Haberler

Yargıtay İmamı" Suçlamasıyla Yargılanan Kuseyri Savunma Yaptı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in avukatları ile örgütün sözde "Yargıtay imamı" olduğu öne sürülen Mehmet Rasim Kuseyri'nin de aralarında bulunduğu 52 avukat hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, "FETÖ'nün Yargıtay imamı" olduğu suçlamasıyla yargılanan Mehmet Rasim Kuseyri savunma yaptı.

Hakkında beyanlarda bulunan müşteki ve tanıkların kendisine iftira attığını iddia eden Kuseyri, örgüt adına bir faaliyette bulunmadığını dile getirerek sanıklardan Abdülkadir Ceylani Özgül'ün emniyete verdiği isim listesine de adının sonradan eklendiği öne sürdü.

FETÖ ile iltisaklı olduğu belirtilen Hukuk ve Hayat Derneğine üyeliği konusunda da beyanlarda bulunan Kuseyri, söz konusu dernekte kurucu ya da üye olmadığını ancak zaman zaman toplantılarına katıldığını iddia etti.

Kuseyri, iddianamedeki dört kişiyle HTS irtibatı bulunduğu iddiası konusunda "Adı geçen iki ismi tanımıyorum. Şerif Ali Tekalan'ın Fatih Üniversitesinde mütevelli heyet başkanı olması nedeniyle tanıdığımı, telefonda sadece bir sefer görüştüğümü daha önce de söyledim. Peki niye görüştüm, bir problemi nedeniyle bana vekalet vermek istediğini söyledi ama ben kabul edemeyeceğimi söyledim. Tekalan'la ilk ve son görüşmemiz budur." diyerek kendisini savundu.

"Yargıtay imamı" suçlamasıyla FETÖ'nün gerçek Yargıtay imamının saklanmaya çalışıldığını öne süren Kuseyri, "Bu iftira bana atılıyorsa, bu işi yapan Yargıtay imamı mutlaka vardır. Tanınmış biri olduğum için bu iftira bana atılıyor." ifadelerini kullandı.

Kuseyri, FETÖ bağı nedeniyle görevinden ihraç edilen ve itirafçı olan eski yargı mensuplarının kendisinden bahsetmemesinin FETÖ mensubu olmadığının delili olduğunu savundu.

"Devlet ile bilek güreşine girilmez"

17-25 Aralık sürecinden sonra "Devlet ile bilek güreşine girilmez" diyerek Bank Asya'daki parasını çektiğini ve çocuklarını FETÖ ile bağlantılı okullardan aldırdığını öne süren Kuseyri, Akın İpek'in yurt dışına kaçmasına yardım ettiği ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in avukatlığını yaptığı suçlamalarını da kabul etmeyerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya, öğle arasının ardından devam ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yargıtay Sincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title