Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)ÖMER HALİSDEMİR'İN HEYKELİ YENİDEN YAPILACAKDARBECİ Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'ye dikilen heykeli, kendisine benzemediği gerekçesiyle yeniden yapılmak üzere sökülüp kaldırıldı.

1)ÖMER  HALİSDEMİR'İN HEYKELİ YENİDEN YAPILACAK

DARBECİ Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'ye dikilen heykeli, kendisine benzemediği gerekçesiyle yeniden yapılmak üzere sökülüp kaldırıldı.

Şubat ayında dikilen ve 17 Temmuz'da resmi açılışı yapılan heykelin, Şehit Ömer Halisdemir'e benzemediği yönünde sosyal medyada birçok kişi tepki gösterdi. Ömer Halisdemir Meydanı girişinde; beyaz yıldızın üzerine bir elinde Türk bayrağı, diğer elinde tabanca olan 3 metre boyundaki heykelin arka tarafında ise kırmızı renkte üzerine 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet' yazılı Hilal bulunuyordu. Heykel dün gece saat 02.00 sıralarında bulunduğu yerden kaldırıldı.

YENİDEN YAPILACAK

Niğde Belediyesi'nden, yeniden yapılmak üzere heykelin iadesine karar verildiğini açıkladı. Belediyeden yapılan açıklama şöyle; "Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda şehidimizin isminin ölümsüzleştirilmesi ve aziz hatırasının yaşatılması amacıyla yaptırdığımız 'Ömer Halisdemir Anıtındaki' heykelin; şehidimizin ailesinde ve kamuoyunda oluşan, siluetin tam olarak yansımadığı yönündeki kanaatlerden hareketle, yeniden bir çalışma yapılmak üzere sanatçıya iade edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Heykelin kaldırılmasından sonraki alanın boş hali

Boş heykel alanından detay görüntü

Heykelin kaldırılmadan önceki görüntüleri

Detay görüntüleri

(Haber-Kamera: Ali KADI-Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,

Süre: 1 dakika 18 saniye

Boyut: 78 MB

====================================================

2)SÜRAT TEKNESİYLE KOS'A GEÇEN 15 SURİYELİ, YAKALANDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden sürat teknesiyle tatilci görünümünde Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yola koyulan 15 Suriyeli, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. Kaçmayıp gezintiye çıktıklarını söyleyen Suriyeliler ile Türk kaptan, emniyete teslim edilirken, tekneye el kondu. Kara Ada açıklarında dün (çarşamba) saat 16.30'da devriye görevi yürüten sahil güvenlik ekipleri, İstanköy'e hızla giden 12 metre uzunluğundaki sürat teknesini şüphelenip takibe aldı. Bir süre sonra tekne durduruldu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 Suriyeli ile Türk kaptan yakalandı. Teknenin Gümbet İnceburun Mevkiinden yola çıktığı belirlendi.

İlk olarak kaçmayıp gezintiye çıktıklarını söyleyen sonrasında ise kişi başı 3 bin dolar karşılığında umut yolculuğu yaptığını kabul ettiği belirtilen kaptan 32 yaşındaki M.K. ile birlikte yakalanan Suriyeliler, emniyete teslim edildi. Grubun yakalanma anları ise sahil güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Tekneye ise el konuldu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

(Sahil güvenlik kamerası)

