Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
3 Temmuz 2024 Çarşamba 18:31 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Merih Demiral
Murat Kurum
Kemal Memişoğlu
Mehmet Özhaseki
Mehmet Şimşek
Fahrettin Koca
Kenan Yıldız
Mert Müldür
Vincenzo Montella
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Kayseri
Izmir
Bursa
Adana
Antalya
Aydın
Samsun
Muğla
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Bitlis Nemrut Krater Gölü'nden Adıyaman Nemrut'a Bisiklet Festivali Başladı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'Yeryüzü Cenneti Bitlis Nemrut Krater Gölü'nden Tarihi Adıyaman Nemrut'a Pedallıyoruz 2. Bisiklet Festivali' başladı. Festival, 68 bisiklet tutkunu ve sporcu tarafından katıldı.
AA, 25.6.2024 16:36


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

Bitlis Nemrut Krater Gölü'nden Adıyaman Nemrut'a Bisiklet Festivali Başladı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'Yeryüzü Cenneti Bitlis Nemrut Krater Gölü'nden Tarihi Adıyaman Nemrut'a Pedallıyoruz 2. Bisiklet Festivali' başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bitlis Valiliği, DAKA, kaymakamlıklar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen festivale 68 bisiklet tutkunu ve sporcu katıldı. Festival, Bitlis Nemrut Krater Gölü ile Adıyaman Nemrut Dağı arasında bir kültür yolu oluşturmayı ve turizm potansiyelini geliştirmeyi hedefliyor.
AA, 25.6.2024 16:39   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bitlis Nemrut'tan Adıyaman Nemrut'a Bisiklet Turu
Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından düzenlenen bisiklet turu, Bitlis'in Tatvan ilçesinde başlayıp Adıyaman Nemrut'ta son buldu. Tur kapsamında sporcular, Bitlis, Batman ve Diyarbakır'daki tarihi ve doğal güzellikleri gezdi.
İHA, 3.7.2024 09:10   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




