Haberler

Dha Yurt Bülteni-19

Hatay'a şehit ateşi düştü (3)HATAY ŞEHİDİNİ UĞURLADIŞırnak'ta PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Abdulhadi Yılmaz'ın cenazesi, Hatay Havaalanı'ndan konvoy eşliğinde alınarak merkez Antakya İlçesi Madenboyu Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Hatay'a şehit ateşi düştü (3)

HATAY ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Abdulhadi Yılmaz'ın cenazesi, Hatay Havaalanı'ndan konvoy eşliğinde alınarak merkez Antakya İlçesi Madenboyu Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi tören mangası eşliğinde Madenboyu Mahalle Meydanı'na getirildi. Şehidin cenazesinin getirilmesi sırasında babası Mustafa ile ninesi Ayşe Yılmaz, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Baba Mustafa Yılmaz oğlunun fotoğrafına sarılıp 'Babam' diyerek gözyaşı dökerken Ayşe Yılmaz ise torununu asker selamıyla uğurladı.

CENAZEYE 5 BİN KİŞİ KATILDI

İkindi namazının ardından mahalle meydanında Hatay Müftü Vekili Necati Şafak tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehidin cenaze namazına Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, CHP Hatay milletvekilleri Birol Ertem, Mevlüt Dudu, MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Namazın ardından tören mangasınca omuzlara alınan şehit Uzman Çavuş Abdülhadi Yılmaz'ın cenazesi tekbirler eşliğinde Madenboyu Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

======================================

Diyarbakır'da terör operasyonu: 32 gözaltı

DİYARBAKIR'da 9-15 Ağustos tarihleri arasında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda toplam 32 kişi gözaltına alındı.

Kent merkezinde 6 gün devam eden çalışmalarla ilgili olarak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz de PKK/KCK terör örgütünün eylem faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak devam eden araştırmalar, ihbarlar ve şahıs ifadeleri doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 09.08.2017 ve 15.08.2017 tarihleri arasında yapılan operasyonlarda toplam 32 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, şüpheli şahısların işlemleri devam etmektedir. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir" denildi.

Haber: DİYARBAKIR,

=====================================

Prof. Dr. Ali Pınar: 17 Ağustos'ta 5 ayrı 7 büyüklüğünde deprem oldu

YALOVA Üniversitesi tarafından 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ni anma etkinlikleri kapsamında panel düzenledi.  Panelde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) Müdürü Prof. Dr. Ali Pınar,  17 Ağustos'ta tek bir depremin değil 5 ayrı 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini söyledi.

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Tomar'ın oturum başkanlığı yaptığı panelde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) Müdürü Prof. Dr. Ali Pınar ile Sakarya Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen birer konuştu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) Müdürü Prof. Dr. Ali Pınar ise yaptığı konuşmada 17 Ağustos 1999'da yaşanan depremle ilgili teknik bilgiler verdi. 17 Ağustos'ta tek bir depremin değil 5 ayrı 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anlatan  Prof. Dr. Pınar şunları söyledi: "Her ne kadar 17 Ağustos 1999 depremi desek de, genelde bir deprem dediğimiz zaman bir fay kırıldı, bir deprem meydana geldi diyoruz. Halbuki 17 Ağustos gecesi, 03.02'de başlayan deprem 5 tane iç içe geçen depremdi. 5 tane ana şok vardı ve  bir birinden bağımsız 5 fay aslında hareket etti. Bu fay segmentleri tabi tamamı Kuzey Anadolu Fayı'nın parçalarıydı. Bunlardan bir tanesi Yalova-Hersek arasındaydı, bu fay segmenti yaklaşık 25-30 kilometre uzunluğundaydı. Bu sözünü ettiğim her fay parçası aslında her biri 7'lik bir depremdi. O gece 45 saniye içerisinde biz en az 5 tane 7 büyüklüğünde deprem yaşadık. Kırılma İzmit'te başladı. İzmit Körfezi'nin ucundaydı. Kırılma çift yönlü ilerledi."

