Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
19 Mart 2024 Salı 10:24 

Haberlerinde Ara:
Tüm haberlerde    Ekonomi Haberleri kategorisinde   

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli
Vladimir Putin
Mehmet Akif Ersoy
Mehmet Akif Ersoy
Ekrem Imamoğlu
Benjamin Netanyahu
Halil Umut Meler
Ismail Kartal
Mehmet Kasapoğlu
Yerel Haberler
Çanakkale
Istanbul
Ankara
Aydın
Izmir
Bursa
Antalya
Kayseri
Gaziantep
Kocaeli
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 
 
Günlük
Haber Başlıkları
Size her sabah günün haber başlıklarını e-mail ile gönderiyoruz.
 
E-mail
Abone ol
Abone iptal
 

 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Ekonomi Haberleri

Dolar ve euro bugün ne kadar? İşte döviz kurları
Dün 32,30 TL'den kapanan dolar kuru güne 32,3370 TL seviyesinden, 35,1710 TL'den kapanan euro 35,1300 TL seviyesinden başladı. Piyasa takipçileri Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı politika faizi kararını bekliyor.
AA, 19.3.2024 09:00
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler
  Dolar ve euro kuru ne kadar? İşte son durum
32,30 TL'den kapanan dolar kuru güne 32,3370 TL seviyesinden, 35,1710 TL'den kapanan euro 35,1300 TL seviyesinden başladı. Piyasalar Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı politika faizi kararını bekliyor.
AA, 19.3.2024 09:03
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler

