Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)ANTALYA'DA MAÇTA OLAY ÇIKARAN 28 ŞÜPHELİ ESKİŞEHİR'DE GÖZALTINA ALINDI

ANTALYA'da 4 Haziran'da Eskişehirspor ile Göztepe arasında oynanan Süper Lig'e yükselme maçında çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla Eskişehir'de 28 taraftar polis tarafından gözaltına alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri bu sabah Eskişehir'de operasyon düzenledi. Operasyonda Antalya'da oynanan Eskişehirspor- Göztepe maçında stadyuma patlayıcı madde sokup bunları atıkları, kamu malına zarar verdikleri öne sürülen Eskişehirspor taraftarı 28 kişi evlerinde gözaltına alındı. 'Suç örgütü kurmak ve örgüte üye olmak' ile suçlanan şüpheliler sorgulanmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Eskişehir'de 3 kişinin de arandığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında İzmir'de 35, Eskişehir'de 31, Antalya, Ankara ve Mardin illerinde de 6 olmak üzere toplam 72 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR/DHA

======================================================

2)CAM SİLERKEN 5'İNCİ KATTAN DÜŞEN KIZ ÖLDÜ

ŞANLIURFA'da bir apartmanın 5'inci katındaki evlerinin pencere camını silerken dengesini kaybederek düşen 14 yaşındaki Ayşe Aktaş öldü. Olay, gece saatlerinde Yenişehir Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre binanın 5'inci katındaki evlerinin camlarını silmek için pencereye çıkan Ayşe Aktaş, bir anda dengesini kaybederek beton zemine düştü. Aktaş'ın düştüğünü gören komşuları polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ayşe aktaş, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Aktaş'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Adli tıp kurumu

Cenaze yakınlarının bahçede beklemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Kamera - Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 77 MB

======================================================

3)ORDULU ARICI HAKKARİ'DE ÖLÜ BULUNDU

HAKKARİ'nin Pınarca köyünde arıcılık yapan Ordulu 55 yaşındaki Ramazan Köksal, ölü bulundu. Köksal'ın Hakkari'de terk edilmiş halde bulunan aracı da polis tarafından incelemeye alındı. Olay, kent merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Pınarca Köyü'nde meydana geldi. 36 yıldır Hakkari'nin çeşitli köylerinde arıcılık yapan ve yörede sevilen Ordulu 4 çocuk babası 55 yaşındaki Ramazan Köksal, bu sabah arıcılık yaptığı bölgede ölü olarak bulundu. Durumun jandarmaya bildirilmesiyle bölgede inceleme yapılırken, savcılık ise geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis ekipleri de Hakkari kent merkezinde terk edilmiş halde bulunan Köksal'ın aracında inceleme yaptı. Ramazan Köksal'ın cenazesinin Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından dün akşam memleketine gönderildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Hakkari'de ölü bulunan Ordulu arıcı Ramazan Köksal'ın kent merkezinde terk edilmiş halde bulunan aracında inceleme yapan Polis ekipleri

-Araçtan detay

-Polis ekiplerinin çalışması

SÜRE: 45 SN

Behçet DALMAZ / HAKKARİ, -

======================================================

4)KENDİSİNİ DÖVEN GENCİ TABANCAYLA ÖLDÜRDÜ

ŞANLIURFA'da İsmail A., kavga sırasında kendisini döven 18 yaşındaki Yunus Cantosun'u tabancayla öldürdü.

Olay, gece saatlerinde Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan Büyükdere Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, dün öğle saatlerinde karşılaşan İsmail A. ile Yunus Cantosun bilinmeyen nedenle kavga etti. Kavgada dayak yediği öne sürülen İsmail A., gece saatlerinde yolda yeniden karşılaştığı Yunus Cantosun'a üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancayla ateş edip kaçtı. Yaralanan Cantosun, görenlerin ihbarıyla gelen polis ve sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı. Cantosun burada müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra kaçan cinayet şüphelisi İsmail A. ise polisin çalışması sonucu tabancayla birlikte yakalandı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Yunus Cantosun'un cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Adli tıp kurumu

Cenaze aracın gelmesi

Cenaze aracına cenazenin konulması

Yakınlarının bahçede beklemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:  Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 89 MB

