hep can yapardı. Alıştı, geçen yıl da Bodrum'a geldiğimizde 'ben burada aşçılık yapmak istiyorum' dedi. Ben de 'Tamam hayat senin hayatın, başla' dedim. Geçen yıl şefimiz Yusuf Özer'in yanında çalışmaya başladı. Onun yanında öğrendi ve kendini geliştirdi. Bu yıl da bu restoranı benden kiralamak istedi ve kiraladı. VIP Restoranı o işletiyor. Önce akşamları açmaya başladı. Annesi akşam çalışmasına izin vermeyince, şimdi öğlenleri yemek yapıyor, bazen de akşamları hazırlık yapıyor. Sevdiği bir iş olduğu için, mutlu olsun. Hayatı boyunca sevdiği işi yapsın, inşallah da başarılı olur. Michelin yıldızı alıp, restoran zinciri kurmak istiyor. Umarız hayallerini gerçekleştirir" dedi.

FIRSAT BULDUKÇA SOLUĞU MUTFAKTA ALIYOR.

Sabahları saat 09.00-12.00 arasında serbest zamanı olduğunu belirten Can Avcı, biraz havuza girip oynadıktan sonra yine mutfağa girdiğini söyledi. Tatil de yaptığını, ama gününün büyük bölümünü mutfakta geçirmekten keyif aldığını belirten Avcı, "Küçüklüğümden beri yemek yapmayı seviyorum. 2 yaşındayken tavalarla oynuyordum. Biraz daha büyüyünce babamla birlikte yemek yapmaya başladım. Daha sonra mutfağa girdim ve bu işi çok beğendim. Babama da geçen yıl restoranda çalışmak istediğimi söyledim ve şef Yusuf Özer'in yanında çalışmaya başladım, onu izledim ve öğrendim. Bu yıl da babamdan bu restoranı kiraladım, burada çalışmak istedim. Yemek yapmayı çok seviyorum. VIP restoranının menüsü de bana ait. Kendime ait soslarım var. Yemek tariflerim de var, onları zaman zaman düzenleyip, zaman zaman da geliştiriyorum. Balık, et, salata, makarna, çorbadan oluşan standart bir menü var. Müşterilerimiz menüyü seçtiği zaman ben hepsini yapabiliyorum. Bazen, sadece özel misafirlerimiz için tatlı da yapıyorum" dedi. Avcı, "Müşterilerin yanına gidip ne tercih ettiklerini sorduğum zaman beni görünce şaşırıyorlar. Hatta geçen yıl tercih etmeyenler de oldu. Biraz üzüldüm ama, artık misafirlerimiz de alıştı. Yemeklerimi de beğeniyorlar. Olumlu geri dönüşler alıyorum" dedi.

HEDEF RESTORANLAR ZİNCİRİR AÇMAK.

Avcı, "Moskova'da 6. sınıfa gidiyorum. Temel eğitim süresi olan 11. sınıftan sonra da aşçılık eğitimi almak istiyorum ve Fransa'ya gitmek istiyorum. Moskova, Türkiye ve Amerika'da restoran açmak istiyorum. Fransız, Japon, Çin, İtalyan, Rus ve Türk mutfağını çok seviyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Can Avcı'nın yemek yapmasından örüntü

Baba Turan Avcı ile röp,

Can Avcı ile röp.

Genel ve detay görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

========================================

12)KAZA YAPAN OTOMOBİL ALEV ALDI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

ÇORUM'un Sungurlu İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil yoldan çıkıp orta refüje savruldu. Otomobil daha sonra alev aldı. Kazada 1 kişi ölürken, 2 kişi de yaralandı. Sungurlu İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında iddiaya göre, Uğur Tuna (37) yönetimindeki 48 N 3960 plakalı otomobil, Sungurlu-Çorum Karayolunun 10'uncu kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak orta refüje savruldu. Otomobil daha sonra alev aldı. Sürücü ile otomobilde bulunan Hüsamettin Tuna (61) ve Nurten Tuna (59) çevredeki vatandaşlar tarafından yaralı olarak araçtan çıkarıldı. 3 yaralı olay yerine çağırılan ambulanslarla Sungurlu Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Nurten Tuna yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Alev alan araç itfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda söndürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yanan araçtan görüntü

-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışması

Detaylar

Haber-Kamera : SUNGURLU(Çorum),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

