Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)BİRECİK'TE KAZA: 4 ÖLÜ, 2 YARALIŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

1)BİRECİK'TE KAZA: 4 ÖLÜ, 2 YARALI

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Kaza, bugün öğle saatlerinde Birecik- Nizip karayolunun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Sürücülerinin ismi ve plakaları henüz belirlenemeyen hafif ticari araç ile otomobil, kafa kafaya çarpıştıktan sonra şarampole devrildi. Hurdaya dönen araçlardaki 1'i kadın, 4 kişi olay yerinde yaşamlarını yitirirken, 2 kişi de yaralandı. İhbarla olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ve güvenlik görevlisi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, ölenlerin cesetleri ise kimlik ve otopsi için morga götürüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

BİRECİK (Şanlıurfa), -

=====================================================

2)YARALANAN 6 ÖSO'LU KİLİS'E GETİRİLDİ

SURİYE'nin Halep kentinde terör örgütü PYD ile girdikleri çatışmada yaralanan Özgür Suriye Ordus'nun (ÖSO) 6 askeri, tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Halep kırsalında ÖSO birlikleri ile terör örgütü PYD arasında çakın çatışmalarda yaralanan ÖSO'nun 6 askeri, Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde bulunan Çobanbey Sıhhi Tahliye Noktası'na getirildi. Yaralı ÖSO askerleri, Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Yaralı askerin ambulanstan indirilişi

Sedye ile taşınması

Hastane

Ambulansın gelişi

ÖSO askeriniN sedye ile taşınması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 112 MB

======================================================

3)MUSUL'DA KURTARILIRKEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜSÜ İLE DÜNYANIN KONUŞTUĞU EZİDİ ÇOCUK, ANNESİ VE KARDEŞLERİNE KAVUŞTU

IRAK'ta, DEAŞ'ın 2014 yılında Sincar (Şengal)'e saldırması sırasında kaçırılan ve geçen ay Musul operasyonu sırasında kurtarılan 12 yaşındaki Ezidi çocuk İmad Misko Temo, Kanada'da yaşayan annesi ve 4 kardeşine dün kavuştu. Ailesi tarafından öldüğü sanılan ve Musul'da kurtarıldığı sırada görüntüsü ile çok konuşulan Temo'nun annesi ile kavuşma anına ait görüntülerde duygusal anların yaşandığı görüldü.   BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin Ajansına göre, DEAŞ tarafından 2014 yılında Irak'ın Şengal bölgesine yapılan saldırıda kaçırılan ve aile tarafndan öldüğü sanılan 12 yaşındaki İmad Misko Temo adlı ezidi çocuk, Temmuz ayında biten Musul operasyonu sırasında eski Musul'da kurtarılmıştı. Irak ordusu askerleri tarafından kurtarılırken çekilen görüntüleri ise dünyanın konuştuğu ezidi çocuk, daha sonra Duhok'ta bulunan ve BM gözetimindeki kampa yerleştirilmişti. Perişen haldeki görüntülerin yayınlanmasından sonra Temo'nun anne ve 4 kardeşinin daha önce Şengal'den kaçtığı ve Kanada'da olduğu ortaya çıktı. Ailesine kavuşmak isteyen ezidi çocuk Temo, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin girişimi ile dün Kanada'nın Winnipeg kentinde bulunan annesi ve 4 kardeşine kavuştu. Anne Nafa Zohla Temo, 3 yıl önce 9 yaşında iken kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alamadıkları oğlu İmad Misko Temo'nun öldüğünü sanarken, ona kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Kavuşma anında duygusal anlar yaşanırken, Ezidi çocuk Temo ve ailesinin mutluluğu gözlerinden okundu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Ezidi çocuğun ailesi ile kavuşma anı görüntüleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,

======================================================

4)4 YÜKSELME MAÇINDAKİ OLAYLARLA İLGİLİ 49 GÖZALTI

ANTALYA'da Göztepe- Eskişehirspor arasında oynanan Süper Lig'e yükselme maçında çıkan olaylar nedeniyle aralarında polis, asker, özel güvenlik görevlisi ve tribün liderlerinin de bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı.