3 YILDA BİR 7'DEN BÜYÜK DEPREM OLUYOR

Sakarya Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen, Türkiye'de istatistiksel olarak her 3 yılda bir 7'den büyük deprem olduğunu söyledi. Prof. Gülen, "Ülkemiz bir deprem ülkesi. Deprem ülkesi olmasının nedeni de jeolojik konumu ve yapısı. Dünyanın birçok yerlerinde depremler oluyor" dedi. Son 100 yıldaki depremleri hatırlatan Prof. Dr. Gülen, "Ama bu bazen uzun süreler olmuyor. Örneğin en son 7'den büyük deprem Van'da oldu 2011 yılında. Şu anda 2017 yılındayız.  6 seneden beri Türkiye'de 7'den büyük deprem olmadı. Dolayısıyla yakın bir zamanda 7'den büyük deprem olursa şaşırmamamız gerekiyor çünkü bu 100 yıllık istatistik eninde sonunda bir deprem oluşturuyor. Yani yer bilimlerinde bir laf vardır 'geçmiş geleceğin anahtarıdır'. Eğer bir yerde deprem olmuşsa gelecekte de olacaktır. Bu zaten doğanın kanunu" dedi.

YILDA BİN KİŞİ ÖLÜYOR

Deprem oluşumunun önlenemeyeceğini ancak zararlarının minimuma indirilebileceğini söyleyen Prof. Dr. Gülen, "Son 100 yıllık istatistiklere bakacak olursak senede ortalama olarak maalesef depremler nedeniyle bin vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bu çok yüksek bir rakam. Dünyanın diğer gelişmiş ülkelerine bakarsak daha düşük rakamlar var. Bizim amacımız deprem nedeniyle bu binlerde olan ölüm sayısını tek haneli rakamlara indirmemiz olmalıdır. Bunun için de gayet iyi bir afet yönetimi hazırlamamız, uygulamamız gerekiyor ki bu konuda çok büyük aşamalar kaydettik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Salondan genel detay

-Prof. Dr. Levent Gülen'in konuşması

-Prof. Dr. Ali Pınar'ın konuşması

-Detay görüntüsü

(boyut: 100 mb) (süre: 3.09 dk)

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

==============================================

Kalp yetmezliğinden ölen uzman çavuş toprağa verildi

SAMSUN İl Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken kalp yetmezliği sonucu kaldırıldığı hastanede vefat eden Jandarma Uzman Çavuş Tacettin Kılıç Tokat'ta toprağa verildi.

Evli ve 3 çocuk babası 45 yaşındaki Tacettin Kılıç, 5 Ağustos'ta kalp yetmezliği rahatsızlığı ile hastaneye kaldırıldı. Samsun Medicana Hastanesinde yapılan anjiyonun ardından yoğun bakıma alınan Kılıç 11 gün sonra yaşamını yitirdi. Jandarma Uzman Çavuş Tacettin Kılıç, Tokat kent merkezinde 600 Evler Camisinde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrasında Yayladalı köy mezarlığında toprağa verildi. Kılıç için düzenlenen cenaze törenine Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Pazar Belediye Başkanı Şerfettin Pervanlar, silah arkadaşları ve yakınları katıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Cenaze töreninden görüntüler

-Uğurlanması

-Ölen uzman çavuşun fotosu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

(132 mb)

==============================================

Çanakkale'de kaza: 1 yaralı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, aynı yönde giden iki otomobilin çarpışıtğı kazada 1 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.00 sıralarında, Bayramiç-Ezine Karayolu Jandarma Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Bayramiç'ten Ezine yönüne giden Deniz Akkaya yönetimindeki CH 750 PJ plakalı otomobil, aynı yöne giden Ayten Sarı yönetimindeki 10 ABP 35 plakalı otomobili solladı. Akkaya, sollamanın ardından yolun sağ tarafında bulunan lastikçiye dönmek isterken, arkadan gelen Ayten Sarı yönetimindeki otomobille çarpıştı. Sarı'nın kullandığı otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaca bağlı olan traktör tekerleğine çarparak durabildi. Kazayı gören diğer sürücüler durumu, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, Sarı'yı ambulansla Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Sarı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kazanın mobese görüntüleri

Kaza yapan araçlardan görüntü

Ağaca bağlı traktör lastiğinden görüntü

Olayın görgü tanığı lastikçiyle röp.

Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

==============================================

İntihar ettiği söylenen genç kadının dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı (3)

KADINLARDAN EYLEM

İzmir Kınık İlçesi'nde, eşi M.D. ve kayınpederi H.D. tarafından ilaç içip intihar ettiği iddiasıyla hastaneye kaldırılan ve ön otopsisinde darp edildiği ortaya çıkan 26 yaşındaki Yonca Duman için Bergama'da bir grup kadın eylem yaptı.

