Haberler

Dha Yurt Bülteni- 1

1)FINDIK İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN TRAKTÖR DEVRİLDİ: 7 ÖLÜ, 20 YARALI (1)SAKARYA'nın Hendek İlçesi Çamlıca Mahallesi'nde fındık işçilerini taşıyan traktör sürücüsünün direksiyon hakimiyetine kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan dere yatağına devrildi.

1)FINDIK İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN TRAKTÖR DEVRİLDİ: 7 ÖLÜ, 20 YARALI (1)

SAKARYA'nın Hendek İlçesi Çamlıca Mahallesi'nde fındık işçilerini taşıyan traktör sürücüsünün direksiyon hakimiyetine kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan dere yatağına devrildi. Kazada, traktörün römorkunda bulunda fındık işçilerinden 7 kişi ölürken, yaklaşık 20 kişi ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda 112 Acil ekibi sevk edilirken, yaralılara müdahale edildi.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER  DHA FEED  GEÇİLİYOR

HENDEK(SAKARYA) DHA)

====================================================

2)AMANOS DAĞLARI ETEKLERİNDE ÇATIŞMA: 1 ASKER ŞEHİT

HATAY'ın İskenderun İlçesi Amanos Dağları eteklerinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker yaralandı. Karayılan Mahallesi kırsalı Amanos Dağları eteklerinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 1 asker yaralandı. Yaralı asker, ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Çatışmanın ardından bölgeye takviye kuvvetler sevk edilirken, kaçan teröristlerin etkisikz hale getirilmesi için operasyonların devam ettiği belirtildi.

HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Hatay'ın İskenderun İlçesi Amanos Dağları eteklerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş, kaldırıldığı İskenderun Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Güvenlik güçlerinin bölgede sürdürdüğü geniş çaplı operasyonların devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Hastanenin acilinden görüntü

Acil servis önünde vatandaşlardan görüntü

Acil servis önünde uzun namlulu silahla güvenlik önlemi alan polislerden görüntü

Zırhlı polis aracından görüntü

Haber: Ramazan ÇELİK - Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

3)DÜZİÇİ'NE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HATAY'ın İskenderun İlçesi Amanos Dağları eteklerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 29 yaşındaki Abdullah Akdeniz'in, Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki ailesine acı haber ulaştı.

Şehit uzman çavuş Abdullah Akdeniz'in şehit olduğu haberini Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ne bağlı Böcekli Beldesi Gümüş Köyü'nde oturan ailesine askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçirenlere hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. İlçeye bağlı Tozluyurt Yaylası'nda olan anne Emine ve çiftçilikle uğraşan baba Mustafa Akdeniz de oğullarının şehit olduğu haberini askeri yetkililerden aldı. Akdeniz çifti, bunun üzerine köye dönmek için yola çıktı. Türk bayraklarıyla donatılan şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı.

Ailenin 8 çocuğundan biri olan şehit uzman çavuş Abdullah Akdeniz'in Mükerrem Akdeniz ile evli ve bir çocuk babası olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------

Şehitin baba evinin bulunduğu sokakta asılan Türk bayrakları

Şehitin baba evinin önünde bekleyen kalabalık

Şehitin baba evinin önünde oturan kadınlar

Jandarma araçları ve ambulanstan görüntü

Şehit yakınlarının ağıt yakması

Şehit yakınlarının ağlayarak baba evine gelmeleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL / DÜZİÇİ(Osmaniye),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

4)TUNCELİ'DE TESLİM OLMAYI KABUL ETMEYEN 2 TERÖRİST, BOMBA İLE KENDİNİ PATLATTI

TUNCELİ'nin Hozat İlçesi kırsalında devam eden operasyon kapsamında Yenidoğdu Köyü'ndeki bir evde kıstırılan MKP'li 2 terörist, teslim olmayı kabul etmeyip el bombası ile evin banyosunda kendini patlattı.Hozat İlçesi'ne bağlı Yenidoğdu Köyü'ndeki bir evde kendini patlatan 2 MKP'li teröristle ile ilgili olarak Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "18.08.2017 Tarihinde İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan operasyonda Hozat- Yenidoğdu Köyümüz'de MKP terör örgütü üyesi 2 erkek terörist teslim olmayı kabul etmeyip, kendilerini evin banyosunda el bombası ile patlatmışlardır. Olay bölgesinde 2 terörist ölü; 1 kaleşnikof, 3 şarjör, 3 el bombası ve 1 el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

TUNCELİ -DHA

=========================================================

5)2'Sİ KARDEŞ 3 ÇOCUK, SU BİRİKİNTİSİNDE BOĞULDU

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, serinlemek amacıyla Mardin Su Tahliye Kanalı'ndan sızan suyla oluşan birikintiye giren 2'si kardeş 3 çocuk boğuldu.

