Haberler

Dha Yurt Bülteni- 16

Aynı evi 4 kez kiraya verince yakalandı

ADANA'da 28 yaşındaki Ozan K., aynı evi 4 kişiye kiralayınca yakalandı.

Olay, Seyhan İlçesi'ne bağlı Sümer Mahallesi Kıyıboyu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 4 kişiye aynı evi kiralayan Ozan K. vatandaşlardan toplam 18 bin lira kapora aldı. Eve taşınmak isteyenler, aynı dairenin başkalarınada kiralandığını öğrenince polise başvurdu. Bunun üzerine polis kimliği belirlenen Ozan K.'yi gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen Ozan K., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adli Tıp Birimi görüntüsü

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Adli Tıp Birimi tabelası

SÜRE: 45"    BOYUT: 46 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

===========================================

Otlattığı boğanın boynuz darbeleriyle yaralandı (Görüntü Ekiyle Yeniden)

KAHRAMANMARAŞ'ta, 37 yaşındaki Bünyamin Akpınar, yaylada otlattığı boğanın saldırısına uğradı. Boynuz darbeleriyle ağır yaralanan Akpınar, ihbar üzerine yaylaya giden AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye yetiştirildi.

Olay, sabah saatlerinde Döngele Mahallesi'ndeki Deliöbek Dağı'nın eteğindeki yaylada meydana geldi. Bünyamin Akpınar, yaylada otlattığı bir boğanın boynuz darbesiyle yere yığıldı. Yere yığılan Akpınar, boğanın boynuz darbeleriyle göğsünden yaralandı ve sol bacağında kırık oluştu. Boğanın yanından uzaklaşması ile gömleğini çıkarak göğsündeki yaraya tampon uygulayan Akpınar, 112'yi arayıp kan kaybettiğini belirtip yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi, ancak bölgenin dağlık olması nedeniyle araçlar yaylaya gidemedi. 1 saatlik yürüyüşün ardından ekipler Bünyamin Akpınar'a ulaştı. Aşırı kan kaybeden Akpınar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından sedyeye alındı. Mahalle sakinlerinin de yardımıyla araçların olduğu noktaya taşınan ve ambulansla Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılan Akpınar'ın tedavisine başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

Ekiplerin yaralıya müdahale etmesi

Yaralının sedye ile taşınması

Yaralının AFAD aracına konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer KOÇ -Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 146 MB

===========================================

LDP İl Başkanı üniversitedeki işinden çıkarıldı

LİBERAL Demokrat Parti (LDP) İl Başkanı Önder Artan, 6 ay süreli çalıştığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki (ESOGÜ) işinden sözleşme süresi dolmadan çıkarıldığını söyledi. Artan, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e yapılan saldırıyı kınadığı için işten çıkarıldığını öne sürdü.

LDP İl Başkanı Önder Artan, işten çıkarılması ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya LDP Tepebaşı İlçe Başkanı Onur Kulaç, LDP Odunpazarı İlçe Başkanı Mert Eke ile Demokrat Parti (DP) Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan da katıldı. ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçen 18 Nisan'da 6 süreli geçici işçi olarak çalışmaya başladığını belirten LDP İl Başkanı Artan, 6 aylık süre dolmadan işten çıkarıldığı söyledi.  Bir süre önce Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in büfe sahibi ve adamlarının saldırısına uğradığını hatırlatan Artan, kendisinin de bu olayı kınadığını anlattı. Bu yüzden sosyal medyada bazı kişilerin hedefi haline geldiğini ve işten çıkarılmasına da bunun neden olduğunu öne sürdü. Önder Artan  "Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

ESOGÜ Rektörlüğü, LDP İl Başkanı Önder Artan'ın işten çıkarılmasıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Görüntü dökümü:

----------------------------

-LDP İl Başkanı Önder Artan'ın konuşması

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

===========================================

Sosyal medyadan terör propagandası yapan kadına gözaltı

ANTALYA'da sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen S.Y. adlı kadın, polis tarafından gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (TEM) bağlı ekipler, DHKP/C terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalarda sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yaptığı tespit edilen S.Y. adlı kadını gözaltına aldı. S.Y.'ye ait evde yapılan aramalarda bulunan dijital materyaller, kitap ve dokümanlara el konulduğu belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen S.Y. ifadesi alınmak üzere TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

===========================================

Gaziantep'te tutuklu gazeteciler tahliye edildi

GAZİANTEP'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan bir işadamının gizlilik kararı bulunan ifadesini yayınladıkları gerekçesiyle 13 gün önce tutuklanan 2 yerel gazeteci, avukatlarının başvurusu üzerine tahliye edildi.

