ABD, BM Filistin Özel Raportörü Albanese'yi yaptırım listesinden çıkardı
ABD Hazine Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese'ye yönelik yaptırımları kaldırdığını duyurdu. Kararın gerekçesi açıklanmazken, Albanese daha önce yaptırımın mahkeme kararıyla askıya alındığını bildirmişti.
UEFA Avrupa Ligi finalinin ardından
UEFA Avrupa Ligi finalinde Freiburg'u 3-0 yenen Aston Villa'nın teknik direktörü Unai Emery, 5. kez kupayı kazanmasına rağmen başarıyı takımına ve oyuncularına mal ederek 'hep beraber kralız' dedi.
AFAD Başkanı Pehlivan Tokat'ta konuştu Açıklaması
AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Almus Barajı'nda dolusavaktan gelen su seviyesinin beklenenden fazla artması riskine karşı her türlü önlemin alındığını, şu ana kadar can kaybı yaşanmadığını ve 842 vatandaşın misafirhanelere yerleştirildiğini açıkladı.
Hatay'da Sağanak Etkili Oldu, Konteyner Çarşıyı Su Bastı
Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle yollar göle döndü, prefabrik çarşıları su bastı ve elektrik kesintileri yaşandı. Deprem bölgesinde altyapı yetersizliği nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Yurt dışı varlık affı ve kurumlar vergisi düzenlemesi yasalaştı
Gerçek veya tüzel kişilerce, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının 31 Temmuz 2027'ye kadar banka veya aracı kurumlara bildirilmesi halinde, söz konusu varlıklara isabet eden tutarlara ilişkin hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak
- İstanbul Finans Merkezinde katılımcı belgesi alarak finansal faaliyette bulunan kuruluşların kazançları için yüzde 100 olarak uygulanan kurumlar vergisi indirimi uygulaması 2047 yılına kadar uzatıldı, bu kuruluşlara kuruluş ve izinleri için finansal faaliyet harçları yönünden 5 yıl süreyle sağlanan muafiyet 20 yıla çıkarıldı
Unai Emery: Kupalara oynamak bir hedef ve biz bu akşam bunu başardık
Aston Villa Teknik Direktörü Unai Emery, UEFA Avrupa Ligi finalinde Freiburg'u 3-0 yenerek 1982'den sonra ilk Avrupa kupasını kazandıklarını söyledi. Emery, kupalara oynamanın hedef olduğunu ve bu başarıyı adım adım inşa ettiklerini belirtti.
TBMM'de vergi düzenlemeleri içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu, vergi affı ve teşvikleri kapsayan kanun teklifini onayladı. Yeni düzenlemeyle amme borçları 72 aya kadar tecil edilebilecek, yabancı kaynak girişini teşvik için vergi istisnaları getirilecek ve teknogirişim şirketlerine yönelik gelir vergisi avantajları sağlanacak.