========================================

13)HAFRİYAT KAMYONU DEVRİLDİ, SÜRÜCÜ ÖLDÜ

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde demiryolu inşaatında hafriyat kamyonunun yaklaşık 10 metre derinliğindeki çukura devrilmesi sonucu sürücü yaşamını kaybetti.Kaza dün öğleden sonra, Pamukova Yenice Mahallesi Göredenler mevkiinde devam eden Adaray demiryolu inşaatında meydana geldi. Demiryolu inşaatına dolgu yapmak için taş taşıyan 32 yaşındaki Selçuk Fırtına idaresindeki 54 ZD 395 plakalı hafriyat kamyonu toprağın kayması sonucu yaklaşık 10 metre derinliğindeki çukura devrildi. Kazada kamyonda sıkışan Selçuk Fırtına olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan 6 yaşındaki oğlu Eren Fırtına inşatta çalışan işçilerce kurtarıldı. Küçük çocuk kazayı küçük sıyrıklarla atlattı. Selçuk Fırtına'nın cesedi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pamukova Grup Amirliği ekiplerinin uzun süren uğraşları sonrası sıkıştığı yerden çıkarılarak Pamukova İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında olay yerine gelen Selçuk Fırtına'nın kardeşinin feryatları yürek dağlarken, müteahhit firmanın gerekli güvenlik tedbirleri almadığı gerekçesi ile tepki gösterdiler. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Kamyondan görüntü

-Cesedi çıkarılması

Haber: İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

14)ŞEMDİNLİ'DE PKK'LILARIN TUZAKLADIĞI 5 PATLAYICI İMHA EDİLDİ

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesi'nde operasyona giden güvenlik güçleri tarafından tespit edilen uzaktan kumandalı ve basma düzenekli 5 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Hakkari Valilği, Şemdinli ilçesi' Karadağ bölgesinde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operayonla ilgili açıklama yaptı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirildikleri belirtildi. Açıklamada, "08.08.2017 günü başlatılan ve Şemdinli İlçesi Karadağ bölgesinde arama tarama faaliyeti neticesinde; 13.08.2017 günü Şemdinli İlçesi Kelek Tepe bölgesinde uzaktan kumandalı ve basma düzenekli 2 adet el yapımı patlayıcı tespit edilmiştir. Bununla birlikte operasyon kapsamında toplamda 5 adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Haber: HAKKARİ,

=========================================

15)TİŞÖRTÜNDE 'HERO' YAZAN KİŞİ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

ADIYAMAN'da, üzerinde İngilizce 'Hero' yazılı tişört giyen 38 yaşındaki Mehmet Mustafa Turan, polis tarafından gözaltına alındı. Turan emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.Eskisayar Mahallesi üzerinde bir kişinin 'Hero' yazılı tişört giydiğini görenler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, tişörtü giyen eczacı kalfası Mehmet Mustafa Turan'ı gözaltına aldı. Tişörtü 6 ay önce aldığını belirten Turan, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Emniyetteki sorgusunun ardından Turan serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Şüpheli

Hero yazısı

Polisin şüpheliyi sorgulaması

Şüpheli olayı anlatması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=============================================

16)EVİNDEN KÖTÜ KOKULAR GELEN KİŞİ ÖLÜ BULUNDU

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde dairesinden kötü kokular yayılan 40 yaşındaki Yusuf Kalkan, evinde ölü bulundu. Kalkan'ın cesedini itfaiye ekipleri maske takarak çıkarırken, mahalle sakinleri de yayılan kötü koku sebebiyle güçlük yaşadı. Olay, dün saat 18.00 sıralarında Topraklık Mahallesi Halk Caddesi'nde bulunan bir apartman dairesinde gerçekleşti. Yalnız yaşayan ve tuhafiyecilik yaptığı öğrenilen Yusuf Kalkan'ın dairesinden kötü kokular gelmesi üzerine apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Çilingir yardımıyla daireye giren polis, evde Kalkan'ın cesediyle karşılaştı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından 3 gün önce öldüğü belirlenen Kalkan'ın cesedi, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından maske takılarak evden çıkarıldı. Apartmanın önünde toplanan Kalkan'ın yakınları ve mahalle sakinleri cesetten yayılan kötü koku sebebiyle zor anlar yaşadı. Kalkan'ın cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Apartman ve çevresinden görüntü

Yusuf Kalkan'ın yakınlarından görüntü

Kalkan'ın cesedinin itfaiye tarafından çıkartılmasından görüntü

Kötü koku nedeniyle burnunu kapatan vatandaşlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========================================

17)KARABÜK'TE ŞÜPHELİ VALİZ PANİĞİ

KARABÜK'te, kaldırıma bırakılan valiz bomba paniğine neden oldu. Fünye ile patlatılan valiz boş çıktı. Kentin en işlek caddesi Kemal Güneş'te kaldırıma bırakılan valizden şüphelenenler polise ihbarda bulundu. Polis, valizin etrafına emniyet şeridi çekerek güvenlik önlemi aldı. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatılırken, cep telefonu sinyalleri jammer ile kesildi. Ardından bomba imha uzmanı özel kıyafetini giyerek yaklaştığı valizi fünye ile patlattı. Boş çıkan valiz, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Polis, valizi kimin bıraktığını tespit etmek için çevredeki mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Polisin vatandaşları uyarması

-Bomba imha uzmanının valize fünye yerleştirmesi

-Valizin patlatılması

-Valizin polis aracına götürülmesi

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Can Avcı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
title