Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)SİLİFKE'DE KAYBOLAN HOLLANDALI GENÇ ÖLÜ BULUNDU (EK)CENAZESİ ADANA'YA GETİRİLDİHollandalı Joey Hoffman'ın cesedi, Mersin'den otopsi yapılamak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

1)SİLİFKE'DE KAYBOLAN HOLLANDALI GENÇ ÖLÜ BULUNDU (EK)

CENAZESİ ADANA'YA GETİRİLDİ

Hollandalı Joey Hoffman'ın cesedi, Mersin'den otopsi yapılamak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hoffman'ın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netleşecek. Cenazenin otopsi tamamlandıktan sonra Hollanda Başkonsolosluğu aracılığıyla ülkesine gönderileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cenaze aracının gelişi

Cenazenin adli tıpa alınması

Adli tıp genel görüntü

Adli tıp birimi tabelası

SÜRE: 01'39"  BOYUT: 101.MB

HABER: Çağlar ÖZTÜRK - KAMERA: Eser PAZARBAŞI ADANA,

=======================================================

2)SİVEREK'TE ARAÇ DEVRİLDİ: 5 YARALI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrilen hafif ticari araçtaki 5 kişi yaralandı. Kaza, öğleden sonra Siverek- Şanlıurfa karayolunun 12'nci kilometresinde meydana geldi. Ömer Günaydın yönetimindeki  01 CGJ 32 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada sürücü Ömer Günaydın ile araçta bulunan eşi Leyla, kızları İrem, Elif Nur ve Nimet Günaydın yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine gelen ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kaza yeri

Ambulanstan indirilen yaralılar

Acil servis önü

İnceleme yapan ekipler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 215 MB

================================================

3)BUZDOLABININ MOTORU TUTUŞTU, 2 KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI

İZMİT'te, 4 katlı apartmanın birinci katındaki dairede bulunan buzdolabının motoru tutuşurken, binada mahsur kalan 4 yaşındaki çocuk ile anneannesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Öğle saatlerinde, İzmit Cedit Mahallesi İncir Sokak'ta 4 katlı binanın birinci katındaki dairede oturan Ömer Şaşmaz'a ait evin mutfağındaki buzdolabının motoru tutuştu. Apartman sakinleri itfaiyeyi aradı. Olay yerine itfaiye ve 112 Acil ekipleri geldi. Yangına müdahale edilirken, binanın 3'üncü katında mahsur kalan 4 yaşındaki Hilal Özer ile anneannesini kurtarmak için çalışma başlatıldı. Hilal Özer itfaiye merdiveni ile aşağı indirilirken, anneannesi ise itfaiye merdivenine binemeyince itfaiyecilerin yardımı ile merdivenlerden aşağı indirildi. Dumandan etkilenen küçük çocuğa 112 Acil ekibi müdahalede bulundu. Küçük çocuk daha sonra ailesine teslim edildi. Küçük çocuğun elindeki oyuncağını bırakmaması dikkat çekti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yerinden görüntüler

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Küçük çocuğun aşağı indirilmesi, müdahale edilmesi

Faruk KIYAK-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), -

==================================================

4)KAYSERİ'DE UYUŞTURUCU SATICILARINA OPERASYON: 2 GÖZALTI

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, üzerlerinde ve evlerinde çok miktarda uyuşturucu bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, uyuşturucu satıcı ve kullanıcılarına yönelik Merkeze bağlı Melikgazi İlçesi Küçükmustafa Mahallesi'nde operasyon yaptı. Uyuşturucu sattığı öne sürülen S.Y. (30) ve Ç.Ş. (39) yakalandı. İki şüphelinin ev ve üst aramalarında 60.35 gram metamfetamin, 24.80 gram esrar, 20.55 gram bonzai, uyuşturucu tartımında kullanılan bir hassas terazi, uyuşturucu paketlenmesinde kullanılan 3 eldiven ve uyuşturucu satışında kullanılan rulo halinde aliminyum folyo ele geçirildi.  Gözaltına alınan iki şüpheli sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------

-Uyuşturucu zanlılarının Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber: DHA-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 1 dakika 3 saniye/33,7 MB