4 Haziran'da Eskişehirspor ile Göztepe arasında Antalya'da oynanan TFF 1. Lig play-off final maçında, sahaya atılan birçok yanıcı madde nedeniyle karşılaşma ilk 45 dakikada 3 kez dururken, hakem Ali Palabıyık 17 dakika uzatma verdi. İkinci yarının hemen başında tekrar yanıcı maddeler atılınca oyun geç başladı. Duraklamalar nedeniyle ikinci 45 dakikaya 11 dakikalık uzatma eklendi. Göztepe'nin golünün ardından sahaya giren bir taraftar güvenlik görevlilerince dışarı çıkarıldı. Maçtan önce bazı taraftarların sandviç ekmeği arasına gizleyerek stada sokmaya çalıştığı meşale, maytap ve fişeklere emniyet güçleri el koydu.

49 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, bu karşılaşmada çıkan olaylarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 72 şüphelinin adresine baskın yapıldı. Antalya, İzmir, Eskişehir, Mardin ve Ankara'da yapılan operasyonda, aralarında polis, asker, özel güvenlik görevlisi ve tribün liderlerinin de yar aldığı 49 kişi gözaltına alındı. Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler Antalya'ya getirildi. Operasyon kapsamında 1900 kişi hakkında da 6222 sayılı kanun çerçevesinde işlem yapıldı.

Kamu malına zarar verme, örgütlü suç işleme, toplumda infiale neden olacak eylemlerde bulunma ve patlayıcı madde kullanmak suçlarından gözaltına alınan şüpheliler arasında, yaşı 18'den küçük 6 kişinin de bulunduğu kaydedildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 çocuğun ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılacağını açıkladı. Savcılık ayrıca 247 kamu ve özel güvenlik görevlisi hakkında da idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Diğer 23 şüphelinin araması ise devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------

-Olaylardan fotograflar

Haber: Mustafa KOZAK- Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

=================================================

5)SAMSUN'DA 5 DEAŞ'LI TERÖRİST ADLİYEDE

SAMSUN'da, İstanbul'da eylem planladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 DEAŞ üyesi, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Samsun'da 2 gün önce '155 Polis İmdat' telefonunu arayan bir kişi, merkez İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'deki hücre evinde olan DEAŞ üyelerinin İstanbul'da eylem hazırlığı yaptıklarını ihbar etti. İhbarın ardından harekete geçen Terörle Macedele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler alınan arama izniyle söz konusu adreste 2 ayrı eve ve Canik İlçesi'nde 1 eve geceyarısı eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan baskında Irak vatandaşı olan Casim Hinnin Ahmed El M. (48), Salah Salih Ahmed A. (40), Muhammed Mehdi Salih S. (30) Sebhon Mehdi Salah S. (21), A.M.S.S. (17) yakalanarak gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada ele geçen dijital veriler ile 170 altın görünümlü madeni paraya el konuldu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde iki gün boyunca sorgulanan şüppheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Emniyetin dışından detay

-Şüphelilerin emniyetten çıkışı

(SÜRE: 55 Sn) (BOYUT: 29.25)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

===================================================

6)TEKİRDAĞ'DA PKK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 3 KİŞİ ADLİYEDE

TEKİRDAĞ'da polisin düzenlediği PKK/KCK operasyonunda örgütün sözde halk mahkemeleri içinde faaliyette bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan aralarında HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Kenan Yıldız'ın da bulunduğu 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerini deşifre edilmesi, engellenmesine yönelik teknik takip yaptı. Yapılan çalışmada terör örgütü tarafından anayasa gibi görüldüğü belirtilen KCK sözleşmesinin sözde hükümleri doğrultusunda oluşturulan halk mahkemeleri içinde ve örgüt adına çeşitli faaliyetlerde bulunanlar belirlendi. Polis, belirlediği şüphelileri Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda HDP İl Eş Başkanı Kenan Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturmaları tamamlanan Yıldız ile birlikte 2 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Adliye tabelası

-Alınan önlemler

-Şüphelilerin getirilişi

-Şüphelilerin adliyeye alınması

-Polisin güvenlik önlemleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, -

=======================================================

7)OTOMOBİL RÖMORKUN ALTINA GİRDİ

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde otomobili ile römorkun altına giren Osman Akkoca, ağır yaralandı.

