Haberler

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: UEFA Ile Anlaşma Detayı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı ekibin kadrosunu güçlendirebilmek için transfer çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Türk Telekom Arena'da 4 yeni transferin imza töreni sonrası basın menuplarının sorularını yanıtlayan Dursun Özbek, geride kalan sezon sonu itibarıyla kadroda bir revizyon yapma kararı aldıklarını ve önemli transferler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Hala eksiklik hissettiğimiz noktalar var. Yeni transferler için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Transfer çalışmalarında bütçe planlamasına dikkat ettiklerini anlatan Özbek, "Bir şeyi herkesin dikkatine sunmak istiyorum. Bu bir bütçe işidir. Bir bütçeye bağlı kalınarak transferler yapılıyor. Takımdan ayrılmak isteyen, bonservis getirecek oyuncu var mı diye de bakıyoruz. Ona göre yeni gelecek isimlerin tespitini yapacağız" diye konuştu.

Barcelona'da forma giyenh Arda Turan'ın isminin gündemde yer almaya devam etmesiyle ilgili olarak başkan Özbek, "Arda, Galatasaray'ın yetiştirdiği önemli bir oyuncu. Kendisi iyi bir Galatasaraylı. Böyle bir buluşmanın gerçekleşmesinden eminim herkes mutlu olur. Futbolda transferler kolay değil. Bu manada iradelerin oluşması lazım. Bizim amacımız, en iyi takımı kurmak ve Galatasaray'ı şampiyonlukta en iddialı takım haline getirmektir. Tranfserler bitmeden detay vermek yanlış olur. Çalışmaların devam ettiğini söylemek isterim." ifadelerini kullandı.

"En çok heyecanlanarak izlediğim karşılaşma, dünkü maçtı"

Dursun Özbek, Süper Lig'in ilk haftasında dün Kayserispor'la oynadıkları ve 4-1 kazandıkları maçın, tüm taratfarları olduğu gibi kendisini de çok heyecanlandırdığını dile getirdi.

Sarı-kırmızılı kulüpte 3 yıldır yöneticilik yaptığını vurgulayan Özbek, şunları söyledi:

"Bugüne kadar en çok heyecanlanarak izlediğim karşılaşma, dünkü maçtı. Son 5 sezonda Galatasaray'ı taşıyan takımda bir revizyona gittik. Yorulmuşluklar, doymuşluklar vardı. Bu son derece riskli bir iş. Attığınız maya tutar mı tutmaz mı belirsiz ve zor bir karar. Ancak bizim böyl ebir şey yapma mecburiyetimiz vardı. Son dönemde alınan neticeler ve oynanan futbol yeterli değildi. Yenileme gerekliydi. Dünkü maçı bu heyecanla seyrettim. Son derece de memnun oldum. Yeni gelen arkadaşlarla birlikte takım gayet güzel performans sergiledi. Herkes büyük keyif almıştır sanıyorum. Mücadele, hırs ve klas bir futbol ortaya çıktı. Bu yenilemenin 1-2 eksiği daha var. Eksiklerin giderilmesi, biraz da mali yapının müsade ettiği yönde olacaktır."

Takımdan ayrılabileceği iddiaları ortaya atılan Selçuk İnan'la ilgili olarak başkan Özbek, "Selçuk bizim kaptanımız. Şu anda hala bizim oyuncumuzdur. Takımdaki durumu yönetimin tespit edeceği bir şey değil. Oynayacak mı oynamacak mı veya ne kadar oynayacak?. Bunlar teknik heyetin inisiyatifinde. Benim bir şey söylemem yanlış olur." değerlendirmesinde bulundu.

Özbek'ten transfer maliyeti haberlerine tepki

Başkan Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün yaptığı transferlerde maliyetlerin yüksek gösterilerek algı yaratılmaya çalışıldığını savundu.

İlk olarak Riva projesinden elde edilen gelirin transfere harcandığı iddialarına yanıt veren Özbek, "Riva'dan para şubat ayında geldi ve yerini buldu. Söz verdiğimiz gibi banka borçlarına ödendi. Sonrasında zaten para gelmedi. Bir futbolcunun maliyetini alıyorlar, 1 senelik 3-4 milyon avroysa, kontrat süresiyle çarpılıyor. Pirimleri de katılıyor. Tüm alınan oyuncuların maliyeti bu şekilde çarpılıp, 100 milyon avrolardan bahsediliyor. ya siz hesap kitap bilmiyorsunuz ya da yaptığımız açıklamaları dinlemiyorsunuz." şeklinde konuştu.

