65 Yıllık Ayakkabı Ustası Eski Modeller Üretiyor
Diyarbakır'da 75 yaşındaki Mehmet Emin İpek, 65 yıldır ayakkabı ustalığı yaparak eski model ayakkabılar üretiyor. İşini severek sürdüren İpek, dükkanının kapanmaması ve mesleğinin devam etmesi için yeni ustalar bekliyor.
Balıkesir Üniversitesi'nde Osmanlı Şerbetleri Yeniden Sofralarda
Balıkesir Üniversitesi'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 'BUBFA ile Şerbet Yolculuğu Projesi' ile unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı şerbetlerini yeniden hazırlayarak tanıtıyor. Proje kapsamında, 18 farklı şerbet tarifi içeren bir kitapçık hazırlandı ve şerbetlerin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi Öğrencileri Yetimlere Burs Desteği Sağlıyor
Karabük Üniversitesi öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla yetimlere burs vermek için İHH'nın 'Yetim Gülerse Dünya Güler Projesi' kapsamında bir araya geliyor. 140 WhatsApp grubu oluşturan öğrenciler, her ay 800 lira toplayarak 140 yetime burs sağlıyor.