Kaçakların Kara Ada açıklarında takip edilmesi

Sahil güvenliğin botu durdurması ve içindeki kaçaklar

(Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

=========================================================

3) FUHUŞ ŞEBEKESİ 'KATALOG KIZLARI' DİYE REKLAM YAPMIŞ

ANTALYA'da yabancı uyruklu kadınları pazarlayan fuhuş şebekesinin 8 üyesi yakalandı. Çete üyelerinin, kadınlardan 'Uzun kısa nasıl olsun. Hepsi katalog kızları' diye bahsettiği belirlendi.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, tuzağa düşürdükleri yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladıkları belirlenen şebekeyi iki ay boyunca takibe aldı. Polis, takibin ardından bugün Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerindeki 11 ev ve iki otele operasyon düzenledi. Operasyonda 7 Moldovalı, 5 Ukraynalı, 1 Rus ve 2 Kırgız olmak üzere 15 yabancı uyruklu kadını para karşılığı erkeklere pazarlayan ve yer temini yapan S.A., H.A., A.Ö., B.T., M.B., A.Ö., A.K ve İ.B. gözaltına alındı. Evlerde ve saklandıkları yerlerde yapılan aramalarda, fuhuş çetelesinin tutulduğu ajandalar, telefonlar, fuhuştan kazanıldığı düşünülen 13 bin 269 TL, 60 dolar ve 2 euro ele geçirildiği belirtildi. Takip edildiğini tahmin eden çete üyelerinin kadınlardan 'otomobil' diye bahsedip 'Uzun mu olsun, kısa mı? Hepsi katalog kızları' diyerek reklam yaptıkları ortaya çıktı.

Alınan ifadelerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen yabancı uyruklu kadınlar, sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. İfade alma işlemi tamamlanan 8 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Kadınların şubeden çıkışı

Doktor muayenesine gidişleri

Asayiş şube dış plan görüntü

Doktor muayenesinden çıkışları araca binmeleri

Şüpheli erkeklerin adliyeye gelişleri

Adliye dış plan görüntü

185 MB /// 01.39"

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===================================================

4)MAKÜ REKTÖRÜ ÖĞRENCİLERİ OTOGARDA KARŞILADI

MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz üniversiteye kayıt yaptırmak için gelen öğrencileri ve ailelerini otogarda karşıladı.

MAKÜ Rektörü Prog. Dr. Adem Korkmaz ve danışmanı Yrd. Doç.Dr. Mustafa Kılınç saat 06.00'da Burdur Otogarı'na gelerek Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonunda MAKÜ'yü tercih eden ve kayıt için kente gelen öğrencileri otogarda karşıladı. Rektör Korkmaz, hazırlanan stantta öğrencilere ve ailelerine çay ikram etti.

Ülkenin dört bir yanından öğrencilerin Burdur'a geldiğini belirten Prof. Dr. Adem Korkmaz, "İlk defa bir yere gitmenin tedirginliğini üniversite yıllarımda ben de yaşadım. Üniversite olarak 3 yıldır burada en azından öğrencilerimizi karşılayarak uyum sağlamalarına yardımcı olmak bakımından sembolik de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Üniversitenin öğrencisiyle bütünleşmesi, öğrenciye ve eğitime bakışını ortaya koymak bakımından önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

MAKÜ'nün kuruluşunu tamamlamakta olan bir üniversite olduğunu anlatan Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Üniversitemiz, çağdaşları arasında en hızlı büyüyen ve kampüs üniversitesi olma noktasına gelen bir üniversite. Öğrencisine odaklanmış, şehirle bütünleşmiş bir üniversite" diye konuştu.

Öğrenci velileri de Rektör Korkmaz'a ilgiden dolayı teşekkür etti. Öğrenciler daha sonra üniversiteye ait araçlarla kampüse götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------

Otogar dış görünüş

Rektör Korkmaz çay katarken

Öğrencilerle ve velilerle sohbet

-Detay

Araçlara binen öğrenciler

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=======================================================

5)KARS'IN MHP'Lİ BAŞKANI KALDIRIMDA İŞÇİLERLE KAHVALTI YAPTI

KARS'ın MHP'li Belediye Başkanı Başkanı Murtaza Karaçanta, yol yapım çalışmalarını incelemek için gittiği İstasyon Mahallesinde işçilerle birlikte kaldırım üzerinde kahvaltı yaptı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bugün sabah erken saatlerinde İstasyon Mahallesine gitti ve çalışmaları denetledi. Fen İşleri Müdürü Murat Bilgir ve Basın Müdürü Turgay Kaya ile birlikte İstasyon Mahallesinde Başkan Karaçanta, işçilerle birlikte kaldırımda parke taşlarının üzerine oturarak kahvaltı etti. İşçilerle sohbet eden Başkan Karaçanta, bu anı yaşamaktan her zaman mutlu olduğunu belirtti. Başkan Karaçanta, kahvaltıdan sonra şu değerlendirmeyi yaptı:

