Haberler
BBC

18 Yaş Altına Oy Hakkı Estonya'da Seçim Vaatlerini Değiştirdi: Kaykay Parkı

Estonya'da yerel seçimlerde 16 ve 17 yaşındaki gençlerin de oy kullanılmasına izin verilmesi, siyasi partilerin seçim vaatlerini etkiledi.

Estonya'da yerel seçimlerde 16 ve 17 yaşındaki gençlerin de oy kullanılmasına izin verilmesi, siyasi partilerin seçim vaatlerini etkiledi.

18 yaş altı 24 bin gencin oy kullanılmasının beklendiği Ekim ayındaki seçimlerde siyasi partiler, ilk defa oy kullanacak bu gençleri etkilemek için onların daha fazla ilgisini çekecek vaatler sunmaya başladı.

Başkent Talinn'in belediye başkan adayı Rainer Vakra, kente bir kaykay parkı yapma sözü verdi. Kentin gençleri, kaykay parkı olmadığı için Özgürlük Meydanı'nda kayıyor. Yetkililer meydanda kaymayı yasaklasa da gençlerin kaykaylarını yeni döşenen demir bariyerlere sürtmesini engelleyemedi.

BBC İzleme Servisi'nin haberine göre gençlere seslenen Vakra, vaadini açıklamadan önce "gerçek uzmanlarla" konuştuğunu söyledi.

Fakat Vakra'nın vaadi, rakipleri tarafından eleştiriliyor.

Muhafazakar Halk Partisi'nin adayı Mart Helme, Vakra'nın gençlerin "beynini yıkadığını" ve siyasetin okullardan uzak durması gerektiğini söyledi.

Öte yandan 16 ve 17 yaşındaki gençlerin seçim meselelerini anlayacak kadar olgun olup olmadığı da tartışılıyor.

Seçim günü 16 yaşına basıp oy kullanabilecek 15 yaşındaki Joosep Kaan ise, gençlere oy hakkı vermenin seçimle ilgili konuları öğrenmeleri ve tartışmaları için bir motivasyon olacağını düşünüyor.

Kaan, yeni neslin sosyal medya sayesinde eski nesillerden çok daha fazla bilgiye ulaşabileceğini söylerken, büyük kentlerde gençlere bisiklet yolu ve kaykay parkı gibi vaatler verilirken taşradaki gençlere hiçbir vaat verilmediğine dikkat çekiyor.

BBC

Estonya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title