TBMM'de Yargı ve Hukuk Önerileri Reddedildi
TBMM Genel Kurulu'nda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi tarafından sunulan yargı bağımsızlığı, akademisyenler, enflasyon ve tutuklu hastalarla ilgili grup önerileri kabul edilmedi. Temsilciler, hukukun üstünlüğü ve adalet konusunda eleştirilerde bulundu.
CHP 39. Olağan Kurultay Takvimini Başlattı
Cumhuriyet Halk Partisi, 39. Olağan Kurultay takvimini resmi olarak başlattı. Delege seçimleri 13 Ağustos'ta, ilçe kongreleri 13 Eylül'de, il kongreleri ise 5 Ekim'de başlayacak. Erken seçim durumunda kongre takvimine ara verileceği açıklandı.
Dışişleri Komisyonu Toplantısı Basına Kapalı Devam Ediyor
Dışişleri Komisyonu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzaladığı 5 uluslararası anlaşmayı görüşerek onayladı. Toplantıda Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz'ın terörsüz Türkiye süreci ile ilgili sunumu basına kapalı olarak yapılacak.
DEM Parti Eş Genel Başkanları Demirtaş'ı Ziyaret Etti
DEM Parti eş genel başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı'yı ziyaret ederek barış süreci ile ilgili düşündüklerini paylaştılar.
Kayseri, Öğrenci Dostu Bir Şehir Olma Yolunda
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Kayseri'deki üniversitelerin sunduğu imkanları tanıtarak, şehrin düşük yaşam maliyetleri ve zengin sosyal olanaklarla öğrencilere hitap ettiğini vurguladı. Cıngı, Kayseri'nin eğitimde kalite ve istihdam imkanları sunduğunu belirtti.