Kaza, dün gece Kadirli - Adana Karayolu Azaplı Mahallesi Kavşağı'nda meydana geldi. Osman Akkoca yönetimindeki 01 FT 261 plakalı otomobil, önünde ilerleyen Selahattin Ö. yönetimindeki traktörün balya yüklü römorkunun altına girdi. Kaza da hurdaya dönen otomobilden güçlükle çıkartılan Osman Akkoca, olay yerine çağrılan ambulansla Kadirli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi devam eden Osman Akkoca'nın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlatırken, traktör sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kaza yerindeki itfaiye ekipleri

Vatandaşların görüntüsü

Aracın römorkun altında görüntüsü

Kaza yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/ Kadirli(Osmaniye),

===============================================

8)SULAMA KANALINA DÜŞEN 2 ÇOCUK ÖLDÜ

ŞANLIURFA'da iki ayrı yerde kanal kenarında oynarken suya düşen 1.5 yaşındaki Abit Tekeş ile 2 yaşındaki Rukiye Bozkurt boğularak öldü.Olay, dün akşam saatlerinde Çamlıdere ile Kararaali Mahallesi'nde meydana geldi. DSİ ait sulama kanalı kenarında oynayan Rukiye Bozkurt dengesini yitirip düştüğü kanalda akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Yakınlarının ihbarıyla Çamlıdere Mahallesi'ndeki olay yerine sevk edilen dalgıç polislerinin arama sonucu Rukiye Bozkurt'un cesedi sudan çıkardı.Aynı saatlerde Karaali Mahallesi'nde sulama kanalında düşen 1.5 yaşındaki Abit Tekeş de boğularak öldü. Çocukların cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsisi tamamlanan 1.5 yaşındaki Abit Tekeş'in cenazesi yakınlarına teslim edildi.Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Yakınlarının bahçede beklemesi

Amcası Abit Tekeş cesedi alması ve taşıması

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Kamera - Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 88 MB

=======================================================

9)14 YAŞINDAKİ NAZLICAN BOĞULDU

OSMANİYE'de serinlemek için Ceyhan Nehri'ne giren 14 yaşındaki Nazlıcan Melek Tombaz, boğularak can verdi.Kadirli'den ziyarete geldiği Gökçedam Köyü'ndeki yakınlarıyla Ceyhan Nehri kenarına pikniğe giden Nazlıcan Melek Tombaz, serinlemek için suya girdi. Tombaz, bir süre sonra suda kayboldu.

Yakınlarının ihbarı ile bölgeye giden Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı sualtı arama ve kurtarma ekibi 1 saatlik çalışması sonucu, Tombaz'ın cesedini suya girdiği yerin 50 metre aşağısından çıkardı. Tombaz'ın yakınları sinir krizi geçirirken, jandarma bölgede önlem aldı. Genç kızın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

AFAD ve Kurtarma araçları

Dalgıçların suya girmek için hazırlanması

Suda ilerleyen dalgıçın görüntüsü

Nehir kenarındaki kalabalık

Vatandaşların görüntüsü

Genç kızın sudan çıkartılması

Kızın yakınlarının bağırması ve ağlamaları

Nehir kenarındaki kalabalık

SÜRE: 02'14"  BOYUT: 71.8 MB

Haber: İbrahim EMÜL   -Kamera: OSMANİYE,

==================================================

10)UYUŞTURUCU İÇİN ANAOKULUNDAN BİLGİSAYAR ÇALAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

BURSA'da uyuşturucu almak için anaokulundan dizüstü bilgisayar çalan M.K. (23), okulun güvenlik kamerası kayıtlarından belirlenerek yakalandı. Üç kez el değiştiren dizüstü bilgsayar bulunarak okula teslim edildi.

Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan bir anaokulunun penceresini önceki gece sert bir cisim ile açıp içeriye giren kimliği belirsiz kişi, dizüstü bilgisayarı çaldı. Okul ve çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlının daha önceden hırsızlık suçundan sabıkası bulunan M.K. olduğunu belirledi. Polis tarafından gözaltını alınan M.K. verdiği ifadesinde uyuşturucu almak için para bulamadığını, okula girip dizüstü bilgisayarı çaldıktan sonra uyuşturucu karşılığında S.S. isimli kişiye verdiğini söyledi. S.S. ise dizüstü bilgisayarı H.İ.S.'ye 250 lira karşılığında sattığını belirtti. El konulan dizüstü bilgisayar anaokulu yetkililerine teslim edilirken, M.K. hırsızlık suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi..

Görüntü Dökümü

-------------------

Güvenlik Kamerası görüntüsü

Zanlının Emniyetten çıkarılması

Emniyetin görüntüsü

SÜRE: 2.28 MB BOYUT: 104 MB

Mehmet İNAN /BURSA,(DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Kadirli Antalya Birecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title