Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Alperen'in dedesinin 'Torunumu öldürdünüz' feryadı (EK)

1)AİLELERİN TEPKİSİ DİNMİYOR

YILSONU GÖSTERİSİNDEKİ MUTLU ANLARI ORTAYA ÇIKTI

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, gittiği kreşin servisinde uyuduğu için unutulan ve saatlerce havasız kaldıktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünden sorumlu tutulan kreşe tepkiler dinmiyor. Kreşin önünde toplanan aileler ve vatandaşlar okul yönetimine olayı saklamaya çalışmasından dolayı tepki gösterdi. Çocuğunu aynı kreşe gönderen Berat Hayta, "Bu sorumsuzluğu kabul etmek mümkün değil. Olay affedilmeyecek bir olay. Bir çocuğun 8 saat bir arabada unutulması normal bir durum değil.  Çok acı çektiren bir durum. Çocuğun ölümünü gizlemeye çalışmaları, soğukkanlı davranmaları çok korkutucu. Biz bunların mutlaka ceza almasını istiyoruz. Bu herkesin çocuğunun başına gelebilir. Bunların içeri girmesi ve çıkmaması lazımö dedi.

Kreşe kızını gönderen bir başka anne Meral Kuman, "Benim çocuğumda o kreşe gidiyor. Olayın yaşandığı gün serviste 10 çocuk vardı. Ben bunu biliyorum ancak onlar bilmiyorum. Sertifikasının olmadığı yönünde duyumlar var. Aşçıymış, başkasının sertifikasıyla çalışıyormuş" şeklinde konuştu.

Kreş görevlilerinin Alperen'i örtüye sarılı olarak hastaneye götürüldüğü gördüğünü söyleyen Gülçin Tomruk, "Olayın yaşandığı gün Alperen bir öğretmenin kucağında örtüye sarılı halde önce servisten indirilip okula sokuldu. Daha sonra ise yine aynı şekilde akşam saatlerinde hastaneye götürüldü. Hastaneye giriş saatini 17.11 olarak göstermişler. Ancak saat 20.00 gibi götürdüler. Olayın üstünü örtmeye çalıştılar" dedi. Bazı öğrenci velileri ise okul müdürünün kreşin karşındaki evinde olduğunu iddia ederek kapıyı açmasını istedi.  Öfkeli aileler kapının açılmaması üzerine binadan ayrıldı.

YILSONU GÖSTERİSİNDEKİ MUTLU ANLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan minik Alperen'in kreşin yılsonu gösterilerinde oynadığı mutlu onları ortaya çıktı. Görüntüler de minik Alperen'in arkadaşlarıyla dans ettiği görülüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Berat Hayta ile röportaj

Meral Kuman röportaj

Gülçin Tomruk röportaj

Haberle ilgili anonslar

Alperen'den görüntüler

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN –Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

===============================================================

2)BİTKİSEL HAYATTAKİ ECE'NİN OTURDUĞU APARTMAN GÖREVLİSİ: HER ŞEY BİR ANDA OLDU

ADANA'da erkek arkadaşı İbrahim Deveci'nin kamyoneti ile çarptığı iddia edilen üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Ece Çelik'in yoğun bakımdaki tedavisi devam ederken, genç kızın oturduğu apartmanın görevlisi Muzaffer Songur, olay günü her şeyin bir anda olduğunu söyledi.Özel bir televizyon kanalında katıldığı yemek yarışmasında birinci olan Çukurova Üniversitesi İç Dekorasyon Bölümü öğrencisi Ece Çelik, 31 Temmuz'da erkek arkadaşı olduğu iddia edilen İbrahim Deveci ile eski erkek arkadaşı Hüseyin A. nedeni ile tartıştı. İddiaya göre Deveci  araçtan indirdiği Ece Çelik ve arkadaşlarının üzerine kamyonetini sürdü. Sevgilisi Ece Çelik'i ezip, Hüseyin A.'ya da çarpan İbrahim Deveci, olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Ece Çelik, bir gözünü kaybederken, bitkisel hayata girdi, Hüseyin A. ise kazayı hafif atlattı.