======================================================

5)UYUŞTURUCU SATTIĞI İDDİA EDİLEN KİŞİYİ ÖLDÜRESİYE DÖVDÜLER

DÜZCE'de iki gün önce uyuşturucu kullandığı iddia edilen 30 yaşındaki Emirhan Çetin'in derede cesedinin bulunmasının ardından, gece saatlerinde bir grup 'Arkadaşımız öldü' diyerek uyuşturucu madde satışı yaptığını öne sürdükleri bir kişiyi sokak ortasında öldüresiye dövdü. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Ağa Mahallesi mevkisinden geçen Asar deresinde iki gün önce Emirhan Çetin'in cansız bedeni bulundu. Jandarma ve polis ekiplerinin çevrede yaptığı incelemede Çetin'in kıyafetlerinin yanında uyuşturucu madde içiminde kullanılan malzemeler bulundu. Olayın ardından gencin arkadaşları gece saatlerinde Aydınpınar Caddesi'nde uyuşturucu madde sattıkları iddia edilen bir kişiyi sokak ortasında öldüresiye dövdü. Öfkeli grubun, 'Arkadaşımız öldü' diyerek tekme tokat dövdükleri Tuğrul Ö., yaralandı.

Polis ekiplerinin gelmesinin ardından Tuğrul Ö.'yü döven grup kaçtı. Yaralanan Tuğrul Ö., 112 Acil ambulansıyla sevk edildiği Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tuğru Ö.'nün daha önce uyuşturucu madde satışı yapmaktan gözaltına alındığı belirlendi. Kentte bazı vatandaşların sosyal medya hesaplarından uyuşturucu madde satışı yapan kişilere sokaklarda cezalarının verilmesi yönünde paylaşımlarda bulunması dikkat çekti.

Olaya karıştığı tespit edilen 10 şüpheliden 7'si gece saatlerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Grubun Tuğrul Ö'yü dövdüğü anlar

-Tuğrul Ö'nün kanlar içerisinde yerde yattığı anlar

-Polisin gelmesi

-Yaralının yere yatırılarak bekletilmesi

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

======================================================

6)KAMYONUN KASASI ÜST GEÇİDE TAKILIP YOLA DÜŞTÜ

İZMİT'te, hafriyat kamyonunun açılan kasası üst geçide çarparak yola düştü. Kamyon yaklaşık 200 metre sonra dururken, olası bir faciadan dönüldü.

Kaza öğle saatlerinde, D-100 Karayolu Yenidoğan mevkiinde meydana geldi. Derince istikametine gitmekte olan Erkan Reis idaresindeki 54 BS 966 plakalı hafriyat kamyonunun dorsesi bilinmeyen bir nedenle açılarak üst geçide çarparak yola düştü. Kamyon, dorsesi düştükten sonra yaklaşık 200 metre ileride durabildi. Dorsenin arkadan gelen bir aracın üzerine düşmemesi ve arkadan gelen araçların dorseye çarpmaması sonucu olası bir faciadan dönüldü. Trafik ekibi yolda önlem alırken, 112 Acil ekibi kaza nedeniyle şoka giren Erkan Reis'i tedavisi için Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. D-100 Karayolu'nda ulaşım bir süre tek şeritten sağlanırken, dorsenin çekici ile yoldan kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü. Dorsenin çarpması sonucu üst geçidin metal dış cephe kaplamaları hasar gördü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Üst geçide takılıp düşen dorseden görüntü