Duman'ın, Yalnızevler Cemevi'ndeki cenaze törenin ardından Yalnızevli kadınlar, Bergama Cumhuriyet Meydanı'na kadar protesto yürüyüşü düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'na kadar 5 kilometre yürüyen köy kadınları "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Bergama sahip çık, Yoncalar ölmesin" ve "Adalet isteriz" sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar Bergama Emniyet Müdürlüğü ekipleri kontrolünde gelen kadınlar, daha sonra Bergama Hükümet Konağı önüne gelerek burada oturma eylemi yaptı. "Adalet isteriz" diye slogan atan öfkeli grup, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ve meclis üyesi Serpil Güler'le bir süre konuşup sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yürüyüş ve sloganlar

Oturma eylemi

Köy kadınlarının konuşmaları

Haber- Kamera: Oben ULU / BERGAMA (İzmir),

=============================================

Bıçakla gasp yapan 2 kişi tutuklandı

KAHRAMANMARAŞ'ta 2 gencin parasını bıçakla gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Dün gece Aliya İzzet Begoviç Parkı önünde bekleyen 2 gencin yanına gelen 18 yaşındaki Ömer Doğan K. ile 16 yaşındaki M.D. para istedi. Olumsuz yanıt alan şüpheliler, bıçak göstererek gençlerin bir miktar paralarını gaspedip kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen mobil park polis ekibi, M.D. ve Ömer Doğan K.'yı kısa sürede yakaladı. Sorgularının ardından hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------------

Ömer Doğan K.'ın hastaneden çıkarılış

Şüphelinin polis otosuna bindirilmesi

Acil servis önü

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 34 MB

=============================================

Gaziantep'te yasadışı bahis operasyonu: 9 gözaltı

GAZİANTEP'te, polis tarafından yasadışı bahis oynatıldığı iddia edilen işyerlerine yönelik yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 6 farklı adreste yasadışı bahis oynatıldığı yönünde alınan istihbarat üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucu belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Arama yapılan işyerlerinde 5 oyun makinesi, 4 kupon yazıcı, çok sayıda oynanmamış maç kuponu, çok sayıda bilgisayar ile 3 bin 812 lira ve tabanca ele geçirilirken, 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 9 şüpheli; sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Operasyon görüntüleri

Operasyonda yakalanan malzemeler

Şüphelilerin emniyetten çıkışı

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 93 MB

=============================================

Aydın'da sezonun ilk inciri 70 TL

AYDIN'da iki üreticinin getirdiği toplamda 70 kilo kuru incir kilosu 70 TL'den Aydın Ticaret Borsası'na verildi.

Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda sezonun ilk kuru inciri teslimi törenle yapıldı. Törende konuşma yapan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, 2017 incir sezonunun hayırlı olmasını dileyerek "Bu yılın ilk kuru inciri bugün itibari ile bize intikal etti. İncirliova'nın Hamitler Mahallesi'nden Mehmet Atar ve Eğrikavak Mahallesi'nden Serdar Özcan ürettikleri kuru inciri bize getirdi. Biri 30, biri 40 kilo toplamda 70 kilo kuru incir alımını şimdi yapacağız. Çok kaliteli bir sezon yakaladık. Üreticiler de iyi incir yetiştirerek tüccarlara katkı sunuyor. Tüccar ve ihracatçımız da bu ürünleri yurt dışına satarak ülkenin ekonomisine katkı verecektir. İç piyasa bizim için çok önemli" diye konuştu. Son yılarda ülkemizde hem yaş hem de kuru incirde tüketimin arttığını kaydeden Bosnalı, "Bu yıl fazla ürün olacak ama önemli olan fazla olması değil kalitesidir. Bu yıl hava şartları gerçekten çok güzel gitti. Ufak tefek yağmurlar olacak. Ama üreticilerimizin incire çok daha fazla değer verdiğini görüyoruz. İncir işletmelerimiz bile o kadar iyi bir yere geldi ki dünyadaki kalite standartlarını aratmıyor. Ürün kaliteli olunca satmak ihracatçılara kalacak" dedi.

PAZARLIK YAPILDI

Aydın Ticaret Borası ilk incire kilosu 50 TL değer biçti. Üreticilerle girilen pazarlık sonrasında kuru incirin kilosu 70 TL'den alındı. Sezonun ilk kuru incirini borsaya satan üretici Mehmet Atar ve Serdar Özcan'a birer çeyrek altın hediye edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-İncir teslim töreninden genel ve detay görüntü,

-Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı'nın konuşmasından görüntü.

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/AYDIN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antakya Aydın PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir?
title