Haberler

Trump'ın Yeni Afganistan Stratejisine Tepkiler

Pakistan'dan ABD Başkanı Donald Trump'ın "yeni Afganistan stratejisi"ne yanıt geldi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Dünyada hiçbir ülke, terörizm tehdidiyle Pakistan kadar uğraşmamıştır. Dünyada hiçbir ülke, sıklıkla sınırları dışından gelen terörizm belasından Pakistan kadar çok çekmemiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "ABD'nin yeni Afganistan stratejisinin", Pakistan'ın küresel terörizmle mücadelede yaptığı büyük fedakarlıkları gözardı etmesinin hayal kırıklığı yarattığı belirtildi.

Trump'ın Pakistan'ın "terörist örgütlere sığınacak liman" sağladığına dair değerlendirmesine atfen de ABD'nin gerçeği yansıtmayan bu anlatımdan vazgeçmesi istenen açıklamada, Washington yönetiminin bunun yerine terörizmi ortadan kaldırmak için Pakistan ile çalışması gerektiği kaydedildi.

Pakistan'ın küresel terörizmle mücadele çabalarının parçası olduğu ve olacağı vurgulanan bakanlık açıklamasında, "Cammu Keşmir sorununun çözümsüzlüğü, bölgede istikrar ve barışın başlıca engeli olmayı sürdürüyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD'nin yeni Afganistan stratejisi

ABD Başkanı Donald Trump, Virginia'da Fort Myer askeri üssünde yaptığı konuşmada, ABD'nin Afganistan'dan hızlı bir şekilde çekilmesinin "öngörülebilir ve kabul edilemez" sonuçlarını önlemek için mücadeleyi sürdürmeleri gerektiğini açıklamıştı.

ABD'nin Afganistan'da sahadaki duruma göre hareket edeceğini aktaran Trump, "Afganlar kendi ulusunu inşa edecek ve kendi geleceğini belirleyecek. Onların başarılı olmasını istiyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Afganistan Pakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title