Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

(YENİDEN)1)ŞEMDİNLİ'DE KAMYONETE PATLAYICI TUZAĞI: 2 İŞÇİ ÖLDÜ HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde polisler için yapılan kalekola malzeme taşıyan kamyonetin geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı inflak ettirildi.

(YENİDEN)

1)ŞEMDİNLİ'DE KAMYONETE PATLAYICI TUZAĞI: 2 İŞÇİ ÖLDÜ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde polisler için yapılan kalekola malzeme taşıyan kamyonetin geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı inflak ettirildi. Patlamada, 2 işçi yaşamını yitirdi. Olay, bugün sabah saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan İncesu Köyü Elda Mevkii'nde meydana geldi. Polisler için yapıldığı belirtilen kalekola malzeme taşıyan kamyonetin geçişi sırasında, PKK'lı teröristler tarafından önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı inflak ettirildi. Patlamada 2 işçi yaşamını yitirdi. Güvenlik güçleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

ŞEMDİNLİ (Hakkari), -

===================================================

Silifke'de kaybolan Hollandalı genç ölü bulundu (EK)

2)CESET OTOPSİYE GÖNDERİLDİ

Hollandalı Joey Hoffman'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı eşliğinde yapılan incelemenin ardından bulunduğu dere yatağından ceset torbasında konuldu. Ölüm nedeninin tam olarak belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, bölgedeki incelemelerin tamamlandığını soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Cumhuriyet Savcısının olay yerine gelmesi

Görevlilerin dere içerisindeki ceseti getirmesi

Ceset taşınırken

Cesetin tabuta konması

Görevlilerin araca tabutu koyması

Cenaze aracının gitmesi

Savcı ile röp.

SÜRE: 02'40"   BOYUT: 156 MB

Haber: Ali Ekber ŞEN  -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

=================================================

Adana polisi, PKK'nın villada hazırladığı kanlı eylemi önledi (EK)

3)SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Operasyonla ilgili olarak gazetecilere açıklama yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Soruşturma devam ediyor. Son dönemde hem emniyet hem jandarma çok ciddi projelere imza atıyor. Adana'da huzur ve güvenlik sağlanana kadar bu operasyonlar devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Operasyonun havadan görüntüsü

Polislerin eve girmeleri

Ele geçirilen malzemelerden genel ve detay görüntüler

Vali Mahmut Demirtaş'ın konuşması

SÜRE: 02'50"     BOYUT: 173 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

======================================================

4)3 YILDIR BİTKİSEL HAYATTA KALAN KADIN ÖLDÜ

ŞANLIURFA'da, bir parkta oyun oynarken elektrik akımına kapılan 13 yaşındaki Berfin Şimşek'i kurtarmak isterken akıma kapılan 40 yaşındaki Zehra Karagöz, 3 yıldır tedavi gördüğü yoğun bakımda yaşam mücadelesini kaybetti.

8 Haziran 2014 tarihinde Karaköprü Semti'nde bulunan Doğu Kent Parkı'nda meydana gelen olayda; iddiaya göre birbirine komşu olan Karagöz ile Şimşek ailesinin fertleri birlikte parka gitti. Bir süre sonra, Berfin Şimşek, aydınlatma direği yanında oyun oynarken akıma kapıldı. 3 çocuk annesi Zehra Karagöz çığlıklarını duyduğu komşusunun kızının yardımına koştu. Ancak, Karagöz'de kurtarmak istediği küçük Berfin ile birlikte akıma kapılarak yaralandı. Akıma kapılan Zehra Karagöz ile Berfin Şimşek, olayı gören yakınlarının çağırdığı ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Berfin Şimşek bir süre sonra hastaneden taburcu olurken, küçük kızı kurtarmaya çalışan 40 yaşındaki Zehra Karagöz ise 3 yıl boyunca yoğun bakım ünitesinde bitkisel hayatta kaldı. Bu sabah saatlerinde yaşam mücadelesini kaybeden Karagöz'ün cenazesi Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenaze aracının gelmesi

Cenaze yakınlarının bahçede beklemesi

Cenazenin cenaze aracıyla götürülmesi

Elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Zehra Alagöz

Elektrik çarpmasının yaşandığı park

Genel ve detay görüntüler

Haber : Ömer ŞULUL Kamera- Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 112 MB

===================================================

5)İNCİR FESTİVALDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde düzenlenen 2'nci İncir Şöleni'nde renkli görüntüler yaşandı.

Göçük Mahallesi'nde gerçekleşen etkinliğe AK Parti Milletvekilleri Hacı Özkan, Cumhur Ali Taşkın, CHP Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak, MHP Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Mahalle Muhtarı Murat Ramazan Benli, amaçlarının bölgenin en önemli tarım ürünlerinden biri olan inciri tanıtmak olduğunu söyledi. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, geleceğin teminatı olan çocuklara daha iyi bir Tarsus bırakmak için çalıştıklarını, Tarsus'a ait ürünlerin tanıtılmasına katkı sağladıklarını dile getirdi.