Gaziantep'te, geçen 2 Ağustos günü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan inşaat firması sahibinin örgüte ilişkin itiraflarının yer aldığı ifadelerini, gizlilik kararına rağmen bazı yerel gazeteler ile internet siteleri yayınladı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'gizliliği ihlal' ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 gazeteciden 2'si serbest bırakılırken, yerel gazete muhabiri Murat Güreş ile yerel internet sitesi çalışanı Furkan Gökşen aynı gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklu gazetecilerin avukatı Önder Alkurt, bugün Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkillerinin tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti de; suçun vasfı, mahiyeti ve delillerin toplanmış olmasını öngörerek Murat Güreş ile Furkan Gökşen'in tahliye edilerek tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Haber: GAZİANTEP,

============================================

Silifke'de ölü bulunan Hollandalı'ya DNA testi yapılacak

MERSİN'in Silifke İlçesi'ne bağlı Narlıkuyu'da ölü bulunan ve Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi devam eden Hollandalı 22 yaşındaki Joey Hoffman'ın cesedi, beklemeye bağlı çürümeler olduğu için DNA testinin ardından ailesine teslim edilecek.

Sigortacı Joey Hoffman, Hollandalı arkadaşı 34 yaşındaki Björn Breukers ve Tarsuslu eşi 26 yaşındaki Derya Ün Breukers ile birlikte 8 Temmuz'da Narlıkuyu'da tatil yapmak ve arazi satın almak için bu bölgeye geldi. Dağlık alanda arazi bakan 3 arkadaştan, Derya ile eşi Björn Breukers iddiaya göre ayrılıp geldikleri yoldan dönüşe geçti. Hoffman ise, "Ben tırmanamam, aşağı yola doğru gideceğim" diyerek ayrıldı. O günden sonra da izine rastlanılmadı. Hoffman'ın bulunması için polis, jandarma, AFAD Mersin ve Adana'dan gelenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 80 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturuldu. Hoffman'ın cesedi kaybolduktan 37 gün sonra bulundu. Ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

SİLAH YA DA BIÇAK İZİ YOK

Hoffman'ın cesedinde yapılan ön otopside vücudunda herhangi bir ateşli silah ya da bıçak izine rastlanmazken, cesette uzun beklemeye bağlı çürümeler oluştuğu belirlendi. Hoffman'ın ölüm nedeni kesin otopsi sonucunda belirlenecek. Cumhuriyet savcılığının kimlik tespiti ve cenazenin teslim alınması için Hoffman'ın ailesine durumu bildirdiği, ailenin Adana'ya gelmesinin ardından DNA testi sonucu kimlik tespiti yapıldıktan sonra cenazenin teslim edileceği belirtildi.

Haber: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

============================================

Muğla'daki kazıda 2 bin 600 yıllık gizemli Mısır mührü bulundu

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Letoon Antik Kenti'nde devam eden kazılarda, Antik Mısır uygarlığına ait, yaklaşık 2 bin 600 yıllık gizemli Mısır mührü bulundu. Mührün Antik Mısır ile Antik Likya Uygarlığı arasındaki ticari ilişkileri göstermesi açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Kumluova Mahallesi'ndeki UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Letoon Antik Kenti'nde, 2015 yılında Başkent Üniversitesi önderliğindeki Letoon Kazı Ekibi tarafından başlatılan kazı çalışmalarında önemli bulgulara ulaşıldı. Antik teras duvarı ve basamaklı kaya sunağında devam eden kazı çalışmaları sırasında, M.Ö. 6'ncı yüzyıla ait Mısır mührü (skarabesi) bulundu. Gübre böceği formlu mavi renkli mührün ön yüzünde insan başı betimi, mühür yüzünde ise kanatlı, kuş başlı, aslan gövdeli yaratık figürü yer alıyor. Antik Mısır'ın Naukratis Limanı'nda üretildiği anlaşılan mührün Mısır'ın bölgede Patara Limanı aracılığıyla kurduğu ticari ilişkileri göstermesi bakımından büyük önem taşıdığı kaydedildi. Mührün Letoon Antik Kenti'nin Mısırlı tüccarlarca saygı gören bir kült merkezi olduğunu da işaret ettiği belirtildi. Antik kente gelen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da bulunan gizemli mührü inceledi. Mühür hakkında bilgi veren Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doktor Baki Demirtaş şunları söyledi:

"Bu bir mühür. Mısır üretimi ve M.Ö. 610 yılına ait olduğu değerlendiriliyor. Antik Mısır'ın Naukratis Limanı'nda üretilmiş. Bu bize Antik Mısırlılar'ın Patara Limanı aracılığıyla buraya gelerek, buradaki kutsallığa adapte olduklarını gösteriyor. Mührün bulunduğu konuma bakarsak, Mısırlı tüccarlar bu kente bir sunumda bulunuyor ve skarabe oraya bırakıyor. Mısırlılar'ın bu kente verdiği önemi göstermesi açısından çok önemli bir buluntu. Restorasyonu yapılacak eser, kayıtların ardından müzede sergilenecek"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Mührün görüntüsü,

-Mührü inceleyen ekibin görüntüsü,

-Antik kentten görüntü,

-Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doktor Baki Demirtaş ile röportaj.

Haber - Kamera: Ergün TOS/SEYDİKEMER (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Letoon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title