Haberler

ABD'nin Virginia Eyaletindeki Irkçı Gösteriler

BİRLEŞMİŞ Birleşmiş Milletler (BM) Virginia'da bir kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan ırkçı şiddet olaylarını kınadı.

BİRLEŞMİŞ Birleşmiş Milletler (BM) Virginia'da bir kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan ırkçı şiddet olaylarını kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Biz her türlü ırkçılık ve bağnazlığa karşıyız. Charlottesville kentinde gördüğümüz gibi ırkçı şiddet, anti semitizm, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığa toplumlarımızda yer yok." dedi.

Olaylarda hayatını kaybeden kişinin yakınlarına taziye dileklerini sunan Haq, "Açıkça biz sivilleri etkileyen her türlü şiddeti kınıyoruz." diye konuştu.

Charlottesville kentindeki ırkçıların yaptığı gösteriyi protesto eden ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucu bir kişi yaşamını yitirmiş, birçok kişi yaralanmıştı.

Irkçı grupların protestolarını izlemekle görevli olduğu belirtilen bir polis helikopterinin olayların meydana geldiği yerin uzağında, bir golf sahası yakınında düşmesi sonucu polis teşkilatı mensubu 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Amerikan İç Savaşı sırasında Konfederasyon ordusunun komutanı olan General Robert E. Lee'nin Charlottesville'deki heykelinin kaldırılması planı üzerine, aşırılık yanlısı ırkçı grupların düzenlediği protesto gösterilerine, ırkçılık karşıtı grupların karşı protesto eylemiyle olaylar büyürken kentte olağanüstü hal ilan edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Virginia Sözcü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title