New York'taki BM merkezinde "Hind Rajab'ın Sesi" filmi gösterildi
Gazze'de hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli kız Hind Rajab'ın hikayesini anlatan 'Hind Rajab'ın Sesi' filmi, Birleşmiş Milletler merkezinde gösterildi. Film, BM'nin Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi tarafından düzenlenen etkinlikte izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da 5 tarihi esere el koyduğu bildirildi
İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın el-Mezrea eş-Şarkiyye beldesinde düzenlediği baskında Bizans dönemine ait 5 tarihi sütuna el koydu. Filistinli yetkililer, bu hareketin Filistin'in tarihini silmeyi hedefleyen savaş suçları olduğuna dikkat çekti.
11. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda
TBMM Adalet Komisyonu, 11. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifinin görüşmelerinde önemli değişiklikler yaptı. Kasten öldürme, cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçlarından hükümlülerin cezaevinden erken tahliye düzenlemesi kapsamından çıkarıldı.
11. Yargı Paketi, Adalet Komisyonu'nda… CHP'li Alp: "Kovid-19 Düzenlemesinde Suç Ayrımı Yapılmamalı"
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Adalet Komisyonu'nda, kamuoyunda "11. Yargı Paketi" olarak nitelendirilen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ndeki Kovid-19 düzenlemesine ilişkin, “2018 yılında Sayın Cumhurbaşkanı, MHP'nin hazırladığı ve TBMM'ye sunmayı planladığı af tasarısına ilişkin ‘Eğer bir suç devlete karşı işleniyorsa devletin bunu af yetkisi vardır fakat şahıslara karşı işleniyorsa bunun affı devlette değildir, bunu affedebilecek olan yetki mazlum ve mağdur şahısların kendisidir’ demiş. Bugün ise devlete karşı işlenmiş suçları görüşmüyoruz, tam tersi Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar ve örgütlü suçlar kapsam dışı bırakılıyor. Eşitsiz bir sonuç doğuracaktır bu kanun. Bir suç ayrımı yapılmaktadır. Ben burada bir suç ayrımı yapılmaksızın kanun düzenlemesinden tarafım. Bu haliyle de eşitsizliğin devam edeceğini düşünüyorum” dedi.
GÜNDEM ÖZETİNE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Pullman Hotel'de düzenlenecek Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi'ne iştirak edecek.
Gazze'deki Tarabin aşireti: İsrail işbirlikçisi Ebu Şebab'ın öldürülmesiyle utanç sayfası kapandı
Gazze'de İsrail ordusuyla işbirliği yaparak silahlı çete kuran Yasir Ebu Şebab'ın öldürülmesi, Tarabin aşireti tarafından aşiretin tarihine uygun bir utanç sayfasının kapanması olarak tanımlandı. Aşiret, Filistin direnişine olan desteklerini yineleyerek İsrail'in işbirlikçilerinin reddedildiğini vurguladı.
GÜNDEM ÖZETİNE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Pullman Hotel'de düzenlenecek Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi'ne iştirak edecek.
Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinde Dakar Moda Haftası'nın açılış defilesi yapıldı
Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği'nde düzenlenen 23. Dakar Moda Haftası'nın açılış defilesine, önemli isimler katıldı. Defilede Türk modacı Hülya Güreş'in yanı sıra Afrikalı genç modacıların tasarımları yer aldı. Etkinlik, UNICEF ve TİKA'nın ortak projesi için çocukların podyuma çıkmasıyla da dikkat çekti.