Haberler

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki seçime ilişkin, "Biz de buradan mesajımızı veriyoruz.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki seçime ilişkin, "Biz de buradan mesajımızı veriyoruz. Ne diyoruz, ya onlar o kampanyada Türkiye'ye böyle saldırdılar, yüklendiler de ben oradaki vatandaşlarımıza niçin mesaj vermeyeyim? Türkiye'den mesajımı veriyorum, ne diyorum; Türkiye düşmanı olan partilere sakın ha oy vermeyiniz, sakın. Türkiye dostu olanlarla beraber olun. Küçük partiymiş falan buna da bakmayın, verin. Onlara oyunuzu verin, onları büyütelim ve bu büyüklenenler, Türkiye'ye karşı bu şekilde saldıranlar, bu seçimde onların sandıkta bana göre bir tokat yemeleri lazım." dedi.

Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, Almanya'nın seçime gittiğine değinirken, "Hala bizimle uğraşıyor. ya sen bizimle niye uğraşıyorsun? İşine bak. Bizde referandum oldu, bizimle uğraştınız. Partilerin başkanları çıktı, orada 'hayır' kampanyasına katıldı. Sözde Türk diye geçinen bir ahlaksız, orada 'hayır' kampanyası yaptı. Kiminle? Terör örgütüyle beraber yaptı. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na ne yazık ki Almanya'nın kapısını kapattılar. Buna Sayın Merkel de dahil, muhalefet de dahil. Partimizin yetkililerine aynı şekilde... Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza Hollanda'da nasıl bir densizlik yaptılar biliyorsunuz. ya bunların demokrasiyle falan alakası yok, bunların demokrasiyle yakından uzaktan alakası yok. Söylediğimiz zaman da yalan bunlarda gani." ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in kendisine laf attığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sen kimsin? Önce haddini bil. Senin muhatabın ben değilim. Senin muhatabın, ben 'Dışişleri Bakanı' dedim dün. Dışişleri Bakanımız daha da ileri gitti onun muhatabı 'Avrupa Birliği Bakanı' dedi. Tabii seçim yapılacak. Biz de buradan mesajımızı veriyoruz. Ne diyoruz, ya onlar o kampanyada Türkiye'ye böyle saldırdılar, yüklendiler de ben oradaki vatandaşlarımıza niçin mesaj vermeyeyim? Türkiye'den mesajımı veriyorum, ne diyorum; Türkiye düşmanı olan partilere sakın ha oy vermeyiniz, sakın. Türkiye dostu olanlarla beraber olun. Küçük partiymiş falan buna da bakmayın, verin. Onlara oyunuzu verin, onları büyütelim ve bu büyüklenenler, Türkiye'ye karşı bu şekilde saldıranlar, bu seçimde onların sandıkta bana göre bir tokat yemeleri lazım. Şu anda ne diyorlar? Diyorlar ki 'Bizim demokratik mücadelemize karışıyor.' Ne alakası var. Ben senin gibi kalkıp sizin bize yaptığınızı yapmıyorum. Biz sadece vatandaşlarımıza, Türkiye düşmanlarına sandıkta demokratik bir ders verin diyoruz, bu kadar. Bizim yanımızda teröristler yok. Ama sizin yanınızda teröristler vardı. Terörist başının fotoğraflarıyla siz Avrupa'da resimler çektirdiniz yan yana."

"Bizden gereğini isteyenler kusura bakmasınlar, kendileri de gereğini yapsın"

