Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
19 Mart 2024 Salı 12:26 

Haberlerinde Ara:
Tüm haberlerde    Kültür - Sanat Haberleri kategorisinde   

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Vladimir Putin
Devlet Bahçeli
Mehmet Akif Ersoy
Mehmet Akif Ersoy
Ekrem Imamoğlu
Benjamin Netanyahu
Halil Umut Meler
Ismail Kartal
Mehmet Kasapoğlu
Yerel Haberler
Çanakkale
Istanbul
Ankara
Izmir
Aydın
Bursa
Antalya
Kayseri
Adana
Samsun
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 
 
Günlük
Haber Başlıkları
Size her sabah günün haber başlıklarını e-mail ile gönderiyoruz.
 
E-mail
Abone ol
Abone iptal
 

 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Kültür - Sanat Haberleri

Embryo grubu İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
Caz müziğinde ekol olarak gösterilen Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında konser verdi. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nca (İKSEV) organize edilen festivalde caz müziği tarihinde önemli bir yere sahip Embryo Live grubu Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASM) cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. 31. İzmir Avrupa Caz Festivali, yarın Ondrej Krajnak konseriyle tamamlanacak.
AA, 19.3.2024 11:11
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler
  İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı
İzmir Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Elhamra Sahnesi'nde seyirciyle buluştu.
AA, 19.3.2024 09:26
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler

Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor
Edirne'de, Selimiye Meydanı'ndaki 15. yüzyıl eserlerinden Havlucular Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hanın çatısı eski yapılardan arındırıldıktan sonra dış duvarlarda restorasyon ekipleri betonarme ve tuğla yapıları söküp taş uyguluyor. Ayrıca, hanın yanında bulunan Mezit Bey Hamamı'nın kubbelerindeki betonarme yapılar da söküldü. Çalışmaların esnafın işini aksatmadan hızla ilerlediği belirtilirken, bölgenin çehresinin değişeceği ve tarihi güzelliğin daha da ön plana çıkacağı ifade edildi. Restorasyon çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Edirne'deki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor
Edirne'de, Selimiye Meydanı'ndaki 15. yüzyıl eserlerinden Havlucular Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor. Hanın çatısı eski yapılardan arındırıldı ve dış duvarlarda restorasyon ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, hanın yanında bulunan Mezit Bey Hamamı'nın kubbelerindeki betonarme yapılar da söküldü. Çalışmaların bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserde cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. Festival, yarın Ondrej Krajnak konseriyle sona erecek.
Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.
Emekli Polis Ahşap Eşya Yaparak Gelir Elde Ediyor
Mersin'de emekli polis Zekeriya Şimşek, ahşap sanatına merak sardıktan sonra yaptığı ürünleri satarak gelir elde etmeye başladı. Şimşek, gürgen, ceviz ve meşe ağaçlarından doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.
İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı
İzmir Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Elhamra Sahnesi'nde seyirciyle buluştu.
Nevşehir'de 18 Mart etkinliği: Mihenk Taşları oyunu sahnelendi
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 'Mihenk Taşları' oyunu sahnelendi. Oyunda milli mücadele kahramanlarının yaşamları anlatıldı.
Nevşehir'de Çanakkale Zaferi tiyatro etkinliği düzenlendi
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen tiyatro etkinliğinde, kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini anlatan 'Mihenk Taşları' oyunu sahnelendi. Oyunda milli mücadele kahramanlarının yaşamları seyircilere aktarıldı.