Haberler

Dha Yurt Bülteni- 20

Kuzey Irak'a hava harekatında PKK'lı 3 terörist öldürüldü KUZEY Irak'ın Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında, PKK'lı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak'a hava harekatında PKK'lı 3 terörist öldürüldü

KUZEY Irak'ın Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında, PKK'lı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyindeki, PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Zap bölgesine bugün Türk savaş uçakları tarafından hava harekatı düzenlendi. Sınırı geçen F-16'lar, daha önceden tespit edilen hedeflere bomba yağdırdı. Uçaklar üslerine başarılı bir şekilde geri dönerken, bombardımanda 3 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Hakkari Valiliği'nden de konuyla ilgili yapılan açıklamada, "15.08.2017 günü Kuzey Irak Zap bölgesine yapılan hava harekatı neticesinde 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

Haber: HAKKARİ,

==========================================

Şırnak'ta 6 terörist teslim oldu

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda, örgütten kaçan PKK'lı 6 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Terör örgütü PKK'dan kaçan bir grup terörist Habur Sınır Kapısı'na gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Gözaltına alınan 3'ü 18 yaşından küçük 6 terörist ile ilgili adli makamlarca işlem başlatıldı. Şırnak Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "15.08.2017 tarihinde PKK/KCK terör örgütünden kaçtıklarını beyan eden üç (3) yaşı küçük toplamda altı (6) şahıs Silopi Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerimize teslim olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir."

Haber: ŞIRNAK,

==========================================

PKK, Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na havanla saldırdı

VAN'ın Başkale İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından ilçe jandarma komutanlığına havanlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından çıkan çatışmada, küçük bir kız çocuğu ayağından yaralandı.

Başkale İlçe Jandarma Konumatnlığı'na, bugün saat 19.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Askerlerin de anından karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmanın ardından teröristler kaçtı. Çatışma sırasında evlerinin önünde bulunan 11-12 yaşlarındaki bir kız çocuğu, ayağından yaralandı. Yaralı kız çocuğu, ambulansla Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradaki ilk müdahalesinin ardından da Van'a sevk edildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haber: BAŞKALE (Van),

======================================

Çeşme'de konteyner isyanı

İZMİR'in Çeşme İlçesi Gücücek Koyu'ndaki Beach Club'a konteyner konulmak istenmesine tepki gösteren çevredeki site sakinleri ile işletmeciler arasında arbede çıktı. Olaya müdahale eden jandarma ekipleri, havaya ateş açarak tarafları ayırdı.

Çevresinde 8 site bulunan Gücücek Koyu'nda bin 975 metrekarelik alanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kiralayan şirketin, sahil kıyısını taş duvarlar ve hasır paravanlarla kapatması, sezon başından bu yana çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Toplam 8 sitedeki 416 konut sahibinin yaz aylarında kullandığı sahilin Beach Club olarak kiraya verilmesi ve sahil kesiminde denize girebilecekleri küçük bir alanın kalması üzerine site sakinleri, çeşitli makamlara çok sayıda dilekçe yazarak itirazlarını iletti. Çeşme Belediyesi'nin de sezon başında iki kez mühürlediği ve yıkım kararı verdiği Beach Club'ta, mühür fekki (bozma) yapılarak işletmeye devam edilmesi ve son olarak plaja konteyner konulmak istenmesi, çevre sakinlerinin sert tepkilerine neden oldu.

KAYMAKAM'A ÇIKTILAR

Site sakinleri geçen Çarşamba günü, Kaymakam Hacı Mehmet Kara ile makamında görüştü. Site temsilcileri, Kaymakam Kara'ya Gücücek Koyu'nda yaşananları aktardı. Kaymakam Kara, yasal sürecin devam ettiğini belirterek, sürecin sonuçlanması durumunda gecikmeksizin alınan kararın uygulanacağını ifade etti.

JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇTI

Dün Gücücek Koyu'na getirilen konteynerlerin sahile indirilmesi sırasında çevre sakinleri, Beach Club'ın önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Çevre sakinleri ile işletmeciler arasındaki sert tartışma, bir süre sonra arbedeye dönünce, jandarma ekipleri havaya ateş açtı. Öte yandan site sakinlerinin avukatı da jandarma komutanını arayarak, Gücücek Koyu'nda suç işlendiğini, kendisinin suç öncesinde ihbarda bulunduğunu, suçun işlenmesine seyirci kalınır ve önlenmezse sorumlu olacaklarını söyledi. Tepkiler üzerine, plaja indirilen konteyner, geri alınarak yol kıyısına konuldu.

Haber: Güneş ATAGÖZ/Çeşme (İZMİR),

========================================

Tunceli'deki orman yangınları kontrol altına alındı

TUNCELİ kırsalında, güvenlik güçleriyle teröristler arasında yaşanan çatışmalar sırasında çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığı belirtildi.

Tunceli Valiliği, güvenlik güçlerinin kent genelinde son bir ay içerisinde bölücü terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda, 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca, son bir hafta içerisinde yaşanan şiddetli çatışmalar nedeniyle Hozat İlçesi Aliboğazı mevkii ile Kutuderesi ve Munzur Vadisi Bali Deresi mevkiinde çıkan orman yangınlarının Orman İşletme Müdürlüğü'nün müdahalesiyle kontrol altına alındığı belirtildi.

Görüntü Dükümü: (ARŞİV)

---------------------------

-Yanan ormanlık alan

-Karşılar köyü kırsal alanındaki yangın bölgesinin uzak yakın görüntüsü

-Barış yıldırımın açıklamaları

-Munzur çayı kenarından milli park yangın alanların görüntüsü

-Genel ve detay görüntü

Haber: TUNCELİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gücücek Başkale Irak PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title