Olay, dün öğleden sonra, ilçeye bağlı Gözlek Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalleden geçen ve Atatürk Barajı'ndan Mardin'e arazi sulaması amacıyla su taşıyan kanaldan su sızmasıyla oluşan birikintiye serinlemek amacıyla giren 9 yaşındaki Eyüp Kaplan ile kardeşi 6 yaşındaki İlyas Kaplan ve amcalarının oğlu 9 yaşındaki Abdulkadir Kaplan, bir süre sonra suya battı. Çocuklarından uzun süre haber alamayan Kaplan aileleri, kanala girme ihtimali üzerine çevrede arama yaptı. Kanala bölgedeki su birikintisinde çocukların kıyafetlerinin bulunması üzerine jandarma ve sağlık görevlilerine haber verildi. İhbarla gelen jandarmalar önlem alırken, birikintide halatla yapılan aramada çocukların cesetlerine ulaşıldı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan çocukların cesetleri, otopsi için Viranşehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

CENAZELERİ ŞANLIURFA'DA

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, girdikleri  su birikintisinde boğulan 2'si kardeş, 3 çocuğun cenazeleri, otopsi için tek cenaze aracıyla Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Su birikintisi

Arama çalışmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa MERT / ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

6)HATAY'DA GÖÇÜK: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY'ın Arsuz İlçesi'nde özel bir okulun inşaatında meydana gelen göçükte 1 işçi öldü, 3 işçi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Olay, ilçeye bağlı Karaağaç Mahallesi'nde dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Özel Yükseliş Okulları'na ait inşaatta tabla dökülürken göçük meydana geldi. Tablanın üzerinde bulunan işçilerden 2'si göçük altında kalırken, 2 kişi ise yaralı olarak arkadaşları tarafından kurtarıldı. Olay yerine çağrılan AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, göçük altındaki 2 kişiyi de çıkardı. Ancak bu işçilerden birinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Diğer yaralı işçiler İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, göçükle ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ / HATAY,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

7)ADANA'DA İNSANIZ HAVA ARACI DÜŞTÜ

ADANA'nın Ceyhan İlçesi kırsal Çokçapınar Mahallesi yakınlarında insansız hava aracı (İHA) düştü. Güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay, dün saat 22.30 sıralarında Ceyhan İlçesi'ne bağlı kırsal Çokçapınar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün babası Ali Sözlü'ye ait araziye düşen hava aracını fark eden mahalle sakinleri, jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, düşen aracın insansız hava aracı olduğu saptandı.

Hangi ülkeye ait olduğu henüz açıklanmayan İHA'nın, bugün yapılacak incelemenin ardından kaldırılacağı belirtildi.

İHA ABD'YE AİT

Adana'nın Ceyhan İlçesi kırsal Çokçapınar Mahallesi yakınlarında düşen insansın hava aracının ABD'ye ait olduğu belirtildi. İncirlik Üssü'nden kalkan insansız hava aracının üzerinde mühimmat olmadığı tespit edilirken, enkazın bulunduğu bölgede incelemelerin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Olay yerindeki jandarma ve itfaiye ekipleri

Şerit ile etrafı çevirilen İHA'nın enkazından görüntü

Jandarma olay yeri ekibinin ekazı incelemesi

İtfaiye araçlarından görüntü

İHA'nın kopan pervanesinden görüntü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi Sedat Sözlü (sarı tişörtlü) ile röp.

Olayın görgü tanığı Hacı Mehmet Oğul ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER- Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

8)MİLAS'TA BAYRAK TEPE'DE YANGIN

MUĞLA'nın Milas İlçesi'ndeki Bayrak Tepe'de yangın çıktı. Zeytin ve genç çam ağaçlarının bulunduğu bölgede, söndürme çalışmaları sürüyor.

Bayrak Tepe Mevkii'nde dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Milas Grup Amirliği ekipleri, yangına müdahale etti. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle kısa sürede yayılan yangın nedeniyle zeytin ağaçları ve yaklaşık 10 yıl önce tepenin yeşillendirilmesi amacıyla dikilen çam ağaçları zarar gördü. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki Bayrak Tepe'de çıkan yangın kontrol altına alındı. Zeytin ve genç çam ağaçlarının zarar gördüğü yangını soğutma çalışmaları devam ediyor.

GRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Yangın alanından görüntü

İtfaiye ve orman işçileri yangına müdahale ederken görüntü

Haber-Kamera: OKTAY ÇAYIRLI / MİLAS(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

9)BODRUM'DAKİ YANGIN KORKUTTU

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki makilik alanda çıkan ve rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, 2 hektarlık makilik alan zarar gördü.

Yangın, dün saat 22.00 sıralarında Mandıra Mevkii'nde çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile hızla büyüdü. Bank Ev Sitesi'nde yaşayan vatandaşların ihbar ettiği yangına Bodrum Orman Şefliğine Bağlı 4 arazöz ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği'nde görevli 3 itfaiye aracı müdahale etti. Rüzgarın yön değiştirme ihtimaline karşı 2 itfaiye aracı da sitede önlem amaçlı bekletilirken, alevler itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken 2 hektarlık otluk ve makilik alan zarar gördü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

- Yangından görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Dışarıda bekleyen site sakinlerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================================

10)MARMARİS'TE ÇEVRECİ ÇİFT, KOYLARDA 14 SAATTE, 10 TON ÇÖP TOPLADI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde çevreci İmdat Avcı, eşi Yıldız Avcı ile birlikte tekneyle gezdikleri koylarda, 14 saatte yaklaşık 10 ton çöp topladı.

Muğla Valiliği tarafından üst üste iki kez yılın çevrecisi seçilen ve Türkiye'nin birçok çevre kuruluşundan takdir belgesi alan 63 yaşındaki İmdat Avcı, eşi Yıldız ile birlikte 'Ozanın Türküsü' adlı 13 metrelik tekne ile ilçe koylarını temizlemeye çıktı. Yaklaşık 35 yıldır ilçenin koylarını ailesiyle temizleyen ve çevre duyarlılığını arttırmak için 50 eyleme imza atan Avcı, Netsel Marina'nın mazot sponsorluğu ile şafak vakti denize açıldı. Avcı çifti, turistlerin ve tatilcilerin gezi tekneleri ile uğradığı Cennet, Bedir, Nimara, Amos koylarının yanı sıra Fosforlu Mağarası çevresinde de temizlik yaptı. Çift, tekneye poşetler ile yükledikleri yaklaşık 10 ton çöpü, akşam saatlerinde iki sefer yaparak Yat Limanı'nda bulunan Netsel Marina İskelesi'ne getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri de tekneden çöpleri alarak katı atık tesisine götürdü. İlçede 'Avcı İmdat' olarak tanınan çevreciyi görenler alkışlayarak teşekkür etti.

'TATİLCİLER KİRLETİYOR, BİZ TEMİZLİYORUZ

Cennet koylarının durumunun içler acısı olduğunu belirten İmdat Avcı, "Yaklaşık 30 yıldır Marmaris ve çevresinin doğal güzelliklerinin korunması için ailemle mücadele veriyorum. Sponsorlarımın desteğiyle yedi koy ve çevresinde eşimle temizlik yaptık. Cam ve teneke içki şişeleri, plastik bardak, tabak ve her türden çöp topladık. Yaklaşık 10 ton çöpü eşimle 14 saat, belki de daha fazla sürede toplayarak koylarımızı temizledik. Tatilci ve vatandaşlar kirletiyor, bizler temizliyoruz. Yaradan ömür ve sağlık verdiği sürece temizlemeye devam edeceğiz" dedi.

Yıldız Avcı ise, kızı ve oğluna da çevre bilinci aşıladığını belirterek, "Eşim ve çocuklarımla beraber son nefesimize kadar Marmaris'in doğasının korunması için çalışmalarımız olacaktır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Teknedeki çöplerden görüntü

Teknenin iskeleye yanaşmasından görüntü

Tekneden çöplerin alınmasından görüntü

İmdat ve Yıldız Avcı ile arkada çöplerle genel görüntü

İmdat Avcı röp.

Eşi Yıldız Avcı röp.

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

11)ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KAMYONETLE 5 ARACA ÇARPIP, RESTORANA DALDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde sürücüsünün alkollü olduğu belirtilen kamyonet, 4'ü park halinde, 5 araca çarpıp, ardından bir restoranın duvarına çarparak durabildi.

