Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)YIKIM ÇALIŞMASI SIRASINDA BİTİŞİKTEKİ BİNADA MAHSUR KALDILARZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde iş makineleriyle yıkım çalışması yapılan binanın bitişiğindeki 3 katlı binanın girişi, çalışma sırasında zarar görerek moloz yığınlarıyla kapandı.

1)YIKIM ÇALIŞMASI SIRASINDA BİTİŞİKTEKİ BİNADA MAHSUR KALDILAR

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde iş makineleriyle yıkım çalışması yapılan binanın bitişiğindeki 3 katlı binanın girişi, çalışma sırasında zarar görerek moloz yığınlarıyla kapandı. Binada mahsur kalan 14 kişi itfaiye tarafından merdivenle tahliye edildi. Müftü Mahallesi Meydanbaşı Caddesi'nde inşaat firması satın aldığı 4 katlı binayı yenisi yapmak için yıkmaya başladı. İş makineleriyle yapılan yıkım sırasında, bitişikteki 3 katlı binanın girişindeki duvar zarar görerek yıkıldı. Bunun üzerine binada bulunanlar mahsur kaldı. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, mahsur kalan 14 kişiyi merdivenle 1'inci katta bulunan kuaförün balkonundan tahliye etti. Tahliye sırasında yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Polis, olayla ilgili tutanak tuttu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-İtfaiye ekiplerinin mahsur kalanları kurtarması

-Yolun trafiğe kapatılması

-Polisin güvenlik önlemi alması

-Vatandaşlarla röportaj

Süre: (3.21) Boyut: (103 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===================================================

2)BOLU'DA 3 KATLI BİNA ALEV ALEV YANDI

BOLU'da 3 katlı bina, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Yangını izlemek için binanın çevresine doluşan kalabalığı polis güçlükle uzaklaştırdı. Yangın, saat 13.00 sıralarında Akpınar Mahallesi İzzet Baysal Caddesi'ndeki 3 katlı kısmen ahşap binanın en alt katındaki plastik malzemelerin bulunduğu depoda çıktı. Kısa sürede tüm binayı saran alevleri gören çevredekiler Bolu Belediyesi İtfaiyesi'ne haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına 6 araçla müdahale etti. Yangını görüp gelen yüzlerce kişi, izlemek ve telefonla kaydetmek için birbiriyle yarıştı. Polis, zabıta ve itfaiye ekipleri binaya yaklaşıp izlemek isteyenleri güçlükle uzaklaştırdı. Yangın, yaklaşık 1 saat içinde kontrol altına alındı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması yapıldı. Dükkan ve dairelerin bulunduğu bina kullanılamaz hale gelirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Yangından görüntüler

-İtfaiyenin söndürme çalışmaları

-Yangını izleyenler

-Polisin yangını izleyenleri uzaklaştırmaya çalışması

-Detaylar

Süre: 04.05 Boyut: 136.9 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

======================================================

3)KİLİS'TE TIP MERKEZİNDE UYUŞTURUCU VE SİLAH: 9 GÖZALTI

KİLİS merkezli 3 ilde uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Kilis'te bir özel tıp merkezini de kapsayan baskınlarda, esrar ve uyuşturucu hap ele geçirilirken, 9 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen bazı kişileri takibe aldı. Polisin uzun süren takibinin ardından uyuşturucu ticareti yapanların Gaziantep ve Hatay'da irtibatlı olduğu kişiler de saptandı. Çalışmasını tamamlayan polis, bu sabah savcılık izniyle 3 kentteki 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de katılımıyla düzenlenen baskınlarda Kilis kent merkezindeki özel bir tıp merkezine de operasyon düzenlendi. Tıp merkezinin kapısını kırarak içeri giren polislerin yaptığı uzun aramada 152 uyuşturucu hap, 25 gram metamfetamin, 1 kilo 460 gram esrar, bir Kalaşnikof tüfek, bir ruhsatsız tabanca, 6 mermi ele geçirildi.

