Haberler

Dha Yurt Bülteni - 9

Bakan Özlü: "İzmir'in sanayi kapasitesini inceliyoruz"

İZMİR Aliağa'da bulunan Star Rafineri inşaatını ziyaret eden Bakan Faruk Özlü, "İzmir'in sanayi kapasitesini inceliyoruz. Firmalarımızı ziyaret ederek onların dertlerini dinliyoruz. Dolayısıyla petrokimya sanayi konusunda Türkiye'de tek olan Petkim'in yanına bir Petkim daha ilave edilmiş olacak" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği İzmir'de Aliağa'da bulunan İzmir Demir Çelik Fabrikası ile Star Rafinerisi inşaatına inceleme ziyaretinde bulundu. Ziyaretlere Bakan Özlü'nün yanı sıra; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti milletvekilleri katıldı. Star Rafinerisi inşaatında gerçekleştirdiği ziyaret sırasında açıklama yapan Bakan Özlü, "Petrokimya sanayi ürünleri konusunda Türkiye'nin ciddi bir açığı var. Biz Petrokimya sanayi ürünlerinde yıllık yaklaşık 11 milyar dolar ithalat yapıyoruz. Bu yatırım Türkiye için son derece önemli. Yaklaşık 5,8 milyar dolarlık bir rafineri yatırımı. İnşallah gelecek yıl ekim ayında ilk kısmı ve bilahare gelecek yıl aralık ayında üretime başlayacak. Türkiye bu yatırımla özellikle petrokimya sanayinin ihtiyaç duyduğu nafta ve benzeri ürünlerde ciddi bir kapasiteye kavuşmuş olacak" dedi.

"İZMİR'İN SANAYİ KAPASİTESİNİ İNCELİYORUZ"

İzmir ziyaretlerini 3 gün olarak programladıklarını söyleyen Özlü, "İzmir'in sanayi kapasitesini inceliyoruz. Firmalarımızı ziyaret ederek onların dertlerini dinliyoruz. Dolayısıyla petrokimya sanayi konusunda Türkiye'de tek olan Petkim'in yanına bir Petkim daha ilave edilmiş olacak" diye konuştu.

"ALLAH BİR DAHA 17 AĞUSTOS GÖSTERMESİN"

17 Ağustos depreminin yıl dönümü hatırlatılan Özlü şöyle dedi:

"Benim de aslında içinde bulunduğum bölge Düzce'nin de içinde olduğu bir Marmara depremidir. 17 bin kaybımız olmuştur. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Deprem'in yaralarının büyük ölçüde sarıldığını düşünüyorum. Allah bir daha 17 Ağustos göstermesin.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Bakan Faruk Özlü'nün firmaları ziyaretinden görüntü

Bakan Faruk Özlü'nun açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ – Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

================================================

Bakan Yardımcısı Ersoy, Van-Şırnak yolunda inceleme yaptı

İÇİŞLERİ Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, yapımı devam eden Şırnak-Van karayolunda incelemelerde bulunarak, tamamlanması halinde bu yolun Şırrnak'a hayat vereceğini söyledi.

Şırnak merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Mehmet Aktaş, Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Ersoy, daha sonra valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makamında Vali Aktaş ve 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı'dan yapılan çalışmalar ve güvenlik yolları hakkında bilgi aldı.