Gümbet Kavşağı'ndan Turgutreis yönüne doğru giden 48 UJ 619 plakalı kamyonet sürücüsü Aytaç A., dün saat 12.30'de, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne geldiğinde direksiyon hakimiyetini kaybetti. Gümbet kavşağında ışıklarda bekleyen araca çarpan kamyonet, daha sonra yol kenarında park halinde bulunan 2 taksiyle 2 otomobile daha çarptı. İlerlemeye devam eden Aytaç A., Cumhuriyet Mahallesi 1315 Sokak'a girdi. Kamyonet, Valide Sultan Camii karşısında bulunan ve Şenol Türk ile Mehmet Emrah Metin'e ait 'Karadeniz Pidesun' isimli restoranın duvarına çarparak durabildi. Kamyonetle restoranın duvarını kırarak içeriye giren sürücü, çarptığı araçların sahiplerinin geldiğini görünce olay yerinden kaçtı. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, kısa sürede sürücü Aytaç A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Aytaç A.'nın 1.37 promil alkollü olduğu belirlendi. Restoran'ın ortaklarından Şenol Türk, "Saat 01.25 civarında ortağım beni aramış, uyuduğum için duymamışım. Ortağım ve yan taraftaki esnaf olaya birebir vakıf olmuş. Sanırım 4-5 araca vurmuş, onlardan kaçarak bizim sokağa girmiş. Bizim dükkanın duvarına vurarak dükkanın içine girmiş. Çarptığı araç sahiplerinin peşinden geldiğini görünce buradan kaçmış" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------

Dükkkandan görüntü

Şenol Türk ile röp.

Güvenlik kamerası görüntü

Haber-Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

12)EVLENDİRMEK VAADİYLE 22 BİN LİRA DOLANDIRDI

BURSA'da, aktarlık yapan 44 yaşındaki Mehmet Ali O.,  bakıma muhtaç olduğu için eş arayan 74 yaşındaki M.F.A.'yı olmayan kayınvalidesiyle evlendirmek vaadiyle dolandırdı. 22 bin lirasını kaptıran yaşlı adamın polise yaptığı şikayet üzerine yakalanan Mehmet Ali O.'nin evli olmadığı ve kayınvalidesinin bulunmadığı da ortaya çıktı.

Merkez Yıldırım İlçesi'nde aktar dükkanı işleten Mehmet Ali O., aynı mahallede yaşadığı M.F.A.'nın kendisine bakabilecek bir eş arayışında olduğunu duyunca yaşlı adamla görüşerek Azerbaycan'da yaşayan dul olan kayınvalidesi ile evlenmesini önerdi.

Mehmet Ali O. teklifinin kabul edilmesi üzerine M.F.A.'dan yol ve pasaport masrafları bahanesiyle yüklü miktarda para aldı. Ardından kardeşinin de cezaevinde olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen dolandırıcı, yaşlı adamdan yine nakit para ve kredi kartını istedi. Toplam  22 bin lira dolandırılan M.F.A., kredi kartı harcamalarının artması üzerine polis ekiplerine başvurdu.

Evli olmadığı ve kayınvalidesinin bulunmadığı tespit edilen Mehmet Ali O.,  Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri  tarafından  buluştuğu işyerinde M.F. A .'dan para alırken suçüstü yakalandı.

Daha önce iki kez dolandırıcılık olayına karıştığı öğrenilen Mehmet Ali O. polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet Ali O. emniyet binasından çıkarken kendisini görüntülemek isteyen muhabire tekme savurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Şahsın emniyetten çıkışı

Gazetecilere saldırması

Emniyetten detaylar

Haber-Kamera: Enver Fatih TIKIR / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

13)ŞEMDİNLİ'NİN İLK KADIN ÖĞRETMENİ HAYATINI KAYBETTİ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin ilk kadın öğretmeni 67 yaşındaki Nimet Öz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Şemdinli İlçesi'nde kız çocukların okumasına izin verilmediği bir dönemde, zor şartlar altında eğitimini tamamlayan Nimet Öz, öğretmen olduktan sonra 41 yıl boyunca doğup, büyüdüğü ilçede görev yaptı. İlçenin ilk kadın öğretmeni olan, geçen yıl da emekliye ayrılan 4 çocuk annesi Öz, 15 gün önce beyin kanaması geçirince yakınları tarafından Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Öz, doktorların tüm çabasına karşın dün yaşam savaşını kaybetti.

