Kar nedeniyle yolu kapanan köyde fenalaşan yaşlı adam, Türkiye-Gürcistan sınır protokolüyle kurtarıldı
Artvin'in Borçka ilçesinde kar nedeniyle kapanan köyde fenalaşan 76 yaşındaki Şaban Öztürk, zorlu bir kurtarma operasyonuyla Hopa Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Türkiye-Gürcistan sınır protokolü sayesinde gerçekleştirilen nakilde, yoğun kar nedeniyle ambulansın kaza yapmasıyla operasyon daha da güçleşti.
Mardin'de dağda mahsur kalan keçi kurtarıldı
Mardin'in Midyat ilçesinde dağlık alanda mahsur kalan bir keçi, AFAD ekiplerinin başarılı çalışmalarıyla kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Sertavul Geçidi kar nedeniyle ağır tonajlı taşıt geçişine kapatıldı
İç Anadolu ile Akdeniz'i bağlayan Sertavul Geçidi, etkili olan kar ve tipi nedeniyle ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı. Ekipler olası kazaları önlemek amacıyla yolu kapatırken, çalışmalara devam ediliyor.
Sakarya'da 16 düzensiz göçmen yakalandı
Sakarya'nın Karapürçek ve Hendek ilçelerinde yapılan operasyonda 16 düzensiz göçmen yakalanırken, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.
23 Ocak Cuma Hutbesi yayınlandı mı? 23 Ocak Cuma Hutbesi tam metni!
Diyanet İşleri Başkanlığı, 23 Ocak Cuma günü ülke genelinde kılınacak cuma namazında okunacak hutbenin metnini resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla kamuoyunun erişimine sundu. Her hafta olduğu gibi bu haftaki hutbe de Müslümanların manevi dünyasına ışık tutan, inanç ve değerler etrafında şekillenen önemli mesajlar içeriyor. Özellikle birlik, beraberlik ve kardeşlik kavramlarının altı çizilerek toplumda dayanışma ruhunun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Tarsus, Silifke, Mut ve Çamlıyayla ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonrası ekipler, iş makineleriyle yolları açmak için yoğun çaba sarf etti.
CHP Genel Başkanı Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı Açıklaması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik TBMM'deki düzenlemeye ilişkin, "Sadece en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesinde yapmak değil, bugün 28 bin lirayı da 36 bin lira yapmayı öneriyoruz.