Bitlis Nemrut'tan, Adıyaman Nemrut'a Bisiklet Turu
Bitlis'in Tatvan ilçesinde faaliyetini sürdüren Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından organize edilen ve Bitlis Valiliği öncülüğünde düzenlenen Tatvan Nemrut'tan Adıyaman Nemrut Dağı'na Bisiklet Turu başladı. Tur kapsamında bisikletçiler, Nemrut Krater Gölü'nden geçerek güzergahları üzerinde bulunan tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edecekler. Etkinlik, iller arasındaki kültür yolunu oluşturmayı ve turizm potansiyelini geliştirmeyi hedeflemektedir.
İHA, 26.6.2024 00:40   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bitlis Nemrut'tan, Adıyaman Nemrut'a bisiklet turu
Bitlis'in Tatvan ilçesinde faaliyetini sürdüren Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından organize edilen ve Bitlis Valiliği öncülüğünde bu yıl 2.'si düzenlenen Tatvan Nemrut'tan Adıyaman Nemrut Dağı'na Bisiklet Turu başladı.
İHA, 26.6.2024 00:38   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bitlis'te düzenlenen bisiklet turu başladı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde faaliyetini sürdüren Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından organize edilen ve Bitlis Valiliği öncülüğünde düzenlenen Tatvan Nemrut'tan Adıyaman Nemrut Dağı'na Bisiklet Turu başladı. Tur kapsamında bisikletçiler, güzergahları üzerinde bulunan illerdeki tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ederek bir kültür turu düzenleyecekler.
İHA, 25.6.2024 15:41   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bitlis'te düzenlenen bisiklet turu başladı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde faaliyetini sürdüren Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından organize edilen ve Bitlis Valiliği öncülüğünde düzenlenen Tatvan Nemrut'tan Adıyaman Nemrut Dağı'na Bisiklet Turu başladı. Tur kapsamında bisikletçiler, güzergahları üzerinde bulunan illerdeki tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edecekler.
İHA, 25.6.2024 15:39   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bitlis'ten Adıyaman'a Bisiklet Festivali
Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından düzenlenen 'Yeryüzü Cenneti Bitlis Nemrut'tan Tarihi Adıyaman Nemrut'a 2. Bisiklet Festivali'ne katılan bisiklet tutkunları ve sporcular, Bitlis'teki tarihi mekanları dolaştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bitlis Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle organize edilen festivalde yaklaşık 70 sporcu yer aldı. Festival kapsamında kültür turu etkinliği düzenlendi ve sporcular Bitlis'teki tarihi mekanları gezdikten sonra Adıyaman'a hareket etti.
AA, 26.6.2024 17:32   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Bitlis'ten Adıyaman'a Bisiklet Festivali
Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından düzenlenen "Yeryüzü Cenneti Bitlis Nemrut'tan Tarihi Adıyaman Nemrut'a 2. Bisiklet Festivali"ne katılan bisiklet tutkunları ve sporcular, Bitlis'teki tarihi mekanları dolaştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bitlis Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle organize edilen ve 6'sı yurt dışından yaklaşık 70 sporcunun katılım sağladığı festival kapsamında kültür turu etkinliği yapıldı. Festivale katılan sporcular ve bisiklet tutkunları, kentteki tarihi mekanların bulunduğu bölgeleri dolaştıktan sonra kentten ayrıldı. Vangölü Aktivistleri Derneği Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, "Yeryüzü Cenneti Bitlis Nemrut'tan Tarihi Adıyaman Nemrut'a 2. Bisiklet Festivali"ne, Nemrut Kalderası'ndan start verdiklerini söyledi. Bitlis'te kültür gezisi yaptıklarını anlatan Özel, "Farklı ülkelerden ve batı illerinden katılan sporcuların buradaki tarihi ve doğal güzellikleri görmeleri sağladık. Bitlis ilimizdeki Nemrut Kalderası'nda başlattığımız bisiklet festivalimiz Adıyaman'daki Nemrut Dağı'nda son bulacak. Her gün farklı bir kentten geçeceğiz ve tarihi varlıklar ile doğal güzellikleri göreceğiz. Aynı zamanda bu güzergahtaki değerlerin tanıtılmasına katkıda bulunacağız." diye konuştu.
AA, 26.6.2024 17:30   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Van Gölü Çevresinde Bisiklet Turu Düzenlendi
Yeryüzü Cenneti Bitlis Nemrut Krater Gölü'nden Tarihi Adıyaman Nemrut'a Pedallıyoruz 2. Bisiklet Festivali öncesi Van Gölü çevresinde bisiklet turu düzenlendi. Farklı illerden ve İran'dan gelen 70 sporcu, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde pedal çevirerek doğal güzellikleri gezdi. Sporcular, yarın Vangölü Aktivistleri Derneğince düzenlenecek festival için broşür dağıtarak etkinlik için davette bulundu. Etkinliğe katılan Derneğin Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, kentte ağırladıkları sporcularla kültür turu gerçekleştirdiklerini söyledi. Bitlis'in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin olduğu Van Gölü'nün etrafını bisikletle dolaştıklarını belirten Özel, 'Dışarıdan gelen misafirlerimizin buradaki tarihi ve doğal güzellikleri görmelerini istiyoruz. Bugün kültür turundaki amacımız, bölgemizin tanıtımına katkıda bulunmaktır.' dedi.
AA, 24.6.2024 23:31   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Yeryüzü Cenneti Bitlis Nemrut Krater Gölü'nden Tarihi Adıyaman Nemrut'a Pedallıyoruz 2. Bisiklet Festivali
Öncesi Van Gölü çevresinde bisiklet turu düzenlendi. Farklı illerden ve İran'dan gelen 70 sporcu, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde pedal çevirerek doğal güzellikleri gezdi. Sporcular, yarın Vangölü Aktivistleri Derneğince düzenlenecek festival için broşür dağıtarak etkinlik için davette bulundu. Etkinliğe katılan Derneğin Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, kentte ağırladıkları sporcularla kültür turu gerçekleştirdiklerini söyledi. Bitlis'in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin olduğu Van Gölü'nün etrafını bisikletle dolaştıklarını belirten Özel, 'Dışarıdan gelen misafirlerimizin buradaki tarihi ve doğal güzellikleri görmelerini istiyoruz. Bugün kültür turundaki amacımız, bölgemizin tanıtımına katkıda bulunmaktır.' dedi.
AA, 24.6.2024 23:29   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Turistik Tatvan Treni Bitlis'e Ulaştı
Ankara'dan 24 Haziran'da yola çıkan Turistik Tatvan Treni, Bitlis'in Tatvan ilçesine ulaştı. Tren, Tatvan Garı'nda Bitlis Valisi, Belediye Başkanı ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Yolculara gül dağıtıldı ve halaylar çekildi. Vali Karaömeroğlu, yeni tren seferinin Bitlis'in doğal güzelliklerini ve tarihi zenginliklerini tanıtmak adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Tanğlay ise turistik trenin ilk seferini gerçekleştirdiklerini ve misafirlerin Bitlis'te güzel anılar biriktireceğini söyledi. Yolculardan biri ise aktivitenin illerin tanıtımı açısından önemli olduğunu ve Bitlis'e gelmekten mutlu olduklarını ifade etti.
AA, 26.6.2024 01:47   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Turistik Tatvan Treni Bitlis'e Ulaştı
Ankara'dan 24 Haziran'da yola çıkan Turistik Tatvan Treni, Bitlis'in Tatvan ilçesine ulaştı. Tren, Bitlis Valisi, Belediye Başkanı ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.
AA, 26.6.2024 01:45   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Van Gölü'nün masmavi suları ziyaretçilerini ağırlıyor
Bitlis'in Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerine sınırı bulunan Van Gölü kıyıları, bozulmayan doğası, kumsalı ve temiz suyuyla doğa tutkunları için çekim alanı oldu. Yaz aylarına girdiğimiz bugünlerde vatandaşlar okul tatili ile birlikte gelen bayram tatilinde kendilerini Van Gölü'nün masmavi sularına attı. Temiz kumsalları ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen Van Gölü kıyıları ve masmavi suları havadan drone ile görüntülendi. Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte Bitlis'in Van Gölü'ne kıyısı olan Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerindeki sahillerde yoğunluk yaşandı. Özellikle Bitlis'ten daha sıcak olan güney illeri Siirt, Batman ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde sıcaklıklardan bunalanlar Van Gölü'ne akın ediyor. Serinlemek için kendilerini Van Gölü'nün serin sularına attıklarını belirten vatandaşlardan Ahmet Araç, 'Bitlis merkezde oturuyoruz, ailemizle bu sıcak günlerde Adilcevaz'a geldik. Suyun Akdeniz ve Ege sularından bir farkı yok. Bizlerin yanı sıra güneyde bulunan komşu illerimizden de Siirt, Batman ve Diyarbakır'dan da okul tatili ve bayram tatili ile birlikte oldukça yoğun bir ziyaret var' diye konuştu.
İHA, 24.6.2024 13:40   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Van Gölü'nün masmavi suları ziyaretçilerini ağırlıyor
Bitlis'in Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerine sınırı bulunan Van Gölü kıyıları, bozulmayan doğası, kumsalı ve temiz suyuyla doğa tutkunları için çekim alanı oldu.
İHA, 24.6.2024 13:38   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


