Haberler

13. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri

Ayvalık Belediyesince düzenlenen 13. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri başladı.

Ayvalık Belediyesince düzenlenen 13. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri başladı.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri'nin açılışı ilçe merkezindeki eski zeytinyağı fabrikasında yapıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl ki kültür ve sanat günlerinin Sabahattin Ali'ye adandığını belirttti.

Etkinliklerin hazırlanmasında Ali'nin kızı Filiz Ali ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Gençer, şunları söyledi:

"Sayın Filiz Ali, Ayvalık'ın ufkunu açan değerli insanlardan birisidir. Ayvalık Belediyesi olarak bu yıl 13'üncüsünü düzenlediğimiz Kültür ve Sanat Günleri'ni merhum şairimiz Sabahattin Ali'ye adıyoruz. Bizler dev şair Sabahattin Ali'yi anlatmakta zorlanıyoruz. Ayvalık bir kültür, sanat kentidir. Gerçekten sanat ve sanatçıya önem verir. Göreve geldiğimizden günden bu yana daha önce Ayvalık'ta yapılan kültür ve sanat etkinliklerini tüm hızıyla sürdürmeye çalışıyoruz."

Açılışın ardından Filiz Ali'nin yanı sıra edebiyatçı öğretmen Asuman Susam ve belgesel sinemacı Sevengül Sönmez'in katılımıyla panel düzenlendi.

Programa, CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan, CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın ve Mehmet Tüm, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ayvalık İlçe Kültür ve Turizm Müdürü Yasemin Gençer de katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sabahattin Ali Rahmi Gençer Filiz Ali Ayvalık Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title