-Kamyonunun görüntüsü

-Yolda oluşan trafik yoğunluğundan görüntü

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN-İZMİT(Kocaeli), -

======================================================

7)KÖPEĞİ, DEMİR PARMAKLIKLARIN ARASINDAN ÇEKİP ÇALDI

KONYA'da bir işyerinin bahçesinde duran 'Nazlıcan' adındaki köpek, kimliği belirlenemeyen 1 kişi tarafından bahçe kapısının demir parmaklıklarından zorla çekilip çıkartılarak çalındı. Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, polis köpeği çalan kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Olay, geçen 15 Ağustos Salı günü saat 21.10 sıralarında merkez Karatay İlçesi Küçük Kumköprü Caddesi'ndeki bir işyerinin bahçesinde meydana geldi. Tankutalp Altınsoy'a ait 'Nazlıcan' adını verdiği köpeği, kapalı olan işyerinin bahçesinde bulunduğu sırada yoldan geçen kimliği belirlenemeyen 1 kişi tarafından çalındı. Olay anı ise işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Görüntüler göre, yoldan geçen 1 kişi, bahçedeki köpeğe fark edip, bahçeye doğru yöneldi. Ardından kapının demir parmaklıkları arasından elini köpeğe doğru uzatıp başını okşadıktan sonra tasmasından tutuk kendine doğru çekmeye başladı. Köpeğin direnmesine rağmen köpeği demir parmaklıkları arasından zorla çeken şüpheli, köpeği alıp kaçtı. Sabah işyerine geldiğinde köpeğini bulamayan Tankutalp Altınsoy, durumu polise bildirdi.  Polis, güvenlik kamera kayıtlarından şüphelinin kimliğinin bulunması için çalışma başlattı. Köpeğinin bir an önce bulunmasını isteyen Tankutalp Altınsoy da "O beni canımdı. Biran önce bulunsun." dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Köpeğin bahçede gezinmesi

Çalınma anı

Haber: Tolga YANIK KONYA DHA)

================================

8)KADIN DOKTOR, HAKKARİ'Yİ VE YAŞANAN ZORLUKLARI VİDEODA ANLATTI

HAKKARİ Devlet Hastanesi'nde bir yıldır görev yapan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Asude Uzdu, Hakkari'yi ve yaşadığı zorlukları, sosyal meydyada paylaştığı 'Neden Hakkari' adlı video ile anlattı. Kentin ulaşım, su, elektrik gibi bir çok sorununu espirili bir dille anlatan Dr. Uzdu'nun paylaştığı video kısa sürede yüzlerce kez izlenirken, doğuda görev yapan doktorların 'Hizmet puanı'na da dikkat çekmek istediğini söyledi.

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görev yapan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Asude Uzdu, kente geldikten sonra yaşadıklarını cep telefonuyla kaydetmeye başladı. Yolların durumunu, ulaşımda yaşanan sıkıntıları, düğünleri, sosyal yaşamı gözlemleyip görüntüleyen Dr. Uzdu, daha sonra bunları derleyip, kemaranın karşısına geçip espirili bir dille anlatmaya başladı. 6 dakika 46 sanyelik videosuna 'Neden Hakkari' adını veren Dr. Uzdu, bunu da sosyal medya yayınladı. Dr. Uzdu'nun videosu ve anlattıkları kısa sürede yüzlerce kez izlendi.

'HİZMET PUANIMIZ BATIYLA AYNI'

Dr. Asude Uzdu hem kenti, hem de yaşadıklarını anlatmak istediğini, zor şartlar altında görev yaptıklarını, buna rağmen batıda görev yapan doktorlarla aynı hizmet puanı aldıklarını belirterek, buna dikkat çekmek için böyle bir video YuoTube hesabında paylaştığını anlattı. İzmir'den Hakkari'ye geldiğini Dr. Uzdu şunları söyledi:

"1 yıl önce Hakkari'ye Fizik Tedavi uzmanı olarak atandım. Bu süre zarfında bu şehirde yaşamanın zorluklarını gözlemledim. Bunlardan bahsetmek için de bir video paylaştım. Hakkari, Türkiye'de herhangi bir yere bir Avrupa şehri kadar uzak maalesef. Bizler buraya çok uzak yerlerden geliyoruz. Bu ulaşım zorluklarını, şehirde yaşadığımız zorlukları anlatmak ve hekimlerin burada hangi şartlarda çalıştığını göstermek istedim. Burada zorunlu hizmeti bitirdikten sonra maalesef batıda İç Anadolu ya da herhangi bir bölgede görev yapan meslektaşlarımızla aynı hizmet puanı alıyoruz. Buna dikkat çekmek için böyle bir paylaşım yaptım."

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Dr. Asude Uzdu'nun kendi çekip seslendirdiği videodan genel ve detaylar

-Dr. Uzdu sosyal medyada paylaştığı videosuna bilgisayarından bakarken

-Dr. Uzdu ile röportaj

BOYUT: 282 MB

SÜRE: 7 DK 59 SN

Behçet DALMAZ / HAKKARİ, -

======================================================

9)RUS MİLYARDER BODRUM'DAN AYRILAMADI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne gelen Azeri asıllı Rus milyarder 62 yaşındaki Farkhad Akhmedov, ilçeden ayrılamadı. Bodrum'un cennet koylarını gezen, denize çivilime atlayan Akhmedov, 3 çocuğu ile sohbet edip güneşlendi. O anlar, DHA tarafından görüntülendi.

