Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
27 Nisan 2024 Cumartesi 14:01 

Haberlerinde Ara:
Tüm haberlerde    Kültür - Sanat Haberleri kategorisinde   

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek
Antony Blinken
Yusuf Tekin
Numan Kurtulmuş
Mehmet Kasapoğlu
Vedat ışıkhan
Osman Aşkın Bak
Benjamin Netanyahu
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Adana
Antalya
Bursa
Aydın
Izmir
Samsun
Konya
Hatay
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 
 
Günlük
Haber Başlıkları
Size her sabah günün haber başlıklarını e-mail ile gönderiyoruz.
 
E-mail
Abone ol
Abone iptal
 

 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Kültür - Sanat Haberleri

Düzce'de Gönüllüler Tarafından Renklendirilen Boya Kovaları Yurt Bahçelerine Süs Oldu
Düzce'de gönüllü öğrenciler tarafından gerçekleştirilen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında boya kovaları renklendirilerek yurt bahçelerine yerleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bahçeşehir Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllü gençler tarafından başlatılan proje, geri dönüşüme katkı sağlarken çevreyi de güzelleştirdi.
AA, 27.4.2024 11:56
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler
  Emekli polis memuru atıl malzemeleri sanatla buluşturuyor
Gaziantep'te, yaklaşık 10 yıldır tespih üretimiyle uğraşan emekli polis memuru Ramazan Kaya, atıl malzemeler ve antika eşyaları sanatla buluşturuyor. Kaya, vatandaşların atalarından kalan ve bazı parçaları kaybolmuş tespihleri de küçülterek tamamlayan Kaya, vatandaşların hatıralarının kaybolmamasını ve daha uzun yıllar saklanmasını da sağlıyor.
AA, 27.4.2024 11:18
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler

Trabzon Üniversitesi 2024 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri
Trabzon Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 2024 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 1-18 Mayıs tarihleri arasında Fatih Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Şenlik kapsamında spor turnuvaları, konserler, sergiler, tiyatro gösterileri, kareoke, açık hava sineması ve söyleşiler gibi birçok etkinlik düzenlenecek. Satranç, masa tenisi, voleybol, basketbol ve futbol gibi farklı branşlardaki yarışmaların ödül töreni ise 15 Mayıs'ta yapılacak.
Trabzon Üniversitesi 2024 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Başlıyor
Trabzon Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 2024 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri, 1-18 Mayıs tarihleri arasında Fatih Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında spor turnuvaları, konserler, sergiler, tiyatro gösterileri, kareoke, açık hava sineması ve söyleşiler gibi birçok aktivite düzenlenecek. Yarışmaların ödül töreni ise 15 Mayıs'ta yapılacak.
Düzce'de Gönüllüler Tarafından Renklendirilen Boya Kovaları Yurt Bahçelerine Süs Oldu
Düzce'de gönüllü öğrenciler tarafından gerçekleştirilen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında boya kovaları renklendirilerek yurt bahçelerine yerleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bahçeşehir Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllü gençler, boş boya kovalarını sanat eserlerine dönüştürdü ve üzerlerine çeşitli figürler ve doğa resimleri çizdi. Yüzlerce boya kovasına sebze ve meyve fidanları dikilerek hem geri dönüşüme katkı sağlandı hem de çevre güzelleştirildi. Proje kapsamında yapılan çalışmaların diğer yurtlara, İl Müdürlüğüne ve okullara dağıtılacağı belirtildi.
Trabzon'da 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali
Trabzon'da 2-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, ülkeler arasındaki barış ve dostluk duygularını sanatın evrensel diliyle bir araya getirmeyi amaçlıyor. Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Yunanistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'dan 25 tiyatro grubunun oyun sahnelemesi bekleniyor. Festivalin tanıtım toplantısı ise 30 Nisan Salı günü yapılacak.
Trabzon'da 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başlıyor
Trabzon'da düzenlenecek olan 24. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, 2-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Yunanistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan'dan 25 tiyatro grubu sahne alacak.
Emekli Polis Memuru Atıl Malzemeleri Sanatla Buluşturuyor
Gaziantep'te emekli polis memuru Ramazan Kaya, atıl malzemeler ve antika eşyaları kullanarak tespih üretimi yapıyor. Kaya, vatandaşların atalarından kalan tespihleri tamamlayarak hatıraların kaybolmamasını sağlıyor. Ayrıca, değerli eşyaları tespihe dönüştürerek insanların özlemlerini gideriyor ve sanatı yeniden hayata geçiriyor.
Japonya'da Fuji Dağı'na bakış noktasına bariyer çekilecek
Japonya'da bulunan Fuji Dağı'na tırmanış rotalarından biri olan Yoşida Patikası'ndaki fotoğraf noktasına yabancı turistlerin neden olduğu şikayetler üzerine bariyer çekilecek. Turist sayısındaki artışın çöp birikintilerine ve trafik kurallarına uyulmamasına sebep olduğu belirtilerek, bölge yönetimi uygun önlemleri alacağını açıkladı. Bariyer çekilmesi planlanan nokta, Fuji Dağı'nı Lawson market zinciri ile aynı karede gösterdiği için popüler hale gelmiş durumda. Bu önlemle birlikte turistlerin kötü niyetli davranışlarına karşı önlem alınması amaçlanıyor.
Japonya'da Fuji Dağı'na Bariyer Çekilecek
Japonya'da bir kasaba, ülkenin en yüksek noktası Fuji Dağı'na nazır fotoğraf noktasına "yabancı turist" kaynaklı şikayetler nedeniyle bariyer çekecek.
Emekli Radyo Tamircisi 100'den Fazla Radyoya Gözü Gibi Bakıyor
Bursalı 69 yaşındaki emekli radyo tamircisi Bayram Akıncı, mesleğe başladığı yıllardan itibaren topladığı, tamirini yapıp hepsini çalışır hale getirdiği 100'ü aşkın radyoya gözü gibi bakıyor. Akıncı, radyolarını evinde sergiliyor ve koleksiyonunu genişletmeye devam ediyor.
Bursalı Emekli Radyo Tamircisi, 100'den Fazla Radyoya Gözü Gibi Bakıyor
Bursalı 69 yaşındaki emekli radyo tamircisi Bayram Akıncı, mesleğe başladığı yıllardan itibaren topladığı, tamirini yapıp hepsini çalışır hale getirdiği 100'ü aşkın radyoya gözü gibi bakıyor. Akıncı, radyoları sergilediği evinin bir bölümünü adeta müzeye dönüştürmüş durumda. Ayrıca, koleksiyonunda teyp, gramofon, saat, bakır eşya, telefon gibi eski eşyaları da bulunduruyor. Akıncı, bu tutkusunu çocuklarına ve torununa aktarmak amacıyla biriktirdiğini belirtiyor.