Haberler

Denizsiz Ankara'da Gemi Yürüdü

Etimesgut Belediyesi 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür Festivali renkli görüntülerle sona erdi.

Etimesgut Belediyesi 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür Festivali renkli görüntülerle sona erdi. 10 gün süren ve Türk dünyası ile Anadolu kültürlerini sanatlarını buluşturan festivalin finalinde denizsiz Ankara'da gemi yürütüldü.

Kıbrıslı Türk modacı Abdullah Öztoprak'ın, 'Fetih... İzler Bırakan': Tarihi Teatral Moda Gösterisi' ilgiyle izlendi. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi Etimesgut'ta canlandırıldı. Her türlü detayın düşünüldüğü gösteride özel olarak gemi yapıldı. Gemi Fatih'in karadan gemileri yürüttüğü gibi meydanda, tarihi kostüm giyen mankenlerce yürütüldü. Gemi, yaklaşık 100 bin kişinin arasından Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Türk Beyleri Kent Meydanı'nda ilerledi. Önde mehteran arkasında fetih için karadan yürütülen gemi ve Osmanlı askerleri muhteşem görüntü oluşturdu.

Fetih için gemi yürütülürke, fethin manevi boyutu da unutulmadı. Meydanın dört bir yanında semazenler döndü. Meydanın duvarlarında yeniçeri askerleri bekledi. Hazerfan Ahmet Çelebi sahnesinde mankenler meydanda vatandaşların üzerinde uçuruldu. Tarihi akışa uygun olarak sahnelenen fetih büyük alkış aldı.

Finalde Azerbaycan gecesi de yaşandı. Etimesgut Belediyesi'nin kardeş şehri Şirvan'dan gelen Azeri heyet gösterileriyle festivalde yer aldılar. Dans gösterileri ve Azeri müzikleri büyük beğeni kazandı. Festivalin yalnız Ankara'dan değil, farklı illerden gelen misafirleri de vardı. Festivali 10 gün boyunca 7'den77'ye 1 milyona yakın kişinin ziyaret etti.

Mustafa Sandal da verdiği konserle Ankaralılara müzik ziyafeti sundu. Sanatçı gençlere evlilikle ilgili öğütler vermeyi de ihmal etmedi. Sanatçı, 2 saat boyunca eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş repertuarıyla başkentlileri coşturdu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, konser sonrası sanatçıya plaket verdi, ve coşkulu kalabalık önünde özçekim yaptı.

Başkan Demirel, "Nasıl büyük komutan Fatih Sultan, gemileri karadan yürütüp İstanbul'u fethettiyse biz de denizi olmayan Ankara'da gemileri yürüttük. Festivalimize yakışır bir final oldu. Kültürlerimizi sanatlarımızı folklorumuzu sergiledik, kaynaştık, birliğimizi beraberliğimizi pekiştirdik. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Biz de Türk'e ait ne varsa sahip çıkıyoruz. Bütün Türk dünyasını bu festivalli bir araya getiriyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Etimesgut Belediyesi Fatih Sultan Mehmet İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title