Rus gaz devi Gazprom ile birlikte Rusya'nın dünyaya gaz pazarlayan en önemli ikinci şirketi Northgas'ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Azeri asıllı Rus milyarder 62 yaşındaki Farkhad Akhmedov, eşi Tatyana Akhmedov ve üç çocuğuyla birlikte, 115 metrelik yüzen sarayı 320 milyon dolar değerindeki 'Luna' adlı yatıyla, 5 gün önce Bodrum'a geldi. Yalıkavak Mahallesindeki Küdür yarımadası açıklarına demirleyen Farkhad Akhmedov ve ailesi, Bodrum'un cennet koylarından ayrılamadı.

BOL BOL BAHŞİŞ BIRAKTI

Dün (perşembe) Göltürkbükü Mahallesi açıklarına demirleyen yatından çıkan Farkhad Akhmedov, eşi ile Bodrum'u gezdi, bol bol alışveriş yaptı. Milta Marina Çarşısı'ndaki lüks mağazalardan eşi ve çocukları için 1700 Euro'luk alışveriş yapan Farkhad Akhmedov, 100 Euro bahşiş bıraktı. Akşam ise Torba Koyundaki bir restoranda eşi ve çocukları ile birlikte balık restoranda yemek yedi. Farkhad Akhmedov,  6 kişilik masaya 350 Euro hesap ödedi. Üç garsona ise 50'şer Euro bahşiş verdi, teşekkür etti.

DENİZİN TADINI ÇIKARDI

Bugün ise koyları gezen Farkhad Akhmedov'un neşesinin yerinde olduğu görüldü. Yatı yakından görmek isteyen tur tekneleri ile özel yatlar ve botlarla yakınına kadar gelip inceledi. Teknelerin ve botların yata yanaşmasına korumaların müdahale etmediği görüldü. Tek başına denize çivileme atlayan Farkhad Akhmedov, uzun süre yüzdü. Ardından yatın üzerine çıkarak, eşi ve çocukları ile sohbet etti ve güneşlendi. Küçük çocuğu ve eşi ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Farkhad Akhmedov ve ailesinin, üç gün daha Bodrum'da kalacağı ardından tatillerini Fethiye Körfezinde sürdürecekleri öğrenildi.

'LUNA' DA YOK YOK

Rus milyarder Farkhad Akhmedov, 'Luna' adlı yatı bu yılın başında Chelsea futbol takımının patronu Rus milyarder Roman Abramoviç'den satın aldı. Üzerinde yüzme havuzu, helikopter pisti, mini denizaltı, 6 sürat teknesi, kurşun geçirmez camları ve her türlü roket atara karşı savunma sistemi olan çelik gövdeli Luna, saatte 30 mil hız yapabiliyor. Süper lüks yatta 30'u hizmet için 20'si koruma 50 personel görev yapıyor. Su sporları ve dalış merkezi bulunan yatın üzerinde birisi kapalı birisi açık iki yüzme havuzu var.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Akhmedov ve ailesi, yatın arkasında bota binerek koyları gezerken

Ahmedov ve çocukları, yatın üzerinde güneşlenirken, sohbet ederken ve hatıra fotoğrafı çektirirken

Yata gelen tur tekneleri ve yatlar

Yattan görüntü

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

====================================================

10)BÜYÜKBAŞ KURBANLIKLARDA PASAPORT DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT

KURBAN Bayramı yaklaşırken, Acar Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Acar, hayvancılık sektöründe de dolandırıcıların olduğunu belirtti. Yılda bir defa kurban kesimi için büyükbaş veya küçükbaş hayvan alımı yapanların dikkat etmeleri gerekenleri anlatan Mustafa Acar, özellikle iki yılını doldurmamış büyükbaş hayvanların sahte pasaportlar ile satışının yapıldığını iddia etti.