================================================

5)SAĞLIK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI GÜMÜŞ: SMA HASTALARINDA SONA GELİNDİ

ADANA ŞEHİR HASTANESİ'Nİ İNCELEDİ

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, SMA hastaları ile ilgili incelemelerin yapıldığını, ilaçlarının devlet tarafından karşılanması için SGK'nın bu çalışmayı yakın zamanda tamamlayacağını söyledi. Müsteşar Eyüp Gümüş, yapımı tamamlanan Adana Şehir Hastanesi'ni son kabul öncesi gezerek incelemelerde bulundu. Gümüş, bin 550 yataklı hastanenin 1.2 milyara mal olduğunu söyledi. Beraberindeki heyet ilk olarak konferans salonuna geçerek hastane tanıtım filmini izledi. Daha sonra gazetecilere  açıklama yapan Gümüş, Adana Şehir Hastanesi'nde yaklaşık 5 bine yakın personelin istihdam edileceğini belirterek, "Vatandaşlarımıza layık oldukları en güzel hizmeti verecek bu hastane. Sayın Cumhurbaşkanımızın hayallerinde projeler şehir hastaneleri. Bu daha dördüncüsü, 26 tane daha hastane yapılacak" dedi.

EYLÜL AYINDA AÇILACAK

Uluslararası alanda da hasta hizmetlerinin  olacağını kaydeden Gümüş, "Hastane 1.2 milyar liraya mal oldu. 25 yıl boyunca bakımları hastaneyi yapan firma tarafından karşılanacak. Bu hastanemiz için yapılan otoyol kavşakları açılışa kadar hazır olacak. Hastanemiz eylül ayı ortalarında açılacak. Adana Şehir Hastanesi, Türkiye'de açılan hastaneler arasında en büyüğü. Deprem izalötürü açısından çok önemli bir hastane. Bazı şehir hastanelerimizde deprem izalötürü yapılmadı. Çünkü deprem riski olmayan bölgelere yaptırmadık. Ayrıca Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Merkezi var. Burada mahkumlarımızın tedavi edileceği alanlar yapılmıştır. Ayrıca Fizik ve Tedavi Merkezi 150 yataklı yapılmıştır. Komple burası bir sağlık külliyesidir" diye konuştu.

SMA İLAÇLARI KARŞILANACAK

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalarının da ilaçlarının devlet tarafından karşılanacağı haberleri üzerine açıklamalar yapan Gümüş, şunları söyledi: "SMA hastalarımızla ilgili Sağlık Bakanlığımız gerekli incelemeleri yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na iletti. Hastalarımız tek tek inceleniyor. Bilindiği gibi bilimsel komisyon tarafından da hangi hastaların ne kadar etkin ve ne kadar tedavi olacağı inceleniyor. Ama bütün hastaların ilaçlarına fayda sağlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bu konuyu yakın zamanda tamamlayacak."

Görüntü Dökümü

------------------------

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün hastanenin konferans salonuna gelmesi