"Buradaki çayın tadını başka yerde bulmak mümkün değil. Demliğe dışarıdan baktığın zaman isli gözüküyor. Biz çocukken tarlaya gittiğimizde tezek ateşinde demlikte çay yapardık. O çayın lezzeti bir başka. İşçilerimizle bir arada olmak bize keyif veriyor. Sonuçta belediye başkanı da olsam benim geldiğim yerde buradır. Bu işin alt yapısını oluşturan, hemşehrilerimizin güzel yaşayabilmeleri adına mücadele edenler bunlar. Onlarla birlikte kahvaltı da yapmak çay da içmek, el ele tutup gezmekte bizlere keyif ve mutluluk vermektedir.Bu günlerde sıkıntımız olacak ama bundan sonra ki süreçte daha düzgün ve güzel yollarda kaldırımlarda yürümemizi sağlayacak. İstasyon, Bülbül, Aydılıkevler, Bahçelievler, Örnek mahallelerinde ekiplerimiz harıl parıl çalışmaktalar. Yakın zamanda şehirde girmeyeceğimiz sokak kalmayacağı gibi hemşehrilerimiz bütün sokak ve caddelerde rahat gezebilecekleri bir ortamla karşı karşıya kalacaklar. Karslı hemşehrilerimize çok kısa süre içinde hak ettikleri düzgün yolları hizmetlerine sunacağız."

Görüntü Dökümü

--------------------------

Başkanın işçilerle tokalaşması

Kaldırım taşlarına oturup çay içmesi

Demlikten detay

Başkanın konuşması

İşçilerin konuşmaları

Başkanın yol çalışmalarını konuşması

Kaldırım çalışmalarından detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

448 MB – 6 DK 41 SN

=========================================================

6)KAHRAMANMARAŞ'TA 30 BİN KİŞİYE AFET EĞİTİMİ

KAHRAMANMARAŞ AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Zafer Özcan, her türlü afete karşı hazır bir Kahramanmaraş oluşturmak için her yıl 30 bin kişiye afet eğitimi verildiğini söyledi.

17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümü nedeniyle AFAD Kahramanmaraş İl Müdürlüğü, Özel İdare İş merkezi önünde bir stant kurup vatandaşları başta deprem olmak üzere, her türlü afete karşı bilgiler verip broşürler dağıttı. Bunun yanında olası afetlerde arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak cihazlar ile her türlü arazi şartlarında kullanılabilen 8x8 amfibik aracını da tanıttı. AFAD İl müdürü Zafer Özcan, 17 Ağustos depremi ile Türkiye'nin büyük bir acı yaşadığını, bu acıyla birlikte afetlere karşı eksiklerini de gördüğünü söyledi. Aradan geçen 18 yılın sonunda AFAD'ın son nesil yüksek teknolojik cihazlar ve profesyonel arama kurtarma personeliyle dünya standartları üstünde hizmet vermeye başladığını kaydetti. Kahramanmaraş'ın da bir deprem şehri olduğunu ve bu nedenle de herkesin depreme hazır olması gerektiğine dikkat çeken Zafer Özcan, şunları söyledi:

"Deprem ülkesi ve deprem şehriyiz, depreme hazır olmamız lazım. O yüzden Sayın Valimiz Vahdettin Özkan Beyin koordinesinde şehrimizdeki bütün kurumlarımızda eğitimler vermeye başladık. Sivil unsurlarla eğitimlerimizi yaptık. 'O kahraman benim' projesini burada çok iyi bir seviyeye getirdik. Afete hazır bir Kahramanmaraş algısını ve bilincini oluşturduk. Buradaki amacımız Kahramanmaraş'ımızda meydana gelebilecek bir afette, bir depremde afet eğitimini almış bir Kahramanmaraş kültürünü oluşturmak. 2013'te başlatılan 'Afete hazır Türkiye' projesiyle her yıl ortalama 30 bin kişiye afet eğitimi veriliyor ve şehrimize özel simülasyon TIR'ımız var. Bu TIR'ımız sürekli okullarda ve gençlik merkezimizde halkımıza eğitimler verilmektedir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------------

Zafer Özcan'ın konuşması

Vatandaşlara bilgi verilmesi

Cihazların tanıtılması

Amfibik aracın tanıtılması

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 162 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murtaza Karaçanta Kahramanmaraş Adem Korkmaz Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title