ECE'NİN SEVGİLİSİ DEĞİLİM

Şikayet üzerine gözaltına alınan İbrahim Deveci, serbest kaldı. Dün tekrar gözaltına alınan Deveci, sevk edildiği nöbetçi mahkemede 'ev hapsi' kararı verilerek salıverildi. İfadesinde,   "Ben Ece'nin sevgilisi değilim. Olay günü birlikteydik, kendisini eve bıraktığımda Ece'nin gerçek sevgilisi ve arkadaşları gelerek benim başıma silah dayadı. Ece'yi zorla araçtan indirdi. Ben olayın şokuyla oradan ayrıldım. Ece'yi kurtarmak için geri döndüm, yalnız elinde silah olan kişileri görünce tekrar kaçmak zorunda kaldım. Ece'nin nasıl yaralandığını bilmiyorum, iyilik yaptım kötülük buldum" dedi.

İYİ BİR İNSAN

Anne ve babası ayrı olan ve bir kız arkadaşı ile birlikte yaşayan Ece Çelik'in oturduğu Toros Mahallesi PTT Caddesi üzerindeki apartmanın görevlisi Muzaffer Songur, olay günü her şeyin bir anda olduğunu söyledi. Ece'nin 3 arkadaşının da yanında olduğunu belirten Songur, o geceyi şöyle anlattı:

"Ece hanım bu apartmanda oturuyor. Bir arkadaşı ile kalıyordu. Olay günü bir tartışma yaşanmış. İyi biriydi, güler yüzlü bir kızdı. Bir araç çarptı, yerde yatıyordu hemen koştum. Ece'nin yanında 3 kişi daha vardı. Araç sanki Ece'ye değil de onlara çarpmak istedi. Hatta Ece araca binmek istedi. Ama araç çarpınca Ece hanım yaralandı. Sonra koştum bir araca bindirdik. Ayaklarından tuttum ben. Galiba şu anda durumu iyi değil" dedi.

Borcundan dolayı evinin elektriği de kesilen Ece Çelik'in Balcalı Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Apartman görevlisi ile Röp.

Ece'nin oturduğu dairenin görüntüsü

Kapıda asılı olan elektirik faturası

Olayın olduğu yerin görüntüsü

Yrd. Doç.DR.Mazhar Özsoy ile Röp.

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK-Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=====================================================

3)7 YAŞINDAKİ ÇOCUK SİLAHLA OYNARKEN BAŞINDAN YARALANDI

DÜZCE'nin Çilimli ilçesi'nde babasının silahıyla oynadığı sırada tetiğine basan 7 yaşındaki Doğukan Koç başından yaralandı.

Olay, saat 13.30 sıralarında Çilimli ilçesi'ne bağlı Kurukavak Köyü'nde meydana geldi. Evde annesiyle birlikte bulunduğu sırada fındık toplamaya giden babasının ruhsatlı silahını alarak oynamaya başlayan küçük çocuk yanlışlıkla tetiğe bastı. Silah sesini duyarak odaya koşan anne M.K., çocuğunu başından yaralanmış halde buldu. Oğlunu kanlar içinde bulan M.K'nın ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil ekibi sevk edildi. Tabancadan çıkan kurşunun başını sıyırdığı Koç, sevk edildiği Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Küçük çoçuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Doğukan Koç'un ambulansla hastane önüne gelişi

-Koç'un sedyeyle acil servise götürülüşü

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

======================================================

4)ZONGULDAK' TA DOLU YAĞDI

Zonguldak Bakacakkadı Beldesi'nde aniden bastıran dolu yağışı kısa süre etkili oldu. Dolu ile birlikte cadde ve sokaklar beyaza büründü. Vatandaşlar, fındık büyüklüğünde yağan doludan şemsiyeleriyle korunurken, şemsiyesiz olanlar binaların saçaklarının altına ve pasajlara sığındı. Dolu yağışı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Cep telefonu çekimi dolu yağışı

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

=======================================================

5)'BABADAĞ'DA KURALSIZLIĞA GERİ DÖNÜLDÜ'

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'da 2011 yılından bu yana uygulanan ve ölümlü kazaların önlenmesinde önemli rol oynayan 'Fethiye Babadağ Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesi'nin iptal edildiğini söyleyen Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Semih Sayır, "Babadağ'da kuralsızlığa geri dönüldü" dedi.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'da, ölümlü yamaç paraşütü kazalarının önüne geçilmesi için 2011 yılında 'Fethiye Babadağ Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesi' hazırlandı. Türk Hava Kurumu (THK), yamaç paraşütü şirketi temsilcileri ve yamaç paraşütü pilotlarının ortak görüşüyle hazırlanan yönerge, uçuş faaliyetlerini yeniden düzenleyerek Babadağ'da kuralsızlığın önüne geçti. Özellikle ticari tandem (ikili) atlayış yapan pilotların uçuş kurallarını düzenleyen yönerge, kötü hava koşullarında paraşütlerin Babadağ'dan havalanmasını engelledi. Kasksız, sertifikasız ve sigortasız uçuşları yasaklayan yönerge, pilotların günlük uçuş sayısını da 5 ile sınırladı.

