Haberler

Atatürk'ün Çankırı'ya Gelişinin 92. Yıl Dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin ve şapka inkılabının 92. yıl dönümü dolayısıyla kentte tören düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin ve şapka inkılabının 92. yıl dönümü dolayısıyla kentte tören düzenlendi.

Vali Vekili Zeki Karaca, Atatürk Anıtı önündeki törende öğrencilerden Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini temsil eden Türk bayrağını teslim aldı.

Törende Belediye Başkanlığınca Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı seslendirildi ve Atatürk'ün Çankırılılara hitabı okundu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 92 yıl önce şapka inkılabının gerçekleşmesi için çıktığı yurt gezisine Çankırı'dan başlamasının bir tesadüf olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çankırı insanı, vatanına, milletine, değerlerine son derece bağlı bir toplumdur. Bu değerler için gerektiğinde her şeyini feda etmeden geri durmayacak, gözünü kırpmadan canını bile feda edecek bir toplumdur. Şapka devrimi ile alakalı vatanına, milletine, devletine bağlı bir toplumun seçilmesi tesadüf değildir. Şapka inkılabı fiilen Çankırı'dan başlamıştır. Çankırı'da giyilmiş, devrimin adı da İnebolu'da konulmuştur."

Tören kapsamında Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezindeki Atatürk Odası ziyaret edildi ve Atatürk Fotoğrafları Sergisi gezildi.

Törene, Garnizon Komutanı Albay Oğuz Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, kurum temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zeki Karaca Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title