Kilis, Gaziantep ve Hatay'daki operasyonlarda gözaltına alınan M.A., V.A., B.Y.Ü., A.D., M.H.M., H.T., A.Ş., H.T. ve A.K.'nin sorgulanmasına başlandı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Tıp merkezi önündeki polisler

Alınan güvenilk önlemleri

Özel hareket polisleri

Binada arama yapan polisler

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 179 MB

====================================================

4)KELEBEKLER VADİSİ'NE İNİLEN PATİKA YOL KAPATILAMIYOR

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 350 metre yüksekliğindeki kayalıklardan Kelebekler Vadisi'ne yürüyerek inmek için kullanılan patika yol, Fethiye Kaymakamlığı'nın kararına rağmen 28 gündür kapatılamıyor. Patika yolun kapatılmasını istemeyen mahalle sakinleri, tapulu arazilerine engel konulmasına karşı çıkarken; 1'nci derece doğal sit alanı olan bölgeye, kazık dahi çakılamıyor. Hiçbir engelle karşılaşmayan tatilciler patika yoldan Kelebekler Vadisi'ne inmeye devam ediyor. Geçen 17 Temmuz'da tatil için Faralya Mahallesi'ne gelen öğretmen 26 yaşındaki Birolcan Şahin, patika yoldan yürüyerek Kelebekler Vadisi'ne inmek istedi. Yürüyüş sırasında ayağı kayan Şahin, 90 metre yükseklikten vadiye düşerek feci şekilde öldü. Genç öğretmenin ölümünün ardından 18 Temmuz'da Fethiye Kaymakamlığı, Faralya Mahalle Muhtarlığına yazı göndererek patika yolun başlangıcına uyarı tabelası asılması ve yola fiziki engeller konulmasını istedi. Ancak kararın üzerinden 28 gün geçmesine rağmen 'ölüm yolu' olarak nitelendirilen patika yol geçişe kapatılmadı. Yolun kapatılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri, patika yolun başlangıcındaki tapulu arazilerine fiziki engel konulmasına karşı çıktı. Tapulu arazinin bittiği noktadan başlayan patika yola ise 1'inci derece doğal sit alanı olduğu için kazık dahi çakılamadı. Tatilciler hiçbir engelin bulunmadığı yoldan Kelebekler Vadisi'ne inmeye devam ediyor.

"YOLU KAPATMA YETKİMİZ YOK"

Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, Kelebekler Vadisi'nde tarım yapan mahalle sakinlerinin kullandığı yolun 1990'dan itibaren turizm amaçlı kullanılmaya başlandığını söyledi. Yolun günlük 50-60 kişi tarafından kullandığı belirten Karaburun, vadiye inmek isteyen tatilcileri engelleme imkanları olmadığını kaydetti. Karaburun, "Hiçbir kurumun patika yolu sahiplenmiyor. Biz bu yoldan sorumlu değiliz. Girişi kapatma yetkimiz yok. İnsanlar araçlarını buraya koyup yürümeye devam ediyor. Parmak arası terlikle, plaj malzemeleri ve büyük kamp çantalarıyla bu yolu kullanmaya gelen insanlar oluyor. Yolun kapatılması yerine, güvenlik önlemleri alınarak gerekli uyarıların yapılması çok daha iyi olur. Çözüm üretilmesi gerekiyor. İnsanlar yasakların daha çok üzerine gidiyor. Yolun giriş patikasında 3 tapulu arazi var. Vatandaşın parsellerini kapatamayız. Bölge 1'inci derece sit alanı, yolun kapatılması anlamında bir inşaat faaliyeti yürütülemez. Bazı bölgeler ise orman. Burada kapatma işlemi yapılacaksa muhtarlık değil, diğer ilgili kurumlar yapmalı" dedi.

