Trafik Sigortasında İleri Yaş Engeli: Şirketler Müşteri Seçemez
Zorunlu trafik sigortası yaptırmak isteyen 75 yaş üzerindeki araç sahipleri, sigorta acentelerinden teklif alamadıklarını veya 'sistem hata veriyor' yanıtı aldıklarını belirtiyor. Uzmanlar, sigorta şirketlerinin zorunlu sigortada müşteri seçme hakkı olmadığını, yaş ve cinsiyet gibi faktörlerin engel teşkil etmediğini vurguluyor. Şirketlerin teklif vermekten kaçınamayacağını, aksi halde idari para cezası ve ruhsat iptali yaptırımı olduğunu hatırlatıyor. Vatandaşların sorunu Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, tüketici hakem heyetleri veya sigorta tahkim komisyonuna taşıyabileceği belirtiliyor.
Çarşamba'da takla atan otomobil evin bahçesine girdi
Samsun Çarşamba'da kontrolden çıkan otomobil takla atarak bir evin bahçesine girdi. Sürücü yaralanarak hastaneye kaldırıldı, durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Sinop'ta bıçaklı saldırıya uğrayan kişi öldü
Sinop'un Boyabat ilçesinde husumetli olduğu kişi tarafından bıçaklanan Ogün Özden hayatını kaybetti. Saldırgan H.B. kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Otomobil Antenlerinin Mühendislik Sırrı
1930'larda 80 cm'yi aşan otomobil antenleri, günümüzde aerodinamik ve çok işlevli 'köpekbalığı yüzgeci' tasarımlarına dönüştü. Modern antenler GPS, Wi-Fi ve 5G sinyallerini tek merkezden yönetirken, sarmal yapılar rüzgar titreşimlerini engelleyerek sinyal kalitesini artırıyor ve yakıt verimliliğine katkı sağlıyor.
Mısır, Etiyopya'yı Hedasi Barajı'nı "politize bir şekilde yönetmekle" suçladı
Mısır Dışişleri Bakanı, Etiyopya'nın Hedasi Barajı'nı uluslararası hukuka uymadan ve Sudan ile Mısır'la koordinasyon olmaksızın politize bir şekilde yönettiğini, bunun Sudan'da su seviyelerini düşürdüğünü belirtti. Mısır, Nil sularının varoluşsal öneme sahip olduğunu vurguladı.