Haberler

Tunceli'deki Orman Yangınları ile İlgili CHP'li Erol Açıklama Yaptı

Tunceli'deki orman yangınları ile ilgili CHP'li Erol açıklama yaptı

TUNCELİ - Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Dün Necmettin öğretmenin nasıl yaşam hakkına sahip çıkıp yürüdüysek bugün de Dersim'de, Tunceli'de ormanlarımızın yakılmasına, canlıların katledilmesine karşı çıkmak için buradayız"dedi

Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bazı belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelen CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol açıklama yaptı.

CHP'li Erol açıklamasında," Bu topraklar, bizim ocaklarımızın, türbelerimizin, inanç değerlerimizin olduğu topraklar. ve bizim için bu coğrafyada yaşamın hepsi kutsaldır. İnsan yaşamı da doğanın yaşamı da doğada yaşayan tüm canlıların yaşamı da kutsaldır. Biz yaşam hakkını önemseriz. Dün Necmettin öğretmenin nasıl yaşam hakkına sahip çıkıp yürüdüysek bugün de Dersim'de, Tunceli'de ormanlarımızın yakılmasına, canlıların katledilmesine karşı çıkmak için buradayız. Yaşama, coğrafyaya, doğaya saygı Tuncelililerin ortak değeri. Orman yangınlarına hayır diyoruz. Dün öğretmenimiz için bugün ormanlarımız için yarın da Munzur'da baraj ve HES'ler hayır demek için bu meydan ve sokaklarda olacağız" dedi.

Tunceli'de hiçbir şartta ve koşulda ormanların yanmasını ve müdahale edilmemesini kabul etmediklerini aktaran Erol," Yanan ormanların sadece Tunceli'nin değil aynı zamanda Türkiye'nin milli servetidir. Ormanların kasıtlı yakılması vatana ihanettir. ve ormanların kasıtlı söndürülmemesi görev suistimalidir. Çünkü bu ormanlar yalnızca Tuncelililerin ormanı değil aynı zamanda Türkiye'nin Türkiye'de yaşayan 80 milyonun milli servetidir. Biz aynı zamanda ülkemiz adına milli servetimize de sahip çıkıyoruz. Yetkilileri uyarıyoruz bir an önce müdahale edin. Dersim'de bir tek ağacın yanmasına bir tek böceğin ölmesine müsaade etmeyiz. Bunun için ne geriyorsa yapacağız" şeklinde konuştu.

Siyaset kurumu olarak sorumlulukları üstelenme çağrısında da bulunan Erol, "Artık analar ağlamasın, güvenlik güçleri şehit olmasın, sivil insanlar ölmesin, ormanlar yakılmasın. Ülkemizde barış ve huzur istiyoruz" sözleriyle tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Erol Tunceli Dersim Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title