Yapılan her hizmetin vatandaş için olduğunu belirten Başkan Can, "Önümüzdeki yılın sonunda 129 köyümüzün köy meydanlarında döşenmeyen parke kalmayacak. Biz diyoruz ki köylerimiz şehirleşecek, şehirlerimiz güzelleşecek. Bizim görevimiz sadece yol yapmak park yapmak değil. Köylerimiz ve şehrimizde huzurlu ve rahat bir ortamda yaşamak aynı zamanda huzurlu ve rahat bir ortamda çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak için mücadele ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından şöleninin konser bölümünde ilk olarak Tarsus Türk Halk Müziği Derneği sahne aldı. Daha sonra ise TRT Sanatçılarından Nilgün Kızılcı ve Sıtkı Akın konser verdi. Gül Ahmet Yiğit ise sazıyla sözüyle izleyenleri eğlendirirken, son olarak sahne alan Ankaralı Ayşe sevenlerini coşturdu. Programda ayrıca, 'En iyi İncir Yetiştiriciliği' birincisi Yunus Aydın, 2'ncisi Aydın Çalışkan ve 3'ncü olan Durmuş Göçer'e ödülleri de verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İncirlerin sergilenmesi ve incir üreticilerinin geçidi

Protokol üyelerinin incirlerle poz vermesi

Vatandaşlardan görüntü

TRT sanatçılarından kısa görüntü

İncir üreticilerine Milletvekillerinin plaket ve ödül takdimleri

Göçük Mahalle Muhtarı Ramazan Benli'nin konuşması

Havai Fişek gösterisi ve vatandaşların coşkusu

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın konuşması

Sanatçı Gül Ahmet Yiğit'in görüntüsü

Milletvekili Baki Şimşek'in sanatçıya çiçek takdimi

Sanatçı Ankaralı Ayşe'nin konserinden görüntü

Belediye Başkanı Şevket Can'ın Ayşe'ye çiçek ve hediye vermesi

SÜRE: 04'12"  BOYUT: 134 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),

==================================================

6)ANTİK KENT HASANKEYF'TE RİSKLİ KAYALAR YIKILIYOR

BATMAN'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'in Ilısu Barajı altında kalacak olması nedeniyle dolgu yapılacak kale vadisinde yeralan riskli kayalar, tek tek yıkılıyor. Hasankeyf'in en büyük kanyonu olan kale kanyonuna dolgu yapılması çalışmasına da başlandığı belirtildi.

Hasankeyf antik kentinin jeolojik-jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi projesi kahsamında antik Hasankeyf'te dolgu yapılacak kale kanyonunda risk teşkil eden kayalar tek tek yıktırılıyor. Dolgu çalışması sırasında can güvenliği nedeniyle durumu acil olan kayaların yıkım çalışmalarına başlandı.

Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, kayalık bölgenin jeoteknik olarak güçlendirilmesi ve antik bir liman örneğinin inşa edilmesinin planlandığı belirtilerek, "Hasankeyf antik kentinin jeolojik ve jeoteknik bakımdan güçlendirilmesi yapım işi kapsamında yukarı şehre temel teşkil eden kayalık bölge jeoteknik olarak güçlendirilmesi ve antik bir liman örneği inşa edilmesi planlanmıştı. İş kapsamında tehlike arz eden 24 adet kaya düşürülecek, beton duvar imalatları gerçekleştirilecek, Saha - Dere - Dicle ve Şaab Vadilerini kapsayan yaklaşık 4.75 milyon metreküp dolgu inşaatı yapılacaktır. 21 Haziran 2017 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Hasankeyf ziyaretinde Antik liman iskele inşaat ikmal ihalesinin yapıldığını Hasankeyf'te tehlike arz eden kayaların düşürülmesi, Dicle nehri derivasyon işleri, mağaraların doldurulması, küçük saray güçlendirme işleri, vadilerin dolguları, Dahlika deresi ıslah işleri, izleme ve ölçüm sistemi işleri, antik liman işleri yapılacağı ihalesi yapılan bu işlerin sözleşmesi imza safhasında olduğunu açıklamıştır. Geçmişten beri planlanan bu projelere karşı uzmanların ve halkın görüşlerini dikkate almış ve bu projelere karşı olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmıştık. Vadi eko-sistemin üzerine kurulmuş kale mağaraları, kuyuları ve gizli geçitleri olan bir yerdir. Vadinin etrafı çevrilemez. Kale altı ve üstü kireçten oluşan bir yapıdır. Etrafı beton ile çevrilirse bile su sızacaktır. Ayrıca Hasankeyf'in kale yapısı yumuşak olduğu, baraj gölü yükselmekle beraber su ile temas edilmesi halinde aşınmanın ve bunun da büyük ihtimalle yeni yıkımlara neden olacağı bilinmektedir. Mağaralara ve vadilere dolgu yapılması, perde betonla kalenin izole edilmesi, kayaların zorla düşürülmeye çalışılması 12 bin yıllık Hasankeyf'in doğal tarihine zarar vermektedir. Doğal tarihin betonla izole edilip yapılacak antik liman turizmi canlandırmayacaktır. Bu proje ile binlerce yıllık tarih, yaşanmışlıklar kaybolacaktır. Bu proje bilimsel olmadığı gibi kültür varlıklarını koruma kanununa uygun değildir" denildi.

