Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)CİNAYET ŞÜPHELİSİ: 13 YAŞINDAKİ KIZIMA TECAVÜZ ETTİ, ÖLDÜRDÜMADANA'da dün 17 yaşındaki Muhammet Reşit Yıldırım'ı tabancayla 4 el ateş ederek öldüren 44 yaşındaki Emrah B., cinayeti 13 yaşındaki kızı F.N.B.'ye tecavüz ettiği için işlediğini söyledi.

1)CİNAYET ŞÜPHELİSİ: 13 YAŞINDAKİ KIZIMA TECAVÜZ ETTİ, ÖLDÜRDÜM

ADANA'da dün 17 yaşındaki Muhammet Reşit Yıldırım'ı tabancayla 4 el ateş ederek öldüren 44 yaşındaki Emrah B., cinayeti 13 yaşındaki kızı F.N.B.'ye tecavüz ettiği için işlediğini söyledi.

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Merkez Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi Kışla Caddesi'nde meydana geldi. Bir elektronik firmasında çalışan Muhammet Reşit Yıldırım, işyerinin kamyonetine bindiği sırada, Emrah B.'nin tabancalı saldırısına uğradı. Yıldırım'a 4 el ateş ederek yaralayan Emrah B., kaçmaya çalışırken polisler tarafından suç aleti tabanca ile yakalandı.Kanlar içinde kalan Yıldırım ise vurulduğu kamyonet ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ancak yapılan müdahalelere rağmen öldü.

Gözaltına alınan Emrah B. sağlık kontrolüne getirildiği sırada, "Öldürdüğüm kişi 13 yaşındaki kızıma tecavüz etti. Ben bu cinayeti, başka kızların başına gelmesin diye işledim. Sayın Cumhurbaşkanım size yalvarıyorum, bir kanun çıkarın bu tecavüzcülerin gereken cezasını verin" dedi. Emrah B., daha sonra adliyeye sevk edildi.

Tecavüze uğradığı öne sürelen F.N.B.'nin ise, psikolojisi bozulduğu için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedaviye alındığı belirtildi

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının polis aracından indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının konuşması

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

SÜRE: 01'28"     BOYUT: 90 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

=========================================================

2)ABDEST ALIRKEN KAYINBİRADERİ TARAFINDAN VURULAN KİŞİ ÖLDÜ

ÇORUM'da  öğle namazını kılmak için gittiği caminin şadırvanında abdest aldığı sırada 40 yaşındaki Üzeyir M., tarafından tabancayla ensesinden vurularak ağır yaralanan  kayırbiraderi 28 yaşındaki Ramazan Güllü, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Olay, dün Osmancık Caddesi Ulu Camii avlusunda meydana geldi. Ramazan Güllü, öğle namazını kılmak için camiye gelip avludaki şadırvanda abdest almaya başladı. Bu sırada cami avlusuna gelen Üzeyir M., iddiaya göre kayınbiraderi olan Güllü'nün arkasından yanaşıp tabancayla ensesine 2 el ateş ettikten sonra kaçtı. Güllü'nün ensesinden giren kurşunlardan biri boynundan çıkarak, cami avlusunda duran 76 yaşındaki İsmail Yetişken'in koluna isabet etti. İki yaralı ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ramazan Güllü, bu gün tedavi gördüğü hastanede öldü. Cenazesi aynı hastanenin morgunda yapılan otopsi sonrasında yakınlarına teslim edildi. İsmail Yekişken'in tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Olaydan sonra kaçan Üzeyir M.'nin yönetimindeki otomobil Çorum kent merkezinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta kırsal alanda bulundu. Üzeyir M. ile Ramazan Güllü'nün daha önce ortak iş yaptığı aralarında alacak verecek meselesinden husumet bulunduğu iddia edildi. Polis ekiplerinin şüpheli şahsın yakalanması için yaptıkları çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Olay yerinden detay

-Vurulma anına gösteren güvenlik kamerası görüntüsü

-Hastane dışından detay

(SÜRE: 1.30 Dk ) (BOYUT: 80MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=====================================================

3)ŞEHİT EREN'İN ADINI KULLANIP, KARI- KOCAYI DOLANDIRDILAR

TRABZON'un Maçka İlçesi'nde geçen cuma günü  PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve gittikleri evi gösterirken şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ismini kullanan dolandırıcılar, yaşlı karı-kocanın 13 altın ile 7 bin 500 lira parasını alarak kaçtı.