Erdoğan, Hamburg'taki G20 Zirvesi'nde yapılan yürüyüşlerde terörist başıyla yürüyen, teröristlerin desteklediği siyasi örgütlerin bulunduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'e 4 bin 500 terörist dosyası verdiğini kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu terörist dosyalarının hiçbirisi Almanya'da masaya yatırılmadı ve şu anda teröristlerin cirit attığı yer neresi? Avrupa'da Almanya. FETÖ'nün terörist olarak cirit attığı yer neresi? Almanya. Birinci derecede Amerika. Bunları söyleyeceğiz. Niye? Dünya bunları bilecek. Gereği neyse yapsınlar. Bizden gereğini isteyenler kusura bakmasınlar, kendileri de gereğini yapsın. Onların yargısı varsa bizim de yargımız var. Bunu da bilmeleri lazım ve kararları böyle alacağız. İster bu konuları son günlerde sıkça tartıştığımız Almanya olsun ister başka ülke olsun, herkesi Türkiye konusunda empati yapmaya buna rağmen davet ediyoruz. Düşününün ülkemizin 911 kilometre uzunluğundaki Suriye ve 384 kilometre uzunluğundaki Irak sınırları boyunca enva-i çeşit terör örgütü faaliyet gösteriyor ya. Bu terör örgütlerinin en büyük amacının da bulundukları yerde hakimiyetlerini sağlamlaştırdıktan sonra Türkiye'ye saldırmak olduğunu biliyoruz. Buradan sizlerin şahsında, tüm Türkiye'ye ve dünyaya sesleniyorum, bin tırı aşkın tır Irak'tan geldi, bunlar zırhlı araçlar, mühimmat ve bütün bunlar Suriye'ye geçti. Suriye'deki terör örgütlerine bunlar teslim edildi ve şimdi onları güya Suriye'de kullanacaklar. Sonra? Sonra onlar Türkiye'ye karşı kullanılacak ve kendilerini uyarıyoruz, diyoruz ki 'Böyle böyle, bu silahları ne yapacaksınız?' G20'de bunu Sayın Trump'a da söyledik. O da biraz bundan dolayı arkadaşlarına serzenişte bulundu. Ama biz bunların lütfen geri alınmasını istiyoruz. 'Biz de işte bunların numaraları var. Seri numaraları var. Biz bunların hepsini toplayıp alcağız' diyorlar. Biz bunlara inanmıyoruz. Bu mücadeleyi beraber verseydik bunlara gerek kalmazdı."

Türkiye içinde bölücü terör örgütünün belirli bölge ve büyükşehirlerde sürekli kanlı eylemler peşinde koştuğuna dikkati çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir başka terör örgütü ise önce emniyet ve yargı içindeki elamanları aracılığıyla hükümeti devirmeye, bunu başaramayınca da ordu içindeki militanları vasıtasıyla kanlı bir darbe yapmaya teşebbüs ediyor. Siz bu örgütlerle, bu saldırılarla canhıraş mücadele ederken uluslararası camianın da sürekli tacizine, tehdidine maruz kalıyorsunuz. Seçimlerde aleyhinize çalışmaktan, gizli askeri ambargolarla aleni ekonomik ayak oyunlarından iç mekanizmalarımıza kadar aleni müdahale etmeye, sosyal ve siyasi tarihlere kadar size karşı yapmadıklarını bırakmıyorlar. İster vatandaş olsun, ister yönetici, Alman, Amerikalı, Hollandalı, Fransız, Rus, İranlı, İngiliz, Suudi Arabistanlı, Kanadalı bu empatiyi yapan herkes bize hak verecektir. Türkiye kimseden ulufe, iane, lütuf, ihsan beklemiyor. Türkiye kimseden hakkı olmayan bir şeyi de talep etmiyor. Türkiye sadece kendi varlığına, kendi egemenliğine, geleceğine saygı gösterilmesini istiyor. Bu saygının gösterilmediği durumlarda da kendi başımızın çaresine bakmaktan başka bizim bir derdimiz olamaz."