Valilik çıkışında gazetecilere konuşan Bakan Yardımcısı Ersoy, memleketin imarı ve ıslahı için devam eden çalışmalarla ilgili bilgi almak ve yerinde incelemek üzere Şırnak'a geldiğini belirterek, "İçişleri Bakan Yardımcısı olarak hem valimizden, hem de komutanımızdan ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almaya geldik. Özellikle güvenlik öncelikli yollarımızla ilgili çalışmaları yerinde görmek,  milletimize daha güvenli, daha huzurlu, daha seri hizmet verebilmek için çok önemli bir yol. Çalışmalarla ilgili hem asayiş boyutuyla, hem güvenlik boyutuyla hemde memleketin imarı, memleketin ıslahı ile ilgili zorunlu gördüğümüz çalışmalarla ilgili geldim. Gördüğüm manzarada devletimizin milletimize ulaştırmaya çalıştığı hizmetleri. Kamu görevlilerince el birliği ile çok güzel bir uyum ve aheng içerisinde yürütülmeye çalışıldığını görmekten, milletimizle bütünleşmiş bir şekilde, onların taleplerini öncelikliyerek yapılan çalışmalara şahit olmaktan mutlu oldum. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devletimizi milletimizi bu denli müşfik ve fedakar bir şekilde kucaklamasına vesile olan değerli mesai arkadaşlarıma, valimiz başta olmak üzere kamu görevlilerimize, komutanlarımıza ve tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Daha sonra karayolu ile Şırnak-Van karayolunun 7'inci kilometresinde yapılan çalışmaları yerinde incelemek için şantiye alanına gitti. Burada firma yetkililerinden bilgi alan Bakan Yardımcısı Ersoy, Van yolunun Şırnak'a yeni bir hayat vereceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şırnak-Van yolunun bizim için, Şırnak için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Van'ı Şırnak'a bağlayacak bir yol. Aynı zamanda Şırnak'a yeni bir hayat verecek. Artık Habur Sınır Kapısı'nın Doğu Anadolu'yla bağını bu yol sağlayacaktır. Buda ciddi bir ekonomik getiri demektir. Yeni bir hayat damarı demektir. Şırnak için. Arkadaşlarımız bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ileriki aşamalarda daha kuvvetli bir şekilde devam ettiriyorlar. İnşallah yolun bu kısmında da gerekli proje revizeleri yapılarak, yeniden projeler ele alınarak süratle Van ile Şırnak'ı birbirine bağlayacak şekilde önümüzdeki yılın sonlarına doğru bitecek inşallah. Önümüzdeki yıl çok daha yoğun bir şekilde yenilenmiş proje ile bu sahada olmaya devam edeceğiz.  Bizde bakanlık olarak bütün ilgili birimler takşibine devam edeceğiz. Siirt-Pervari-Şırnak, Şırnak-Van'ın buradan Habur bağlantısı demek bütün Doğu Anadolu ve Güneydoğu'nun bir kısmının buradan Irak'a ulaşması demektir. Bunun Habur'daki yoğunluğun Mardin-Urfa hattında sağladığı canlılığı dikkate alırsanız Şırnak için ne demek olduğunu daha iyi anlarsınız. Yapacağız bu yolu inşallah."

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bölgede incelemelerde bulunduğu yol yapım şantiyesi çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Van karayolunda yapılan incelemelerden sonra Vali Aktaş ile Namaz Dağı üs bölgesine geçen Ersoy, Çakır Söğüt 1'inci Jandarma Komando Tugay Tuğgeneral Ercan Yaşin'den bölgede yürütülen operasyonlar hakkında bilgi aldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakan Yardımcısının valilik girişinde karşılanması

-Şeref defterini imzalaması

-Valilik çıkışında açıklaması

-Şırnak-Van yolu'nda inceleme yapması

-Burada alınan güvenlik önemleri

-Bakanın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

==============================================================

Bakan Eroğlu: Hakkari terörle değil, huzur bölgesi olarak anılacak

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, 38 milyon TL tutarındaki yatırımların toplu açılış törenleri için Hakkari'ye geldi. Bakan Eroğlu, Hakkari'nin artık terörle değil, huzur iklimi ile anılacağını, bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "Hükümet olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Artık burası terör değil, huzur şehri olacak" dedi

Bakan Veysel Eroğlu, Hakkari'de DSİ Tesisleri toplu temel atma töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı töreni için kente geldi. İlk olarak Hakkari Valilğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, Valilik önünde  Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, kurum amirleri tarafından karşılandı. Bakan Eroğlu, daha sonra Valilik toplantı salonunda Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Veili Cüneyt Epcim, bölge Müdürlerinin katıldığı toplantıda Hakkari'ye  yapılan yatırımlarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"HAKKARİ'YE 18 MÜJDEYİ VERMEYE GELDİM"

Kendisini eşlik eden DSİ, Karayolları Genel Müdürlürine Hakkari ne istiyorsa yadımcı olun, yardımcı olmazsanız bunu rapor halinde Vali'den isteyeceklerini söyleyen Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Hakkari'ye 18 müjdeyi vermeye geldim.Toplu temel atma merasimi ile temeli atılacak 5 adet tesisin yatırım edeli 38 milyon TL'yi buluyor.  DSİ tarafından inşa edilecek 2 adet taşkın koruma tesisi, 2 adet ulaşım yolu ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin temelini atacağız.Yatırım hamlesinin öncü şehri Hakkari'ye  elimiz boş gitmeyeceğiz. Hakkarili hemşehrilerime 18 yatırımın müjdesini vereceğim.Yüksekova  İçme Suyu Arıtma Tesisi, içme suyu isale hattı, ulaşım yolu, taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, maden ocağı rehabilitasyonu, orman köylülerine kredi verilmesinin yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 96 milyon lirayı buluyor."

