Ozan Çoban'dan Üç Yeni Şarkı "Mutlu İnsanlar Gibi"
Ozan Çoban, akustik ve elektronik öğeleri bir araya getirdiği müzik diliyle yeni albümünden üç şarkıyı paylaştı. Çalışma, çağın dayattığı mutluluk halini sorgulayan şiirsel bir yaklaşım ortaya koyuyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, canlı yayında soruları yanıtladı Açıklaması
(Çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi) Amacımız yasaklamak değil, bir düzenleme getirmek ve sosyal medya platformlarına belirli yükümlülükler getirmiş olduk. Bu yükümlülüklerle beraber önümüzdeki süreçte de bir yönetmelik çıkacak"
- "Oyun platformlarından özellikle yaş derecelendirilmesini istiyoruz. Yani hangi oyun, hangi yaş grubuna uygun bir şekilde derecelendirilmesini istiyoruz. Derecelendirilmemiş oyunlar otomatik olarak '18 yaş üstü' olarak derecelendirilecek"
Kırklareli'nden kısa kısa
Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tahir Sevinç'i makamında kabul etti.
BM'ye göre İsrail'in Lübnan'da gazetecileri hedef alması savaş suçu teşkil ediyor
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Thameen Al-Kheetan:
- "Bu tür saldırılar, uluslararası insancıl hukukun ciddi ihlallerini oluşturabilir. Benzer olaylar, mevcut ateşkes ilan edildikten sonra dahi devam etti"
- "Gazeteciler, uluslararası hukuk kurallarına uyumu ve bu kuralların uygulanmasını teşvik eder, bununla ilgili ihlalleri belgeleyerek hesap verebilirliği destekler. Bu nedenle korunmaları ve hedef alındıkları tüm olaylardan sorumlu tutulmaları gerekir"
Görevden Uzaklaştırılan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede'nin Yargılandığı Dava 30 Nisan'a Ertelendi
Görevden uzaklaştırılan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, aralarında Dede’nin eşinin de bulunduğu 8 tanık dinlendi. Mahkeme, mağdur taraf avukatlarına tanık beyanlarına karşı beyanda bulunmaları, Cumhuriyet savcısına da esas hakkındaki mütalaasını sunması için süre vererek duruşmayı 30 Nisan’a erteledi.
FIBA Merkez Kurulu, 2026 yılı ilk toplantısını gerçekleştirdi
ULUSLARARASI Basketbol Federasyonu (FIBA) Merkez Kurulu'nun 2026 yılındaki ilk toplantısı, Almanya'nın başkenti Berlin'de, FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası 2026 kura çekimi ve FIBA Şöhretler Müzesi 2026 töreni ile bağlantılı olarak gerçekleştirildi.
Turgutlu Belediyesi, Araç Filosunu Öz Kaynaklarıyla Güçlendiriyor
Turgutlu Belediyesi, öz kaynaklarıyla araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Filoya yeni katılan kepçe ile müdahale kapasitesinin artacağını belirten Belediye Başkanı Çetin Akın, "Hem planlı çalışmalarda hem de anlık ihtiyaçlarda sahada daha etkin bir şekilde yer alacağız" dedi.