"FİZİKİ KAPATMA YOK"

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise yolun kapatılması ve fiziki engeller konulması için geçen 18 Temmuz'da Faralya Mahalle Muhtarlığı ile Fethiye Belediyesi'ne yazı yazdıklarını söyledi. Şuana kadar fiili bir kapatmanın olmadığını anlatan Çalık, patikayı insan hayatı açısından tavsiye etmediklerini kaydetti. Mahalle sakinlerinin yolu kullanmak istediğini vurgulayan Çalık, "Son bir ay içerinde bir ölümlü, 3 yaralamalı kaza oldu. İnsan hayatı herşeyden önemli. Turistlerin güvenliği açısından tavsiye edilecek bir yol olmadığını ısrarla vurguluyoruz. Mutlaka uyarı levhalarının koyulması gerekiyor. Burası standart ulaşım sağlanan bir patika değil. Mahallelilerin zor şartlarda kullandığı bir patikadır. Restorasyon ve yol yapım projesi, 1'inci derece doğal sit alanı olduğu için uygun görülmedi. Burada yapılacak çalışmanın bölgedeki doğal ve endemik yapıya zarar vereceği ön görülüyor. Bu nedenle çevre koruma kurulu bir yol projesine uygun görmedi" diye konuştu.

Patikanın çok tehlikeli olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Çalık, "Başlangıcına uyarı levhaları konulmasını istedik. 'Bu yol ulaşım için tehlikelidir' diye. Bu levhaları bir türlü koymadılar. Son olarak birkaç kişi ağır yaralandı. Yolu isteyen kendi imkanlarıyla mahalle yolu olarak kullanabilir. Mahalledeki işletmecilerin müşterilerini bilgilendirmesini istiyoruz. Çok tehlikeli bir yol. Ölümle bitiyor. Para mı önemli, insan hayatı mı?" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Kelebekler Vadisi'nden genel detay görüntü

Patika yoldan görüntü

Patika yolda yürüyen tatilcilerin görüntü

Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun ile röp.

Fethiye kaymakamı Ekrem Çalık ile röp.

Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

==================================================

5)UZAKLAŞTIRMA CEZASINA RAĞMEN GİTTİĞİ EVDE EŞİNİ YARALAMAKTAN GÖZALTINA ALINDI

ESKİŞEHİR'de, evden uzaklaştırma cezası bulunan 42 yaşındaki A.A., eşi 43 yaşındaki D.A.'yı boynundan ve kolundan bıçakla yaraladığı iddiasıyla gözaltına alındı. A.A., suçlamaları kabul etmeyerek, eşinin kendi kendini yaraladığını öne sürdü.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Huzur Mahallesi'nde meydana geldi. 3 ay evden uzaklaştırma cezası bulunan A.A., konuşmak için gittiği evde eşi D.A. ile tartıştı. Tartışmanın ardından D.A., boynundan ve kolundan bıçakla yaralandı. 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan D.A.'nın sağlık durumunu iyi olduğu belirtildi.

Olay, yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınan A.A., eşini kendisinin bıçaklamadığını öne sürerek, "Onunla konuşmaya gitmiştim. Tartışma sırasında eline bıçak alarak boğazına dayadı. İntihar edeceğini söyleyince ben de elindeki bıçağı almak istedim. Boğuşma sırasında elindeki bıçakla kendini yaraladı" dedi. Yetkililer, A.A.'nın sorgulamasının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

(Görüntü dökümü:

-Ambulansın hastane acil servis önüne gelmesi,

-Yaralı kadının sedye ile ambulanstan indirilip hastaneye götürülmesi,

-Hastane önünde bekleyen ambulansın çekilen görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

========================================================

6)DÜĞÜN HEDİYESİ YANGIN TÜPÜ!

NİĞDE'de bir düğünde damadın arkadaşları evlenen çifte yangın tüpü armağan etti.

