Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)EREN'İN YAŞADIĞI MAHALLENİN MUHTARI: KOMUTAN BENİ ARADI 'BURADA TERÖRİSTLER VAR' DEDİ

TRABZON'un Maçka İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle kurşunların hedefi olarak şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yaşadığı Köprüyanı Mahallesi Muhtarı Nurettin Reis, olayla ilgili konuştu. Nurettin Reis, "Beni olaydan 2 gün önce arayan komutan 'Muhtarım bu bölgede teröristler var. Biz bunları temizleyemesek bunlar kışı burada geçirecek' dedi. Benden bölgeyi iyi bilen 2 kişi istedi" dedi.Köprüyanı Mahallesi Muhtarı Nurettin Reis, bölgede yaşanan son terör saldırısından bir süre önce bölgede yine erzak hırsızlığı yaşandığını ve konu hakkında da ihbarda bulundukları jandarma güçlerince inceleme ve bazı tespitlerde bulunduklarını söyledi.Eren Bülbül'ün akrabalarının kendisini arayarak bölgede teröristlerin olduğunu ve bir evden erzak çaldıklarını söylediğini belirten Muhtar Reis, "Mahallede son yaşanan olaydan iki gün önce bana gelen bilgide 'Hasan'ın evini soydular' diye beni Eren'in akrabaları aradı. Burada teröristlerin olduğunu ve evin camını, kapısını kırarak evdeki gıda maddelerinin hepsini adlıklarını söylediler. Ben de durumu jandarmaya bildirdim. Daha sonra eve gelerek tespit yaptıktan sonra bu olayı teröristlerin gerçekleştirdiğini anladılar. Ondan sonra da cuma günü Eren askerlerle buluşup cuma namazını kıldı. Sonra amcası, Eren'i evi askerlere göstermek için gönderdi. Eve geldiklerinde de bu olay olduö dedi.

KOMUTAN: BU BÖLGEDE TERÖRİSTLER VAR

Bölgede rütbeli bir komutanın kendisine "Muhtarım bu bölgede teröristler var burada tehlike var" dediğini anlatan Muhtar Nurettin Reis, şunları söyledi: "Beni olaydan iki gün önce bir komutan aradı. 'Biz bunları yakalayıp vurmasak, bölgeyi temizleyemesek bunlar kışı burada geçirecek, başımıza sıkıntı olacaklar' dedi. Daha sonra bana 'Bize bölgeyi iyi bilen 2 kişi bul, bizimle gezecek' dediler. Bunun üzerine ben de bu konuda girişimlerde bulundum, köylülere haber saldım. Kimse 1300 lira maaşla bu işi yapmak istemedi. Bazıları tehlikeli olduğu için kabul etmedi. Eren'i iyi tanıyorum benim öğrenci servisim var onunla okula gidiyordu. Eren ailesi fakirdi. Tatilde yaylada ot kesiyor burada fındık topluyordu. Çalışkan bir çocuktu. Bölgede teröristlerin Meryemana mevkii ve civarında olduklarını duymuştuk 2 grup oldukları söyleniyordu.

ARKADAŞLARI: EREN 'VATAN İÇİN CANIM FEDA' DERDİ

Terör saldırısında yaşamını yitiren Eren Bülbül'ün adını taşıdığı İmam Hatip Lisesi'ndeki sınıf arkadaşları da gözyaşı dökerek Eren'in mezarında dua etti. Eren Bülbül'ün sıra arkadaşı Cemre Sabun Eren'in çok dürüst biri olduğunu ve kendisiyle kardeş gibi olduklarını anlatarak şunları söyledi: "Eren çok iyi bir çocuktu. Okul dışında da görüşürdük bazen o biz de ben de onlarda kalırdım. Beni hiç kırmazdı, çok dürüst biriydi. Sınıfta bazen konuşurduk 'Vatan için canım feda' derdi, hep askere gidip şehit olmak istediğini söylerdi. 'Şehit olursam arakamdan ağlayın' derdi. Kardeş gibiydik. Trabzonspor'u çok severdi. Durumu kötüydü biz de her şeyimizi onunla paylaşırdık. Kıyafetlerimizi bile ortak kullanırdık. Geçen hafta beni aradı İstanbul'a gideceğini pantolonu ve ayakkabısı olmadığını söyledi. Ben de bir mağazadan alarak Çağlar abisiyle ona yolladım. Parasının önemli olmadığını ne zaman müsait olursa ödeyebileceğini söyledim. Cumartesi günü Maçka'ya çalıştığım işyerine geldi ve bana parayı verdi. Ben de 'Acelesi yoktu niye şimdi getirdin' dedim. O da bana 'Belli mi olur belki seni bir daha bulamam, göremem' dedi ve gitti. Sonra da bu olayı duydum. Çok üzgünüz."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Muhtar Reis'in konuşması