ÖLÜMLÜ KAZALAR SIFIRA İNDİ

Yönerge kapsamında Babadağ'da konuşlanan görevliler, uçuşları denetleyerek, kurallara uymayan pilotlar hakkında rapor tuttu. Bu uygulamanın ardından yamaç paraşütü kazalarında büyük düşüş kaydedildi. İkili atlayışlarda ölümlü kazalar sıfıra inerken, günlük uçuş sayısının sınırlandırması Babadağ'ın zirvesindeki 1700, 1800 ve 1900 metre pistlerinde telaş ve kargaşayı önledi. Ancak yönergenin geçen 11 Ocak'ta Fethiye Sportif Turizm Kurulu tarafından iptal edildiği öne sürüldü. Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Semih Sayır, yaklaşık 200 pilotun ticari uçuş yaptığı Babadağ'da, birçok pilotun yönerge kurallarına uymaya devam ettiğini, ancak bazı pilotların ihlallerini tespit ettiklerini kaydetti. Kuralların uçuş güvenliğini arttırdığını ve bilimsel verilere dayanılarak belirlendiğini vurgulayan Sayır, "Şuana kadar bazı pilotların kask kullanmadığını, uçuş ayakkabısı giymediğini tespit ettik. İniş alanları düzenlenmediği için, yürüyüş yapan tatilcilere çarpan pilotlarımız oluyor. En önemlisi uçuş sayısının sınırlandırılmasıydı. Otobüs şoförlerinde olduğunu gibi, bir insanın dikkatinin belli bir süre çalıştıktan sonra yorgunluk nedeniyle azalması, bilimsel testlerle sabittir. Bu nedenle Babadağ'da pilotların günde en fazla 5 uçuş yapabileceği ön görülmüştür. Geçmiş yıllarda bu sayının üzerine çıkan pilotlar ciddi kazalara neden olmuştur. Arkadaşlar yorgun çıkıp gerekli kontrolleri yapmadığı için ağır sonuçlar meydana geldi. Biz şuanda kooperatif olarak kendi kendimizi denetliyoruz. Ancak yaptırımımız yok. Tespit ettiğimiz ihlaller oldu. Babadağ'da kuralsızlığa geri dönüldü. Bu duruma acil bir çözüm getirilmesi gerekiyor" dedi.

"KURALLARI İHLAL EDENLER CEZA ALMIYOR"

Yeni kurulan Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun yasal olarak uçuş güvenliğini düzenleyebilecek kurum olduğunu aktaran Sayır, "Biz de pilotlar arasından bir kurul oluşturarak, eski yönergenin eksiklerini de kapatıp bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu federasyona ve diğer birimlere ileteceğiz. Zorunlulukları yok, ama umarım bu rapordan istifade ederler. Kuralları ihlal eden sporcular şuan herhangi bir ceza almıyor. Ancak bunların lisanslarının dondurulması, uçuşlarının kısıtlanması gerekiyor. Bu yetkiler şuan kaymakamlık ve valilikte var. Yalnızca 'Şu suçu işleyenin cezası şudur' demeleri gerekiyor." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Babadağ 1700 metre pistinden arşiv görüntü,

-Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Semih Sayır ile röportaj.

Haber - Kamera: Ergün TOS/FETHİYE (Muğla),

=========================================================

6)KAZDAĞLARI'NDA 564 YILLIK TÜRKMEN GELENEĞİ YAŞATILIYOR

BALIKESİR'de Kazdağları'nda bulunan Kapanca Mevkii'nde 1453 yılından bu yana her yıl İstanbul'un fethinin yıldönümü nedeniyle buluşan Tahtacı Türkmenleri, Balıkesir Valiliği tarafından verilen özel izinle İslamiyet öncesindeki inanışlarını gelenek olarak sürdürüyor.