"HAKKARİ, HUZUR BÖLGESİ BÖLGESİ OLACAK"

Bakan Eroğlu, bölgede zor şartlarda görev yapan Mehmetçik ve polislere teşekkür ettiklenini de belireterek, şunları söyledi:

"Hakkari artık törerle değil, huzur iklimi olarak anılacak. Hükümet olarak kararlıyız; En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. Hakkari artık terör değil, huzur şehri olacak. Huzur şehri Hakkari, huzur şehri Yüksekova, huzurlu Şemdinli ve diğer ilçeler bu şekilde anılacak. Bu konuda kararlıyız. Devletimizin gücü var."

Bakan Eroğlu, Valliik çıkışında kent merkezindeki esnaflarıda ziyaret etti. Esnaf,r Vali Toprak'dan çok memnun olduklarını belirtirken, Bakan Eroğlu, "Valimiz sizler için varız. Sizin emrinizdeyiz' diye cevap verdi. Bakan Eroğlu, Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Belediye önündeki karşılanan Eroğlu, Belediye şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ile birlite fotoğraf çektirdi.

Atatürk Kültür Merkezindeki toplu açılış törenlerine katılan Bakan Eroğlu,  7 aileye gelir getirici tür ve 4 aileye Orköy sertifikası verdi. Ayrıca badem, ceviz, dut ve alıç fidanı türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı ücretsiz dağıttı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Helikopterden görüntü

-Bakan Eroğlu'nun Valilik önüne gelişi

-Yöresel kıyafetli kızlar tarafından çiçek verilerek karşılanması

-polis tören mangasını selamlaması

-Kurum amirleri ile tek tek tokalaşması

-Bakan Eroğlu, valilik şeref defterini imzalaması

-Valililik makamında kısa konuşması

-Bakan Eroğlu'nun Valilik toplantı salonuna gelişi

-Toplantıya katılanlar

-Bakan Eroğlu'nun konuşması

-Bakan Eroğlu, esnafları ziyaret ederken genel ve detaylar

-Esnaflarla konuşması

-Çarşı merkezinde alınna güvenlik önlemi

-Bakan Eroğlu, belediyeye gelişi

-Karşılanması

-Belediye şeref defterini imzalaması

-Bakan Eroğlunun Kültür salonuna gelişi

-Alkışlarla karşılanması

-Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'in kısa konuşmaları

-Bakan Eroğlu'nun konuşması

-Alkış yapan kalabalık

-Toplu açılış töreni

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

================================================

Trafikte tartıştığı Ak Partili başkandan şikayetçi oldu

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 27 yaşındaki Öner Kepenek, trafikte tartıştığı Ak Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz tarafından tartaklandığını iddia ederek polise şikayetçi oldu. İddiaları kabul etmeyen Yılmaz ise kendisinin de Kepenek'ten şikayetçi olduğunu söyledi.

Olay, geçen 8 Ağutos'ta saat 23.00 sıralarında Ömer Halis Demir Bulvarı'ndaki kavşakta meydana geldi. Eşiyle birlikte evine gitmek için aracıyla seyir halinde olan işçi Öner Kepenek'e, iddaya göre kavşakta durduğu sırada arkasından gelen aracın sürücüsü Ak Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz tepki gösterdi. İkili arasındaki tartışma büyürken, Yılmaz, iddiaya göre aracından çıkıp sürücü koltuğundaki Kepenek'in yüzüne vurdu. Aracından inen Kepenek yanında engelli eşi olduğunu söylemesine rağmen iddiaya göre Yılmaz tepki göstermeye devam etti. Ardından aracına binerek uzaklaşan Kepenek, karakola giderek Yılmaz hakkında şikayetçi oldu.

Hastaneden aldığı raporda darbeye bağlı sol kulağında işitme kaybı olduğunu ve 7 gün iş göremezlik raporu aldığını anlatan Kepenek, şöyle konuştu:

"Ben Devrek yol ayrımı istikametine giriş yaptım. İlk kavşağa giren ben oldum. Beyaz bir cip, arkamda kaldı. Ben de sola Kepez istikametine dönecektim. O arada arkadan korna sesi geldi. O sırada da sol taraftan bir aracın çıkmasıyla frene basıp durdum. O sırada kapım açıldı. İlk olarak tekmeyi suratıma yedim. İkincisi koluma yedim. Emniyet kemerim bağlıydı. Benimle birlikte onun arabasından da bayanlar indi. Arabadan inen yaşlı teyze bana 'Kaç kurtar kendini' dedi. Ben neden kaçıp kendimi kurtarayım? İsmail beyin yanına kadar gidip kendisinden davacı olacağımı söyledim. Bana istediğim yere şikayete gidebileceğimi söyledi. Kolumdan tutup 'Bin arabana' diyerek beni itti. Arabaya bindim. O da arabasına binip hareket etti. Şu anda kulağım duymuyor."