Ölümü İlçede büyük üzüntü yaratan Nimet Öz'ün, bugün Şemdinli Asri Mezarlığı'nda toprağa verileceği, taziyesinin de Şemdinli Ulu Cami'de kabul edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

-Öğretmenin fotoğrafları

Haber: Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ(Hakkari),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

14)ÇANAKKALE'DE 'TROY AİR FEST' HEYECANI BAŞLADI

ÇANAKKALE'de, Umurbey Belediyesi ve Görsel Tanıtım Derneği işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Havacılık Festivali 'Troy Air Fest' başladı. Festivalde çocuklar, pilotlarla birlikte boğaz ve şehitlik semalarında uçarak büyük bir heyecan yaşadı.

Lapseki İlçesi'ne bağlı Umurbey Belediyesi ve Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği işbirliğiyle kentte ilk kez Havacılık Festivali düzenlendi. 4 gün sürecek olan 'Troy Air Fest'in ilk gününde, festivale gönüllü olarak katılan pilotlar, 'Cessna 172', 'Cessna 206', 'Gyro' ve 'Ultralight' tipi uçaklar ile Umurbey sahilindeki festival alanında özel olarak hazırlanan 750 metre uzunluğundaki piste iniş yaptı. Kuvvetli esen poyraza karşın havanın müsait olduğu anlarda sivil havacılığı sevdirmek için çocuklar, Çanakkale Boğazı ve Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklerin üzerinde uçuruldu. Birçok çocuk ilk kez uçmanın heyecanını yaşadı. Festival boyunca gönüllü çocuklar uçurulacak. Festivalde ayrıca motosiklet yarışları, konserler, sahilde plaj voleybolu gibi etkinlikler gerçekleşecek. Festivale gelen katılımcılar, ayrıca alanda çadır kurarak 4 gün boyunca burada konaklayabilecek.

Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği Başkanı Timur Kara, Umurbey'de festivalin biraz gecikmeli olarak başladığını söyledi. Önceki gün hava şartlarının iyi olmadığını da belirten Timur Kara, sözlerine şöyle devam etti:

"Gecikmeli olarak hala gelen uçaklar var. Şu anda 4 tane uçağımız festival alanında. Havada 6 tane daha uçağımız var. Gün içerisinde onlar da gelecek. Yarın ve yarından sonra da uçaklar gelmeye devam edecek. Hava şartları elverdiğince çocukları uçurmaya çalışacağız. Bugün uçuşların birazına başladık. Çocuklar çok heyecanlı. Bütün herkesi Umurbey'e bekliyoruz."

Umurbey Belediye Başkanı Ak Partili Sami Yavaş ise, festivalin etkinlikler ile devam ettiğini belirterek, "Bu gördüğünüz festival alanı bundan 7 ay önce komple bataklık bir alandı. Çok yoğun çalışmalarla burası yaklaşık 3 bin 500 kamyon malzeme ile dolduruldu. Plajla birlikte bu alan artık etkinliklerin yapıldığı bir alan haline getirildi. Umurbey kordonuna kavuştu. Halk plajı şeklinde hazırladık. Festivalimiz akşam konser ve çeşitli etkinlikler ile devam edecek. Dolu dolu Çanakkale'nin en kapsamlı bir festivali olacak inşallah" dedi.

Festivalde hayatında ilk kez uçan çocuklardan biri olma şansını yakalayan Kaan Kara, "Çok güzeldi. Kalkarken uçaktan traktör gibi sesler çıkıyordu. Titriyordu. Ama havalanınca hiç korkmadım. Güzeldi. Uçuş sırasında kalkarken biraz korktum" diye konuştu.

Arda Kara ise, "İlk uçuşumdu. Baya güzeldi. İlk başka heyecanlanıp, korkacağımı sandım. Ama korkmadım. Uçuşu herkese tavsiye ederim. Pilot olmayı düşünüyorum. Zaten biz simülasyona da gitmiştik. Orada F-16'larla da eğitim aldık" diye konuştu.

UMURBEY'DE INNA RÜZGARI ESTİ

Çanakkale'de ilk kez düzenlenen havacılık festivali 'Troy Air Fest'in ilk akşam konserinde dünyaca ünlü Rumen şarkıcı Inna sahne aldı. Umurbey Beldesi Sahili'ndeki konsere Inna'yı dinlemek için 10 binden fazla hayranı geldi.

