Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Çeşme'de makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındıİzmir-Çeşme otoyolunun Güzelbahçe mevkii makilik alanda çıkan yangın itfaiye ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kısa süre sonra kontrol altına altına alındı.

Çeşme'de makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

İzmir- Çeşme otoyolunun Güzelbahçe mevkii makilik alanda çıkan yangın itfaiye ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kısa süre sonra kontrol altına altına alındı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: İZMİR,

===========================================

Rize'de dereler taştı, 5 kişilik aile mahsur kaldı / EK

ÇAYELİ'NDE SEL SULARINA KAPILAN 1 KİŞİ KAYBOLDU

Rize'nin Çayeli İlçesi Derecik Köyü'nde dün gece etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında sel sularına kapıldığı sanılan Mehmet Küçüksarı kayboldu. Olayın Jandarma'ya bildirilmesinin ardından AFAD ekipleri yarın sabahtan itibaren bölgede arama çalışması başlatacak. Rize AFAD Müdürü Şakir Kurk, yakınlarının durumu bildirmesi üzerine olaydan haberdar olduklarını belirterek bölgede arama çalışması başlatılacağını açıkladı.

Haber-Kamera: MUHAMMET KAÇAR/RİZE,

===========================================

Erzurum'a yarım saatte 18 kilo yağış düştü

METEOROLOJİ Bölge Müdürlüğünün 'kuvvetli yağış uyarısı'nın ardından Erzurum'da metrekareye 18 kilogram yağış düştü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ardahan'da bugün saat: 12.00-20.00 saatleri arasında kuvvetli, gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı beklendiğini bildirildi. Erzurum'da bugün 14.00'ten itibaren sağanak yağış yarım saat kadar sürdü. Metrekareye 18 kilomgram yağış düştü, bazı yerleşim birimlerine dolu yağdı. Cadde ve sokakları su bastı, yayalar sulara bata çıka yürümek zorunda kaldı. Bazı semtlerde ev ve işyerlerini su bastı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Yağmurdan kaçan vatandaşlar

-Araç trafiği

-Köprü altına biriken yağmur suları

-Hastane önüne çuvallardan konan barikat

-cep telefonu görüntüsü

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 05.41 BOYUT: 332 MB

=========================================

Valenin saldırdığı kadın şikayetçi olmamış

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, cep telefonuyla görüntülenen olayda, otomobille beach cluba giderken tartıştığı valenin saldırısına uğrayan kadın sürücünün konuyla ilgili şikayetçi olmadığı ve İstanbul'a döndüğü belirtildi. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, tesis müdürü ile iki valenin ifadeleri alındığı kaydedildi.

Geçen cumartesi günü yaşanan olayda; Yalıkavak Mahallesi Küdür Yarımadasındaki bir beach cluba otomobille giden kadınlar, mekanda çalışan valenin saldırısına uğradı. Kadınlara hakaret eden vale, 'Keşke erkek olsaydın görürdün' diyerek tehdit etti. O anları, araçta bulunan kadınlardan biri, cep telefonunun kamerasıyla kaydedip, sosyal medyada paylaştı. Görüntüler internet ortamında büyük tepki görürken, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

İşletme Müdürü E.G. (Erman Gülsöken) ile kadın sürücüye 'in aşağı' diye bağıran vale K.S. (Köksal Sarıgül) (38) ile yanındaki vale S.S.'nin (Serkan Sarayoğlu) (33) ifadesine başvuruldu. Üç kişi emniyet müdürlüğüne giderek ifade verirken, olaydan hemen sonra İstanbul'a döndüğü tespit edilen kadın sürücünün ise emniyete veya Savcılığa suç duyurusunda bulunmadığı ortaya çıktı.

DHA muhabirine bugün açıklama yapan Vale S.S., "30 saniyelik görüntülerle 15 yıllık mesleğimizi karalamaya ve hüküm vermeye çalışıyorlar. Olay o görüntülerden tam 30 dakika önce başladı. Sürücü kadın, beach cluba geldiğinde otoparkın kuralları olduğunu aracı yerleştirmek istediğimizi söyledik. Aracı istediği yere koyacağını söyleyince, tartışma çıktı. Tesisin belirli kuralları olduğunu, kalabalık olması nedeniyle sıkıntı yaşanabildiğini söyledik. Kibarca davrandık, bu işten ekmek yiyoruz. Yıllardır başımıza ilk kez böyle bir olay geliyor. Ardından ikna olmayarak kadın sürücü tesisten çıktı. 2 dakika sonra daha kızgın vaziyette geri döndü. Bu kez bir yandan tartışırken, bir yandan da diğer konuklarımızın giriş yapacağı yolu aracıyla kapattı. Bir yandan aracını çekmezken, bir yandan da arkadaşım K.S ve bana ağzı alınmayacak hakaret ve küfürler ediyordu. Çok sabırlı davrandık, adeta bizi tahrik etmek için geri dönmüştü. Tüm bunlar tesisimizin 3-4 kamerasında yarım saatlik görüntü şeklinde var. Biz bu görüntüleri Savcılığa teslim ettik. O görüntülerde olay her şeyiyle ortada. Kimin kime ne yaptığı belli. Emniyete ifade vermeye gittiğimizde şikayetçi olmadığını öğrenince gerçekten şok olduk. Yargı süreci her şeyi ortaya çıkaracak" dedi.