İstanbul'un fethi için gerekli olan ağaçların sağlanması için Toroslar'dan getirilen Tahtacı Türkmenleri, İslamiyet öncesindeki inanışlarını gelenek olarak sürdürmek ve devlete hizmet eden büyükleri anmak için Kazdağları'nda etkinlik düzenledi. Kapanca Mevkii'nde düzenlenen etkinliğe katılan Türkmenler, yurt adı verdikleri alana çadırlarını kurup, yerleşim yeri haline getirdi. Türkmenler türbede mum yakıp, çaputlar bağlayıp, kurbanlarını keserken, yöresel sanatçılar, türkülerini seslendirdi. Her yıl 10-20 Ağustos tarihlerinde Kazdağları Kapanca'da düzenlenen etkinliğin 1 hafta sonra da Sarıkız tepesinde tekrarlandığını söyleyen kırsal Çamcı Köyü'nün Alevi Dedesi Hüseyin Çelik (63), "Burada yaptıklarımız bir inanç ürünü değil, tarihimizi yaşatmak için sürdürdüğümüz sonbahar etkinlikleridir. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bizim bu günlere gelmemizi sağlayan insanlara bir nevi saygımızı gösteriyoruz. Buradaki etkinliklerimizin ardından şenliklerimizi ikamet ettiğimiz yerlerde yapıyoruz" dedi. Etkinliklerin eş, dost ile piknik gibi geçtiğini söyleyen Çelik, "Herkes maddi imkanlarına göre, paylaşım içerisinde bu 10 günü geçiriyor. İstirahatimizi yapıp, oksijenimizi alıyoruz. Valilik genelgesi ile biz 10 günümüzü burada geçiriyoruz. Normalde burada piknik yapmak, ateş yakmak yasak. Ama biz ne bir yeşile balta süreriz, ne de bir ateş çıkmasına izin veririz. Ormanı severiz, çünkü biz Tahtacıyız" diye konuştu.

İstanbul'un fethinde gerekli olan ağaçların temini için Toroslar'dan Fatih Sultan Mehmet tarafından atalarının bölgeye getirildiğini hatırlatan Çelik, Kazdağları zirvesinden 20'şer metrelik köknar ağaçlarını keserek sahile indirdiklerini belirtti. Hazırlanan kalasların çam pürçeklerinin üzerinde su ile kaydırıp, Akçay'a ulaştırıldığını ve buradan gemilerle götürüldüğünü söyleyen Çelik, bu hizmetlerinin karşılığında Kazdağları'nın verildiğini hatırlatarak, "Fatih Sultan Mehmet büyüklerimizi çağırıp, 'İda Dağlarını ferman yazdırıp size vereyim' demiş. Bizim için söz çok önemlidir, değer veririz. Büyüklerimiz de, 'Padişahım bizim için sizin sözünüz bize fermandır. Gerek yok. Biz sadece balta ile tahta yaparız. Rızkımızı oradan sağlarız' demişler. Dönemin padişahı da bize ormanı serbest yapmış. Geleneklerimizi o günden buyana burada sürdürüyoruz. Devlet büyüklerimiz bu tarihimizi biliyor ki, bize izin veriyor" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kapanca Mevkii'nden detay görüntü,

-Çocukların oynamasından görüntü,

-Hüseyin Çelik röp

-Türbede mum yakılmasından görüntü,

-Yöresel türkülerden detay görüntü.

Haber - Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

======================================================

(ÖZEL)

7)KURBAN BAYRAMI'NDA SATACAĞI 14 KOYUNU ÇALINDI

ŞANLIURFA'da 46 yaşındaki Hamza Burhan'ın Kurban Bayramı'nda satacağı 14 koyunu ahırdan çalındı. Polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

Olay gece saatlerinde İmam Bakır Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvancılık yapan Hamza Burhan, Kurban Bayramı'nda satmak için oturduğu mahalleden getirdiği 14 koyunu  bir tarlada yaptığı ahırda beslemeye başladı. Bu sabah ahıra geldiğinde  koyunlarının çalınmış olduğu gören Burhan,  polise bildirdi. İhbarla bölgeye gelen ekipler, yaptıkları araştırmalar sonucunda koyun hırsızlarını yakalamak için hayvan pazarında çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Koyunların beslendiği tarla

Koyunların sahibi Hamza Burhan ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 207 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çelik Babadağ Fethiye Çiğli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title