Yönetim olarak son 2 sezonda aldıkları ve sattıkları oyuncu sayısının eşit olduğunu anlatan Özbek, "Bu sene takımı yenilemek üzere hareket etme zorunluluğu nedeniyle, 30 küsür milyon avroluk bir bütçe yaptık. Bugüne kadar Feghouli de dahil 34 milyon avro bonservis ödedik. Yine yaklaşık 20 milyon avroluk bonservis getirisi oldu. Bunların aşağı yukarı 17-18 milyon avrosu gerçekleşti. Eli kulağında bir gidecek transfer daha var ve bu şekilde getiri 20 milyon avroyu bulacak. Bu bir hesap işiyse, 34 milyon avroluk alış, 20 milyon avroluk satış yapmışız. Demek ki 14 milyon avroya, 4-5 sene hizmet edecek bir takımın bonservis bedeli ödenmiş." açıklamasında bulundu.

Ayrıca oyunculara ödenecek ücretlere de açıklık getiren Özbek, UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uyumsuzluk nedeniyle geride kalan 2 sezon bu rakamın toplam 65 milyon avroyla sınırlandırıldığını hatırlatarak, "Yeni takımın maaş rakamlarında da hesabımız aynı. Bu sene yeni kurduğumuz takımda ödeyeceğimiz rakam 61 milyon avro civarında kalacak. Elbette takımdan ayrılmasını beklediğimiz oyuncular da var." şeklinde görüş belirtti.

Özbek, transferde gerçekleşen rakamların yüksekliğini kabul ederken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İyi futbolcu, iyi para alır. Devraldığımız takımda 42 futbolcu vardı. Neticede 18 kişilik bir maç kadrosu yapıyorduk ve geriye kalan 24 kişi ortada yoktu. Bunlara yine para ödüyorduk. Biz bu oyuncuları 2 senede tasfiye ettik. Yeni transferlerle birlikte bu seneki kadromuz 28 kişiden ibarettir. Geçmişte 42 oyuncuya ödenen rakamlardan kurtulunca, iyi futbolculara güzel maaş vererek, daha kompakt, keyif veren bir takım kurmanız mümkün. Bu durum, Galatasaray'ın kaynaklarını iyi kullanma meselidir. Yoka münferit olarak bir oyuncunun rakamlarını tartışmak yerine, esas yapılanlar tartışılmalı. Bir bütçemiz var ve en faydalı nasıl kullanabileceğimizi konuşmalıyız. Kimse rakamlarla oynayarak algı peşinde olmasın. Neticede son derece hesaplı, matematiğini iyi organize derek, uzun yıllar hizmet edecek yüksek performanslı bir takım kurmaya çalışıyoruz."

Tudor'a destek

Başkan Özbek, Kayserispor maçı öncesi taraftarlarca ıslıklanan teknik direktör Igor Tudor'a destek verdi.

Taraftarlarını çok önemsediklerini belirten Özbek, "Çektiğimiz eziyetlerin tek amacı, Galatasaray taraftarına mücadele gücü yüksek bir takım izlettirmek. Zor bir dönemden geçiyoruz ve bu süreci kenetlenerek atlatmak istiyoruz. Sezon yeni başladı ve antrenörü, futbolcuyu alkışlamak, motive etmek, yüreklendirmek lazım. Sahada oynayan 11'i yönlendirecek kişi sayın Tudor'dur. Onu etkileyecek bir tavır Galatasaray'a ne fayda getirir?. Taraftarımızdan rica ediyorum. Biz şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Dünkü performansı gördüler. Artık kenetlenme zamanı. Herkes tribüne gelsin. 40-50 binlere oynamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Taraftarları kombile bilet almaya ve tribünlere gelmeye davet eden Özbek, "Kombinelerde artış bekliorum. Dün keyifli bir performans sergilendi. Galatasaray'ı seven herkesin destek vermesi lazım. Bu da kombine alıp, stada gelerek olur. İzleyici sayısı 40-50 bine ulaştığında, buradan kimse sağ çıkamaz diye düşünüyorum." açıklamasıda bulundu.

Özbek ayrıca, Galatasaray Sportif AŞ eski yöneticisi Levent Nazifoğlu'nun bir televizyon programında kendisiyle ilgili açıklamaları için ise, "Levent Nazifoğlu ile bir dönem çalıştık. Kendi görüşlerini bir televizyon kanalında ifade etti. Onun hakkında yorum yapmak istemiyorum. Yorumu kamuoyuna bırakıyorum. Eski bir çalışma arkadaşım ve sevdiğim biri. Demek ki bir ihtiyaç hissetmiş ve çıkıp söylüyor. Cevap olarak benim söyleyeceğim bir şey yok." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Spor

Türk Telekom Arena Kayserispor Galatasaray Barcelona Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title