"Silahlarını ülkemize yöneltmiş teröristlerin arasına girmiş herkes bizim nezdimizde teröristtir"

Erdoğan, karşı karşıya bulundukları meseleleri siyaset ve diplomasi yoluyla çözmek için her türlü imkanı kullandıklarına, her fedakarlığı yaptıklarına işaret ederek, "Artık bu yöntemlerin işe yaramadığı bir yere doğru hızla gittiğimizi görüyoruz. Bu çağrımıza samimi bir cevap vermeyen hiç kimsenin hiçbir ülkenin Türkiye'nin bundan sonra atacağı adımlara yapacağı itirazların bizim nezdimizde de bir karşılığı yoktur. Bölgede terör örgütleriyle iş tutmak uğruna Türkiye gibi bir ülkeyi askeri mukabele pahasına karşısına alacak bir devlet bu hatasının hesabını önce kendi kamuoyuna vermek zorunda kalacaktır. Biz sadece ve sadece terör örgütleriyle, teröristlerle mücadele ediyoruz. Silahlarını ülkemize yöneltmiş teröristlerin arasına girmiş herkes bizim nezdimizde teröristtir. Suriye ve Irak meselesinde son sözümüz budur. Önümüzdeki günlerde gelişmeler Türkiye'nin bu açık ve kesin duruşu doğrultusunda inanıyorum ki şekillenecektir." şeklinde konuştu.

Hükümetlerinin ve ilgili kurumların hazırlıklarını bu çerçevede yürüttüklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizin böylesine hayati mücadelenin içinden geçtiği bir dönemde AK Parti olarak bizim de gündemimizdeki meseleleri süratle ve en sağlıklı şekilde neticeye kavuşturarak bu konulara yoğunlaşmamız gerekiyor. Bu vesileyle bir kez daha ilçe ve il kongrelerimizde bayrak yarışı anlayışıyla görevlerini devredecek arkadaşlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Şu anda Türkiye genelinde belde seçimlerini, kongrelerini bitirdik. Artık ilçe ve il kongreleri sürecine hamdolsun geçmiş bulunuyoruz. 2019 hazırlıklarımız konusundaki hassasiyetimi bir kez daha ifade ediyorum. İstanbul bu kongrelerden çok güçlü çıkmalı ve şunu söylüyorum, bütün yöneticilerimizin başına birer Ömer bulmalıyız. Adil olacak, yolsuzluklara prim vermeyecek, belediyeler asla yolsuzlukların içerisinde savrulmayacak ve bu konuda da çok dinamik, çok kararlı olmaya mecburuz. Bu adımları atacağız ve şu anda gerek ilçeler, gerek belediyeler noktasında hemen yoğun bir şekilde adımlarımızı atacağız ve 2019 yerel seçimi öncelikli, ardından tabii ki 2019 Kasım parlamento seçimleri geliyor. Burada da parlamentoda aldığımız, alacağımız oy bir kenara ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde artık almamız gereken oy nedir? Yüzde 50 yanında bir oy. Buna hazır mıyız? Ona göre çok koşmamız gerekiyor. Çok çalışmamız gerekiyor."

Erdoğan, sözlerini "Şimdi tekrar İstanbul'a sesleniyorum, 26 Ağustos Malazgirt'e var mıyız? ve bu arada Kurban Bayramımız geliyor. Şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Rabbim Kurban Bayramı vesilesiyle Alem-i İslam'ın birliğine, beraberliğine, vahdetine inşallah vesile kılsın. Dayanışmamızı artırsın. Birbirimizi makamdan dolayı sevmeyelim. Paradan, puldan dolayı sevmeyelim. Akrabalıktan dolayı sevmeyelim. Birbirimizi Yaradan'dan ötürü sevelim." diyerek tamamladı.

Notlar

Toplantının yapıldığı salona Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri ile Türk bayrakları asıldı. Vatandaşlar toplantıdan saatler önce salonu doldururdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona girişiyle vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulunurken, "AK gençlik burada, Reis'inin yanında", "Recep Tayyip Erdoğan", "İşte ordu işte komutan", "Başkan Erdoğan" ve "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde slogan attı.

Gençlik kollarının "Gençlik geleceğe hazır" pankartı açtığı toplantıda AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da birer selamlama konuşması yaptı.

Temurci, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir hat tablosu hediye etti. Öte yandan toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehmet Mehdi Eker ile Mustafa Ataş da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title