YILMAZ: DARP ETMEDİM BEN DE ŞİKAYETÇİYİM

Ak Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz ise Öner Kepenek'in aracı ile kendi aracının önünü kestiğini, durduktan sonra koltuğa eğilerek bir şey almak istediğini zannedince müdahale ettiğini söyledi. Kepenek'i darp etmediğini, kendisinin de şikayetçi olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ben kendi yolumda ilerlerken o bana korna çaldı. Sonra biz bu arkadaşla yan yana geldik. Kim olduğunu da bilmiyorum. Tanımam da. Arabayı üzerime kırdı. Ben arabayı solladım. Bankete doğru yanaştım. 5 metre beni geçince yolun ortasında önümü kesti. Gecenin bir yarısı eşkıya gibi önümü kesiyor. Benim arabamın yanına geldi. Ben hiçbir müdahale etmedim. Kayıtlar ortadadır. Kendisinden ben de şikayetçiyim. Eşi engelli olduğu noktasında işin üzerine gitmeye çalışıyor. Yaptığı ahlaksızlık aslında. Gecenin bir yarısı yol keseceksin, ben o noktada sana müdahale etmeyeceğim. Böyle bir şey olmaz. Ben bu memlekette siyaset yapıyorum. Kongreden bir gün sonra oluyor bu olay. Yani benim üzerime ne ile geleceğini kestiremediğim bir insana müdahale etmek en doğal hakkım. Yumruk attığımı, kulağının duymadığını söylüyormuş zannedersem. Kesinlikle böyle bir şey yok. Ben de kendisinden şikayetçiyim"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ece- Öner Kepenek çiftinin evi

-Öner Kepenek ile röportaj

-Ece Kepenek ile röportaj

-Evden detaylar

-Olayın meydana geldiği kavşaktan görüntü

İsmail Yılmaz ile röportaj

SÜRE: (10.16 DK) BOYUT: (316 MB)

HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak)

=====================================================

Kilis'te sınır kapısında şüpheli çanta paniği

KİLİS'te, Öncüpınar Sınır Kapısı önüne bırakılan ve bomba paniğine neden olan çanta, imha uzmanları tarafından fünye yerleştirilerek patlatıldı. Çantadan kıyafet çıktı.

Öncüpınar Sınır Kapısı önünde öğle saatlerinde sahipsiz çanta görenler, içerisinde bomba olabileceği şüphesiyle polise haber verdi. İhbarla gelen polisler, çevredekileri uzaklaştırıp yolu trafiğe kapatarak bomba imha uzmanlarını çağırdı. Olay yerine gelen ekipler, fünye yerleştirdikleri çantayı kontrollü şekilde patlattı. Gürültüyle patlayan çantadan kıyafetler çıkınca, vatandaşlar rahat nefes aldı. Kapatılan yol yeniden ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Şüpheli çanta

Öncüpınar Sınır Kapısı

Polis ekipleri

Jammerın hazırlanması

Polis özel hareket ekipleri

Vatandaşların görüntüsü

Bomba imha uzmanının çantaya yaklaşması

Çantanın kontrollü patlatılması

Çantadan çıkanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

====================================================

Konya'da kaza: 1 ölü, 1 yaralı

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde TIR'ın, elektrikli üç tekerlekli bisiklete çarpması sonucu meydana gelen kazada  kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 10.30 sıralarında Konya- Karapınar Karayolu Otogar Kavşağı'nda meydana geldi. 78 yaşındaki Fahri Çağıran yönetimindeki elektrikli üç tekerlekli bisikletle iddiaya göre kavşakta sağa dönmek istedi. Bu sırada arkasından gelen 59 yaşındaki Selçuk Özgüler'in kullandığı 06 YB 1948 plakalı TIR, bisiklete çarptı. Kazada Fahri Çağıran yaralandı,  73 yaşındaki eşi Emine Çağıran da olay yerinde yaşamını yitirdi.  Yaralı Çağıran, ambulansla Karapınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. TIR şoförü Özgüler de gözaltına alındı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yaralıdan detay

-Cesetten detay

Olay yerinden genel ve detay

Haber- Kamera: Mehmet OKUYUCU KARAPINAR KONYA DHA))

==========================================================

Kocaeli'de yağmur yağışı etkili oldu

İZMİT'te, yağmur yağışı etkili olurken, mazgalların tıkanması sonucu suyla kaplanan yollarda araçlar ilerlemekte zorlandı. Gölcük'te ağacın yola devrilmesi sonucu Yalova istikameti ulaşıma kapanırken, itfaiye ekipleri ağacı yoldan kaldırdı.