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ne bağlı Umurbey Beldesi Belediyesi ile Görsel Tanıtım Derneği işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Havacılık Festivali Troy Air Fest de, dünyaca ünlü Rumen şarkıcı Inna rüzgarı esti. Festivalin gündüz olan bölümünde sivil havacılığı sevdirmek için çocuklar boğaz ve şehitlik semalarında uçuruldu. Havacılık festivalinin akşamki bölümünde ise dünyaca ünlü Rumen şarkıcı Inna konser için sahneye çıktı. Umurbey Beldesi Sahili'nde 4 gün sürecek festival için hazırlanan alandaki etkinlikler, Umurbey Belediye Başkanı AK Partili Sami Yavaş'ın konuşmasıyla başladı. İlk sahne performansını ise ünlü DJ Vanessa Moreno sergiledi. Ardından da alanı dolduran 10 binden fazla müzikseverin sabırsızlıkla beklediği Inna sahne aldı. Kariyerine 2008'de çıkardığı 'Hot' albümüyle başlayan ve şarkıları ile Romanya, Moldova, Bulgaristan, Polonya, İspanya, Rusya, Macaristan, Yunanistan ve Türkiye'de müzik listelerinde 1 numaraya yükselen Inna, Umurbey Beldesi'ndeki sahne performansı ve sempatik tavırlarıyla hayranlarından tam not aldı. Şık bir elbiseyle sahne alan Inna, şarkıların arasında iki erkek dansçısı ile birlikte muhteşem dans ve şarkıları ile hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Hayranları ise Inna'nın şarkılarını dinlerken sergilediği sahne performansını cep telefonu kameralarıyla kaydetti. Inna'nın şarkıların arasında sık sık Türkçe ve İngilizce olarak, 'Türkiye seni seviyorum', 'Çanakkale seni çok seviyorum' ve 'Teşekkürler' sözleriyle Türkiye'ye olan hayranlığını dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Troy Air Fest festival alanından görüntü

Festivaldeki uçaklardan görüntü

Uçakların çocuklar ile uçmalarından görüntü

Timur Kara konuşma görüntü

Sami Yavaş konuşma görüntü

Kaan Kara konuşma görüntü

Arda Kara konuşma görüntü

----------------

DJ Vanessa Moreno performansından görüntüler

Konsere gelen müzikseverlerden görüntüler

Inna konserinden görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN - Mustafa SUİÇMEZ / LAPSEKİ(Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

15)DEV RÜZGAR TÜRBİNİ KANADI FUAR ALANINA TIR'LARLA GETİRİLDİ

İZMİR Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) yenilenebilir enerjiye yönelik ilgiyi arttırmak için sergilenecek olan, dev rüzgar türbini kanadı ve rüzgar türbini kulesi, trafik polislerinin kontrolünde TIR'larla fuar alanına getirildi.

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yenilenebilir ve yeşil enerjiye yönelik farkındalığı arttırmak için Kültürpark Lozan Kapısı'nın girişinde sergilenecek olan 58 buçuk metre boyunda ve 15 ton ağırlığındaki rüzgar türbini kanadı ile 38 metre boyunda, 50 ton ağırlığındaki rüzgar türbini kulesi trafik polisleri eşliğinde yapılan gece operasyonuyla fuar alanına getirildi.

Ziyaretçilerin 27 Ağutos'a kadar ziyaret edebilecekleri rüzgar türbinini fuar alanına getiren nakliye firmasının İzmir Bölge Müdürü Levent Çağkan Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada şöye konuştu:

"Bu yıl 86'ncısı düzenlenecek İzmir Fuarı'nın konseptine uygun olması amacıyla rüzgar tribünü kanadı ve kulesi getirdik. Bu seneki fuarımızın konusu enerji ve inovasyon. Niyetimiz halkımıza yeşil enerjiyi tanıtmak, yıllarca dağlarda gördükleri rüzgar türbinlerini daha yakından göstermek, gençlerimizi özendirmek. Bu rüzgar türbini kanadı ve kulesini şehir içerisinde taşımamız gerekti. Alsancak Limanı'ndan buraya kadar gelirken özellikle trafiğin yoğun olmadığı gece vakitlerini seçtik. Sonrasında polisten, belediyeden ve karayollarından gerekli izinlerimizi aldık. Bazı bölgelerde sinyalizasyon lambalarını, bazı bölgelerde direkleri sökmek zorunda kaldık. Çünkü aracımızın boyu yaklaşık 62 buçuk metreye tekabül ediyor. Gururluyuz ve bütün İzmirlileri fuara bekliyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Rüzgar türbini kanadının getirilmesinden görüntü

Ekiplerin eşlik edişinden görüntü

Nakliye şirketinin müdürü Levent Çağkan Özkan ile röp.

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Umurbey Çamlıca Hendek Muğla Politika Güncel Haberler

title