Haberler

Çöplük ve Sazlık Alanını Halk Plajına Dönüştürdüler

- Halk plajından drone ile genel detaylar

Plaj futbolundan detaylar

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ile röportaj

TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater ile röportaj Çöplerin döküldüğü alan halk plajına dönüştürüldü

Van'ın Gevaş ilçesinde vatandaşların çöplerini attığı Akdamar iskelesi yanındaki sazlık alan, 850 metrelik halk plajı haline getirildi

Gevaş Belediye Başkanı Hakan:

"Yaptığımız düzenleme ve altyapı çalışmalarının ardından halk plajına dönüştürdüğümüz alana 100 kamyon kum taşıdık. Van Gölü sahillerinin artık halk plajı ve spor faaliyetleriyle anılacak olmasının gururunu yaşıyorum"

ÖZKAN BİLGİN - Gevaş Belediyesi, vatandaşların çöplerini döktüğü sazlık alanı, yaptığı çalışmayla halk plajına dönüştürdü.

Van'da, vatandaşların göl kıyılarından daha iyi yararlanmalarını sağlamak ve Van Gölü sahillerini turizme kazandırmak amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Edremit ve Erciş belediyelerinin ardından Van Gölü kıyısındaki Gevaş Belediyesi de atıl durumdaki araziyi halk plajına dönüştürerek, vatandaşların hizmetine sundu.

Akdamar iskelesi yanındaki alanı saz ve çöplerden arındıran belediye ekipleri, plaj futbol ve voleybol sahaları, duş alma ve soyunma kabinleri gibi alanların bulunduğu 850 metrelik halk plajını ilçeye kazandırdı.

Halk plajı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile belediyenin ortak düzenlediği Plaj Futbol Ligi Gevaş Etabı müsabakalarıyla hizmete açıldı. Müsabakalarda, Gevaş, TEİAŞ, Karayolları ve Eczacılar takımları plajda karşı karşıya geldi.

100 kamyon kum serildi

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AA muhabirine, halk plajının özellikle Akdamar Adası karşısında, burayı ziyarete gelen binlerce insanın görebileceği bir noktada yapıldığını söyledi.

Alanda bir ay boyunca hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Hakan, şöyle konuştu:

"Halk plajı fikri oluştuğu zaman bunu başarabileceğimize inandık. Öncelikle belirlediğimiz alanda altyapı düzenlemesi yaptık. Sazlıkları ve çöpleri temizledik, hafriyat çalışması başlattık. Bütün düzenlemelerin ardından halk plajını oluşturduğumuz alana 100 kamyon kum taşıdık. 'Sadece halk plajı olmasın, bunun yanında plaj futbolu ve voleybolu yapılsın' dedik. Van-Tatvan karayolu ile Van Gölü arasında kalan bir bölüm olduğundan otopark sorunu vardı, onu da çözdük. Aslında burayı ön çalışma ve hızlandırılmış bir programla halkımıza kazandırdık ama yetmez. İnşallah burayı gelecek yıl herkesin tanıyıp bileceği bir tesis haline dönüştüreceğiz."

Hakan, "Çöple, katı atıkla gündeme gelen Van Gölü sahillerinin artık halk plajı ve spor faaliyetleriyle gündeme gelecek olmasının gururunu yaşıyorum. Vatandaşlarımız gelip bu plajı rahatlıkla ücretsiz kullanabilir." dedi.

TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater ise federasyon olarak plaj futbolunu belirli illerde düzenlediklerini ifade etti.

Bu yıl özellikle Van'ın ve gölün tanıtılması, plaj futbolunun sevdirilmesi, yaygınlaştırılması amacıyla ilk maçları Gevaş'ta yaptıklarını anlatan Polater, Belediye Başkanı Hakan'ın bu konuda kendilerine önemli desteklerde bulunduğunu kaydetti.

Polater, "Bu organizasyon sadece plaj futboluyla sınırlı değil. Plaj voleybolu ve su sporları olacak. Gevaş'ta ilk kez plaj futbolu yapıyoruz ama inşallah daha profesyonel ve kapsamlı olarak devamı gelecek. Hedefimiz bu işi daha da yaygınlaştırarak, uygun şartları oluşturup uluslararası müsabakaların da burada yapılmasını sağlamak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gevaş Belediyesi Mümtaz Sinan Van Gölü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title