Özellikle büyükbaşta kurbanlığa haiz olmayan hayvanların kurban edildiğini, kurban edilmeyecek hayvanların satışının yapıldığını vurgulayan Acar, büyükbaş kurbanlık alacakların hayvancılıktan anlayan birileriyle alışverişe gitmesini tavsiye etti. Acar, büyükbaş kurbanlık alacaklara şu tavsiyelerde bulundu:

"Büyükbaş dana veya düvenin kurban edilebilmesi için 24 ayı doldurmuş olması gerekiyor. Hayvanın 24 ayı doldurduğunu da genellikle çapa dediğimiz, alt çenesinin ortasındaki iki süt dişinin düşüp yerine kalıcı dişinin çıkması ile anlaşılır. Yalnız ırkına göre bazı hayvanlarda çapa dişi gecikebilir. Bunu da üreticinin güvenilirliği yada hayvanın orijinal pasaportu ile anlayabiliriz. Büyükbaş kurban alacakların üreticinin elindeki pasaporta çok da güvenmemelerini tavsiye ederim. Tüm üreticileri aynı değerlendirmek tabi ki yanlış olur ama bu sektörde de maalesef dolandırıcılar mevcut. 24 ayı doldurmamasına rağmen, başka hayvanın pasaportunu değiştirerek, 'bu hayvan iki yaşını doldurdu ancak çapa atmadı' diyerek maalesef haksız kazanç elde etmektedirler."

Bir hayvanın kurban edilebilmesi için koyun ve keçi de bir yaş, dana ve düvede iki yaş, devede de beş yaş şartının arandığını ifade eden Mustafa Acar, "Koyunlarda bir yıl şartı görünümüne göre aranmayabiliyor. Bir yaşını doldurmamış ancak kurban edilecek koyun, annesi ile yanyana getirildiğinde ayırt edilemeyecek fiziki yapıya ulaşmışsa kurban edilebilir" dedi.

"BURNUNDA SÜMÜK AĞZINDA SALYA OLMASIN"

Büyükbaş kurbanlık alacakların, hayvanın sağlıklı olmasına dikkat etmelerini kaydeden Acar, kurbanlığın burnunda sümük, ağzında salya olmamasına, tüylerinin de parlak ve canlı olmasına dikkat edilmesini aktardı. Hayvanın vücut yapısının dolgun olmasına ve herhangi bir özrünün bulunmamasına bakılmasını anlatan Acar, alıcıların hayvanı yürütmelerini, mümkünse serbest bir şekilde dolaşmasını gözlemlemelerini ifade etti. Acar, "Alıcılar, hayvanın pasaportunun gerçek olup olmadığını hayvanın kulağındaki küpelerden anlayabilirler. Küpeler orijinal olmalı. Küpelerin orijinal olmadığını ise küpenin deforme olmasından anlayabilirler. Yine de büyükbaş kurbanlık alımlarında; fiyatının ucuz olmasından daha ziyade tanıdık, güvenilir, kurumsal üreticilerden kurbanlık alınmasını öneririm" dedi.

"KURBANLARINIZI KİLOGRAM USULÜ ALIN"

Acar Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Acar, kurban alacakların, kurbanlıklarını kilogram usulü almalarını tavsiye etti. Pazarlık usulü yapılan alışverişlerde ya satıcının ya da genelde alıcının aldanma ihtimalinin büyük olduğunu vurgulayan Acar, "Büyükbaş hayvanlarda kesinlikle kilogramına göre almak gerekir. Çünkü kilogram ile yapılan satış ve alışlarda ne üretici ne de alıcı haksızlığa uğramamış olur. Karkas anlaşmak ve pazarlık usulü doğru değil. Vatandaş yılda bir defa büyükbaş hayvan alıyor, anlamaz. Şuanda Salihli'de büyükbaş dana canlı tartı kilogramı 15-17, büyükbaş düve canlı tartı kilogramı ise 15-16 TL civarında. Kurban keseceklerin kilogram usulü hayvan almaları bence isabet olurö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Kurbanlık hayvanlar

-Acar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Acar'ın açıklamaları

-Büyükbaş hayvanlardaki küpeler

-Büyükbaş hayvanların dişleri

======================================================

11)70 YAŞINDAKİ TURİZMCİ, TEKNEYLE DÜNYA TURUNA ÇIKTI

AVRUPA'nın büyük tur operatörlerinden Bentour'un sahibi 70 yaşındaki turizmci Kadir Uğur, 17 metrelik yelkenli teknesiyle dünya turuna çıktı. Antalya'dan başlayan yolculuğunda Kadir Uğur, Türk denizci Sadun Boro'nın izinde olacağını  ve gittiği ülkelerde Türkiye'yi tanıtacağını söyledi.