-Eren'in mezarı ve arkadaşının konuşması

-Detaylar

HABER KAMERA: OSMAN ŞİŞKO-TRABZON/DHA)

======================================================

2)BİNGÖL'DE AYI SALDIRISINA UĞRAYAN ÇOBANI ÖLÜMDEN KÖPEĞİ KURTARDI

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesi Sarıkuşak köyünde çobanlık yapan 67 yaşındaki Sıddık Akbulak hayvanlarını otlatmaya götürdüğü merada uğradığı ayının saldırısından yaralandı. Akbulak'ı ölümden yanında bulunan ve olay esnasınhda ayıya saldırıp uzaklaştıran köpeği kurtardı.  Karlıova ilçesi Sarıkuşak köyünde çobanlık yaparak geçimini sağlayan 67 yaşındaki Sıddık Akbulak, bugün sabah saatlerinde hayvanlarını otlatmak için meraya götürdü. Burada hayvanlarla ilgilenen Akbulak, aniden ormanlık alandan çıkan bir ayının saldırısına uğradı. Ayı ile boğuşan Akbulak'a yanında bulunan köpeği ayıya saldırarak uzaklaştırdı. Yaralanan Akbulak, kanlar içerisinde köyün tepesinde bulunan cami inşaatındaki çalışan işçilere durumu bildirdi. Buradaki işçiler, 67 yaşındaki Akbulak'ı araçla Karlıova Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hayatını köpeğine borçlu olduğunu belirten Sıddık Akbulak, "Ayının gitmesiyle birlikte can havliyle tepeye çıkarak cami inşaatında çalışan işçilere seslendim. Sesimi duyan işçiler koşarak yanıma geldi ve beni hastaneye getirdiler"dedi. Karlıova Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Akbulak, Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Akbulak'ın hayatı tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Hastane önü

-Hastane girişi

-Yaralının getirilmesi

-Yaralının ambulansa bindirilmesi

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), -

===================================================

3)ZONGULDAK PLAJINDA, KUMSALDAKİ KİRLİLİK ARI SOKMALARINA NEDEN OLUYOR

ZONGULDAK'ın mavi bayraklı tek plajı Kapuz'da artan arı sokma şikayetleri üzerine açıklamada bulunan idari sorumlu Mustafa Kaya, sahile gelenlerin tuvaletleri kullanmamasından şikayet etti. Kaya, "Her gün 2-3 bin kişi plajımızda var ama maalesef tuvaletlerimiz bomboş. Arı sokmaları vakaları geliyor. Arı dağda, kırda, çimende olur. Maalesef arı kumsala kadar geldi" dedi.

Hergün binlerce insanın denize girerek serinlediği, kendin en göze plajlardan Kapuz'da halk son zamanlarda yaşanan arı sokmalarından yetkililere şikayette bulunmaya başladı. Zonguldak Belediyesi'nin işlettiği 230 metre uzunluğundaki plajın idari sorumlusu Mustafa Kaya, sahile gelen halkın bıraktığı çöpler ve tuvalet ihtiyaçlarını tuvalette gidermemeleri nedeniyle arı ve sineklerin kumsalda insanları rahatsız ettiğini söyledi. Temizlik görevlilerinin sahili temizlediğini ancak insanların plajı temiz bırakmaları gerektiğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Denize kesinlikle herhangi bir kanalizasyon sızma olayı yok. İnsanımızdan şunu istiyoruz. Tuvaletlerimiz mevcut. Arıtma tesisimizde çalışıyor. Ama lütfen tuvalet ihtiyaçlarınızı tuvalette kullanın. Denizimizi biz kirletmediğimiz süre içerisinde denizimiz çok temiz. Buna özen göstermemiz lazım. Her gün 2-3 bin kişi plajımızda var ama maalesef tuvaletlerimiz bomboş. Arı sokmaları vakaları geliyor. Arı dağda, kırda, çimende olur. Maalesef arı kumsala kadar geldi. Neden? Kumsalda karpuz yenilirse bu karpuzlar düzgün şekilde çöplere atılmazsa bu hayvan gelecek. Kovmak istediğin zaman da sizi ister istemez sokacak."

ÇOCUĞUNUN TUVALETİNİ KUMSALA YAPTIRAN VAR

Kaya, halkın plajdaki tuvaleti kullanmak yerine kumsalı tercih ettiğini söyleyerek, "Kadın çocuğunun tuvaletini kumsala yaptırıyor. Ben bunu görüyorum. Böyle olaylarla da karşılaşıyoruz. Onun için duyarlı olmamız lazım. Bilinçli olmamız lazım" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Dalgaların kıyıya vurması

-Mustafa Kaya ile röp.