Bugün saat 12.30 sıralarında başlayan yağmur yağışı etkili oldu. Yağmur yağışı zaman zaman şiddetini arttırırken, bazı bölgelerde mazgalların tıkanması sonucu yollar sularla kaplandı. Küçük Sanayi Sitesi'nde yollar sularla kaplanınca araçlar ilerlemekte zorlandı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçakların altında yağmur dinmesini bekledi. Yağmur yağışı nedeniyle sürücüler yavaş ilerleyince D-100 Karayolu'nda ulaşım yavaşladı. Körfez İlçesi'nde D-100 Karayolu üzerinde yağmur yağışı nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Gölcük'te de yağmur yağışı etkili oldu. Gölcük Belediyesi'nin önündeki ağacın D-130 Karayolu'na devrilmesi sonucu Yalova istikameti ulaşıma kapandı. İtfaiye ekipleri bölgeye giderken ağacı yoldan kaldırarak yolu ulaşıma açtı. Yağmur yağışı bir süre sonra etkisini kaybetti.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber:  Ergün AYAZ-Soner GÜLEZER-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), -

============================================================

Zonguldak'ta yağmur etkili oldu

ZONGULDAK'ta öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Kentte, öğleden sonra başlayan ve belli aralıklarla etkisini sürdüren yağmur, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşturduğu için sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar yağmurdan korunmak için binaların girişlerine sığınarak önlem alırken hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar da ıslanmamak için koşmayı tercih etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------.

-Yağmurda yürüyen vatandaşlar

-Yağmurda ıslanmamak için koşanlar

-Trafikte bekleyen sürücüler

-Ambulansın geçmesi

-Yağmur yağması

Süre: (2.42) Boyut: (186 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

================================================

(ÖZEL)

Atama bekleyen öğretmen beyin kanamasından öldü

ŞANLIURFA'dan çalışmak için Antalya'ya giden 24 yaşındaki Selahattin Baz, beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü mezunu Baz'ın, öğretmen atamalarının açıklanmasını sabırsızlıkla beklediği belirtildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden bu yıl mezun olan ve KPSS'ye giren Selahattin Baz, Şanlıurfa'dan Antalya'ya geçen ay çalışmaya gitti. Bir inşattın dekorasyon işinde çalışan Selahattin Baz, geçen Pazar günü fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Burada 3 gün yoğun bakımda yatan Baz, beyin kanaması sonucu dün yaşamını yitirdi.

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Baz'ın cenazesi, bu sabah saatlerinde uçakla memleketi Şanlıurfa'ya getirildi. Baz'ın cenazesi, öğle vakti Yusuf Paşa Camisi'nde kılınan namazın ardından Bediüzzaman Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi. Arkadaşları, Selahattin Baz'ın Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugün açıklaması beklenilen öğretmen atamasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Cenaze namazı için camide toplananlar

Cenaze namazı kılınması

Selahattin Baz'ın arkadaşları ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

=========================================================

Karadeniz'de palamut bereketi

ZONGULDAK'ta,  olta ile balık avlama yasağının 15 Ağustos'ta kalkmasıyla tezgahlar palamutla dolmaya başladı.

15 Nisan'da başlayan balık avı yasağında olta ile avlanma dün itibariyle başladı. 1 Eylül'de başlayacak ağ ile balık avlama sezonu öncesi balıkçıların denize açılarak olta ile yakaladıkları palamutlar, tezgahlardaki yerini aldı. Kent merkezindeki Merkez Balıkçı Pazarı'nda bulunan tezgahları süsleyen palamutun tanesi 12.5 liradan satılıyor. Bazı vatandaşlar palamuta rağbet gösterirken bazıları da pahalı olması nedeniyle fiyatların düşmesini bekliyor.

40 yaşındaki balıkçı Oktay Ertürk, olta ile avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte kayıkların Karadeniz'e açıldığını belirterek, "Her biri 300 gram gelen palamutlar tezgahlarımızı süsledi. Kapuz ve inağzı mevkiinde tutulan palamutlar ilgi görüyor. Bu sene inşallah palamut olacak. Şuanda 12.5 lira ama bollaştığı zaman daha da ucuzlar. Şuanda fiyatı normal. Zaten 5 aydır balık yok, millet balığı özledi." dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Palamutların tezgaha istif edilmesi

-Palamutlar

-Palamutların sulanması

-Balıkçı Oktay Ertürk'le röp.

Süre: (2.01) Boyut: (136 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Faruk Özlü Hakkari Aliağa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title