Almanya, İsviçre, Hollanda ve Avusturya'dan Türkiye'ye turist gönderen Bentour'un sahibi 50 yıllık turizmci Kadir Uğur, Türk kaptan Murat Baltutan ve Alman Volker Braun ile 2 yıl sürecek  dünya turuna çıktı. Kadir Uğur, teknesiyle açılmadan önce dostları ile Kundu'daki Delphin Be Grand Resort Otel'deki kokteylde bir araya geldi. Farklı ülkelerden dostlarının yanı sıra Antalya'daki turizmciler de Kadir Uğur'u uğurladı. Dostları ile Türkçe ve Almanca vedalaşan Uğur, açıkta yer alan 17 metre uzunluğundaki 'BenSwissyacht' adlı teknesine botla gitti. Kurt, başından dökülen güllerle uğurlandı.

SADUN BORO'NUN İZİNDEN

Bütün işlerini oğlu Deniz Uğur'a devrederek dünya turuna çıktığını belirten Kadir Uğur, "Dünya turizmini, turizmcinin gözüyle görme kampanyası başlattım. Hem rahmetli Sadun Boro'nun izinde olayım, hem de turizmdeki yatırımları ve rakipleri inceleyerek buraya rapor etmek istedim. Turizmcilerimiz de ona göre yön alsın istedim" dedi.

2 YIL SÜRECEK

Antalya'daki resmi çıkışının ardından Kaş ve Knidos Adası'nın ardından Kuşadası'na ulaşacağını, 23 Ağustos'ta ise buradan demir alarak Atina, Sicilya, Kanarya Adaları'nı takip edeceğini belirten Kadir Uğur, Arnavutluk, İtalya, Fransa, İspanya'nın ardından Cebelitarık Boğazı'ndan geçerek Kanarya Adaları'na ulaşacağını söyledi. 3 haftada Atlantik'i geçmeyi planladığını belirten Kurt, şöyle devam etti:

"Panama Kanalları'ndan Pasifik'e geçeceğim. Hint Okyanusu'na gideceğim, beni en çok korkutan yer de burası. Güney Afrika'yı da dolaşıp İstanbul'a dönüş yapacağım. 2 yıllık bir gezi olacak. 17 metre uzunluğunda teknenin 25 metrelik direği var. Teknenin arka bölümüne Türk Hava Yolları sponsor oldu. Yürüyüş hızında dünyanın çevresinde dolaşacağız. 500 kilo hediyelik eşya aldım. Gittiğim yerlerde onu dağıtacağım. Yat limanlarında Türkiye'yi tanıtacağım. Hem tanıtım yapacağım, hem de yeni ülkeler gezeceğim. 45 bin kilometre yol yapacağız."

MAVİ SULARDAKİ EN BÜYÜK KORKUSU

Turizmci Kadir Uğur, mavi sulardaki en büyük korkusunun ise yılda 2 bine yakın gemiden sulara düşen konteynerler olduğunu söyledi. Uğur, "Bu konteynerlerin bir kısmı batıyor, bir kısmı yüzüyor. Yüzdüğü zaman az bir kısmı görünüyor. Ona tekne ile çarptığınız zaman batıyorsunuz. Bunun için ön bir radar geliştirmişler. 200 metre önceden konteynerleri görüyor. ya da 40 tonluk bir balinanın üstüne çıkarsanız yandınız. Köpek balıklarının olduğu yerlerden geçeceğiz. Bir sürü önlem aldık. Gitmeden önce acil yardım eğitimi aldık."

