Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Kırıkkale Yatırımları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale'ye 16 milyon liralık 6 yatırım yapacaklarını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale'ye 16 milyon liralık 6 yatırım yapacaklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'yı ziyaret ederek, kente yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Kırıkkale'ye gelirken eli boş gelmediklerini ve bir takım müjdelerle geldiklerini ifade eden Eroğlu, geçen yıl ekim ayında kente gelişinde 16 yatırımın müjdesini verdiklerini belirtti.

Bu kez Kırıkkale'ye 9 tesisin müjdesiyle geldiklerini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Devlet Su İşleri'nin 3 müjdesi var. Orman teşkilatının buranın yeşillendirilmesi için 4 müjdesi var. Doğa Koruma Milli Parklar ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün de birer müjdesi var. DSİ'nin müjdelerinden ikisi dere ıslahı, diğeri de dere ıslahının kenarına korkuluk yapılması. Orman alanında da 15 bin 554 dekar arazide çalışma yaparak 1,5 milyonluk fidanı bu yıl toprakla buluşturacağız. Kılıçlar köyünde de bir bal ormanı kuracağız. Bir tane kurmuştuk, 200 dekar alanda bir bal ormanı daha kuracağız ve marka oluşturmaya çalışacağız."

Veysel Eroğlu, orman köylerinde yaşayan 70 aileye bu yıl 800 bin lira kredi ve hibe desteği vereceklerini ve 6 köyde bu yıl gelir getirici orman kuracaklarını bildirdi.

Bu fidanların dikimlerini yapacaklarını ve 3 yıl bakımının, masraflarının ve yerinin devlete ait olacağını aktaran Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Gelir getirici ormanlarda geliri 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere kura çekiyoruz. Eşit bir şekilde parselleyip, eşit şekilde ağaçları vatandaşa teslim ediyoruz. Doğa Koruma Milli Parklar Karaahmetli Tabiat Parkı'nda güzel bir çevre düzenlemesi yapacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Yahşihan ilçesinde otomatik gözlem istasyonu kuracak. Bunların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün özellikle temel atmak için geldik. 16 milyon liralık 6 tesisimiz var ve bunların temelini atacağız. Hükümet olarak Kırıkkale'ye şu ana kadar 7 milyar liralık yatırım yaptık."

Bakan Eroğlu, daha sonra Zafer Caddesi'nde esnafı ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Mehmet Saygılı Veysel Eroğlu Kırıkkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title