Olay, 14 Ağustos günü saat 11.00'de merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Kurtuluş Mahallesi Bezirgan Sokakta meydana geldi. Evlerindeki sabit telefondan arayan bir erkek, 73 yaşındaki Mustafa ile 68 yaşındaki karısı Gülfiraz Arslan'a, kendilerini Emniyet Müdürü ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttılar. Dolandırıcılar, "PKK adına para yatırdınız, sizi tutuklayacağım. Eren'in öldürülmesinde parmağınız var. Bize para vereceksiniz operasyon yapacağız" diye tehdit etti. Konuşmanın hemen ardından eve gelen bir kişi, 11 altın, 2 çeyrek altın ve 7 bin 500 liranın içinde bulunduğu siyah poşeti alarak uzaklaştı.

Bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan yaşlı çift, polise başvurdu. 'Nitelikli dolandırıcılık yapan' kişi ya da kişiler aranıyor.

Zafer KUMRU/ ERZURUM, -

=======================================================

4)MANİSA'DA DEPREM HAZIRLIKLARI YETERSİZ

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Kora, 1999'daki Marmara depreminin 18. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, depreme hazırlıkların yetersiz olduğunu söyledi. Kora, Manisa'da olası bir 7 üzeri depremin Marmara depremindeki felaketin aynısına yol açabileceğini söyledi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Kora, 1999'daki Marmara depreminin 18. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası Toplantı Salonunda konuşan Kora, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin üzerinden 18 yıl geçtiğini belirterek, facianın binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını vurguladı. 1999 depreminin ekonomik anlamda milyar dolarlık kayba yol açtığını kaydeden Bora, depremin sadece 17 Ağustos(ta hatırlanmaması gerektiğini söyledi. Kora, "Topraklarımızın büyük bir kısmının deprem tehlikesi altında bulunduğunu unutmayalım. Uzunca bir süredir Çanakkale, Manisa, Adıyaman ve İzmir ilimiz, son olarak da Muğla ilimiz ve ilçeleri depremden nasibini aldı. 6.6 büyüklüğünde olan deprem aynı zamanda bir su hareketine (tsunamiye) neden oldu. Bodrum ve Datça'da yapılar hasar gördü. Deniz kıyısında bulunan tekne ve otomobiller üst üste yığılarak çalışamaz hale geldi. Can kaybı olmasa da panik ve korku ile koşuşan ve pencerelerden atlayarak yaralanan insanlar oldu. Depremleri her an olacakmış gibi düşünüp ona göre önlemler almalıyız" dedi.

Ülkenin yüzde 66'sının 1. ve 2. deprem bölgesinde yer aldığını belirten Kora, ülke nüfusunda bir milyon üzerinde bulunan, içinde Manisa'nın da olduğu 11 Büyükşehir'in ciddi risk altında olduğunu söyledi. Kora, Manisa'da olası büyük bir depremin çok kötü felaketlere yol açacağını belirterek, "Manisa'da 7 üzerinde olası bir deprem iddiaları eğer gerçeğe dönüşürse, 199 yılında Gölcükte ve Marmara bölgesinde yaşanan felaketin aynısını yaşarız. Depremin önlemlerini alıyoruz ama yeterli değil" dedi.

Bilim ve mühendislik dışı yapılaşmanın olası afetlere yol açtığını kaydeden Kora, "Yeni inşaat ve kentsel dönüşüm uygulamaları sosyal ve toplumsal sorunları arttırdı. Bilimin tekniğin ve mühendisliğin gerekleri yapılmıyor. Deprem yönetmelikleri uygulanmıyor, yapı denetim mekanizması işlemiyor. Her yıl çok sayıda mühendislik diploması verilmesine rağmen kaliteli bir eğitim yapılmıyor. Oldukça fazla yüksek yapı yapılmasına rağmen bu yapılarla ilgili bir yönetmeliğimiz bile yok. Profesyonel mühendislik yaşamının düzenleyicisi olması gereken meslek odalarının yetkileri giderek budanıyor. Ticari kaygı teknik kaygının önüne geçiyor. Bilgi ve beceriye dayalı yöneticilerin yerini şirket ve cemaat ilişkileri alıyor, liyakat yok sayılıyor. Üniversite, meslek odası ve endüstri arasında olması gereken işbirlikleri önemsenmiyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Kora'nın açıklaması

Depreme dayanıksız eski bina görüntüleri

Oda binasının genel görüntüsü

Haber- Kamera: MANİSA,

=============================================================

5)MARMARİS'TE İKİ YUNUS GÖRÜNTÜLENDİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi Buruncu Mevkii'ndeki iki yunusun oyunları gezi tekneleri ile dolaşan tatilcilerin ilgisini çekti.