Kadir Uğur, 4 kabinli teknesiyle çıktığı dünya turunu 2019'un Mayıs ayında İstanbul'da noktalamayı planlıyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Teknenin görüntüsü

Tura çıkacak kaptanların tekneyi incelemesi

RÖP: Kadir Uğur

Kokteylden görüntü

Katılımcıların görüntüsü

Toplu resim çekimi

İskeleye yürüyüş

Kadir Uğur eşi ile vedalaşması

Kaptanların gül yaprakları ile uğurlanmaları

Kaptanların bot ile gemiye gidişleri

İskeleye el sallamaları

Detaylar

888 MB /// 07.56

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

======================================================

12)GURMELER, BAKLAVA İMALATHANELERİNİ GEZDİ

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 183 gurme ve şef, baklava imalathanelerini gezdi.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden kente gelen 183 gurme ve şef, baklava imalathanelerini ziyaret etti. Baklavanın yapım aşamalarını baştan sona izleyen gurme ve şefler, baklava yapımı hakkında ustalardan bilgi aldı. İlk defa baklava imalathanesi gördüğünü belirten Nurettin Duran, "Gaziantep baklavasının muhteşem lezzetini meydana getiren detaylı çalışmayı yerinde inceliyoruz. İmalathanenin her köşesinde büyük bir çalışma büyük bir özveri ve ayrı bir detay var. Bu özveriden ve çalışmadan büyük gurur duyduk emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Koçak baklavaları işletmecisi Çoşkun Koçak ise, "Bu imalathanede Gaziantep baklavasını ilk gün ki değerlerle, çekirdekten yetişen ustalarımız ile yapıyoruz.  Dünyada lezzet ve aroma bakımından eşi ve benzeri olmayan Gaziantep fıstığı, koyun sütünden yapılan sade yağı ile ürettiğimiz baklavayı taş fırınlarda odun ateşi ile pişirerek geçmişine sadık kalarak üretiyoruz. Şuanda imalathanemizde Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen gurme ve şefleri ağırlıyoruz. Baklavamızın özelliklerini, o eşsiz lezzetinin nasıl meydana geldiğini anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Baklava imalathanesi

Çoşkun Koçak ile röp.

Nurettin Duran ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber- Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 132 MB

======================================================

13)TOKAT'TA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETTİ

TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Mekatronik ve Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri 100 kilometrede 1.5 liralık enerji tüketen elektrikli otomobil tasarladı. Araç TÜBİTAK tarafından 21-27 Ağustos tarihleri arasında Körfez yarış pistinde gerçekleştirilecek Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışlarına katılacak.TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerji Araç Yarışları için hazırlıklara 2016 yılında başlayan GOÜ Mekatronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümü akademisyenleri ve öğrencileri ilk olarak 'Elektrogop' adı verdikleri takımı kurdu. Daha sonra fikir alışverişi yapan öğrenciler tasarladıkları otomobil için harekete geçti. Yaklaşık bir yıl süren çalışmaların ardından üniversite öğrencileri en ince detaylarına kadar kendi elleriyle ürettikleri ve 'Goppower' adını verdikleri otomobilin tanıtımını GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in katılımıyla yaptı.Aracın öğrencilerin ve öğretim elemanlarının katkılarıyla tamamlandığını kaydeden GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Bilimsel araştırmalar destekli bir projeydi. Arkadaşlarımızın emeği, bizlerin de katkısıyla hazır hale geldi. Önümüzdeki hafta katılacakları yarışın belirli kuralları var. Orada başarılı olmalarını diliyoruz. Araç yarışa hazır. Bu bir uygulama. Ülkemizin ihtiyacı olan alanlarda kısa ve orta vadede bu öğrencilerimizin her biri istihdam edildiğinde çok önemli katkıları olacak. Bunu da bu eğitimleri sırasında almış olmaları çok önemli" dedi.

100 KİLOMETREDE 1.5 LİRALIK ENERJİ TÜKETİYOR

GOÜ Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akar, yaptıkları aracın 250 kilogram ağırlığında 100 kilometrelik mesafede 1.5 liralık enerji tükettiğini söyledi. Aracın tasarımının, elektrik motoru ve motor sürücüsünü kendileri tarafından üretildiğini söyleyen Akar, "TUBİTAK'ın alternatif enerjili araçlar için oluşturulan aracımız konsept bir araç. TUBİTAK 30 tur yaklaşık 60 kilometrelik bir yolu 65 dakikada en az enerji tüketerek bitirmeye yönelik bir yarış yapıyor. Biz de 2016 yılının başından itibaren kurmuş olduğumuz takımla birlikte çalışmalarımıza başladık. Mekanik, elektrik, elektronik ve tasarıma yönelik öğrenci gruplarından çalışma grubu oluşturduk. Bu kapsamda aracın gerekli tasarımları yapıldıktan sonra bilgisayar ortamında, sanal ortamda aerodinamik testleri, rüzgar testleri, dayanım testleri yapıldı. Burada aracın kabuğunun tamamını kompozitten ürettik. Araç kabuğunu ürettikten sonra aracın iki alt parçası olan elektrik motoru da takım tarafından tasarlandı ve üretildi. Aynı zamanda aracımız saatte 60 kilometre hız yapabiliyor. Batarya gücü artırılırsa aracın gideceği yol ve mesafesi artacaktır. Hedefimiz 100 kilometre mesafede 1.5 liralık bir enerji tüketimi sağlayarak oldukça ekonomik bir araç oluşturmaktı. Önümüzdeki hafta Kocaeli körfez pistinde yarışlara katılacağız. Teknik kontrollerden geçtikten sonra orada yarışmada en iyi skoru elde ederek geleceğiz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Aracın görnütüsü