İşletme müdürü E.G. ise "Görüntüleri yarım saat inceledik. Bizim personelimiz çok sabırlı davranmış ancak sonunda istenmeyen olaylar olmuş. Tabi ki üzüntülüyüz. Çünkü tam 20 yıldır turizme hizmet veriyoruz. Burada bu ve benzeri hiç bir olay yaşanmadı. Olayın ardından K.S. arkadaşımızı dinlendiriyoruz. Emniyete ifadeler verildi. Elimizdeki kamera kayıtlarını da teslim ettik. Yargı süreci başladı. Yargılama süresinin ardından biz de açıklama yapacağız. Kadından şikayetçi olmadık" dedi.

Olayda otomobil sürücüsü ve yanındaki kadın arkadaşının kimliklerinin tespit edildiği ve olay günü İstanbul'a dönmeleri nedeniyle ifadelerinin alınamadığı her iki kadının da ayın 19'unda Bodruma gelerek ilçe emniyet müdürlüğünde ifade verecekleri öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Beachten genel detay görüntü

Valelerden genel detay görüntü

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=========================================

Hastaneden kemoterapi ilaçlarını çalan hırsızlar yakalandı

MERSİN Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçlarını çaldıkları ileri sürülen 2 kişi, ilaçların bir kısmı ile birlikte Adana'da yakalandı.

İlaç hırsızlığı ile ilgili inceleme başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olay yerindeki kamera görüntülerini inceleyerek görüntülerinden zanlıların kimliğini belirledi. O.D. ve M.A.K'nın Adana'daki evlerinde yapılan aramada, hastaneden çalındığı belirlenen kemoterapi ilaçlarının 141'i bulundu. Gözaltına alınan zanlılar Mersin Emniyet

Görüntü Dökümü

--------------------------

İlçaları çalan hırsızların emniyetten çıkarılması

Polislerin arasında kelepçeli olarak götürülmeleri

Polis aracına bindirilmeleri

Polis aracının gidişi

Emniyet Müdürlüğünün dış görüntüsü

Tıp fakültesinin dış görüntüsü

Çalınan ilaçların fotoğrafları

SÜRE: 01'40"  BOYUT: 186.70 MB

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

==========================================

Erbaa'da jandarmadan sahte içki operasyonu

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonunda 16 şişe sahte votka, sahte içki yapımında kullanıldığı değerlendirilen 2 şişe etil alkol ve bir kutu anason ele geçirildi.

Erbaa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçak alkollü içki satışı ve imalatı yapıldığı istihbaratı üzerine sabah saatlerinde 4 şüphelinin ilçeye bağlı Sokutaş Köyündeki evi, ilçe merkezindeki işyeri ve İstanbul'dan Erbaa'ya giden 60 ER 914 plakalı yolcu otobüsünde arama yaptı. Jandarma ekipleri 'İlgi' adlı dedektör köpeği yardımıyla yaptıkları aramada S.T., G.T., N.B. ve Y.Ç.'nin ev ve işyerinde 5 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 16 şişe sahte votka, sahte içki yapımında kullanıldığı değerlendirilen 2 şişe etil alkol ve bir kutu anason ele geçirildi. Jandarmanın operasyon kapsamında D-100 Karayolu Çalkara Köyü yakınlarında durdurduğu yolcu otobüsünde yapılan aramada sahte içkiye rastlanmazken otobüsteki yolculardan S.G.'nin resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla arandığı tespit etti. Jandarma ekipleri ev ve işyerlerinde ruhsatsız silah ve sahte içki bulunan S.T., G.T., N.B., Y.Ç. ve resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla aranan S.G.'yi gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Ele geçirilen sahte içki ve silahların görüntüleri

Haber-Kamera:  İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),

===============================================

Demircili'de 4 aydır su yok

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, nüfusun büyük bölümünün çiçekçilikle geçimini sağladığı Demircili Mahallesi'nde 4 aydır süren susuzluk, köylülerin tepkisine neden oldu. Su ihtiyaçlarını tankerden karşılayan mahalle sakinleri, sorunun acilen çözülmesi için yetkililere seslendi.

