Haberler
BBC

Birleşmiş Milletler'den ABD'ye 'Irkçılık Uyarısı'

Birleşmiş Milletler Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi, artan ırkçılık olaylarıyla ilgili ABD'yi uyardı ve hükümeti, 'ırkçılığı tartışmasız ve koşulsuz bir şekilde reddetmeye' çağırdı.

Birleşmiş Milletler Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi, ABD'de artan ırkçılık olaylarıyla ilgili ülkeye bir uyarı verdi.

Geçen hafta ABD'nin Virginia eyaletindeki Charlottesville'de insan hakları savunucusu Heather Heyer'in yaşamını yitirmesine yol açan çatışmaların ardından verilen uyarıda ABD hükümetini ırkçılığı "tartışmasız ve koşulsuz bir şekilde reddetmeye" çağırdı.

İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesinin bugün manşetinde yer verdiği habere göre bu tür uyarı alan az sayıda ülke bulunuyor. Son 10 yılda yalnızca Burundi, Fildişi Sahili, Nijerya, Irak ve Kırgızistan böyle bir uyarı almıştı.

ABD en son 2006 yılında Batı Şoşon yerlilerinin toprak hakları üzerine çıkan bir çatışma nedeniyle böyle bir uyarı almıştı.

Dün bir açıklama yapan BM komitesi başkanı Anastasia Crickley, "Irkçı sloganlar, marşlar, neo-naziler ve Ku Klux Klan'ın beyazlarının üstünlüğünü savunup nefret yayan konuşmalarıyla dolu ırkçı gösteriler bizi harekete geçirdi" dedi.

Crickley, "ABD hükümetini, üst düzey siyasetçileri ve kamu görevlilerini, Charlottesville ile ülkenin geri kalanında ortaya çıkan ırkçı nefret söylemini ve suçları tartışmasız ve koşulsuz bir şekilde reddetmeye ve kınamaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Haroon Siddique ve Oliver Laughland imzalı habere göre ABD'li insan hakları danışmanlığı örgütü Southern Poverty Law Center'ın direktörü Lecia Brooks, "ABD Başkanı'nın ırkçılığı lanetlemeyi başaramaması nedeniyle BM'nin ABD'yi ırkçılığın tehlikeleriyle ilgili uyarmak zorunda kalması üzüntü verici" yorumunda bulundu.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Virginia Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title