YSK Kararıyla Milletvekili Sayıları Değişti
YSK'nın nüfus verilerine dayanarak yaptığı dağılım tablosuna göre, Bursa, Eskişehir, Tunceli ve Bayburt'un milletvekili sayıları 1'er artarken, İstanbul'un 2, Hatay ile Kütahya'nın ise 1'er azaldığı açıklandı. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük iller daha fazla milletvekili çıkaracak.
AA, 27.6.2024 10:19   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


YSK Kararıyla Milletvekili Sayıları Değişti
YSK'nın nüfus verilerine göre yaptığı dağılım tablosuna göre Bursa, Eskişehir, Tunceli ve Bayburt'un milletvekili sayıları artarken, İstanbul'un 2, Hatay ile Kütahya'nın ise 1'er azaldığı belirtildi.
AA, 27.6.2024 10:17   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı: Mehmetçikler Kıyamete Kadar Manevi Bekçi Olacak
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Mehmetçiklerin toprağın altında kefensiz yattığını belirterek, bu toprakların manevi bekçileri olarak kıyamete kadar kalacaklarını söyledi. Kaşdemir, Tarihi Alan Başkanlığı olarak kahraman Mehmetçiklerin hatıralarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak sorumluluğu içinde olduklarını vurguladı.
İHA, 26.6.2024 10:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Çanakkale Alan Başkanı Kaşdemir: "Çanakkale bu milletin ortak değeridir, manevi başkentidir"
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan ve dünya harp tarihine geçen, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Mehmetçiğin toprağın altında kefensiz yattığını belirterek, "Bu toprakların...
İHA, 26.6.2024 10:07   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Turistik Tatvan Treni'nin ilk yolcuları Tatvan'a vardı
Turizmin yeni rotası olması hedefiyle ilk seferine başlayan 'Turistik Tatvan Treni' Tatvan'a vardı. İlk yolcular, Tatvan'da düzenlenen törenle karşılandı ve kentin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedecek.
İHA, 26.6.2024 03:13   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 3.7.2024 18:31:02
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.