Haberler

Hollywood'un Yıldızları İstanbul'u Keşfetti

Güncelleme:

İstanbul'un kültürel tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, şehrin ikonlarından biri haline gelen Hilton İstanbul Bosphorus'ta, Audrey Hepburn eşliğinde ünlü beş çayı ile devam etti. Etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılımı ve konuşması ile destek verdi.

250 yılı aşkın tarihiyle dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi Madame Tussauds, Hollywood yıldızlarına İstanbul'u gezdirdi. Filmleriyle gişe rekorları kıran Bruce Willis'in figürü İstanbul'un tarihi ve kültürel kimliğini yerli ve yabancı turistlere tanıtan gezi otobüsü Big Bus'ta şehir turunun keyfini çıkarırken davetliler de ona eşlik etti. İstanbul'un kültürel tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen gezi, Atatürk Kültür Merkezi önünden başladı, Perşembe Pazarı üzerinden Karaköy, Vodafone Arena ve Cumhuriyet Caddesi rotasında devam etti ve son olarak Harbiye'de tamamlandı.

İstanbul'un merkezinde yer alan ve şehrin ikonlarından biri haline gelen Hilton İstanbul Bosphorus'ta, ünlü oyuncu Audrey Hepburn'un balmumu figürü eşliğinde düzenlenen çay saati ile devam eden etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılımıyla destek verdi. Son dönemde turizmde yaşanan gelişmeleri ve Beyoğlu'nun İstanbul turizmi içerisindeki yerini katılımcılarla paylaşan Demircan, "Bir şehrin hikayesi aynı zamanda içinde yaşayan insanların da hikayesidir. Madame Tussauds'un figürleri bize onların hikayelerini düşündürüyor, bizi onların yaşanmışlıklarına çekiyor, insanın insanı tanıma arzusundan çıkan bu merak Beyoğlu'na değer katarken aynı zamanda şehri kültürel, sanatsal olarak ileri götürüyor. Gençliğimde bir Londra seyahati öncesinde Londra'daki Madame Tussauds'yu ziyaret etmeyi daha Türkiye'deyken planlarıma dahil ettiğimi hatırlıyorum. Şimdi bu cazibe merkezi bizim şehrimizin ortasında ziyaretçilerini bekliyor. Madame Tussauds gibi uluslararası markaların Beyoğlu'nun çekiciliğini artırdığını düşünüyor ve destekliyorum" dedi.

Madame Tussauds İstanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner de Beyoğlu'nun kültürel tanıtımında ve gelişiminde Madame Tussauds İstanbul'un etkisini değerlendirdi. Suner konuşmasında, "Bulunduğu her şehirde o şehrin en merkezi, en ikonik mekanlarında yer alan Madame Tussauds, İstanbul'da da olması gereken tek yerde, Beyoğlu'nda yerini aldı. Özellikle son zamanlarda turist sayısında yaşanan artış misafir sayımızı ciddi oranda artırdı. Turizmdeki bu olumlu tablo bizi yeni yatırımlar konusunda cesaretlendiriyor. Madame Tussauds'nun İstiklal Caddesi'ne bir değer kattığını düşünüyor ve bu yönde de çok güzel geri bildirimler alıyoruz. Yerli ve yabancı turistlere keyifli anılar bırakırken, Beyoğlu'na dolaylı da olsa katkı yapabildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında ziyaretçilerini karşılayan Madame Tussauds İstanbul'da; tarih, kültür-sanat, spor ve eğlence dünyasından 60'a yakın balmumu figürü arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Arda Turan, Angelina Jolie, Brad Pitt, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Justin Bieber, Madonna, Michael Jackson gibi isimler yer alıyor. Ziyaretçiler bu ünlü isimlerin figürlerini yakından incelerken Messi'ye çalım atıp, Kıvanç Tatlıtuğ'la aynı koltukta selfie çekecekleri, Michael Jackson'ın kostümüyle dans edip Mozart'ın piyanosunu çalarken video paylaşacakları eşsiz bir eğlence fırsatı yakalıyor. Madame Tussauds İstanbul ziyaretçilere yıldızlara dokunmanın heyecanını yaşatırken farklı zamanlarda farklı coğrafyalarda yaşamış olan ünlü isimlerle yanyana gelme fırsatı sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Madame Tussauds Bruce Willis Hollywood İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title