Ödemiş ilçe merkezine 6 kilometre msafedeki 1100 nüfuslu Demircili Köyü'nde yaşanan su kesintisi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Muhtar Ülkü Coşkun, köylülerin çoğunlukla çiçekçilikle uğraştığını ve sulama yaptıkları için su sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi. Demircili kadınların ellerine kovalarını alarak tankerden içme suyu temin edebildiğini anlatan Coşkun, "Çeşmelerimizden günlük ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz su en son 4 ay önce aktı. Köyümüzde 4 sondaj kuyusundan biri çöktü, geriye 3 sondaj kuyusu kaldı. Bu 4 kuyunun ikisi Büyükşehir Yasası'ndan önce yapılmış, ikisi de İZSU tarafından yapılmıştı. Çiçek ve sera üretiminin yanısıra köyümüzde hayvancılık da yaygın olarak yapılıyor. Bu sondajlar bize yeterli gelmiyor. Biz 4 yıldır susuzluk yaşıyoruz. Her yaz çeşmelerden su akmadığı için çamaşırlar yıkanmıyor, tuvaletlerde sorun yaşanıyor. İçme suyunu tankerden temin ediyoruz. Tüm çabalara rağmen sorun çözülmedi. Yeter artık bu soruna bir çözüm gelsin. Yoksa köyümüzü mü terk edelim?" diye konuştu.

HER YAZ AYNI SORUN

Köylülerden Nezahat Sezgin, her yaz salça yapmak istediklerini ancak susuzluğun buna engel olduğunu söyleyerek, "4 aydır suyumuz akmıyor. İkinci kata hiç su çıkmıyor, zeminde ise çok cılız akıyor. Ancak hiçbir ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Su yetmediği için çamaşır makinelerimiz bozuluyor. Bir makinenin değeri bin 500 lira" dedi. 30 yıldır aynı köyde yaşadığını ve her yaz aynı sorunu yaşadıklarını anlatan Necla Ketenoğlu ise birkaç ay süresince dışarıdan kovalarla su getirmek zorunda olduklarını söyledi. Banyo ihtiyaçlarını bile taşıma suyla karşıladıklarını dile getiren Ketenoğlu, "Bu böyle dayanılmaz bir durum. Ödemiş'in merkezinde su var, bizim burada su neden yok. Kaç tane pompa var. Arazi sulanırken köy susuz kalıyor" dedi.

Köylüler daha sonra topluca İZSU tesislerine ve Kaymakam Celil Ateşoğlu'na giderek sorunun çözülmesini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Köy kadınlarının tankerden su alırken görüntüsü,

-Kadınlar ile röp,

-Muhtar Ülkü Coşkun ile röp,

-Bir seradan görüntü,

-Vatandaşların İZSU'ya gelmesinden görüntü.

Haber - Kamera: Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir),

===============================================

Ailesi evlenmek istediği kıza karşı çıkınca intihara kalkıştı

GAZİANTEP'te, ailesinin, sevdiği kızla evlenmesine izin vermediği 28 yaşındaki Mahmut A., 7 katlı apartmanın üst katındaki boş olan dairenin penceresinde intihar girişiminde bulundu. Mahmut A., kız arkadaşının gelmesiyle intihardan vazgeçip aşağıya indi.

Olay, öğleden sonra Eyyüpoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Ailesinin, kız arkadaşıyla evlenmesine izin vermediği belirtilen Mahmut A., 7 katlı apartmanın en üs katındaki kullanılmayan ve boş olan dairenin penceresinden sarkıp atlayacağını söyledi. Mahmut A.'yı pencerede görenlerin ihbarıyla gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise atlama ihtimaline karşı branda açtı, sağlık ekipleri de hazır bekledi. Polis ve psikologun konuştuğu Mahmut A., ismi öğrenilemeyen kız arkadaşının gelmesiyle atlamaktan vazgeçip aşağıya indi. Kız arkadaşına sarılıp aşağıya inen Mahmut A., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

İntihara kalkışan genç

Çevrede alınan güvenlik önlemleri

Kız arkadaşının gelişi

Gazeteciye saldırısı

Ambulansa bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 85 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzelbahçe İstanbul Erbaa Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title