Haberler

    Sierra Leone'deki Toprak Kaymasında Ölü Sayısı 400'ü Buldu

    Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da pazartesi günü başlayan sağanak yağışların yol açtığı sel ve heyelanda toprak altından çıkarılan ceset sayısı 400'ü buldu.

    Batı Afrika ülkesi Sierra Leone'nin başkenti Freetown'da pazartesi günü başlayan sağanak yağışların yol açtığı sel ve heyelanda toprak altından çıkarılan ceset sayısı 400'ü buldu.

    Arama kurtarma ekipleri zamana karşı yarışırken yetkililer toprak altında hala yüzlerce kişinin olduğunu belirtiyor.

    UPDATE: Nearly 400 bodies uncovered so far after Sierra Leone mudslide, over 500 expected – chief coroner https: //t.co/zw6wAREPQu pic.twitter.com/ICS6Mfk7DQ— Reuters Top News (@Reuters) August 15, 2017

    Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF'in Sierra Leone'deki Sözcüsü John James, ülkede baş gösterebilecek salgın tehlikesine dikkati çekti:

    "Tepenin büyük bir kısmını yok eden heyelan beraberinde evleri ve aileleri de alıp götürdü. Çamurdan yüzlerce ceset çıkarıldı. Bulaşıcı hastalıklardan endişe ediyoruz. Bu ülke geçmişte de kolera salgınını yaşadı. Bu nedenle özellikle de bu tür durumlarda savunmasız duruma düşen çocuklara temiz su tedarik etmeye çalışıyoruz"

    Başkent Freetown'ın 20 kilometre dışında yer alan ve toprak kaymasının yaşandığı dağlık Regent semti, aferin en güçlü hissedildiği bölge oldu.

    Bu arada can kaybının artmasına neden olan toprak kaymasında bölgedeki ormanların yok edilmesinin önemli etken olduğu belirtiliyor.

    Gecekondu semtlerindeki evlerin dayanıksız olması ve altyapının yetersizliği diğer sebepler arasında gösteriliyor.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 15 augustus 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Birleşmiş Milletler Sierra Leone Afrika Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title