Marmaris Körfezi Buruncu Mevkii'nde, iki yunusun karaya 30 metre mesafede oyunlar oynaması görenleri hayran bıraktırdı. Günübirlik gezi teknelerinin etrafından dolaşan yunusları yabancı turist ve tatilciler cep telefonlarıyla görüntüledi. Beş dakika boyunca karaya sonra açık denizlere doğru yüzen yunuslar, teknelerin etrafından dolaştıktan sonra gözlerden kayboldu. Yaşananları cep telefonuyla çeken vatandaşlar sosyal medyada paylaşarak "Cennetteki temiz denizlerde huzur ve güvenle dolaşıyorlar" yorumunu paylaştı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yunusların oyunlarından görüntü.

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS Muğla,

(Toplam: 1 dakika 11 saniye-85,7 MB görüntü)

=====================================================

6)DÜRÜSTLÜĞÜ SAYESİNDE İŞ SAHİBİ OLDU

YALOVA'da, 8 Ağustos'ta durakta bulduğu 20 bin lirayı sahibine ulaştıran ve 4 aydan beri işsiz olan 32 yaşındaki Abdülmelik Gül'ü belediye işe aldı. Gül'e altın da hediye eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,  "Kardeşimiz sadece Yalova'ya değil, Türkiye, dünyaya örnek olacak bir insanlık dersi verdiö diyerek bir de altın hediye etti.

Yalova Kirazlı Sanayi Sitesi'ndeki durakta minibüs beklerden, unutulan ve içerisinde 20 bin lira olan çantayı sahibine ulaştırarak örnek bir davranış sergileyen şöför Abdülmelik Gül, Yalova Belediyesi tarafından işe alındı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,  makamında ağırladığı Gül'e  bir de çeyrek altınla hediye etti.

İşsiz gencin dünyaya örnek bir ders verdiğini söyleyen Başkan Vefa Salman, "Kardeşimiz sadece Yalova'ya değil, Türkiye, dünyaya örnek olacak bir insanlık dersi verdi. 4 aydır işsiz, ev kirası ödüyor, iki tane de Allah bağışlasın evladı var. Bulduğu parayı hiç gözünü kırpmandan gidiyor, sahibine teslim ediyor. Günümüz dünyasında artık bu tip davranışlar erdem oldu. Böyle erdemli, onurlu davranışta bulunduğu için insanlık adına, kendi adıma, Yalova adına söylemiyorum. İnsanlık adına teşekkür ediyorum. Allah yüzündeki gülücüğü eksik etmesinö dedi.

Gül'ün belediyede en kısa zamanda göreve başlayacağını da kaydeden Salman,  " En azından doğruluğun, dürüstlüğün de bir karşılığı olduğunu ben de bu kardeşim kanalıyla insanlığa, halkımıza, Yalovalı hemşerilerimize göstermiş olacağım. Göstereceğim ki küçükler de kendine bunu düstur edinsinler, örnek alsınlar. Bugün yaptığı doğru işin, dürüstlüğün karşılığında mutlaka mükafatlandırılacaklarını bilsinlerö dedi.

Yaptığı dürüst hareketinin kendisini iş sahibi yaptığı genç Abdülmelik Gül ise Başkan Salman'a teşekkür etti. Gül, "Allah kendisinden razı olsun. Belediyeden aradılar. Başkanım davet etti ben de davetine icabet ettim. Kendisi hediye takdim etti. Sayın Başkan, belediyede iş vereceğini söyledi. Mutluyum, kendisine teşekkür ediyorumö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Belediye başkanının konuşmaları

-İşsiz gencin konuşması

(boyut: 72,7 mb) (süre: 2.16 dk)

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vefa Salman Marmara Yalova Politika Güncel Haberler

title