Haberler

Google Yine Bir Şeyler Peşinde!

Google, bilgisayar görüşü alanında kendisine yardımcı olacak önemli bir alım hamlesi yapmış durumda.

Google, bilgisayar görüşü alanında kendisine yardımcı olacak önemli bir alım hamlesi yapmış . Şirketin satın aldığı şirket ise Fabby adlı uygulamanın da geliştiricisi olan AIMattter oldu.

AIMAtter, Google bünyesine dahil oldu

Bilgisayarların insanlar gibi görüntüleri görmesi ve işlemesi için bir yapay zeka branşı olan bilgisayar görüşü, daha sonraysa programları çalıştırmak için bu görüntüleri kullanıyor. Bu alanda kendisini gösteren başarılı bir şirket olan AIMatter ise Google"ın dikkatini çekmişe benziyor.

Nöral ağ tabanlı yapay zeka platformu, görüntüleri mobil cihazlarda hızlı bir şekilde tespit edip işleyecek SDK ve Fabby adlı fotoğraf ve video düzenleme uygulamasını geliştirmiş olan AIMAtter, göreceğiniz üzere ciddi anlamda teknolojisini oturtmuş bir girişim.

Google"ın AIMatter için ne kadarlık bir meblağ ödediği açıklanmış değil. Fabby"nin şimdiye kadar 2 milyondan fazla kez indirilmiş olduğunu ve şirketin 25 çalışandan oluştuğunu not olarak düşelim. Bu arada Fabby uygulaması da hiçbir yere gitmiyor.

AIMatter"ın Fabby uygulamasının iOS sürümünüve Android sürümünüedinebilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title