Hastane tanıtım filminin izlenmesi

Eyüp Gümüş'ün görüntüsü

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün konuşması

Vatandaşların hastanenin yürüyen merdivenlerinde görüntüsü

Hastanenin dış görüntüsü

Hastane tabelası

SÜRE: 06'02"    BOYUT: 368 MB

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

======================================================

6)SİLİKOZİS HASTALARI MALULEN EMEKLİ OLMA HAKKI İSTİYOR

DİYARBAKIR'da, bir araya gelen Silikozis hastaları, Dernek kuracaklarını belirterek, malulen emekli olmak istediklerini söyledi.Kentte bulunan Silikosiz hastaları, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile görüşmek üzere Valilik binasına geldi. Randevu talebinde bulunan hastalar, Valilinin programlarının yoğun olması nedeniyle Valilik özel kalem müdürü ile görüştü. Valilik özel kalem müdürü tarafından yarın Vali yardımcısı ile görüşecekleri sözünü alan hastalar, Valilik binası karşısında bulunan Anıt Park içerisinde basın açıklaması yaptı. Hastalar adına konuşan 3 çocuk babası 35 yaşındaki Silikosiz hastası Mehmet Tektaş, 2002 yılında İstanbul'da kot taşlama atölyesinde çalışırken bu hastalığa yakalandıklarını belirterek, "Bundan iki hafta önce Akif Okul arkadaşımızı bu hastalıktan dolayı kaybettik. Merak ediyoruz hangimize sıra gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızdan rica ediyoruz. Silikozis hastaları teker teker ölüyor. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.Silikozis hastalarının maddi ve manevi sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Tektaş, "Her yerde sıkıntılar çekiyoruz. Yetkilililerin buna kulak vermesini istiyoruz. Silikosiz bir kader değil. İki aydır çeşitli kurumlara randevu talebinde bulunduk. Kimse bize geri dönüş yapmadı" şeklinde konuştu. 60 Silikozis hastasının olduğunu ifade eden Mehmet Tektaş," Akif Okul'un hayatını kaybetmesi nedeniyle 59 hasta kaldık. Dernek kurma çabası içerisine gireceğiz. Derneğimizi kuracağız. Silikozis hastalığıyla biz kendimiz mücadele edeceğiz. Bu hastalığın herhangi bir tedavisi yoktur. 3 ayda bir Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alıyorlar. Verilen para elektrik, su ve kira gibi giderlere yetmiyor. Hepsi fakir kesimdir. Biz yetkilililerden silikozis hastalarının malulen emekli edilmesini talep ediyoruz"dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Hastalardan görüntü

-Tektaş'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serdar SUNAR/DİYARBAKIR/

====================================================

7)YARALI İKİZ BEBEKLERE 112 ŞEFKATİ

ÇORUM'da meydana gelen trafik kazasında yaralanan ikiz bebekleri sağlık görevlileri acil servise gelene kadar kucaklarından indirmedi.

Kaza Çorum-İskilip Karayolu'nun 35 kilometresinde bulunan Harami Deresi mevkiinde meydana geldi. İddialara göre, 30 yaşındaki Necati Karademir'in idaresindeki 19 HD 086 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı.  Kazada otomobilde  bulunan sürücü ile birlikte eşi 38 yaşındaki Neslihan Karademir, 5 yaşındaki çocukları Sena Karademir ve 2 aylık ikiz bebekleri Merve ile Sefa Karademir yaralandı. Sürücü devrilen otomobilden inerek eşini ve çocuklarını dışarı çıkarıp 112'yi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. 5 yaralı ambulanslarla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavialtına alındı. 112 ambulansında görevli Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) Gönül Yıldız ve Rumeysa Gök, yaralı ikiz bebekleri acil servise kadar kucaklarında taşıyarak bırakmadı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Sağlık görevlilerinin ikizleri kucaklarında taşırken

-Diğer yaralıların ambulanstan indirilip acil servise alınması

-Detaylar

(SÜRE: 1 Dk ) (BOYUT 63 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

========================================================

8)CAMİ AVLUSUNDA ABDEST ALAN KAYINBİRADERİNİ VURDU

ÇORUM'da 40 yaşındaki Üzeyir M. iddiaya göre alacak verecek meselesinden husumetli olduğu 28 yaşındaki kayınbiraderi Ramazan Güllü'yü cami avlusunda abdest alırken tabancayla ateş ederek ağır yaraladı. Seken mermi bir kişinin de koluna isabet etti.

Olay bugün Osmancık Caddesi Ulu Cami avlusunda meydana geldi. İddiaya göre Ramazan Güllü öğlen namazını kılmak için camiye gelip avludaki şadırvanda abdest almaya başladı. Bu sırada cami avlusuna Gelen Üzeyir M., aralarında alacak verecek meselesi bulunan kayınbiraderi Güllü'nün arkasından yanaşıp tabancayla ensesine iki el ateş edip ağır yaraladıktan sonra kaçtı. Güllü'nün ensesinden çıkan mermilerden birisi cami avlusundaki İsmail Yetişken'in (76) koluna isabet etti. Her iki yaralı olay yerine gelen ambulans ile Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ramazan Güllü'nün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi. Polis, kaçan şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Olay yerinden görüntü

-Vurulan iki kişiye müdahale yapılırken

-Olay yeri ekipleri çalışma yaparken

-Vatandaşların panik hali

-Detaylar

(SÜRE: 4 Dk ) (BOYUT: 140 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Eyüp Gümüş Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title