Bor İlçesi'ndeki Özay Düğün Salonu'nda yapılan törende Hasret Koçak ile Ahmet Atakul dünya evine girdi. Damadın arkadaşları takı töreni sırasında, davetlilerin şaşkın bakışları altında genç çifte yangın tüpü armağan etti. İlginç armağanı verenlerden Ömer Yücel, "Ahmet Atakul ağabeyimiz arkadaş grubumuzdaki özel günlerde çok enteresan armağanları ile tanınır. Bizler de kendisinin bu esprili özelliğine düğününde yangın tüpü armağan ederek karşılık vermek istedik" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Damada yangın tüpü hediye edilirken görüntü

SÜRE: 23"   BOYUT: 4,30 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=========================================================

7)SANDIKLI'DA 500 BİN TON HAŞHAŞ KAPSÜLÜ ALIMI HEDEFLENİYOR

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ajans Amirliği, morfin yapımında kullanılan haşhaş kapsülü alımına başladı. Sandıklı'nın yanı sıra Hocalar ve Kızılören ilçelerinden de üreticilerin kapsül getirdiği TMO Amirliği'nde bu yıl toplam 500 bin ton alım yapılması planlanıyor.

Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçe merkezi ve köylerinde haşhaş üretimi yapan üreticiler, haşhaş kapsüllerini Sandıklı TMO Amirliği'ne teslim etmeye başladı. 20 gün içerisinde kapsül alımının tamamlanması planlanırken, 3 ilçeden toplam 500 bin ton civarında kapsül alımı hedefleniyor. Geçen yıl alınan haşhaş kapsülleri depolanırken bu yıl alınan haşhaş kapsülleri ise depolanmadan Tır'larla Bolvadin Alkaloid Fabrikası'na işlenmek ve morfin üretilmek üzere gönderiliyor.

Çiftçiler randevu sistemiyle haşhaş kapsüllerini teslim ederken, günde 1 veya 2 Tır kapsül alımı yapılıyor. Haşhaş kapsülü 4.25 liradan alınıyor. Kapsülün içindeki yabancı madde, morfin oranı ve rutubet oranına göre fiyatlarda artış veya azalış olabiliyor.

İZİN FORMLARI DAĞITILIYOR

2017- 2018 sezonu haşhaş ekimi için üreticilere ekim izni, dilekçe ve formlar da dağıtılmaya başlandı. Önümüzdeki dönemde yazlık ekime izin verilmeyecek Afyonkarahisar'da güz ekimi için ise 150 bin dekar alana izin verileceği belirtildi.

Haşhaş kapsülü teslimi yapan Alagöz Köyü Muhtarı Ramazan Çetinkaya, "Bu yıl haşhaş kapsülü alımında değişik uygulamalar var. İsmimiz yazan etiketleri çuvallara yapıştırıyoruz. Önceki senelerde kapsüller depolanıyordu. Şimdi Tır ile direkt fabrikaya gidiyor. Fiyatlar da 4 lira 50 kuruş civarında ama nikotin oranına göre de değişiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Haşhaş kapsülleri römorktan indirilirken

Haşhaş Kapsülü çuvalları ağızları dikilirken

Haşhaş kapsülleri kantara konularak tartılırken

Haşhaş kapsülü çuvalları tartıldıktan sonra band yardımı ile TIR'a yüklenirken

RÖP: Ramazan Çetinkaya(Alagöz Köyü muhtarı haşhaş üreticisi)

Haşhaş Kapsülü yüklenen TIR geniş açı ve üzerinde çalışan işçiler

84.9 MB /// 02.39"

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

========================================================

8)MOTOSİKLETLİ POLİS TRAFİK KAZASINDA YARALANDI

KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen trafik kazasında motosikletli trafik polisi Erhan Balıkcı yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde İsmetpaşa Mahallesi Hükümet Caddesi'nde meydana geldi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erhan Balıkcı, motosikletiyle giderken sürücü ve plakaları öğrenilemeyen 2 otomobilin arasında kalarak kaza yaptı. Çarpışmanın etiksiyle devrilen motosikletin sürücüsü Balıkcı yaralandı. Sevk edilen ambulansla Necip Fazıl şehir Hastanesi'ne götürülen polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza yapan motosiklet

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer KOÇ Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 16 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Çalık Karaburun Sandıklı Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title