-Test sürüşü

-Rektörün açıklamaları

-Bölüm hocasının açıklaması

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ- Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(300 mb)

======================================================

14)SAMSUN'DA 11 FETÖ ŞÜPHELİSİ ADLİYEDE

SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınan ve Bylock kullandıkları öne sürülen 4'ü kadın 11 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce Samsun ile Bafra, Alaçam ve Terme ilçelerinde eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında aralarında daha önce mesleklerinden ihraç edilen ve halen aktif olan öğretmen, din görevlileri, öğrenciler, devlet memurlarının bulunduğu ve ByLock kullandıkları iddia edilen 4'ü kadın 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital verilere el kondu. İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruguları tamamlanan 11 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Şüphelilerin emniyetten çıkışı

-Emniyet dışından detay

(SÜRE: 1.19 Dk) (BOYUT: 42.29 MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

======================================================

15)ECE SEÇKİN: BEN SAHTE DEĞİLİM, GERÇEĞİYİM

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde konser veren şarkıcı Ece Seçkin, Yalova'da bir mekanda kendisi olduğunu iddia eden bir kadının sahneye çıktığını belirterek, "Ben sahtesi değilim, ben gerçeğiyim. Aklınızda bir şey kalmasın" diye espri yaptı.

Şarkıcı Ece Seçkin, Manavgat'ın Kızılağaç bölgesindeki bir otelde düzenlenen gecede sahneye çıktı. Plajda hazırlanan sahnede şarkılarını seslendiren Ece Seçkin'in konserine ilgi yoğun oldu. Şarkı aralarında hayranlarıyla sohbet eden Ece Seçkin, geçen pazar günü Yalova Çınarcık'ta bir beach kulüpte kendisi diye başka birinin sahneye çıkarıldığını söyledi. Kendisi diye sahneye çıkarılan kadının 'çakma' olduğunu anlatan Ece Seçkin, "Duymuşsunuzdur, birini benim adımla sahneye çıkarmışlar. Olmaz olmaz demeyeceksiniz, insanın başına her şey geliyor" dedi.

"AKILINZDA SORU İŞARETİ KALMASIN"

İş yoğunluğunun arasında 2 günlük tatil molası verdiğini, bunu da Kaş İlçesi civarında tekneyle gezerek değerlendirdiğini anlatan Ece Seçkin şöyle dedi:

"Telefonum susmuyor. 'Allah Allah, niye bu kadar çok arıyorlar acaba beni' diyorum. Meğerse, ben tatilde falan değilmişim, Çınarcık'ta konserdeymişim o sırada. Birisi çıkmış sahneye, bayağı bayağı benim şarkılarımı söylüyor, 'Ece Seçkin sahnede' diye haberler geliyor bana. Bakıyorum, denizin ortasındayım. Sonra dediler Ece Seçkin sahte çıktı. Ben sahtesi değilim, ben gerçeğiyim, onu söylemek istedim size. Aklınızda soru işareti kalmasın."

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Ece Seçkin, söylediği hareketli şarkılarla plajdaki konser alanını dolduran tatilcileri coşturdu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Sahnenin genel görünümü

Ece Seçkin'in sahneye çıkışı ve şarkı söylemesi

Sahnede hayranlarına sahte Ece Seçkin olayını anlatması

Ece Seçkin'in şarkı söylemesi

Detay görüntüler

66 MB /// 02: 04'

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehirspor Mustafa Acar Ece Seçkin Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title