-Denizde yüzenler

-Kumsalda güneşlenenler

-Kapuz plajı tabelası

-Plajdan ayrılan vatandaşlar

Süre: (4.08) Boyut: (232 MB)

Haber-Kamera:  Durmuş SEVİNDİK- Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

=======================================================

4)ÇANAKKALE'DE 36 KAÇAK YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi sahilinden lastik botla ve yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan yabancı uyruklu 36 kaçak yakalandı.

Ayvacık İlçesi açıklarında devriye görevi yapan sahil güvenlik ekipleri, gece Kadırga Koyu yakınlarında bir grubun lastik bot ile denize açıldığını tespit etti. TCSG-80 Bot Komutanlığınca kıyıdan 1 mil açıkta durdurulan botta, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Sierra Leone ve Togo uyruklu 36 kaçak yakalandı. Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'ndeki Sahil Güvenlik Komutanlığı Karakolu'na getirilen kaçaklara giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı. Kaçaklar, işlemlerinin ardında Yabancıları Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Küçükkuyu'ya getirilen kaçaklardan görüntü

Haber- Kamera: Dilara ERDİNÇ / AYVACIK (Çanakkale),

=======================================================

5)SİVAS'TA CHP'DEN CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİNE TEPKİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Sivas İl Teşkilatı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediği sözlere tepki gösterdi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Sivas İl Eğitim Sekreteri Özcan Erdoğan, "Erdoğan rejimi, her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı alına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının, FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir. Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Önce mahkeme başkanı ve heyet değiştirilmiş, mahkumiyet kararı verilmiş daha sonra da kararı inceleyecek üst mahkeme başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarının tipik özelliğidir. Kurgulayan kumpas üzerinden Enis Berberoğlu'nu rehin alan anlayış, şimdi de genel başkanımızı tehdit ederek topluma korku salmaktadır. Erdoğan'ın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu susturamayacaksınız. Türkiye'ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Toplantıdan görüntü

-Yapılan açıklama

Haber-Kamera: İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

(77.8 mb)

==========================================================

6)BU OTEL ANNELERE ÖZEL

SAĞLIK Bakanlığı tarafından başlatılan "Anne Oteli" uygulamasından son iki yılda Bursa'da 5bin 200 anne yararlandı.

Sağlık Bakanlığının anne oteli uygulaması ile ulaşım sağlanmasında güçlük çekilen iklim ve doğa koşullarına sahip bölgelerde yaşayan anne adayları ile riskli gebeler tespit edilerek, planlanan merkezlere nakledilirken, doğum sonrası sağlığına kavuşan anne ve bebeği evlerine gönderiliyor. Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı sağlık tesislerinde anne otelinden doğum yapan ya da yaptıktan sonraki süreçte bebeği hastanede tedavi amaçlı kalan anneler yararlanırken, anneler uygulamadan oldukça memnun kaldı. 2015 yılından itibaren 5 yıldızlı otel konforunda faaliyet gösteren ve bin 628 annenin yaralandığı İnegöl Devlet Hastanesi Anne oteli uygulaması hakkında bilgi veren Yeni Doğan Yoğun Bakım sorumlu hemşiresi Hatice Akbulut, "Uzak yerlerden gelen annelerimizin doğum tarihleri yaklaştığında ya da doğumdan sonraki süreçte hastaneden taburcu olamayan bebeklerimiz içinde annenin emzirmesi için hastanede kalması gerebiliyor. Bu gibi durumlarda anneyi hastanemizde misafir ediyoruz" dedi.

Yeni doğum yapan ve ikiz bebekleri yoğun bakım da tedavi olan 28 yaşında Muazzez Duran "Aslında eve gidip gelebilirdim ama benim için çok zor olacaktı. O yüzden kalmayı tercih ettim. İkisi de buradaydı çünkü. Gündüz sorun olmasa da geceleri saat 3 ve 6'da emzirmeye kalkıyorduk. Burada arkadaşlarımızla birbirimizi uyandırıp, topluca çıkıyorduö dedi.

"Burası olmasaydı eve gidip gelecek ve daha da zorlanacaktım diyen Duran "Evim İnegöl ilçe merkezinde  ama Yenişehir'den gelen arkadaşım vardı. O'da burada kaldı. O'nun için daha bir kolaylık oldu. Burada tüm hizmetlerden ücretsiz yararlandıkö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Hastaneden detaylar

-Anne Muazzez Duran ile röportaj

-Hemşire Hatice Akbulut ile röportaj

BOYUT: 76.3 MB SÜRE : 2 dakika

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Karlıova Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title