Sayfa: 1 2

 sonraki sayfa >>

Benzine 1.50 TL, motorine 1.30 TL zam bekleniyor
Akaryakıtta tabela yine değişiyor. Benzine 1 lira 50 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor. Yeni fiyatın 21 Mart Perşembe günü pompaya yansımasıyla İstanbul'da benzinin litresi 43 lira 60 kuruşa, motorinin litre fiyatı ise ortalama 43 lira 17 kuruşa çıkacak.
Akaryakıta çifte zam! Tabelayı gören üzülecek
Akaryakıta çifte zam geliyor. 21 Mart Perşembe günü geçerli olmak üzere benzine 1 lira 50 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor.
Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...
Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...
Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı
Japonya Merkez Bankası büyük şirketlerdeki 33 yılın en yüksek seviyesindeki ücret artışları sonrasında radikal bir hamlede bulundu. BoJ olarak bilinen banka, 2016'da başladığı negatif faiz politikasını sonlandırarak faiz artırımına gitti. Bu karar ile birlikte dünyada negatif faiz uygulayan ülke kalmadı.
Japonya Merkez Bankası 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı
Japonya Merkez Bankası büyük şirketlerdeki 33 yılın en yüksek seviyesindeki ücret artışları sonrasında radikal bir hamlede bulundu. BoJ olarak bilinen banka, 2016'da başladığı negatif faiz politikasını sonlandırarak faiz artırımına gitti. Bu karar ile birlikte dünyada negatif faiz uygulayan ülke kalmadı.
Şah Per Oyuncak Tolga Şahin'in ithalatı 2 yıl durduruldu
Ticaret Bakanlığı, Şah Per Oyuncak Tolga Şahin firmasının ithalatının 2 yıl süreyle durdurulmasına karar verdi. Bakanlık tarafından yayımlanan İthalattan Süreli Men Hakkında Tebliğ'e göre, firma Oyuncakların İthalat Denetimi Tebliği hükümlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle ithalattan men edildi. Firmanın bazı işlemleri ise men kararının dışında tutuldu.
Şah Per Oyuncak Tolga Şahin firmasının ithalatı 2 yıl durduruldu
Ticaret Bakanlığı, Şah Per Oyuncak Tolga Şahin firmasının ithalatının 2 yıl durdurulmasına karar verdi. Bakanlık tarafından hazırlanan İthalattan Süreli Men Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şah Per Oyuncak Tolga Şahin firması, Oyuncakların İthalat Denetimi Tebliği hükümlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle ithalattan 2 yıl men edildi.
VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.
VİOP'ta BIST 30 endeksi kontratı yükselişle başladı
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor.
Vietnam, Malezya, Tayland, Hırvatistan ve Ürdün menşeli güneş paneli ithalatında dampinge karşı önlem uygulanacak
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ, Vietnam, Malezya, Tayland, Hırvatistan ve Ürdün menşeli güneş paneli ithalatında dampinge karşı önlem uygulanmasını kararlaştırdı. Bu kararla birlikte, söz konusu ülkelerden yapılan güneş paneli ithalatında metrekare başına 25 dolar teminat alınacak. Aynı önlem daha önce Çin menşeli güneş panellerinin ithalatında da uygulanmaktaydı. Tebliğ, 7 gün sonra yürürlüğe girecek.
Güneş Paneli İthalatında Dampinge Karşı Önlem Alındı
Vietnam, Malezya, Tayland, Hırvatistan ve Ürdün menşeli güneş paneli ithalatında dampinge karşı önlem uygulanması kararlaştırıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, bu ülkelerden yapılan güneş paneli ithalatında metrekare başına 25 dolar teminat alınacak. Aynı önlem Çin menşeli güneş panellerinin ithalatında da uygulanıyordu. Tebliğ, 7 gün sonra yürürlüğe girecek.
Kara Yolu Dışında Kullanılan Hareketli Makinelerin İthalat Denetimleri 30 Haziran'a Ertelendi
Ticaret Bakanlığı, greyder, paletli ekskavatör, beko loder ve beton pompası gibi kara yolu dışında kullanılan hareketli makinelerin ithalat denetimlerinin TAREKS üzerinden yapılmasına ilişkin düzenlemeyi 30 Haziran'a kadar erteledi. Karayolu Dışında Kullanılan Hareketli Makinaların İthalat Denetimi Tebliği'nin yürürlük tarihi değiştirilerek güncellendi.
Hareketli Makinelerin İthalat Denetimi TAREKS'e Ertelendi
Greyder, paletli ekskavatör, beko loder ve beton pompası gibi kara yolu dışında kullanılan hareketli makinelerin ithalat denetimlerinin Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) üzerinden yapılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlüğe giriş tarihi 30 Haziran'a ertelendi.
Brent Petrolü Düşüşle İşlem Görüyor
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 86,12 dolardan işlem görüyor. Dün yükselen petrol fiyatları, jeopolitik gerilimler ve arz endişelerinin etkisiyle düşüşe geçti. ABD dolarının değer kazanması ve Orta Doğu'daki gerginlikler fiyatları etkilemeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde piyasa oyuncuları temkinli davranıyor. Yemen'deki çatışmalar da petrol arzını etkileyebilecek bir faktör olarak görülüyor.
Brent Petrolü Düşüşle İşlem Görüyor
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 86,12 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşte jeopolitik gerilimlerin etkisi ve ABD dolarının değer kazanması etkili oldu.
Cezayir'den Türkiye'ye LNG Gemisi Geldi
Cezayir'den yola çıkan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisi Türkiye'ye ulaştı. Bahamalar bayraklı gemi, Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ne yanaştı.
Türkiye'de Günlük Elektrik Üretimi ve Tüketimi
Türkiye'de dün günlük bazda 893 bin 819 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 896 bin 378 megavatsaat oldu. En yüksek tüketim saat 15.00'te 42 bin 39 megavatsaat olarak kaydedildi. İthal kömür santralleri üretimde en büyük paya sahip oldu. Türkiye dün 5 bin 613 megavatsaat elektrik ihracatı ve 8 bin 172 megavatsaat elektrik ithalatı gerçekleştirdi.
Türkiye'de Günlük Elektrik Üretimi ve Tüketimi
Türkiye'de dün günlük bazda 893 bin 819 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 896 bin 378 megavatsaat oldu. En yüksek tüketim saat 15.00'te gerçekleşti.
Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Denetimlerinde 848 Milyon Lira Cezası Uyguladı
Ticaret Bakanlığı, otomotiv, emlak, haksız fiyat, fiyat etiketi ve diğer iç ticaret mevzuatı kapsamında 2023'ten bu zamana kadar yaptığı denetimlerde toplam 848 milyon 240 bin 387 lira idari para cezası uyguladı. Bakanlık, ticaretin istismar edilmesini engellemek ve vatandaşların memnuniyetini sağlamak amacıyla çalıştığını ve fahiş fiyat, stokçuluk gibi davranışlara karşı mücadele ettiğini belirtti. Ayrıca, otomotiv ve emlak sektörlerinde yapılan denetimlerde de cezaların uygulandığı ve diğer sektör ve ürünlerin de takip edileceği vurgulandı.

Sayfa: 1 2

 sonraki sayfa >>