Görüntü Dökümü (cep telefonu)

-Kayaların yıkım anı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

====================================================

7)YAYLADA VARİLDEN MİNARELİ, AĞAÇ MERDİVENLİ CAMİ

TOKAT merkeze bağlı Efe Köyü yaylasında köylülerin kendi imkanı ile yaptığı ve minaresi varillerden oluşan cami ilgi çekti.

Merkeze bağlı Efe Köyü sakinleri yaylaya kendi imkanları ile cami yaptı. Caminin minaresi ise 14 varilin üst üste konulmasıyla oluşturuldu. Minareye ise demir parçaları kaynatılarak şerefe yapıldı. 12 metre uzunluğundaki minarenin içinden çıkılması mümkün olmadığı için dışından ağaç parçaları kullanılarak merdiven yapıldı.

14 ay içerisinde camiyi ve minaresini yaptıklarını kaydeden Efe Köyü Muhtarı Ferhat Kılıçarslan, "Bu bölgede cami olmadığı için vatandaşlarımızın desteği ile bu camiyi yaptık. Bu camimize Erbaa ovasından, Sorgun ovasından, Akbelen yaylasından, Esenyurt'tan ve Benli köyünden cemaat geliyor. Bu bölgede tek olduğu için cuma namazları burada kılınıyor. Minaremizi varilleri üst üste koyarak yaptık. İçerisi demir ve betonla dolu. İlginç olmasından dolayı camimize gelen çok oluyor. Sosyal medyadan görenlerin dikkatini çekiyor, nasıl yapılmış diye gelip bakıyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Minare ve caminin görüntüsü

-Minarenin merdivenle kullanımı

-Muhtarın konuşmaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

(166 mb)

=====================================================

(ÖZEL)

8) SICAKTAN BUNALAN FİLLER, ÇAMUR BANYOSU İLE SERİNLİYOR

GAZİANTEP'te, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları insanlar kadar hayvanları da etkiliyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki, hayvanların büyük kısmı barınaklarındaki gölgeliklerde serinlemeye çalışırken, 'Pili' ve 'Gabi' adındaki iki fil ise bakıcılarının kendilerini sulamasının ardından çamurla oynayarak vücutlarını kaplayan çamurla serinliyor. Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanların büyük kısmı sıcak nedeniyle barınaklarındaki gölgeliklerde serinliyor. Hayvanat bahçesinin en eski misafirleri arasında yer alan 10 yaşındaki 'Pili' ve 'Gabi' isimli filler ise serinlemek için çamur banyosu yapıyor. Bakıcıları tarafından günde 5-6 defa düzenli olarak sulanan filler, vücutlarındaki nemin kalması için barınaklarındaki çamur havuzlarına çamura bulanıyor. Keçi boynuzu ve mısır gibi yüksek enerjili gıdalarla beslendikten sonra barınaklarındaki çamur havuzlarında saatlerce oynayan filler serinliyor.

Fillerin bakıcılığını yapan Mahmut Bozkurt, su ve çamurun fillerin serinlemesinde en büyük etken olduğunu ifade ederek, "Fillerimizi günde 5-6 defa suluyoruz. Daha sonra onlar barınaklarda oluşan çamur havuzlarına yatarak vücutlarını su çamur ile kaplıyor. Buda serinliğin uzun süre muhafazasını sağlıyor. Fillerimizi enerjik besinlerle besliyoruz. Buda fillerimizi rahatlatıyor. Pili ve Gabi'yi çamur banyosu yaparken görenler, fillerin çocuklar gibi eğlendiklerini söyleyerek yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Hayvanat bahçesindeki barınaklar

Hayvanların gölgeliklere sığınması

Fillerin su ile ıslatılması

Fillerin beslenmesi

Fillerin çamur havuzuna yatması

Fillerin bakıcısının konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Eyyüp BURUN  - GAZİANTEP-

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 128 MB

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasankeyf Şemdinli Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title